Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

Ja sam 24 h kopao drk, koliko da se uverim vredi li nešto, i isplativost je bedna. 1,6 drk po 280x , što izađe 0,83 eura po karti. Stidno. Fuj!

nije to tako lose kad uracunas duplo manje struje,manju buku,cooleri na 1000 obrtaja

Ma po inerciji, navuče me jedan naš poznanik koji se povukao sa ove podteme, nisam ni proveravao... :) On čovek očito ima neku svoju računicu, samo što meni ta matematika ne leži.

Ne radim ovo da bih uštedeo malo struje i "čuvao ventove", a zaradio gloginje. Nisam kupio mašine da bih strepeo nad njima, već da ih uposlim da donose zaradu. Nisam manijak i neću ih sigurno preforsirati, ali će raditi maksimalnom (razumnom) snagom, jer to im je svrha. Max je bio odličan kompromis ltc-u u svakom pogledu, struje, grejanja, zarade. Drk je neisplativo đubre u ovom trenutku, kao i većina shitcoina. Ako se to promeni rado ću ga kopati, i ja volim hladne mašine. A u ovom trenutku uriniram po njemu!

a kako je mogao da izracuna, mene zivo zanima?

ovako...

block_reward/(difficulty*2^32/hashs_per_sec/3600/24)

ubacis ovu formulu u excell i dobijes koliko se okvirno dobija novcica po danu, korigujes za jedno 10-15% zbog provizije, promene diffa i sl.
pomnozis sa cenom i to ti je zarada po danu... :)

ovako...

block_reward/(difficulty*2^32/hashs_per_sec/3600/24)

ubacis ovu formulu u excell i dobijes koliko se okvirno dobija novcica po danu, korigujes za jedno 10-15% zbog provizije, promene diffa i sl.
pomnozis sa cenom i to ti je zarada po danu... :)

svaka cast za ovu formulu. A reci mi kako mogu da znam te formule za ostale coine?

svaka cast za ovu formulu. A reci mi kako mogu da znam te formule za ostale coine?

isto je za sve coine i algoritme.. samo promenis diff i block reward i uneses koliko hesa ti daju kartice za taj algoritam...

ima i prostija metoda ali nije uvek tacna.. odes na pool, kliknes levo na pool i pogledas koliko dobija onaj prvi na listi po danu, pa proporcionalno smanjis prema svom hashrate-u... ali nekad pool ne prikazuje tacno tako da uzmi sa rezervom..., to je za blic procenu... :)
naravno ovo je sve otprilike.. posto se diff stalno menja trebalo bi uzeti neki prosek.. ali mozes da steknes neku sliku sta da ocekujes i da li se isplati :)

Gle ga što se "stabilizovao"... :-devil-: Udidio se i ne mrda sa 344-345! Makso, ko te ne zna...

Imam par pitanja za upucenije ljude. Vidim da su smanjili ukupan broj novcica sa 250 na 100 milki, i to me bas obradovalo jer mi mnogo tih 250 miliona a da cena ovih mojih novcica moze da ima neku bolju vrednost.
Prva zamisao je bila, bar po racunici, da se za godinu dana iskopa 100 miliona, i onda za sledecih 5-6 godina jos toliko, pa ostatak jos dugo vremena posle toga.
Sad kad su ovo promenili malo je konfuzno izracunati.
Zna li se kad je sledece polovljenje, ako je za pola godine, to znaci da ce do tada biti iskopano jos 50 miliona novcica, ako je nagrada 48 kao sto pise na sajtu. I za sledece 2 godine jos 37 miliona i to je to, sto verovatno nije tacno, jer se ne uklapa sa strategijom novcica. Negde na 40 miliona novcica bi trebalo da se opet prepolovi nagrada pa de se udje u prvobitno predvidjeni ritam, sto je za grubo 6 meseci.

Razmisljam se opasno da ostavim u neki stek dobru zalihu ovih maxova, za slucaj da on stvarno postane 3 valuta. Rano je za to, ali godina-dve prodju za cas. Dosta pominjemo mi ovde kako novcic ima perspektivu itd, sto moze da bude i ne mora naravno, ali ce za par godina biti potreban brzi novcic nego sto je ltc, posebno btc. Max ima taj potencijal, sa sve ovim manipulacijama koje doticni sad koristi da bi se nafatirao na shit coinu, ako iza njega u nekom trenutku stanu ljudi sa zapadnjackim kapitalom zaboravice se sve spekulacije, kao sto se zaboravio ocajan start.

Svasta ce se verovatno jos desavati na trzistu. Ne znam kako jos Nvidia nije na neka mala ili velika vrata napravila novcic za koji bi se mogao koristiti njihov CUDA algoritam, pa da se i oni ovajde od zlatne groznice. Lupam malo, nije to tek tako igrati se pa uprljati ime nekim fail novcicem, ali s obzirom da su ove kriptovalute buducnost, osim ako se nekako ne zabrane, sto nekima bas i ne uspeva, cudno mi je sto svi ti veci igraci cute po tom pitanu, a mozda i uveliko rade samo mi ne znamo.

Sve u svemu moja prica se odnosi na to da ce biti potrebni brzi novcici sto max jeste, a pritom i sa nekim ledjima i pouzdani kao sto su sad btc i ltc.
To moze da bude max, ako se ljudi iza njega potrude i nadju pravi interes da to bude, a opet moze se sutra pojaviti neki baja sa ledjima recimo Microsofta, sa nekim vrhunskim algoritmom i odjednom svi ostali novcici koji su bili na nekim zdravim nogama padnu u vrednosti.
Mozda nekim cudom i sam BTC dozivi prekodiranje, ili sto bi jedan pametan covek rekao evoluira, pa i sam postane brzi i laksi za stvarnu upotrebu.

Na kraju ne znam sta sam pitao niti kakav bih odgovor hteo da cujem, ali eto raspisah se . . .

:) Ima smisla to što si napisao, ali kao što i sam primećuješ, niko to predvideti ne može. A što se tiče nvidie, za 2 meseca ćeš moći da kopaš sve ovo sa nekim njihovim monstruozno jakim Maxwellom u 20nm uz 3 puta manju potrošnju. 750ti je mali preview, "teaser" za ono šta dolazi.

Neko je vec okacio clanak o maxcoinu u kome sve pise. Uglavnom, zamisao ove valute nije da se takmici za poziciju broj 3. u kriptovalutama nego odmah unapred ciljaju na broj 1. I ne zele da bude zamena za bitcoin nego za novac!

Vec sada se sa maxcoinom moze placati, mislim da ga nekoliko servisa prihvataju. Ogromna prednost u odnosu na bitcoin i litecoin zbog 30sec blocka i brzeg block halving-a. Naravno da ne pricam o Kajzeru koji stoji iza njega i maksimalno podrzava projekat. ;)

Ja i mnogi od vas smo ovde zbog pumpa i dumpa jer se na tim oscilacijama moze ekstra profitirati. Ali long term gledano, po meni valuta koja ima najjacu perspektivu.

Edit:

A sto se tice Nvidie, ja sam odustao od trenutnog upgrade-a rudnika samo zato sto cekam upcoming maxwell-e. CUDA za sada radi fino, 780Ti moze da izgura ~800 kh/s bez problema sto je ~150 manje od AMD pandana ali manje torsi i hladnija je. CUDA miner jos uvek nije maximalno utegnut za Maxwell-a, ali vec sada 750ti radi perfektno (340 kh/s sa mod bios-om ali vrlo lako moze biti i 400 sa optimizacijom minera).

Mid-End maxwell(GTX760 zamena) bi trebao imati 2x vise shadera minimum i ocekujem barem 800 kh/s uz ~90W max potrosnju i minimum zagrevanje.

Poslednja izmena:
Na cemu 750ti baca 800kh/s?

mamurluk...ne razlikujem 5 i 8 :smackbum:

i panda je imala supeer potencijal bice 20 , 30 satoshija pa i vise , kad ono nista sve su to kako i ime im kaze shitcoini pa tako treba da se i odnosimo prema njima, kopanje prodaja i idemo dalje

al neki od njih prerastu to ime "shitcoin"i na kraju bude nesto od njih...tesko je odluciti sta je shitcoin,a sta ne

Samo jedno pitanje. Sta ste vi ocekivali da ce se desiti odmah posle reward halving-a?

Da budem iskren, ja sam ocekivao cenu od 0.0006 do kraja nadelje najmanje, tako sam i napisao pre par dana. Ali samo zato sto sam se zaje*ao i pomesao emisije jer je ona koju cekamo 31. Marta a ne u Cetvrtak kako sam mislio.

Samo poklapanje termina za polovljenje nagrade i ujedno emisija, navelo me je da pomislim da nesto spremaju a vec sam cuo u glavi kako prica o maxcoinu i njegovom polovljenju kao i predikciji o 2-3$ uskoro. Treba sacekati taj Ponedeljak i videti sta ce se tacno desiti.
Znas li koje je vreme te emisije?
Treba biti spreman za svaki slucaj.

Sad bas na njegovom tviteru gledam da ga mole tviterasi da kontaktira btc-e. Nista me ne bi cudilo i da ga dodaju,samo ne verujem bas da je to izvodljivo ovako brzo. Ali kako kazu para vrti gde burgija nece. Inace ja mislim da on toliko ljudi/investitora poznaje koji su puni ko brod+ima tu svoju emisiju tako da bukvalno ko od sale mogu da napumpaju coin koliko im se cefne.

Nema sansi da Maxcoin propadne,jedino ako kriptovalute propadnu. Brzo ce ljudi da zaborave fail lauch i polovljenje bloka samo im daj dobru cenu i svi zadovoljni. :)

Sad bas na njegovom tviteru gledam da ga mole tviterasi da kontaktira btc-e. Nista me ne bi cudilo i da ga dodaju,samo ne verujem bas da je to izvodljivo ovako brzo. Ali kako kazu para vrti gde burgija nece. Inace ja mislim da on toliko ljudi/investitora poznaje koji su puni ko brod+ima tu svoju emisiju tako da bukvalno ko od sale mogu da napumpaju coin koliko im se cefne.

Nema sansi da Maxcoin propadne,jedino ako kriptovalute propadnu. Brzo ce ljudi da zaborave fail lauch i polovljenje bloka samo im daj dobru cenu i svi zadovoljni. :)

samo to :)

Stoka ne prestaje da se istresa. Prodaju max da bi kupili BTC ili LTC kome je cena zagarantovana. :eyebrows:

Padace jos to je sigurno, videlo se da su pokusali da ga brane oko 00032 ali previse ih to izgleda kosta. Kad sam sve sracuneo najbolje je kopati i cuvati pa cekati da malo skoci cena. To jeste rizicniji nacin ali izgleda sad jedimi da se uzme kakav takav dinar.

Ja sad sve prodajem pa kad padne cu da kupim... Samo se nadam da cu odraditi na vreme i sto blize dnu...

Mene je nesto zent da sad prodam, oko 0.0004 sam prodao trecinu, ni tad nisam smeo vise iako sam bio ubedjen da ce pasti do 0.0003 minimum, ali ***.
Kupio sam malo ponovo na 0.0003, a ostatak ceka, posto onih 0.00015 sve vise izgleda da ce se ponoviti. Ne isplati se rudarima da prodaju, izgleda da svi razmisljaju kao sunce86 da prodaju dok mogu da bi kupili kad jos padne i eto ga dump sam od sebe.

Nego nema ga La.Prestige da nas informise o onoj emisiji koja je juce trebala da bude, da vidimo sta li kaze cika Max

Ocigledno nista posto mu je cena solidno pala za poslednjih 24h ... Koliko sam ja shvatio od Max-a se u toj emisiji ocekivalo da malo podgreje masu.

Vrh Dno