Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

Da samo sto se ne secam potrosnje BTC vs LTC :D
Btw wallet nikako nece da krene sync sta god stavljao u conf file

Za sve koji imaju problene sa walletom - napravite onaj config fajl, kako je Maxa savetovao mene na nekoj od prethodnih strana i drzite upaljen wallet ceo dan. I stalno dodajte nove nodove. To je sve. Meni je odjednom poceo da radi, sam od sebe...

Poslednja izmena:
Jel ste culi ljudi za linkove? Pa dajte coveku ceo cgminer u textualnom obliku, sto da se muci da skida s druge web strane? Ili ceo SMOS da baci na flash? I na onim forumima za nepismene i zene znaju da koriste linkove, goddamnit!

:trust: ko je tebi drmao kavez :d
Btw i meni je palo na pamet da ostavim wallet malo duze pa ce verovatno krenuti sync ...

Poslednja izmena:
ostavi svakako
ali čudno mi je da vam ne kreće sa ovom gomilom nodova, meni bukvalno u sekundi krene sync

jel imaš i ovo u confu? samo sa nodovima ni meni nije htelo

rpcallowip=*.*.*.*
server=1
rpcuser=username
rpcpassword=password
rpcallowip=127.0.0.1

. A i maxcoinu pada cena sad kad sam kupio ~100 komada. I umesto da vam iskopiram ovde celu istoriju dacu vam link - https://mcxnow.com/exchange/MAX . Sta kazete, korisna stvarcica? :)

Poslednja izmena od urednika:
Da sve sam to ubacio ima to na 46 strani al netje ni da zucne , neka ga sacekacu malo pa ako ne krene javljam se ;)
@marco89 ima da prsnes kao licna jedan dan ako nastavis tim tempom :d

Poslednja izmena:
Btw wallet nikako nece da krene sync sta god stavljao u conf file
Ako nece odmah da krene da sinhronizuje probaj obrisati instalaciju od walleta, znaci cijeli folder iz kojeg pokreces maxcoin-qt.exe i ponovo extraktuj wallet koji si skinuo sa interneta i pokreni maxcoin-qt.exe. Ova procedura prosla kod prijatelja koji je imao isti problem.

Moje misljenje je da ce Maxcoin imati vedriju buducnost od ostalih, jer je jos uvek tesko napraviti ASIC za Scryp valute, a kamo li za SHA3. Kada izadju LTC ASIC-i, svi ce poceti da kopaju SHA3, jer ce jedino on onemogucavati centralizaciju valute.
Sta vi mislite o tome?

da li predlazete da se svaki max koji iskopam da prebacim u ltc?

Dobro pitanje. Ja bih po nekom osecaju pre menjao za ltc nego btc. Cini mi se da je ltc stabilniji cenovno.
Pitanje za znalce: Da li se onaj "mallability" koji spominju u vezi sa ranjivoscu BTC, odnosi i na LTC? Ako se ne odnosi, onda definitivno treba koristiti LTC.

:trust: ko je tebi drmao kavez :d
Btw i meni je palo na pamet da ostavim wallet malo duze pa ce verovatno krenuti sync ...

za max koin i sinhronizaciju idi ovde, imas zipovan ceo maxcoin folder u app/data itd, ja sam zipovao svoj, naravno uradi bekap wallet.dat fajle, zameni ceo folder ovim i vrati wallet.dat fajl
http://prase.3owl.com

Neka preporuka za menjačnicu MAX u LTC ili BTC?

Hvala. :)

Da li su ovo ok rezultati?
2x 280x...

Hvala!

Skroz ok. Memoriju u trixxu mozes jos spustiti i dobiti eventualno 2-3 stepena manje.

Kad ovako karta radi, imam utisak da se moze napajati preko 1x 6 pin-a. :p

Hvala momci... bunio me WU.
Tek sam pre sat vremena počeo da kopam ovo... ne radi stats na middlecoinu pa mi bilo dosadno :)

jel taj miner nešto modovan ili ootb podržava keccak?

1. jel treba memorija da se dira? ja sam je overklokovao na 1500 mhz jer mi toliko treba za kopanje litecoina, nzm da li je ovde nesto drugacije posto vidim da se pominje memorija
2. koji je najbolji pool, neki sa statistikom i to
3. primetio sam da prilikom kopanja ovog koina mogu voltage da spustim maximalno u afterburneru i da jos uvek radi, a sa ltcom nisam mogao ni -12 da spustim krece da secka ekran, jel to ima neke veze sto je sha3?

Poslednja izmena:
Post iznad ti je pool naveden-

Memoriju spusti na 800 recimo.

evo sad sam spustio i memoriju i napon, temperature i mh/s ostali isti.
zanima me zasto je drugacije nego kod ltca gde moram da overklokujem sve

sha3 je slicno kao i BTC sha 256... zna se vec odavno da taj algoritam ne trosi memoriju i zato je pogodan za asic, tako isto za GPU zahteva samo brz GPU, memorija nije vazna kao i BTC kopanje

Memoriju spustite skroz koliko mozete = manja potrosnja i manje zagrevanje.

Mi smo svojevremeno kada smo rudarili bitcoin memoriju spusali na ispod 300 mhz.

Cisto sebe da citiram.

Smanjivanje memorije na minimum, dobijate 2-3 stepena manje i takodje voltazu mozete spustiti.

Bas sam pricao sa clanom @Apple oko toga, recimo kada rudarim litecoin sa 280x, na 1020/1500 vise trosi nego ovde na 1150/300 mhz. Znaci vise bruteforce dok memorija ne igra nikakvu ulogu.

Sta je isplativije trenutno Max ili UTC ?

Diff raste, cena pada...

Nazad
Vrh Dno