Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

Odlicno ja sam jos u 21h otisao na pivo hvala Bogu :D

ima li nesto novo bio sam do grada

edit:
a sad videh da su odlozili, moguce da su ispipavali teren

Poslednja izmena:
a ja se sekiram veceras , dolazim sa nemackog i mislim jedina sam ja budala zakasnio za maxcoin :)

dobro je, onda sutra sam spreman :)

Nema tu kasnjenja, od starta ce da nagrnu terahashi, mada i mrvice mogu vredeti dosta.

Nista mi nije jasno, jel poceo Max ili nije. Citah tamo na forumu da je mreza bila ogromna i diff bio preko 1000, pricaju i o nekom preminu. Jel su odlozili launch ili kako?

Nije počelo otkazan je launch zbog problema...samo može neka test varijanta novi launch danas u isto vreme 24h kasnije ...ali koji hype oko novčića neznam da li je ikada bilo ovako ;)

Poslednja izmena:
Sta su odlucili na kraju,jel moze i sa GPU ili ne?

Biće kasnije GPU mine... I to naglašavaju čini mi se - ubrzo...

No, meni nije jasno gde je taj CPU miner, vidim da se provlači po netu, a sad i u okviru njihovog subreddita se pominje. Dakle oni zvanično kažu da su lansirali, a ja ga ne vidim ni na bitcointalk.org pejdžu niti na oficijalnom sajtu...
Isto i sa wallet-om...

Je li neko skinuo Windows wallet ili CPU miner i odakle?

Ide se ka tome elem nova fora da se ubaci Nvidia u mining biznis....Cuda jezgra i Mining sa Cuda jezgrima ajmo ljudi tj. Zeleni pravite farme....Ja kolko sam video izašli su i CPU i GPU - Nvidia Cuda miner.U pitanju je neki Keccak algoritam.... i kolko sam video Geforce razbija. Sto se tice kopanja sa CPU om mozda ce imati smisla prvih par dana a ko ima Nvidiu u cpu-u nek je pali sta da kazem.;)

Bio wallet online neko vreme pa su ga skinuli. Verovatno ce opet da ga okace.

A uredno su okačili i 'gde ja stadoh ti produži' cgminer source... :d mrka kapa od ovoga, zvučalo je interesantno u početku, ali sad je već malo bljutavo.

Sa reddita:

Mining is done via CPU at release (mining guides about to be released also on this subreddit), but a GPU miner will not be far away. We've seen some versions in the works already after we released CPUminer yesterday, and while we have not yet seen a working version, this is very unlikely to take long. We'll update all official channels with Keccak GPU miner once it is available. It's also worth noting that any GPU miner created will not work after the first algorithm switch takes place.

Nego, pise juce je izdat CPU miner... Jel ima negde izbildovana verzija ?
Da nije mozda ovo ? http://sourceforge.net/projects/cpuminer/files/

Cek jel oni ocekuju da ja odradim onih 10 koraka sa bitcointalk teme da bih kopao? :-D

Pa za cpu cloud mining ili sta vec...

Nije to za nas. To rade oni koji koriste cloud servise za mining, npr Microsoft Azure Cloud.

gejovi...

Pa sta mi treba da radimo, da skinemo kod, kompajliramo, skinemo wallet i pokrenemo?

Trenutno da cekamo.

Kompajlirao sam cpu miner na linuxu bench mi izbacuje ~950Kh/s po jezgru sa FX 6300 4.1GHz

A cime kompajliras?

hqdefault.jpg

MaxCoin ‏@maxcoinproject 31s
Pools reporting they are still having minor problems - be prepared to solo mine.

Gde je Prestige da nam za 30 sekundi da podesavanja za solo mining :D

Vrh Dno