Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

Ja ne racunam da sam izgubio pare, ako sam novcice izrudario, a ne kupovao :)
Jeste, otislo je malo na struju, ali nisam ja nesto puno rudario, malo sam kopao max jos pre godinu dana, pa sad zelim da pretvorim u ltc, jer imam i doge nesto sitno, pa me nervira da cuvam i pratim 3 valute, jos ovaj doge blockchain je tezi od 10gb, sto mi jede puno prostora, obzirom da sam na SSD-u...

Obzirom da imam jako sitno i max-a i doge-a, to sam zeleo da prebacim za ltc, pa cu cekati da skoci ltc, svakako necu izgubiti pare, mada necu nesto puno ni dobiti...

Za btc ne bi menjao, jer bi onda morao da pravim i sihronizujem novi wallet, a to bi mi vec pojelo dosta gb na hardu.

Doga imam samo neko vise od 25.000, dok max-a imam 1300, kao sto rekoh, sica, to mu dodje skoro 4 ltc-a ukupno.

Poslednja izmena:
Ja ne racunam da sam izgubio pare, ako sam novcice izrudario, a ne kupovao :)
Jeste, otislo je malo na struju, ali nisam ja nesto puno rudario, malo sam kopao max jos pre godinu dana, pa sad zelim da pretvorim u ltc, jer imam i doge nesto sitno, pa me nervira da cuvam i pratim 3 valute, jos ovaj doge blockchain je tezi od 10gb, sto mi jede puno prostora, obzirom da sam na SSD-u...

Obzirom da imam jako sitno i max-a i doge-a, to sam zeleo da prebacim za ltc, pa cu cekati da skoci ltc, svakako necu izgubiti pare, mada necu nesto puno ni dobiti...

Za btc ne bi menjao, jer bi onda morao da pravim i sihronizujem novi wallet, a to bi mi vec pojelo dosta gb na hardu.

Doga imam samo neko vise od 25.000, dok max-a imam 1300, kao sto rekoh, sica, to mu dodje skoro 4 ltc-a ukupno.

Stvarno ne znam sta da ti kazem. Kad je tako sitno, sto se bojis da drzis na menjacnici? Ja od 2012. godine nisam koristio wallet nikad, niti cu ga ikad koristiti. Zapravo koristio sam blockchain.info neko kratko vreme, juna 2013. kad sam pobegao sa Gox-a zbog verifikacije naloga. Uvek mi je sve bilo na poolovima-menjacnicama. Sta mozes da izgubisi ako pukne menjacnica, crvenu-dve? Lepo prebacis na menjacnicu, odvalis neke moon cene za prodaju i zaboravis. Cryptsy postoji dugo i ima te valute, bittrex ih isto ima, pa ti biraj. Za druge ne znam, te koristim+btc-e, ali tamo nema to sto tebi treba. Obavezno ukljucis 2FA za sve i cao mirna glava

Na poolovima sad oduvek izbegavao da drzim, jer cesto kradu.
Na menjacnicama nikad ne moze biti sigurno, kao u offline wallet-u.
Ne brinem se ja da ce mi neko uhakovati nalog, imam najsigurniju mogucu sifru i 2FA mi je aktiviran, tako da cisto sumnjam da se to moze razbiti, i da bi se neko zezao zbog moje sice, vec zato sto svaki cas te menjacnice zapate od raznih napada, koji pociste sve novcice sa nje, pa ne bi da dozivim sudbinu gox-a i brojinih drugih menjacnica, cak mislim da ni ne dobiju napad, vec sami nas vlasnici menjacnica potkradu, kao sto je to bio slucaj sa Mark K.
Jedino u btc-e imam poverenje, i mislim da do sad nisu imali nikakvih napada, ili da je bio jedan manji... samo to bi drzao...

Inace, ovu sicu ne racunam, nego imam ja nesto vise ltc-a iskopanih, to je i dalje sica, ali kad ti je to sve, onda si nekako i oprezniji... Ja samo cekam da dogura do nekih 15$ i da prodam, mada bi onda neko vreme ostavio dolare na menjacnice, ako bi posle toga dovoljno pala cena, onda bi ih opet kupio... sad sam nesto volje da se igram na menjacnici, sto je "sigurnije" moguce, kad je vec rudarenje odavno zamrlo za mene.

U tom slucaju moracu da drzim novcice na menjacnici, jer ce me mrzeti da ih stalno saljem u novcanik i nazad, a i taj sitan procenat sto se gubi kod svake transakcije...

Da, ali na 8 ne znas dal bi jos islo gore, gotovo, prodao si ako nastavi da se penje...
za 15 bi bio vec mirniji i da nastavi jos gore, jer mi zavrsava posao...
dakle prvo gledam da mi zavrsi posao, da imam zacrtan iznos love na menjacnici, pa onda ako bude takav scenario da posle pumpa bude neki veliki drop, kao sto je bio u toj situaciji, onda svakako ne bi odoleo da kupim jeftino ltc sa spremnim dolarima...
No tad se jos nisam igrao, sad vrebam sledecu priliku.

Au al je max u slobodnom padu zadnjih nedelju dana, ne nazire se kraj... zato i ne mogu da ga prodam, stavim cak i nesto ispod cene, ali nece niko da ga kupi...
sad cu za inat da cekam da se digne...

Sta raditi sa max-om, sad kad je ovaj u zatvoru? :D
Vec je prilicno nisko, ne znam dal moze pasti jos dole... sve se mislim da sacekam jos neko vreme, mozda skoci... ne znam uopste koja je sudbina ove kriptovalute, kad joj je tvorac u cuzi... dal neko radi sad njemu, ima neke zamenike...

Zanimljivo, ne vidim vec duze vremena da se stari prevarant Keiser negde pojavljuje, verovatno je ostao bez inspiracije da laze ljude ili razradjuje neku novu prevaru.

Lik bre radi ekonomske analize u onoj emisiji na Rojtersu, kod neke spečene matorke. Kad su zajedno u emisiji, samo im fale Alex Jones i Najdžel Faraž da bude ozbiljna komedija :D :D

Gledao sam to par puta ali nisam skoro, nemam ja zeludac za to.
Ali i pored toga nema ga kao ranije. I bolje da se ne pojavljuje sto se mene tice.

Ako je dovoljno dobar da Stiven Kin dodje kod njega u emisiju, its good enough for me.

Kako ga je neko formatirao pre par dana. :d

7FiY0oZ.png

Pa jel ne vidis da je neko dumpovao do cene od 1 satosija?

Ja sam lepe pare uzeo na prethodnom pumpu i ni dinar mi od njega vise ne treba. Vise prenosim zanimljivost da je pao na apsolutnu nulu u jednom trenutku.

Uzeo sam i ja lepe pare na prethodnom pumpu, ali sam ih sad vec skoro vratio :). Pokupovao maxa za 1 btc na 2100, mislio da nece jos mnogo padati :).

Ma cim j on ispao sa prvih 100 coina na coinmarketcapp nma njemu povratka!

Kakav je ovo coin, zeznuh se debelo. Max su navodno napustili glavni developer i jos par ljudi, zeznuh se pre par meseci i kupih max-a za oko pola btca po ceni od 1900. Zadnih mesec dana mu se cena kretala oko 1000, pa sam postavio sell order na 1900, samo da vratim ulozeno. Jutros max otisao na 3800....

Kakav je ovo coin, zeznuh se debelo. Max su navodno napustili glavni developer i jos par ljudi, zeznuh se pre par meseci i kupih max-a za oko pola btca po ceni od 1900. Zadnih mesec dana mu se cena kretala oko 1000, pa sam postavio sell order na 1900, samo da vratim ulozeno. Jutros max otisao na 3800....

Takav je svaki coin,no kakv si ti.
PA ako si vec ulozio i oprostio se od pola btc(A znas da to sto ulozis I JESTE za OPRASTANJE)
trebao si da svoj rizik i cekanje unovcis.
NIsi ti cuo staru srpsku: "Pukovnik il pokojnik" ;)

Ljudi, zna li neko kako da nateram wallet da se sinhronizuje? Napravio sam maxcoin.conf fajl, ubacio one stare nodove, džaba... Jedan kolega je svojevremeno okačio peers fajl koji treba zameniti i sa kojim je uspešno kretala sinhronizacija, ali taj link je mrtav. Imam nešto maxa, pa bih to da pošaljem na menjačnicu...

Nazad
Vrh Dno