Šta je novo?

MAX tem. chipseta?

Dragan1985

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
319
Kolika je maksimalna (da ne crkne nesto :D ) temperatura chipseta?

Dragan1985 je napisao(la):
Kolika je maksimalna (da ne crkne nesto :D ) temperatura chipseta?
Pa.....dok ne crkne :D :smoke:

još bolja definicija:

maksimalna temperatura čipseta je prema tech. specifikaciji dotičnog :smoke: :d

Dobro de. Znaci da skinem i aktivni i pasivni ventilator, malo overklokujem, ukljucim Everest i pratim temperaturu i cekam kad ce da crkne. Pa onda kupim novu plocu i znam dokle ce moci da ide.
A ima li neko jeftinije resenje? A da gde da nadjem to "prema tech. specifikaciji dotičnog"?

sa tvojim kucistem nemoras da brines, imam Armor koji je u osnovi isti i chipset je skroz hladan cak i na duplo manjem broju obrtaja. Recimo da su bezbedne temperature za proc i chipset nekih 50 stepeni, tako da ako dodju blizu smanjuj overclock a opet imas dovoljno zalihu da ako senzori za ocitavanje lazu pa ocitavaju manju temperaturu nemoras da brines da ce ti nesto crknuti. Inace za procesor mislim da ti je max temp po tech. specifikaciji 65 stepeni. Nadam se da sam ti pomogao bar malo

sve preko 45c po meni nije OK.nf4 je inache vreo...

ta temperatura je ambijentalna temperatura, dakle senzor negde na plochi, chipset je mnogo topliji od 45C i nema senzor u istom koliko znam, zavisi i od chipseta i od proizvodjacha ploce, treba proveriti manual sta kaze.
inache se greje, sa pasivcem u provetrenom kucistu je vreo na dodir, tj. 50+ C (ako ne i 60, jer ne moze prst da se drzi duze od 6-7s).... i radi :)
a jednako je vrelo i sa default kulerom

Poslednja izmena:
Ne lupaj gluposti. 45C je sasvim ok temp. Tek preko 55C bi možda trebao da se zabrine.

Smoriste bre više sa tim temperaturama. Svaki treći thread je o temperaturi.
Kako se niko ne seti da kad vidi da mu program prijavljuje visoku temperaturu dodirne hladnjak. Sve dok mašina radi ok nema potrebe za panikom. Pa čak ni tada.

Sorry Ji 4Tze uleteo si dok sam pisao poruku. Ovo gore je namenjeno Dark Sideu.

alex303 je napisao(la):
Sorry Ji 4Tze uleteo si dok sam pisao poruku. Ovo gore je namenjeno Dark Sideu.
"ne lupaj gluposti"?Frivolno do daske..nema shta...
Ti si struchnjak izgleda..." Tek preko 55C bi možda trebao da se zabrine."
Odakle ti ovih 55c?Jel mislis da je to prag tolerancije tj.empirijski si to zakljuchio ili si sam izmislio?
Temperatura kod mene je 35C.A i na dodir nije vreo...to je normala..imam i sonde za merenje...Imas li ti sonde pa si merio ili kako sve to znash?
"Smoriste bre više sa tim temperaturama. Svaki treći thread je o temperaturi."
Tvoje frustracije svakako nisu zanimljive nikome a pogotovo ne postavljachu thread-a/..za to postoje psiholozi a ne benchmark forum.. ako ti je neshto iritantno ti ne chitaj..shta umishljash da si?Moderator?
No frivolni nisu bitni...hocu da dodam:
Probao sam gomilu plocha i na ni jednoj mi senzor nije pokazao preko 48C...podvlachim da na vek elektronskih komponenti utiche temperatura.To svaki shoshon zna.Neko kaze da mu maxtor radi na 60C i svi kazu_otkazace ti.Ajd,ovo je chip a ne Hd ali temperatura chip seta da bude 60C??Pa dobro...ali ne mislim da je to normalno..ni cpu ne radi na toliko...
Meni overklokovan Presler radi na 45C(Zalman 7700cu).Znachi chip set odradjuje veci posao od procesora?Pa se greje vishe?Ma to mora da se obara...kod mene je oko 35c.....nikada ne ide do 40c...a shto neko reche provereno i rukom-hladnjak vreo nije...

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
shta umishljash da si?Moderator?
Ajmo sada svi lagano u off, kako moderatori mogu da pricaju sta hoce, a useri ne smeju ni da pisnu... Pa onda samovolja moderatora, nekulturni useri... OMG!
Manite se prepucavanja :)

[topic]Inace, meni je cipset uvek hladniji par stepeni od proca, a to je mozda i od prasine na kuleru :D
Ne kontam sto se toliko tripujete na te masine. I na temp? Mislim, jako je vazno da li ce da radi na 30 ili na 40 stepeni.
Upoznao sam skoro lika, bio kod njega, trebao sam da uzmem njegovu masinu... Kaze sve radi, ali treba da se promeni kuler na procu, skripi. Reko kako skripi, kaze, otkud znam skripi vec dve godine ako ne i vise. I otvorim ja kuciste, a kuler na izdisaju. Temp u biosu 58-60 stepeni. EJ BRE DVE godine. I radi. Poznati reso popularno zvani Duron na 750MHz. Promenuo kuler i eno ga radi i dan danas kao satic, na 42-45 stepeni. Sta ces, vertikalno napajanje, provetravanje mikakvo. Ali radi i dalje u tome je poenta, tako da....[/topic]

Poslednja izmena:
dr.Tiristor je napisao(la):
Ajmo sada svi lagano u off, kako moderatori mogu da pricaju sta hoce, a useri ne smeju ni da pisnu... Pa onda samovolja moderatora, nekulturni useri... OMG!
Manite se prepucavanja :)

[topic]Inace, meni je cipset uvek hladniji par stepeni od proca, a to je mozda i od prasine na kuleru :D
Ne kontam sto se toliko tripujete na te masine. I na temp? Mislim, jako je vazno da li ce da radi na 30 ili na 40 stepeni.
Upoznao sam skoro lika, bio kod njega, trebao sam da uzmem njegovu masinu... Kaze sve radi, ali treba da se promeni kuler na procu, skripi. Reko kako skripi, kaze, otkud znam skripi vec dve godine ako ne i vise. I otvorim ja kuciste, a kuler na izdisaju. Temp u biosu 58-60 stepeni. EJ BRE DVE godine. I radi. Poznati reso popularno zvani Duron na 750MHz. Promenuo kuler i eno ga radi i dan danas kao satic, na 42-45 stepeni. Sta ces, vertikalno napajanje, provetravanje mikakvo. Ali radi i dalje u tome je poenta, tako da....[/topic]

My point exactly. Slično stvar sam rekao pre par dana na drugom topicu takođe vezanog za temperaturu.

@momak sa sondama
IsCOOLiraj malo.

Proizvodjac chipseta garantuje 300 celzijusa na 5 sekundi. Kako bi ga inace zalemili?
U svakom slucaju 60 stepeni je granica da ispecete prste. Samo kada je na spoljnoj strani cipa 60 koliko li je unutra, na PN spojevima u silicijumskom jezgru?
U svakom slucaju ne preporucujem kuvanje iznad ove temperature. Kuleri su jeftini, zar ne?

Tachno je to sve a po kojoj logici chip set treba da bude vreliji od procesora?Ili krelci stave premali pasivni hladnjak ili na njega stave fan koji se dere kao lud i na kraju zariba za 1 godinu.

R_U_S je napisao(la):
Pa.....dok ne crkne :D :smoke:

Extra je definicija. Ajde stavimo patent na nju. Ja cu ti biti partner i pocnemo sa nalepnicama, screen saverima, mouse padovima i tako. Samo je nebo granica :d

Gde vi odoste! :D
Ja normalno pitao, cisto zbog smanjivanja brzine ventilatora na njemu i nekog overkloka!
Dobro makar sam shvatio da ako predje 50C, da bih mogao da se zabrinem. Sada je daleko od toga, pa tako da je sve u redu.

zendraqla je napisao(la):
Extra je definicija. Ajde stavimo patent na nju. Ja cu ti biti partner i pocnemo sa nalepnicama, screen saverima, mouse padovima i tako. Samo je nebo granica :d
OK, no problemo, jedan moj ortak radi u štampariji, imaju extra cene, napravićemo bum na tržištu ,) , a ti počni da praviš screen saver.
Stvarno ću ovo odštampati i zalepiti na vrata.
P.S.
Temperatura NF4 na DFI Infinity je sada 36°C. Znači pada pasivno hlađenje jer malo smara na 6250o/min.

Ji 4Tze je napisao(la):
jos kad bi to bila temperatura chipseta :beat:
Dobro de, to je "psihološka" temperatura. Znam da je viša, ali na dodir cooler na NF4 nije vreo. Znam kako izgleda 65°C (eh, stari dobri 1700+ palomino, još uvek šljaka kao sat, odšrafljen na 1700MHz i radi na 65°C jedno 2 godine, ako ne i više), stvarno je gadno držati prst na cooleru duže od par sekundni.
P.S.
Stvarno ste bre ljudi smorili sa tim temperaturama. Kad rikne, laka joj zemlja i šta sada.

R_U_S je napisao(la):
OK, no problemo, jedan moj ortak radi u štampariji, imaju extra cene, napravićemo bum na tržištu ,) , a ti počni da praviš screen saver.
Stvarno ću ovo odštampati i zalepiti na vrata.

Moramo da se dogovorimo oko marketinga i kako ce stvarno da zvuci slogan pre nego sto krenemo u proizvodnju i osvajanje IT sveta :D

Vrh Dno