Šta je novo?

matsonic ms8308_ep_266

gurabija(yu)

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2007
Poena
319
Znam da je ovo stara ploca, ali treba mi pomoc. Pokusavajuci da instaliram os xp desilo mi se to da sam isti veoma tesko instalirao, tj. iz vise pokusaja, hard disk je ispravan, a probao sam i sa agp graficnom kartom i sa integrisanom kartom.... Nakon instalacije xp-a i restartovanja racunara, sistem se nekad podigne nekada ne, a uz to veoma cesto izbaci blue ekran, ciju sam sliku prikacio.
Da li ima neko ideju sta da radim, vezano za ovaj problem, takodje kada podigne sistem radi neko vreme i onda zakuca...

Prilozi

• 16012009122.jpg
    16012009122.jpg
    368.8 KB · Pregleda: 45
Ako si propisno istestirao hard disk, prvvi sledeci test koji bi trebalo da obavis je vizuelni pregled
elektrolitskih kondenzatora u okolini procesorskog socketa, kao i memorijskih slotova.
Obrati paznju da li je neki neobicno naduven ili iscureo po ploci.

Dalje, koristeci memtest86 ili gold memory test, testiraj ispravnost memorije. ovi testovi se pokrecu sa butabilne diskete ili usb diska ili hiren's boot cd-a, pa ako ne uspes da nadjes na netu kako i sta treba raditi, vici da objasnjavamo.

pozdrav.

Ja bih pre svega istestirao memoriju.

Maxtor prosao testove, ostaje da istestiram memorije sa goldom...
Nesto mi pade na pamet, u biosu temp cpu-a je oko 36c, a kuler ladan, da se to jadan procesor ne greje jer se termalna pasta osusila.

Imam identicnu plocu sa Duronom 1200 i 2x256 sdram-a na njoj, u komsiluku, sluzi samo za office. Povremeno zakuca, jednostavno zaledi. Nekada pomogne carobno dugme, ali uglavnom je potrebno zamenitit mesta memorijama, prethodno ih ocistiti gumicom. I onda lepo radi mesec dva, pa opet isto to. Razloge za to zaista ne znam ... ali ovo sto rekoh pomaze, bar u ovom slucaju.

ja sam nekada davno imao tu plocu
ziv sam se pojeo pored nje, ma to je zivi uzas, radi sama sta ona hoce i nece...
imao sam problema sa svim i svacim
nije lepo procesor ocitao, nece da mi prepozna svu memoriju, BSod je standardna stvar kod te ploce, bagovbanje i freezing.........
Jednom recju ploca je toliki krsh i ima toliko problema da se i ne isplati resavati ih.....
moj ti je savet da kupis neku polovnu socket A plocu za neke smesne pare ali od nekih boljih proizvodjaca tipa asus, gigabyte i sl

Nazad
Vrh Dno