Šta je novo?

Matsonic 8137C+ i AMD?

Učlanjen(a)
17.10.2003
Poena
619
Na netu sam nasao da prima procesore do 2600+ a na nekom stranom forumu da je 2400+ plafon. Ima li neko iskustva sa ovom plocom i jacim CPU? Kako bi se sempron ponasao na njoj?
Hvala.

Ploca ima KT266A cipset i nema podrsku za Sempron ( FSB 333 ).

flash-uj novi BIOS!
Ploca provereno radi sa Bartonom :)

Ja sam imao 8137c (KT 266) i nisam mogao da nateram da proradi sa T-Bred procesorom (Palomino na istoj frekvenciji radio bez problema). Nije pomoglo fleshovanje bios-a (probao sam par razlicitih). Mozda je malo offtopic ali mozda i pomogne. Kao sto kaze Lane ne moze da skodi a ako ne skodi .........

Ja imam tu plocu i plafon joj je 2600+ na fsb266, provereno, nema podrsku za barton koji ima fsb 333. Teoretski i prakticno nije izvodljivo.

A-a. Ne radi sa Bartonom. Evo je jedna ispred mene. Neće.

Pozdrav

Bilo je nekoliko revizija te ploče, TB je radio na novijoj (valjda 2.0, jasno vidljiva nalepnica 0.13m u blizini CPU socketa). Barton nisam probao.

Ma ako je KT266 cipset onda je plafon fsb-a 266 i svi procesori koji imaju veci fsb nece da rade na njoj i tacka. Barton procesori imaju fsb 333 i 400 tako da nema sanse da prorade na njoj, a sto se tice TB-a oni imaju fsb 266 (ili bar vecina koliko se ja secam) i rade bez problema na toj ploci ;)

Rade 100% svi Athloni XP kojima je FSB 266MHz. Sto se tice 2600+ ima dve verzije jedna od 266MHz i jedna od 333MHz.
Otkljucanog bartona bi mogao teoretski nekako da stavis na tu plocu ali ta ploca nema mogucnost menjanja mnozioca da namestis recimo 133*13.5.
Postoji resenje a to je da u samom socketu prespojis odredjene pinove i dobijes odgovarajuci mnozilac i napone.
Tako su ljudi stavljali Athlone XP u KT133 (ne KT133a) ploce i namestali ih da rade kao 100*18 ili 100*20.
Znaci treba ti otkljucan procesor, na samoj ploci preko socketa da pretvoris donji opseg mnozioca 5-12.5 u >13.5. Ali po meni to ti se neisplati da radis

Snejk je napisao(la):
...valjda 2.0, jasno vidljiva nalepnica 0.13m u blizini CPU socketa...

To je ta, hvala svima!
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno