Mare
Čuven
- Učlanjen(a)
- 01.02.2002
- Poena
- 815
G400 ima hardverski implementiran EMBM dok ga GF3 softverski emulira. U tome je kvaka. Inače taj matroxov hardverski EMBM toliko bolje izgleda od softverskog da je to strašno. Nisam ja to izmislio, to je dobro poznata činjenica koju možeš da proveriš. E sad', kakve su performanse GF3 sa softverskim EMBM u odnosu na G400 sa hardverskim uopšte nije primereno porediti. Nadam se da to shvataš. Niko ne tvrdi da je G400 uporediv po 3D performansama isačim novijim od Voodoo3 / Rage 128 Pro / TNT2 Ultra. Cela priča je potegnuta oko toga da li je Matrox u stanju da napravi dobar i brz grafički procesor sa 3D akceleracijom. Ja sam samo rekao da je Matrox to dokazao sa G200 i G400 procesorima jer su bili najbrži na tržištu po pojavljivanju.
G200 nije bio najbrzi siguran sam ako nista SLI nije mogao da dostigne, mad realno nisam siguran ni da je mogao V2, jel secam se da je bio po nekim testovima u rangu Banshee karte.
Softverski bump mapping na GF3 kako onda to nisu uradili pre za TNT2? Nije stvar u tome vec u dodatnim prolazima ko sto rekoh.
Nije se radilo o podršci Mistique čipu već PowerVR-ovom 3D akceleratoru koji se nalazio na m3D add-on kartici.
Pa ja i kazem da M3D nije imao z buffer i jos mnogo toga.... mistiqe je bio ko S3 virge samo 50% brzi, nije imao cak ni bilinearo filtriranje, smejurija....
Za mene je igrivo sve što nema vidljivog štucanja, a ja sam ti teška cepidlaka. G400 je baratao sa 32-bit paletom skoro kao TNT2 sa 16-bit, zahvaljujući specifičnom 32-bit Z buffer-u i 256-bit Dual Bus arhitekturi. Vidim da si ti teški gamer i za tebe je Matrox odavno prestao da bude aktuelan, ali pre 2 ½ godine si sigurno maštao o G400MAX-u.
Kao vlasnik najbrze video karte u to vreme (inace V3 3500) do poajve GeForce 256 (u onda aktuelnim igrama svakako najbrza) nisam morao da mastam ni o cemu.....
Nemam ja pojma o čemu pričaš, ali se sećam da je postizao ne srazmerno bolje rezultate na bržim procesorima. Kasnije je to ispravljeno u narednim verzijama drajvera. O.K. neka bude zapisano da je G400 zahtevao jači procesor, ali ne znam koji bi ambiciozni gejmer kupovao karticu od više stotina DM ili $ i stavljao je na Celerona 1. Bilo kako bilo, testovi govore jezikom činjenica a one idu u prilog Matroxa.
Pa ja se secam ovoga vrlo dobro sa raznih hardverskih sajtova...
Ne, Matrox nije za nvidiote i fanATike koji samo žele što veći frejmrejt za svoje glupave fps igrice. Ja ću te samo još jednom podsetiti da je jedno vreme G400MAX bio vrrrloo konkurentan, a u višim rezolucijama i najbrži na tržištu. Šta je tada bilo? Opet je konkurencija bila slaba pa mu se posrećilo?
I da u vezi G200/400 nemoj gledati samo quake jer je jedan od retkih testova gde su kolko tolko imali sta da kazu sve ostalo je (realno igranje) bilo vrlo sporo bar sa prvim drajverima i svakako za zivota karte nisu uspeli da iskoriste sve njene potencijale, koga briga ako su i uspeli u tome posle godinu dana.
Ja bih voleo da vidim konkurenciju ali ni jedna kompanija trenutno nama ni para ni snage da se suprotstavi Nvidii i ATIju i to je tuzna istina a za korisnika je bolje da cene idu dole.