Šta je novo?

Matlab i ekstrapolacija! Help

• Začetnik teme Začetnik teme badnja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

badnja

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2005
Poena
620
Da li neko zna koja se funkcija u matlabu koristi za ekstrapolaciju neke f-je?Znam da ima neka, ali nisam uspeo da je nadjem u helpu.

Hvala unapred!

Link koji si dao je vezan za tematiku INTERpolacije,a meni treba EKSTRApolacija. Inace, i za interpolaciju postoji vec gotova funkcija u matlabu, pa je malo bespotrebno to raditi peske.

Ako neko zna koja je vec implementirana f-ja za EKSTRAPOLACIJU u matlabu, neka slobodno kaze.

Hvala svakom na trudu:wave:

Ima u istom tekstu i kako se radi ekstrapolacija, koja je koliko znam "specijalan slučaj" interpolacije. Ali dobro.

E, u pravu si.Sad sam video da pod naslovom INTERPOLACIJA...ima nesto i spomenuto o ekstrapolaciji, doduse malo, ali ima.
Nego mucime ta ugradjena matlabova f-ja za ekstrapolaciju, znam da je ima!ali koja bese?
Bilo bi lepo da je nadjem, i u 3-4 koraka odradim to sto mi treba, i lepo iscrtam grafik i to je to...eto, bas jednostvano zvuci 🙂

Elem, problem je konkretne prirode:
Imam podatke o prodaji nekog proizvoda za prethodne 4 godine,po kvartalima i prvi kvartal ove godine. Hteo bih na osnovu tih podataka da na sto jednostavniji nacin izvrsim predikciju prodaje proizvoda za drugi kvartal ove godine.

Nazad
Vrh Dno