Šta je novo?

Mastilo Free tech

dsc64am2

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.08.2009
Poena
169
Recite mi svoja iskustva sa ovim mastilom pre svega u hp stampacima, znaci zasto ste za ovo mastilo i zasto ste protiv ovog mastila.

Hvala

Zar je moguce da niko nije koristio ovo mastilo?

Ja licno nisam, ali iskustva drugih ljudi kazu da kvalitet tog mastila odgovara ceni. Kazu da otisak nije mnogo crn i da cesce dolazi do zacepljivanja glava kada se ne stampa izvesno vreme. Koliko para - toliko muzike.
Pozdrav

ja mislim da sam ga probao. nisam 100% siguran. I to u vreme dok je marka bila u usponu snage. To je mastilo bilo sporosusece par 5 sec i razlivalo je boju po papiru. Kupio sam ga jedanput i to je bilo to. Proslo je 10 godina od tada tako da ne mogu sad nista da ti kazem konkretno. Ako ti treba kvalitet kupi originalne kertridze sve ostalo je truba.

Hvala, sto se kvaliteta tice za to koristim laserski u koloru, a za ink jet do sada sam koristio samo american ink koji se dobro pokazao ali je i relativno skup, a opet free tech mi je sumnjivo jeftin pa sam hteo da cujem vasa misljenja pre nego sto se upustim u kupovinu.
Ok, znate li neko drugo mastilo koje je jeftinije od american inka i gde se moze nabaviti, ako je protiv pravila, moze na privatne poruke.
Svaki savet je dobro dosao.

Free Tech je talijanska firma i ne proizvode mastilo već uzimaju azijsko (mislim da je kinesko uglavnom), prepakuju i prodaju pod svojim brendom, i ne samo oni već i ko zna koliko drugih talijanskih firmi. Čak to mastilo ne mora biti uvijek istog kvaliteta jer mogu jednom kupiti kod jednog proizvođača a drugi put kod drugog, pa vam se može desiti da ste jednom zadovoljni a drugi put razočarani kvalitetom ili obratno.
Kvalitetnija mastila su OCP, AIJ, Sensient, IncTec, ... za svakog od ovih imaš u Sr. nekog ko uvozi i prodaje njihova mastila ali su skuplji. Od jeftinijih imaš: ATI (All That Ink - ili Moorim), Ink-Mate, Prism, ... i kumbulj kineksih mastila različitih imena.
Iskreno ako ti nije za fotografsku upotrebu mislim da nećeš primijetiti neku bitniju razliku u kvalitetu bez obzira koje mastilo kupiš.

OCP je po meni najkvalitetnije koje moze da se nadje kod nas ......Pozdrav !

OCP je po meni najkvalitetnije koje moze da se nadje kod nas ......Pozdrav !

hm, a ja znam nekoliko njih koji su imali probleme sa glavom za IP4000, 4300, 4500 i sl. modeli, a koristili su OCP, a mnogo onih koji su koristili AIJ i nisu imali nikakvih problema već im je glava izdržala preko 50.000 otisaka (DVD coveri ili štampa na disku).
Ništa manje kvalitetno nije InkTec od OCP-a, samo što je OCP uložio najviše u marketing. A potpuno je nepotrebno hvaliti kvalitet mastila Sensient.
Recimo mastilo Moorim koje spada u jeftinije koristio je dugo LG za sve svoje kertridže.
Svakako ne želim da poričem kvalitet OCP mastila već da je bezrazložno skupo.
Većina ovih proizvođača imaju namjensko mastilo, za jednu vrstu kertridža jedno mastilo i ta varijanta se meni lično pokazala najbolja. Kada sam god koristio jedno mastilo u različite vrste kertridža imao sam problem.
Evo zadnje iskustvo. Uvezao sam Brother printere i onda poručio od jednog evropskog preprodavca mastilo za Brother. On mi mrtav ladan kaže da nema ali da mogu koristiti HP mastilo za designjet 500 (kertridži 10 i 11). Ja sam to imao na stanju i ok, prodam jedno 20 printera sa CISS-evima sa mastilom HP. Više puta sam ga pitao da li je siguran jer mi se čini da Brother koristi piezo tehnologiju a on me ubjeđivao da je HP boja ispravna. Svih 20 printera su pokvareni i nemoguće ih je popraviti, glava im je potpuno zaribala, jedno 5 puta smo skidali glavu pokušavajući da je sredimo ali bezuspješno. Inače, ovi printeri koriste mogu koristiti jedino Epsonovu dya boju ako već nemate Brother mastilo.

american inkjet i free tech ti je vishe manje isto mastilo.
Eventualno ces imati drugaciju nijansu crne.
Vidi ovako ovo je srbija i vecina prodaje muda za bubrege.
Kupi jeftino mastilo, stampaj svaki dan al bas svaki dan, i neces imati problema.
Promenili smo tuce dobavljaca shto se i toner praha i mastila za stampace tice.
Od silky inka, american ovog onog... Sad vise i ne znam ko je proizvodjac mastila koje koristimo (uvoznik pakuje u domacoj radinosti i stavlja svoju etiketu).
Moje vidjenje je da su sve boje vise manje iste. Najvise se vidi kod crne boje jel je ona konstrastna belom papiru i lepo se vidi rasprskavanje mastila kao i nijansa crne, dok kod boja, pogotovo zute ne mozes da primetish to. Samo ti redovno shtampaj da te glave budu otpushene. I nishta se ne sekiraj.
Svi mudruju oko kvaliteta mastila i dugotrajnosti glava. kod redovne stampe to je nebitan faktor. Blizu mene je neki lik piratdzija koji shtampa omote diskova. Lik stavlja sve sta stigne u kertridze. I sa hp tera po 50 punjenja a canon bar 10.000 do pucanja glave.
Naravucenije : stampaj svaki dan, kad odesh na odmor daj stampac komsiji pa nek on stampa svaki dan. Ne zali mastilo, jeftino je.

Ok hvala, kada uhvatim malo vremena promenicu mesto gde kupujem mastilo i potraziti nesto jeftinije, a bas sam zadovoljan sa mestom gde trenutno kupujem (kvalitetom mastila, (American Ink)) jer bukvalno mogu da po 2 nedelje ne stampam i da radi kako treba, da ne zapece, stampac je hp desk jet F2180, ketridzi 21 i 22 stari 2 godine punjeni mali milion puta, ali mi treba nesto jeftinije, pa i po cenu da se maltretiram da stampam svaki dan

Nazad
Vrh Dno