OCP je po meni najkvalitetnije koje moze da se nadje kod nas ......Pozdrav !
hm, a ja znam nekoliko njih koji su imali probleme sa glavom za IP4000, 4300, 4500 i sl. modeli, a koristili su OCP, a mnogo onih koji su koristili AIJ i nisu imali nikakvih problema već im je glava izdržala preko 50.000 otisaka (DVD coveri ili štampa na disku).
Ništa manje kvalitetno nije InkTec od OCP-a, samo što je OCP uložio najviše u marketing. A potpuno je nepotrebno hvaliti kvalitet mastila Sensient.
Recimo mastilo Moorim koje spada u jeftinije koristio je dugo LG za sve svoje kertridže.
Svakako ne želim da poričem kvalitet OCP mastila već da je bezrazložno skupo.
Većina ovih proizvođača imaju namjensko mastilo, za jednu vrstu kertridža jedno mastilo i ta varijanta se meni lično pokazala najbolja. Kada sam god koristio jedno mastilo u različite vrste kertridža imao sam problem.
Evo zadnje iskustvo. Uvezao sam Brother printere i onda poručio od jednog evropskog preprodavca mastilo za Brother. On mi mrtav ladan kaže da nema ali da mogu koristiti HP mastilo za designjet 500 (kertridži 10 i 11). Ja sam to imao na stanju i ok, prodam jedno 20 printera sa CISS-evima sa mastilom HP. Više puta sam ga pitao da li je siguran jer mi se čini da Brother koristi piezo tehnologiju a on me ubjeđivao da je HP boja ispravna. Svih 20 printera su pokvareni i nemoguće ih je popraviti, glava im je potpuno zaribala, jedno 5 puta smo skidali glavu pokušavajući da je sredimo ali bezuspješno. Inače, ovi printeri koriste mogu koristiti jedino Epsonovu dya boju ako već nemate Brother mastilo.