Šta je novo?

Mastercard akcija

I nije u prodavnicama hrane i pića već u ugostiteljskim objektima (kafane, restorani)
Zavisi od formulacije, ali zapravo se odnosi i na prodavnice. Učestvuju prodavnice slatkiša i mlečnih proizvoda, kao i keterinzi, što nisu nužno ugostiteljski objekti.

Znači, ako sa kolegama s posla odem na ručak u restoran svakog utorka i platim ceo račun svojom karticom, nazad dobijam 10%?
Tako je, samo prvo prijaviš karticu. Dobićeš i povratnu informaciju da je prijava uspešna. Svakako pročitaj pravila za detalje koje ne pominjemo ovde eksplicitno, poput plaćanja mobilnim novčanikom (ne prihvata se plastika).

Sad vidim da si dopunio prethodnu poruku, pa da odgovorim i na taj deo, za slučaj da se već nisi sam snašao.

Jedino ograničenje je da je max povrat 6000? Dakle moze i deset utoraka po 600 dinara?
Ograničenje je i da je najveći povrat 1k po danu, tako da je deset utoraka po 600 dinara okej. I to je sve po kartici, jer svaka učestvuje posebno. Ako imaš više kartica, čak i u istoj banci (npr. osnovna i dodatna, vezane za isti račun), utoliko imaš veći limit, ako si već u mogućnosti da ga probiješ, a čini se kao da jesi.

Gde treba sa se prijavi za ovu akciju? Ne vidim link na prethodnoj strani.
Na ovoj stranici se nalazi opis akcije, sa sve pravilima, često postavljanim pitanjima, kao i formularom za prijavu.

Svakako, stoji da je akcija lošija od prethodnih, ali opet ne bih opravdao ovoliki hejt. Makar nešto daju, a ne mora svaka akcija da bude za svakoga. Ja sam, recimo, najbolje prošao na Badnji dan, gde sam dobio skoro pa maksimalan povrat uz kupljeno pečenje u lokalnoj pečenjari. Bilo je jeftino i bez toga, a mes(t)o je svakako provereno i kvalitetno. Uzeo bih tu i da nije bilo akcije, a povrat mi je ispao srećna slučajnost. Može često i da se taktizira, tipa u utorak naručite i platite roštilj ili šta već za vikend ili tako nešto.

Hvala za info. I meni je ova akcija skroz ok, mada kapiram da mnogima ne odgovara, pogotovo kada se poredi sa nekim pređašnim. Ali, poklonu se u zube ne gleda, dobro je pa da daju bilo šta. Imaju duopol na našem tržištu, praktično nikakav pritisak nemaju da daju bilo kakve popuste.

Prošli utorak platio sam na dva mesta, kafić i restoran, a u subotu mi je legao cashback samo iz kafića. Restoran još ništa. Ne znam zašto sam bio ubeđen da ima jedan dan u kom isplaćuju sve.

Zvanično daju sebi čak 30 radnih dana za povrat, ali u praksi to uvek bude pre sledećeg utorka, konkretno između petka i ponedeljka. U ovoj akciji je pritom specifičnost da se svako plaćanje "refundira" pojedinačno, pa razdvajanje nije neobično, ali ipak jeste čudno to što ti nije legao taj za restoran. Da li je transakcija proknjižena? Ako nije, tu se krije odgovor, jer mora biti proknjižena. Ako ipak jeste, pada mi na pamet da taj restoran nekako ima POS terminal sa neodgovarajućim MCC-om, ali valjda nije to slučaj. Svakako isprati situaciju.

Intesa, nije dostupan MCC u transakciji. Sigurno je MCC neke krovne firme koja nije podvedena pod kategoriju restorana ili tako neka priča, ne znam vredi li da im pišem uopšte.

Koliko vidim, pravno lice koje stoji iza tog restorana je Jamie&Brands DOO, koje se zvanično bavi delatnošću restorana i pokretnih ugostiteljskih objekta, tako da ne verujem da bi im banka (u njihovom slučaju OTP) ili platni procesor (ako ide možda preko PaySpot-a i sličnih) dali POS terminal sa nekim neadekvatnim kodom. Verovatno samo postoji neko kašnjenje, pa svakako treba još sačekati. U međuvremenu, mogao bi da pišeš Intesi (pa možda čak i OTP-u) sa pitanjem koji je MCC. Yettel recimo odgovara na takve upite, tj. može se dobiti ta informacija preko mejla, ali iz nekog razloga se poduže čeka, tj. treba im više dana da nadležna služba (kontam za kartice, mada ne specifikuju u odgovoru) proveri.

Nazad
Vrh Dno