Šta je novo?

Mass Effect: Andromeda

Mass Effect ajde moze da prodje ali Halo? Svemirci *******ci sto pucaju iz dildo oruzja na super baju u zelenom marinac hevi armoru sto vozi bagi... mene bi bilo sramota da tako nesto izjavim ali eto zivimo u doba tolerancije, ljuckih prava i tako tih prirodnih lepota pa cemo uzeti u razmatranje tudje misljenje. Dobro pa nisi ubudzio Gears of War medju pravi sci-fi.

Homeworld, sto rece covek iznad Dead Space, Half Life, Deus Ex, Portal, EVE Online, System Shock, Unreal, Quake, Crysis, StarCraft, C&C, Total Annihilation, Ridik, Prey, Doom, Planetside, Elite, Freespace, milion 4X space igara, Kris Roberts igre, SOMA, Star Control itd. To izgleda nije sci-fi mozda jer je svemir = sci-fi za neke.

Dead Space iz bese koje godine ima milion puta bolje realizovan UI od Andromede. Jedna od retkih igara koja ima dobro osmisljen i realizovan holografski UI. Stvarno ne razumem zasto drugi studiji toliko kubure sa tim tipom UI-ja.

Pa moraju. Bit ce tu i vise patcheva.

Poslednja izmena:
^
Pa mali Alek uci od velikog :D

Elem, gledam ove ocene, koje su I vise nego skromne za mozda I najiscekivaniji naslov ove godine. A sto je najgore, mislim da su I ove ocene vise dobijene ka konto stare slave nego na sam kvalitet igre..

IGN 7,7/10

Game Informer 8/10

Polygon 7,5/10

PC Gamer 80/100

Mass Effect ajde moze da prodje ali Halo? Svemirci *******ci sto pucaju iz dildo oruzja na super baju u zelenom marinac hevi armoru sto vozi bagi... mene bi bilo sramota da tako nesto izjavim ali eto zivimo u doba tolerancije, ljuckih prava i tako tih prirodnih lepota pa cemo uzeti u razmatranje tudje misljenje. Dobro pa nisi ubudzio Gears of War medju pravi sci-fi.

Homeworld, sto rece covek iznad Dead Space, Half Life, Deus Ex, Portal, EVE Online, System Shock, Unreal, Quake, Crysis, StarCraft, C&C, Total Annihilation, Ridik, Prey, Doom, Planetside, Elite, Freespace, milion 4X space igara, Kris Roberts igre, SOMA, Star Control itd. To izgleda nije sci-fi mozda jer je svemir = sci-fi za neke.

Dead Space iz bese koje godine ima milion puta bolje realizovan UI od Andromede. Jedna od retkih igara koja ima dobro osmisljen i realizovan holografski UI. Stvarno ne razumem zasto drugi studiji toliko kubure sa tim tipom UI-ja.
+1

Halo sam presao keca, bio sam u soku kakvu to glupost igram. Uopste mi nije zao sto je XBox ekskluziva.
Respect za Unreal na spisku, jedna od najboljih igara svih vremena (mislim na single player iz 1998.)

Gledao sam ceo run na youtube, nisam mogao da cekam da izadje :D Nisam zadovoljan onim sto sam video, igra nije losa ali prosli delovi su i dalje bolji po mnogim segmentima.

Fina igra ali sacekacu malo da padne cena taman ce se srediti svi nedostaci.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Sačekaću i ja neko GOTY izdanje izgleda :)

Gledam ovaj 4K demo, jedna od prvih scena nebeski vrtlog/rift, kao preslikan DA:I, kakav sam flešbek doživeo :d

Ni Bioware nije ono sto su bili. Mnogo ljudi je otislo tokom poslednjih pet godina.

Sad je sve jasnije.

Ako prodaja bude losa, eto nama Andromede na Origin Accesu-u za saku evra i free to play kao i ostali delovi. :)

Nije mi jasno zasto obozavatelji Skyrima ne vole Andromedu!? A ima ih puno jer je isti zanr u pitanju.
Konacno je Bioware spao na Bethesda nivo, i napravili su Skyrim u Svemiru! Rejoice!!!
Pocelo je to naravno ranije sa DA:I.

I'm confused!?

Nije mi jasno zasto obozavatelji Skyrima ne vole Andromedu!? A ima ih puno jer je isti zanr u pitanju.
Konacno je Bioware spao na Bethesda nivo, i napravili su Skyrim u Svemiru! Rejoice!!!
Pocelo je to naravno ranije sa DA:I.

I'm confused!?

Skyrim takav-kakav je remek delo u poređenju sa DA:I, koji je dno.

Sent from mTalk

Odgledao malo stream i nije to tako lose kao sto se prica.. Iskreno, ne volim igre ovakvog tipa ali u cemu je razlika izmedju ovog naslova i Far Cry Primal, Horizon Zero Dawn, Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands? Ako jedan Horizon Zero Dawn (po meni ista igra) dobije velike ocene, ne vidim razlog za pljuvanje ovog naslova. Znaci, imas strelicu koja ti pokazuje gde da ides, ima specijalne moci kojima otkrivas pozicije protivnika itd.......samo je mesto radnje na drugom mestu. Jednostavno je doslo vreme takvih igara.....

Poslednja izmena:
Skyrim takav-kakav je remek delo u poređenju sa DA:I, koji je dno.

Sent from mTalk

Apsolutno se ne slazem s tobom! Za mene su obje igre smece, ali DA:I stavljam iznad Skyrima.

I sve je vrlo jednostavno; dizi u nebesa i podrzi mediokritet, to jest Skyrim, i mediokritet ce postati standard.

Zero Dawn je Sony ekskluziva, to dodaje 20 poena na ocenu igre. Pogledaj kako je odjednom Dark Souls postao prosek od kad nije vise pod Sony sesirom a Bloodborne je nesto najbolje ikada. Metal Gear Solid 5 smrducka jer nije PS exclusive. Nema logike u ocenjivanju igrica, to je podmazana masinerija gde se koriste psiholoske metode da se potrosaci vezu i zakljucaju za odredjenu platformu/brend. Kao sto pijes Koka Kolu ili Pepsi (ukoliko to jos uvek pijes), tako imas Xbox vs Playstation vs Nintendo vs Steam. Vise vremena se provede u agitovanju za platformu nego u igranju igrica.

Na primer, Steam se toliko degradirao da su krenule meta igrarije umesto koriscenja platforme za ono za sta sluzi. Vise ljudi bleje na chatu nego igraju igre, jedni drugima poklanjaju kojekakve tres igre koje su postale "meme" i oko toga se kreira zabava. Meni su "prijatelji" iz online igre koju sam igrao, koji svi od reda su tinejdzeri poslali na stotine pozivnica u kojekakve kvazi ISIS/muslimanske grupe. Dosadno im u zivotu. Ko je nekada davno igrao WoW mozda se seca sta se desilo kada su igraci izgustirali sadrzaj a novi jos nije stigao. Okupljanje po tavernama i zapocinjanje perverznih igara, metagaming, roleplaying.

Danasnje igre su toliko dosadne da ljudi traze zabavu na drugom mestu, zato imas na hiljade trolova u igrama koji ne igraju onako kako je zamisljeno vec rade upravo suptrotno, jedini cilj im je da nerviraju druge i uzivaju u tome.

Zero Dawn je Sony ekskluziva, to dodaje 20 poena na ocenu igre. Pogledaj kako je odjednom Dark Souls postao prosek od kad nije vise pod Sony sesirom a Bloodborne je nesto najbolje ikada. Metal Gear Solid 5 smrducka jer nije PS exclusive. Nema logike u ocenjivanju igrica, to je podmazana masinerija gde se koriste psiholoske metode da se potrosaci vezu i zakljucaju za odredjenu platformu/brend. Kao sto pijes Koka Kolu ili Pepsi (ukoliko to jos uvek pijes), tako imas Xbox vs Playstation vs Nintendo vs Steam. Vise vremena se provede u agitovanju za platformu nego u igranju igrica.

Na primer, Steam se toliko degradirao da su krenule meta igrarije umesto koriscenja platforme za ono za sta sluzi. Vise ljudi bleje na chatu nego igraju igre, jedni drugima poklanjaju kojekakve tres igre koje su postale "meme" i oko toga se kreira zabava. Meni su "prijatelji" iz online igre koju sam igrao, koji svi od reda su tinejdzeri poslali na stotine pozivnica u kojekakve kvazi ISIS/muslimanske grupe. Dosadno im u zivotu. Ko je nekada davno igrao WoW mozda se seca sta se desilo kada su igraci izgustirali sadrzaj a novi jos nije stigao. Okupljanje po tavernama i zapocinjanje perverznih igara, metagaming, roleplaying.

Danasnje igre su toliko dosadne da ljudi traze zabavu na drugom mestu, zato imas na hiljade trolova u igrama koji ne igraju onako kako je zamisljeno vec rade upravo suptrotno, jedini cilj im je da nerviraju druge i uzivaju u tome.

MGS 5 je tesko smece! I naravno koristi istu Skyrim open-world filozofiju; mogu ici gdje hocu i raditi sta hocu, plus retardirani content, placeholderi, nedovrsenost...
DA:I je slicno smece, i sada imamo Andromedu.
Tu se lijepo vidi Skyrim/F4 utjecaj, i naravno developeri su razmislili i odlucili da rade isto. Ako to prolazi Bethesdi, proci ce i nama!

Andromeda je mikroanalizirana i popljuvana zesce, dok je jos gori Skyrim stavljen na prijesto, a lose stvari ignorirane? I to od isti ljudi?
U biti ispada da Bethesda treba samo da napravi veliku mapu sa puno pecina apsolutno istog sadrzaja, pa da igrac moze valjda to istrazivati!? Sve drugo moze biti ispod-prosjecno.
Ali od Bioware-a se ocekuje savrsenstvo u svim segmentima.
Da ne spominjem CDPR! Oni da malo zeznu nesto, bili bi razapeti.

Sad je popularno na YT i da se obrazloži to zašto je neko dao određenu ocenu igri, pogotovo kad se desi ovako nešto gde neki daju 6ice a neki jake 8ice.

Uglavnom za Andromedu svi tvrde kako su planete odlicne, RPG elementi jaki kao u ME1, combat najbolji do sada ali da nema prevelikog odmaka od onoga na sta su nas prethodne igre navikle ... I sad kao neko kome je čak i ME3 sjajna igra čitam i slušam sve to i nije mi jasno kako par osrednjih animacija mogu toliko da utiču na nečije konačno mišljenje, pogotovo kad se to može lako popraviti sa par nadogradnji.

Poslednja izmena:
Ako su sa u 2017. godini, sa budzetom od 40 miliona dolara, toliko malo ulozili u animacije, onda sigurno nisu mnogo marili ni za ostale segmente igre. Mislim da se ne lazemo postalo je bitno i to, razmazili su nas naslovi poput Witchera, ali to je samo dokaz njihove nekompetentnosti i lenjosti. Sramota je da ME1 ima bolje animacije, igrica koja je citavu deceniju starija.

A sto se Bethesde tice oni su uspeli da od Morrowinda dodju do Skyrima, a od Fallouta naprave jezivu katastrofu od igre koja se zove Fallout 4, nikad vise ni jedan njihov rpg necu igrati to je sigurno.

Apsolutno se ne slazem s tobom! Za mene su obje igre smece, ali DA:I stavljam iznad Skyrima.

I sve je vrlo jednostavno; dizi u nebesa i podrzi mediokritet, to jest Skyrim, i mediokritet ce postati standard.

Pa ni ja se ne slažem s tobom, i ovo baš i nije tema za to.
Skyrim jeste mediokritet ali je barem igriv. DA:I je zlo i naopako u pogledu gejmpleja i samog koncepta. Nešto najgore što sam ikad video u bilo kom AAA naslovu koji sam igrao.

Sent from mTalk

Da ne spominjem CDPR! Oni da malo zeznu nesto, bili bi razapeti.

Pa nije bas tako, malo malo pa i oni zeznu nesto i nisu ih nesto posebno razapinjali (valjda jer su, sve u svemu, i dalje jedni od retkih good guys igracke industrije): Downgrade i laganje o istom, cenzura kritike na forumu (mada mozda za to i ne znaju), pa ona tuzba kod dvojke itd.

A sto se tice Skyrim/Andromeda poredjenja, valjda je kritika na osnovu onoga sto se ocekuje nakon prethodnog dela: Posle Obliviona, Skyrim je bio ono sto su fanovi manje vise zeleli/ocekivali. S druge strane broj ljudi koji se iznenadio cinjenicom da je posle ME3 ovakvo djubre doslo je mnogo veci.

Pa nije bas tako, malo malo pa i oni zeznu nesto i nisu ih nesto posebno razapinjali (valjda jer su, sve u svemu, i dalje jedni od retkih good guys igracke industrije): Downgrade i laganje o istom, cenzura kritike na forumu (mada mozda za to i ne znaju), pa ona tuzba kod dvojke itd.

A sto se tice Skyrim/Andromeda poredjenja, valjda je kritika na osnovu onoga sto se ocekuje nakon prethodnog dela: Posle Obliviona, Skyrim je bio ono sto su fanovi manje vise zeleli/ocekivali. S druge strane broj ljudi koji se iznenadio cinjenicom da je posle ME3 ovakvo djubre doslo je mnogo veci.

Skyrim je totalna antiteza Morrowindu i Oblivionu. Ta igra je pravljena za djecu od 5 godina. Skyrim je dovukao gomilu novih fanova na Bethesda forum koji hoce da u slijedecoj TES igri grade kuce i prave djecu? I mozda to i dobiju kada vidis kakav je F4? I primjetio sam da veliki broj ljudi uopce ne zna sta ne valja u toj igri. Nisu svjesni toga, a neke niti ih zanima.

Kako moj jedan poznanik igra Skyrim!
Uvijek igra Archer-a u Skyrimu. Znaci strijela, nabudzen sneak, naravno paralyze perk, i na srednjem nivou tezine.
Kvestovi ga ne zanimaju niti njihov kvalitet, prica takodjer, niti RPG elementi. Njemu samo daj strijelu i drugo nista ga ne zanima.
Za njega je Skyrim najbolja igra, i naravno za takve ljude je i pravljen. A Witcher igre ne moze smisliti?

Andromeda je Skyrim u Svemiru, zato i poredim. Vec sam to napisao ranije.
Bioware je vec sa DA:I poceo raditi to sto Bethesda radi. Zasto i nebi kada vide kako njima to sve prolazi.

I mislis na downgrade grafike u W3? Zbog toga su ih bas razapeli na forumu, i ne samo na forumu. Ali to je najmanje bitan element.

Poslednja izmena:
Poenta je da je Skyrim, takav kakav je, ipak vecini igraca "legao". To sto je u odnosu na Morrowind i u manjoj meri Oblivion, streamlinovan je nesto sto je i dosta starih fanova progutailo, barem ako je sudeci po steam forumima.

I da, mislio sam na W3 downgrade koji je, bio bitan ili ne, dokaz da i CDPR pravi greske. Na forumu su ih kritikovali koliko su moderatori-zeloti dozvoljavali (dakle dok ne vide temu i izbrisu je), ali je uopstena situacija po drugima sajtovima bila dosta blaza u poredjenju sa nekim drugim downgradovanim igrama.

@G@W

Sta fali igranju perverznih igara po tavernama? Od kada ti to ne volis "sakrij salamu"? :)

Poenta je da je Skyrim, takav kakav je, ipak vecini igraca "legao". To sto je u odnosu na Morrowind i u manjoj meri Oblivion, streamlinovan je nesto sto je i dosta starih fanova progutailo, barem ako je sudeci po steam forumima.

I da, mislio sam na W3 downgrade koji je, bio bitan ili ne, dokaz da i CDPR pravi greske. Na forumu su ih kritikovali koliko su moderatori-zeloti dozvoljavali (dakle dok ne vide temu i izbrisu je), ali je uopstena situacija po drugima sajtovima bila dosta blaza u poredjenju sa nekim drugim downgradovanim igrama.

Stari fanovi? Ajde budi ozbiljan! I nas Filipenko je stari fan, a njegove danasnje recenzije su komedija. Prilagodili se ljudi, go with the flow!
Problem su dupli standardi, cak i kod ljudi koji se nazivaju profesionalnim recenzentima.
Kognitivna disonanca!

Ako ti je Skyrim legao, onda ti i Andromeda mora leci! Zanemari mediokritete kao sto si i ranije.

Ne znam po kojim kriterijumima je Skyrim streamline-ovan u odnosu na Oblivion, kad je Oblivion daleko lenje i pliće urađena igra u odnosu na Skyrim. Jedina mana Skyrima je što je jahao na talasu hajpa o zmajevima što je bilo moderno te godine (Game of Thrones, Witcher 2), pa je glavni lanac kvestova malo više smarački i megalomanski nego što bi trebalo, a sve ostalo (dizajn sveta i tamnica, istraživanje, borba, osećaj bespomoćnosti kad noću lutaš nekom vuko****nom na nižim nivoima) je dramatično bolje u odnosu na Oblivion koji je najslabija tačka serijala.

Svaka igra se pravi za neku ciljnu grupu. U tom kontekstu treba i gledati uspesnost igre. Skyrim je uspesna igra jer je pravljen za mladju populaciju kojoj sadržaj nije toliko bitan, vec vise vizuelno/combat varijanta I to sve daj u velikim kolicinama, ono kao gempley od 100 sati ali od cega je 85 sati jedno te isto...sto rece starac, daj luk I strelu pa da rostiljamo...
Generalno imao sam taj problem i u W3 previse nazovi sadrzaja, kvantitet bez poente.
Sa druge strane moze se gledati objektivno neka nova igra, kakav je sadržaj je ona ponudila, koliko je on inovativan I kakvo je kompletno igracko iskustvo. Ne moze svako da bude relevantan u prici o igrama. Moras da imas iskustvo, kao I u svemu drugom, da bi bio relevantan da das objektivnu ocenu o igrama. Nema to veze da li ti se svidja ili ne igra. Meni se recimo ne svidjaju dark souls igre jer me smara interfejs i nervira me combat koji je preko moje casual granice, da sam mladji 10 godina verovatno bih imao strpljenja ovako trayim nesto drugo...opet to ne menja da je to jedna fantasticna igra koja briljira u skoro svakom segment...
Etalon je i dalje VTMB...rpg u kojem nema 2 slicna questa sve uklopljeneo u sjajnu pricu, NPC-ovi, atmosfera, muzika...i nema 150 sati gameplaya...jedna kasika meda super, 5 kasika vec muka...
Za ME je bitna prica...sto se mene tice mogli su da naprave i avanturu ali pored toga oni kloniraju sadržaj prilagodjen igracima skyrima...i eto...igrace ga klinci koji ce umesto sekire da budze overload...

Nazad
Vrh Dno