Šta je novo?

Mass Effect: Andromeda

280x ne moze 60 fps na low/med. Pretpostavljam da za stabilnih 1080p60fps na ultra treba bar 1070.

Pa dobro, tu nije nista novo, sve je vec apsolvirano. Sve na max, bas sve na max, na 1080p jos za za neke (graficki) zahtevnije naslove iz prosle godine, treba 1070-ica za 60fps. To je eto neka referenca. Npr. Witcher 3, Rise of Tomb Raider, Far Cry Primal...
E sad, ono sto je cinjenica i sto verujem da ce biti ovde, uz male tweakova bice to i na 1060/480 60fps na 1080p, konkretno ja sam sa svojom 1060-icom izvlacio 60fps u Witcheru sve na max, samo naravno HairWorks off i senke na high, stabilnih 60fps. Evo trenutno igram Fary Cry Primal, isto senke na high i Volumetric Lightining isto na high i opet stabilnih 60fps, a kvalitet prikaza u praksi identican maksovanim detaljima. A tu jos postoji prostora za tweakove recimo za RX 470 gde ce to opet sve izgledati manje vise isto.
I naravno da se slazem ovo za PS4 je daleko od ispoliranog, bar za standarde PC-a.

Sto se tice review-ova raznoraznih sajtova i "strucnjaka" prihvatama samo Digital Foundry za tehnicki aspekt svakog naslova, i ocene igraca na Steamu za onaj vazniji, igracko iskustvo.

Poslednja izmena:
Izgleda da je ova igra jedna velika sprdacina? Na zapadu nista novo!

Sto se tice grafike, ovdje nema nista posebno. To treba da radi odlicno i na 280x, pod uslovom da je optimizirana kako treba.

Što je sprdačina? Loša priča i gameplay??? :zgran:

Ima svega. Nije na nivou prijasnje igre.

[YOUTUBE]p-msmx9yW5Q[/YOUTUBE]

:d

Kako je resen izbor tipa municije, ME2 ili ME1 sistem?

Ja bih rekao da je best of prvog i trećeg dela. Krafting je tu, municija zavisi od tipa oružja (overheating vs clipa), borba je više treći.

Jedino što mi smeta su glavni lik i squad mates, ali ne znam da li je to jer je još rano, ili je jednostavno nemoguće biti bolji od Garusa i Wreksa.

Čitam i valjam se šta lik piše, a igrao pritom manje nego što traje ovaj Trial.

Lepu promociju za sajt je odradio, sad čitav net bruji o ovom tekstu, a niko od značajnijih imena ne deli mišljenje.

Dvojica od cetvorice sa PC Gejmera isto opljuvase igru, jedan kaze da je cak i DA:I bolja igra.

Smetaju im likovi, kako glavni tako i pratioci, smeta im prica koja je ekstra suplja (pricu su popljuvala sva cetvorica), smeta im grafika jer je zahtevna samo predeli izgledaju dobro (to je zasluga endzina i DICE a ne Bioware), smeta im krafting jer je tupav kao u svakoj drugoj modernoj skupljacici, smeta im grozan UI, smeta im sto rover ima neka dva moda, valjda jedan za penjanje drugi za jurnjavu. Smeta im sto je u pitanju lazni open world, vidis sve ali ne mozes svuda da ides.

Sprdaju se ljudi sa AI koji je standardno tupav, lip sync je odavno sprdnja kao i modeli likova (bas su se iscimali da ih naprave sto su ruznije mogli).

Kome je dosta da dobije malo usminkanu igru iz 2012. godine njemu ce Andromeda biti super. Ko je ocekivao vise, ***a. Ko je kao ja mislio da ovo nece biti kao prethodnici (posto smatram da su ME nista specijalno i da osim klasicne, prezvakane Bioware price ostalo je teski prosek) nego nesto mnogo vise i bolje e taj se tek za**** :d

Cekam Star Citizena vec pet godina, u medjuvremenu izasao Elite Dangerous, No Man's Sky, CoD Infinity Warfare i evo sad Andromeda. Od svega jedino Elite Dangerous ispunjava zacrtane kriterijume u odredjenoj meri i igra stvarno deluje da ce imati sve obecano. Ovo ostalo kako su izlazile jedna za drugom sve veci krs od krsa.

Poslednja izmena:
Dvojica od cetvorice sa PC Gejmera isto opljuvase igru, jedan kaze da je cak i DA:I bolja igra.

Smetaju im likovi, kako glavni tako i pratioci, smeta im prica koja je ekstra suplja (pricu su popljuvala sva cetvorica), smeta im grafika jer je zahtevna samo predeli izgledaju dobro (to je zasluga endzina i DICE a ne Bioware), smeta im krafting jer je tupav kao u svakoj drugoj modernoj skupljacici, smeta im grozan UI, smeta im sto rover ima neka dva moda, valjda jedan za penjanje drugi za jurnjavu. Smeta im sto je u pitanju lazni open world, vidis sve ali ne mozes svuda da ides.

Sprdaju se ljudi sa AI koji je standardno tupav, lip sync je odavno sprdnja kao i modeli likova (bas su se iscimali da ih naprave sto su ruznije mogli).

Kome je dosta da dobije malo usminkanu igru iz 2012. godine njemu ce Andromeda biti super. Ko je ocekivao vise, ***a. Ko je kao ja mislio da ovo nece biti kao prethodnici (posto smatram da su ME nista specijalno i da osim klasicne, prezvakane Bioware price ostalo je teski prosek) nego nesto mnogo vise i bolje e taj se tek za**** :d

Cekam Star Citizena vec pet godina, u medjuvremenu izasao Elite Dangerous, No Man's Sky, CoD Infinity Warfare i evo sad Andromeda. Od svega jedino Elite Dangerous ispunjava zacrtane kriterijume u odredjenoj meri i igra stvarno deluje da ce imati sve obecano. Ovo ostalo kako su izlazile jedna za drugom sve veci krs od krsa.

ME nista posebno?! Ok:trust:

Meni licno je legla prica iz cele ME trilogije, sam gameplay mi je ok, odavno sam igrao i tad mi je bio odlican.

To je bila prva choice-based igra koju sam igrao, verovatno je to jedan od glavnih razloga sto sam bio toliko odusevljen.
Drugi je sto sam veliki Sci-fi/Fantasy/Space fanatik.

Dusa me je bolela kad su neki od sporednih likova umirali.
Kraj ME3 po meni uopste nije los, ljudi su se bunili jer nema neki full happy-end, meni nije smetalo.
Igra se zavrsila realno, svaki od izbora imao je svoje pozitivne i negativne strane.

Koliko se secam, ako ste imali 100% paragon i 0% renegade ili obrnuto, otkljucavao se dodatan kraj.
3 puta sam presao trilogiju, trudio sam se ali bezuspesno da imam bas 0% jednog stat-a.

I ovo cu sigurno da igram sa velikim uzivanjem, kakva god da je, ne moze biti puno losija graficki i po prici od proslih delova.

P9 Lite TT

Bioware-u treba zabraniti da prave igre.

Svaki video koji sam pogledao mi deluje kao import iz prethodnih ME, bez vidljivih znakova poboljsanja (osim na nivou endzina, ali kao sto je G@W i napisao, to nije zasluga developera) osim ako ne racunamo skok u poboljsanje koji postoji u shooterima odavno... Generalno ne vidim nikakve bitnije razlike u borbi u odnosu na ono sto su vec imali, a sama mehanika borbi im ni pre nije jaca strana...
A onda dobijem i ovakav odgovor na svoju import teoriju
ne verujem da su importovali lica, pre bih rekao da su slikali random krompire i stavili im oči i usta i tako dobili lica

Ja se bar nadam da ce redizajnirati/ispeglati likove da opravdaju bar hardversku zahtevnost. Grafika ukljucujuci i dizajn moraju biti perkeftni za danasnje standarde za ovakvu zahtevnost, tako da nisam siguran kako to moze da se poredi sa witcher 3.

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da je best of prvog i trećeg dela. Krafting je tu, municija zavisi od tipa oružja (overheating vs clipa), borba je više treći.

Jedino što mi smeta su glavni lik i squad mates, ali ne znam da li je to jer je još rano, ili je jednostavno nemoguće biti bolji od Garusa i Wreksa.

Mislio sam na tip metka, da li se meci racunaju kao power ko u ME2 i ME3 (sto je bilo nelogicno i meni bilo glupo za gameplay) ili je ko ME1 metak metak i veze nema sa powerom vec odaberes koji ces metak u puci.

I jel i dalje jedno dugme za manevre tokom kretanja (zaklon i napustanje isto, preskakanje) :d
Kraj ME3 po meni uopste nije los, ljudi su se bunili jer nema neki full happy-end, meni nije smetalo.
Igra se zavrsila realno, svaki od izbora imao je svoje pozitivne i negativne strane.

Nisu se ljutili zbog toga sto nije happy end vec zato sto je smesno odradjen, biras koje ce boje da bude kraj i bilo je dosta rupa koje su tek objasnili sa dlc Citadela.

Poslednja izmena:
Evo par utisaka, mojih btw, nabavio sam preko EA Accessa na Xbox One. Priča je odlična, ima smisla, zanimljiva je, Dark Energy se vraća konačno. Animacije likova nisu uopšte kao na ovim YT klipovima koje gledamo ovih dana, a koji su snimani ranije. Primetio sam na dva mesta da FPS padne na 20, ali ne tokom borbe. Neprijatelji su na Normal solidno inteligentni. Dijalozi su odlično odrađeni sa tim novim opcijama. Voice acting je sjajan. Primetio sam da klipovi to ne prikazuju kako treba, jer nije bilo čak ni pozadinskih zvukova i muzike.

Napucavanje i kretanje su sjajni. Čitajući sve te ******štine stekao sam drugi utisak i već poceo da strepim. Probao i oduševio se. Sto se mene tice Hype je bio opravdan. Jako sam zadovoljan.

Najozbiljnija optužba koju sam do sad čuo.
DA:I je "special level of bad" i najbolji primer šta treba da se radi kad hoće da se uništi franšiza.

Sent from mTalk

Mislio sam na tip metka, da li se meci racunaju kao power ko u ME2 i ME3 (sto je bilo nelogicno i meni bilo glupo za gameplay) ili je ko ME1 metak metak i veze nema sa powerom vec odaberes koji ces metak u puci.

I jel i dalje jedno dugme za manevre tokom kretanja (zaklon i napustanje isto, preskakanje) :d

Nisu se ljutili zbog toga sto nije happy end vec zato sto je smesno odradjen, biras koje ce boje da bude kraj i bilo je dosta rupa koje su tek objasnili sa dlc Citadela.

Me1 stil :)

Upravo završio Trial, bar deo sa pričom. Prezadovoljan sam i jedva čekam da nastavim ovo.
Inače RX480 i GTX 1060 mogu uz kombinaciju Low i Med podešavanja da guraju oko 60FPS vrlo stabilno. RX480, na LOW sve, ide oko 100FPS.

Jel igra toliko dobro izgleda pa treba jaca grafika, ili je optimizacija "na nivou" pa se na 480/1060 igra na low?

P9 Lite TT

Igrao sam juce malo Trial, svideo mi se pocetak, planete sada imaju mnogo vise znacaja nego ranije i ima dosta stvari da se radi.

Sto se grafike tice, na Low izgleda onako, ali ako se stavi sve na High, izgleda odlicno. Generalno igra izgleda super, vidi se da su se potrudili sa dizajnom nivoa, jedino sto animacije lica jos uvek izgledaju "sumnjivo" na momente.

Mislim da cu da odem da uzmem jednu 1070, da lepo odigram ovo cudo.

Da sam planirao da je kupim, bojkotovao bih i ne bih uzeo ako je to slucaj, nadam se da ce svako ko je planirao da kupi za pc batali zbog toga.

P9 Lite TT

Preskačem, ne mogu više da finansiram nesposobne developere.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

60fps sa konfom iz potpisa u 1080p. Retko padne na 50, ali desi se.

High, ne max doduše.

Poslednja izmena:
Ultra - default podešavanja:

me4_1920.png

me4_2560.png

BTW, gledam ove user testove po netu, mnogi odvrnu i resolution scale, očito nesvesni šta ta opcija čini :d

Poslednja izmena:
Ako je ovo na max podesavanjima (zbunjujuce je ovo njihovo VHQ :D). Jos OK i radi ovo cudo.

Dobro se drzi gtx970. Al imaju azdaju od procesora za razliku od ovog mog "ubogog" fx-a

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno