Šta je novo?

Mass Effect: Andromeda

Ne mora uopste da znaci, Mass Effect radi totalno drugi studio tako da optimizacija ne zavisi od engine-a nego od ljudi koji to rade. Eto, na primjer Drago Age je imao izrazene frame dropove a koristio je isti ovaj engine. Tako da nemojte se nadati previse.

Ne mora uopste da znaci, Mass Effect radi totalno drugi studio tako da optimizacija ne zavisi od engine-a nego od ljudi koji to rade. Eto, na primjer Drago Age je imao izrazene frame dropove a koristio je isti ovaj engine. Tako da nemojte se nadati previse.

Pitam se na kojoj zveri IGN igra kad imaju stabilnih 60FPS u 1080p :D

Eno sa PAX-a milion gameplay klipova na YT. Plus podatak da imaju preko 1200 NPC-ova sa kojima možeš popričati. Ono baš sa dijalozima, a ne kao kad priđeš nekom a on kaže "Irashimasse" :) ako se sećate onog kuvara :D

@Gdin_M

Znaci pesma me je odbila od igre 100% :d

Preorderovao za PS4 Pro :D Jedva čekam 21. :)

Bolje da si sačekao neki goty, bioware je poznat po tome da trećinu igre isecka za buduće dlc-ove.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Što se PC verzije tiče ne sumnjam u ovo. Na PS4 teško da će biti neispolirano ;)

I ja nameravam da na PS4 da igram ali sto je sigurno sigurno :D, ne treba se zalecati ;).

Što se PC verzije tiče ne sumnjam u ovo. Na PS4 teško da će biti neispolirano ;)

Teško da najavljenih 1080p/30fps za PS4 mogu da se nazovu ispoliranim, a i to je pitanje na kom je nivou detalja. Čak je pitanje i kakav je nivo detalja na PS4 Pro u "high quality graphics at 1080p/30fps" modu.

Što se tiče PC-a. Ako Gamble ne laže, tj. ako 1080 Ti daje 4k/60fps na ultra podešavanjima. Onda bi u 1080p GTX1060 trebalo da daje ~60 fps-a.
oCOfTMw.jpg

Poslednja izmena:
Imate i Origin Access opciju za par dolara ako nekog baš interesuje kako će na njegovoj mašini raditi. 10 sati igre je dovoljno da se ispita.

@rama
PS4 Pro i 1800p 30fps mene interesuju ;).

Inače, igre su u rukama review-era. 20.03. ističe NDA. Malo preblizu launch-a ...

Bolje da si sačekao neki goty, bioware je poznat po tome da trećinu igre isecka za buduće dlc-ove.

Da li bioware uopšte izbacuje goty/ultimate verzije više? ja sam godinama čekao DA2 i na kraju ništa, kupio običnu verziju... i ME 1/2/3 imam obične verzije, nisam siguran da je bilo goty/ultimate verzija kao svojevremeno DA1?
Ok znam da ima kao deluxe verzije sa par dlc-a ali nije to ono što bih voleo, sa svime.

ME izdanja su uvek bila čudna. Keca kad sada kupiš moraš EA support da kontaktiraš da ti daju Bring Down the Sky i Pinnacle Station DLC kodove za dž, Dvojka dođe možda sa Zaeed-om i par onih skin/weapon DLC-ova dok opet za PS3 dođe sa svim DLC-ovima osim Arrival-a, Trojka nigde nije imala kompletno izdanje sa svim DLC-ovima.

@mefisto & rAMA

Ma ja mogu još momački da se igram do kraja meseca, za tih 10 dana moram da pređem igru, jer je posle prc. Žena, deca bato :D

^ U tom slujčaju je opravdano :d
Da li bioware uopšte izbacuje goty/ultimate verzije više? ja sam godinama čekao DA2 i na kraju ništa, kupio običnu verziju... i ME 1/2/3 imam obične verzije, nisam siguran da je bilo goty/ultimate verzija kao svojevremeno DA1?
Ok znam da ima kao deluxe verzije sa par dlc-a ali nije to ono što bih voleo, sa svime.

To važi za period u kom su se bazirali na bioware points, EA ih je malo obuzdala što se toga tiče. Sa DA:Inquisition su se vratili "normalnoj" prodaju DLC-eva, a zatim su i izbacili kompletnu verziju.

Poslednja izmena:
Super vesti za pc :) jedva cekam da se mucim sa bagovima i malim fps-om. Mmmm

Sent from my iPad using Tapatalk

Ma i u najgorem slucaju da nije bas nesto super optimizovano, samo smanji detalje i cepaj.

Ovo je kao kad testiraš dioptriju kod očnog. XBOX S je +2 :d

Poslednja izmena:
Ovo je kao kad testiraš dioptriju kod očnog. XBOX S je +2 :d

Taman tako... Što se izgleda tiče praktično nema razlike. Jedina razlika se ogleda u oštrini slike. PC može da pogura detaljnije tj veće teksture od PS-a, a ovaj opet može više u tom delu od XBOX-a... Međutim suštinski gledano to je ista priča i zapravo potpuno nebitna stavka... jer za živopisno realističan prikaz zapravo nisu bitne toliko teksture odnosno njihova veličina i gustina, koliko način na koji se filtrira svetlo. Zato mi to sve skupa izgleda pomalo besmisleno jer barem što se PC-a tiče sve se svodi baš na to. Džaba ti super detaljne teksure u odnosu na konzole, kada model opet izgleda isto! Radije bih da imam nešto mutniji prikaz na nivou površina ali sa svetlom koje će biti adekvatnije rešeno nego obratno.

To mu izgleda taman ko napucavanje megapiskela na onim malim jefitnim kamerama, gde se sa povećanjem istih zapravo ne dobija gotovo ništa. Pikseli se tu samo guraju praktično nepotrebno a objektivno gledano kvalitet slike ostaje isti. Dakle poenta nije u megapiksleima kod kamere koliko u objektivu i senzoru, pa tako i u video igrama poenta nije u super detaljnim teksturama koliko je u načinu na koji engine simulira i filtrira svetlo. Bilo bi lepo kada bi nam developeri malo više s te strane ponudli u PC verziji. A što se tiče tekstura... ma neka ih slobodno poravnaju što se mene tiče na sve tri platforme nije problem! :trust:

Poslednja izmena:
Slažem se, ove razlike koje prave rezolucija, AA, rezolucija tekstura su najmanje bitne. Dizajn je uvek bio bitniji od takvih tehnikalija.

Ali 30 fps-a je problematično, barem za mene.

Čitam i valjam se šta lik piše, a igrao pritom manje nego što traje ovaj Trial.

Lepu promociju za sajt je odradio, sad čitav net bruji o ovom tekstu, a niko od značajnijih imena ne deli mišljenje.

Ja sam juce igrao demo, i sta znam - dopada mi se. Klasican ME (ne racunajuci prvi deo), radi lepo i izgleda lepo.
Dijalozi... Nije mracno, trude se da budu dopadljivi i duhoviti, sta znam.

Ma baš se u zadnje vreme diže dosta prašine oko svakojakih recenzija, i onda ovi iz EA uprskaju sa ovim "prvim utiscima" nakon par sati.

A RPS liku smeta to sto su došli na tu prvu planetu i nisu zatekli ono što su očekivali i dodatno mu smeta to što napucavanje nije osrednje, kako je on ocekivao od Bioware igre, već daleko bolje nego što je mislio - WTF? Što bi rekla deca na YT - lik je kancer :). I nemam ništa protiv subjektivnog mišljenja, ali ovaj stvarno neke gluposti navodi kao smrtne grehe skoro, a pritom su to utisci od pre par meseci kada su imali prvi pristup svemu a nisu mogli po ugovoru da pričaju do sada.

Teško da najavljenih 1080p/30fps za PS4 mogu da se nazovu ispoliranim, a i to je pitanje na kom je nivou detalja. Čak je pitanje i kakav je nivo detalja na PS4 Pro u "high quality graphics at 1080p/30fps" modu.

Što se tiče PC-a. Ako Gamble ne laže, tj. ako 1080 Ti daje 4k/60fps na ultra podešavanjima. Onda bi u 1080p GTX1060 trebalo da daje ~60 fps-a.

280x ne moze 60 fps na low/med. Pretpostavljam da za stabilnih 1080p60fps na ultra treba bar 1070.

Vrh Dno