Šta je novo?

Mass Effect: Andromeda

Koji Horizon?

Ako je Zero Dawn, deluje bas dobro igra, steta sto je samo za Ps4 izgleda.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gledam Horizon i ovo. Da nema Frostbajta i fotogrametrije, ne bi se moglo porediti. Ovako imamo sjajne dizajnere sa jedne i jedva prosecne sa druge strane. Animacija u Horizon prirodna, u Andromeda seckava. Teren ostar u obe igre, ali mnogo bolje osmiljen u Horizon. Kapiram da je tamo jedna planeta u pitanju ali je stvarno poveca razlika. Pogotovo sto Bioware ima veci budzet.

Eh da, ovo nije RPG. Akciona/timska igra sa presetima i budzenjem nekih gluposti, eto sta je. Taj akcioni deo deluje veoma neinteresantno.

Nije ni Horizon rpg u pravom smislu, nemaš gotovo ikakvog uticaja na priču, nemaš više različitih opcija za rešavanje kvestova (ukradi, ubedi, prebij, ubij...). Pravi rpg je recimo Torment koji je upravo izašao.

Ne gajim nade da ce ovo da bude rpg iako je budzenje razgranatije u odnosu na ostale delove. Ovaj serial je slavnim ucinio univerzum i prica koju su stvorili i ako toga ne bude bice samo jos jedan sf akcioni shooter...ako gameplay bude razlicit za razlicite rase onda bi mogli pricati o nekom rpg-u...ovako ista statistika za sve rase pa ti budzi jedno te isto i dobices istog lika ma koju rasu da si izabrao...

Napucavanje mi je OK ali su animacije lica i dalje jezive.

Lose animacije i ogavan dizajn ljudskih likova i human like aliena prate serijal od starta, malo bolje deluju u andromedi, al jos uvek lose. Mada igra ce sigurno biti zabavna za igru.

Napucavanje mi je OK ali su animacije lica i dalje jezive.

Nije na nivou onoga što radi naughty dog, ali je neuporedivo bolje od onoga kako je bilo u predhodnim delovima. Čini mi se da nije toliko problematična mimika lica koliko je problem to što likovi pate od defokusiranih pogleda bez emocija. Da je taj deo odrađen preciznije, čak i da je sve ostalo ispromašivano finalni utisak bi bio bolji, ovako šta je tu je...

Odavno je izasao poslednji ME a bio je radjen na tada vec zastareloj, dobudzenoj UE3 tehnologiji. Mada nije ovde problem tehnicke prirode, nisu te animacije lica lose jer je tehnologija koja ih pokrece beznadezno zastarela nego su nekako uvrnute, pogresno uradjene. Da li su omasili metriku pri snimanju ili se neko zeza unutar Bioware nemam pojma sta je posredi. Ali da likovi izgledaju kao da su iz Red Dwarf a ne Mass Effect univerzuma, to je valjda svima jasno.

Edit: Opet, sa takvim cudnim izrazima lica mogu da zivim. Ali me ubi ono napucavanje. Ostalo je na istom mestu gde bilo i poslednji put. Trckaras okolo u krug, animacija kretanja bez IK onako ko iz neke alfa verzije, pucas u cudoviste, skidas mu HP a ono nit reaguje niti tvoja puska i gedzeti deluju zanimljivo za koristiti. Mehanika losa, feedback los, mislim i nije lose za 2008. godinu recimo.

Sony studiji se bar trude da pomere neke stvari unapred, ma koliko to sve bila sminka. Ovi uzmu endzin sa superiornim sistemom osvetljena i podrskom za teksture fotografskog kvaliteta koji moze da izbaci puno poligona uz dobar fps, nabace solidno detaljne modele i teksture a sve ostalo osljare.

Poslednja izmena:
Treba da se ugledaju na Black Desert sto se tice dizajna likova,lica itd...

I prvih 13 minuta

Poslednja izmena:
Za sada meni se bas dopada, ali dok ne stigne nista:d
Preorder nikad nisam, niti cu. Zamalo Rome 2 Total War svojevremeno, sva sreca pa nisam :)

Ako ovako bude u finalnoj verziji, bice opasnog zezanja po netu na temu Andromede.

Nego ovaj nazovi gejmplej, jel igra covek vise od minut za ovih 13 minuta? Samo skace iz sinematika u sinematik na snimku. Mada nije ni bitno, onaj prvi klip nije iz igre nego in-endzin trejler a ovaj drugi je slicna skarabudzevina.

*** pa jel piše da je prvih 13 minuta igre ... Ja sam hteo još sinematika ovde. Samo kako naprave da Asari izgleda prirodnije od čoveka to mi nije jasno. Pogotovo ovaj matori Ryder :D, izgleda ko da se nije treznio godinu dana ...

Ryder je podnosljiv, kod njega nisam primetio ove momente:
oq0iJ1Y.jpg

Ne znam zasto jednostavno nisu platili 3Lateral da ovo odrade nego pokusavaju sami nesto sto ocigledno ne znaju. Lip sync u ovoj igri ne samo da nije in sync nego radi po principu razvlacenja usta nekim alatom za vajanje.

thug life.jpg

Betsheda i ovije,nemaju blage veze kako izgleda žensko :p

Poslednja izmena:
Ryder je podnosljiv, kod njega nisam primetio ove momente:
oq0iJ1Y.jpg

Ne znam zasto jednostavno nisu platili 3Lateral da ovo odrade nego pokusavaju sami nesto sto ocigledno ne znaju. Lip sync u ovoj igri ne samo da nije in sync nego radi po principu razvlacenja usta nekim alatom za vajanje.

WTF??? Jel ovo stvarno screenshot iz trejlera? Izbegavam sve sto prikazuju, pa nisam upucen u ovo.

Ne, to je ingejm sinematik. Na slici izgleda relativno podnosljivo, grozno za videti dok mrda usta ali me mrzi da pravim gif. Mada su rekli da ce ispeglati animacije lice do izlaska.

Glavni likovi generalno ne izgledaju kao u Uncharted 4 ili kao Lara u Rise of the Tomb Raider. Ova sa slike je valjda sporedni lik. Glavni imaju vise detalja, nisu toliko plasticni ali nisu na nivou koji se ocekuje od najvece igre koja izlazi ove godine.

Biće "Helmet On in conversations - Check" :D

Mislim da je bila jedna Helmet On scena u ovom zadnjem Exploration trejleru.

Ne, to je ingejm sinematik. Na slici izgleda relativno podnosljivo, grozno za videti dok mrda usta ali me mrzi da pravim gif. Mada su rekli da ce ispeglati animacije lice do izlaska.

Glavni likovi generalno ne izgledaju kao u Uncharted 4 ili kao Lara u Rise of the Tomb Raider. Ova sa slike je valjda sporedni lik. Glavni imaju vise detalja, nisu toliko plasticni ali nisu na nivou koji se ocekuje od najvece igre koja izlazi ove godine.

Sada kad malo bolje razmislim, i ne cudi me. Bioware nikad nije imao dobre animacije. Ako ovakve ostanu, sto kaze vladimirdowla "Helmet On" :D

Nice, svetovi su raznovrsniji nego u prethodnim delovima.

Sve nekako vuče na reboot ME 1. Kad pogledaš u globalu, izdvojili su ih od naše galaksije kako ne bi bilo previše referenci, MAKO je vraćen ...

Tada verovatno nisu imali ni sredstva a ni predstavu koliko bi sve moglo biti "veliko", a tu mislim i na velicinu igre i na popularnost među gamerima.

Kako je nVidia ovo optimizovala - svaka im čast - https://goo.gl/qzZXuf

Ladno ti treba PC od skoro 1000€ za 1080p 30FPS na High :D :D

A ovamo PS4 Pro od 370€ gura 3200x1800 u 30FPS. Nešto tu gadno smrdi.

Što nvidia, valjda Bioware?

Nadam se da je neka greška, u suprotnom ni ove gej romanse između paprati i medveda ih neće izvući.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Što nvidia, valjda Bioware?

Nadam se da je neka greška, u suprotnom ni ove gej romanse između paprati i medveda ih neće izvući.

Igra koristi Gamequorks ako se ne varam? BF1 engine + par nV začina = 1080Ti za 1080p 60FPS najverovatnije.

Ako je samo gameworks problematičan to se može isključiti. Veći problem će biti ako se ponovi Arkham Knight gde je i sa isključenim nvidia zezancijama igra radila očajno. To je do developera.

Ma to ljudi moji
Nvidia dala malo $$$ ovima da :wc: kao treba aždaja od kompa, da se proda koja kartica više
a garantujem da će posle krštenih drivera igra raditi najgore 5-10 FPS manje od BF1.

Čisto mršnje m00da.

Nije u tome caka nego u draw distance tj. load distance, ono što naše oko primeti kao pop-in. To sada svi rade, i preko toga navodno "optimizuju" igre.

Potpuno isto je u BF1, TW3, Far Cry, novi TC's Ghost Recon, SWBF itd.

Nasviraju draw distance, ili ti daljinu na kojoj igra koristi najbolje teksture, najdetaljnije, u najvišoj rezoluciji i onda nam daju 30fps trailere i previews kako igra izgleda fantastično i super radi. Zatim kada igra izađe, ljudi se iznerviraju što im loše radi, kupe GPUs od $1000, neki kupe i unapred.

Onda posle izvesnog vremena izađe novi driver i novi patch. Koji navodno optimizuju igru. A u stvari sve što urade je da smanje draw distance na par metara od igrača. I onda se izgled objekata, trave, zgrada, podloge menja sa ultra na medium čim se igrač pomeri i to upada u oči, nakon čega se pojavljuju "Terrible pop-in" teme na forumima.

Naravno oni koji su se istrošili pričaju kako je igra savršena i brane svoje investicije, oni koji se ne razumeju dižu buku da ništa ne kapiraju a nVidija i ostale kompanije otvaraju šampanjac.

Poslednja izmena:
htedoh pazariti ovu igru.....pričekaću malko :D

Ljudi bez *******cije, ali ako je BF1 engine, dakle Frostbite, to ce raditi super, ti dodatni efekti tipa hairworks i slicno na OFF i to je to.
Osim ako se ne ponovi situacija iz Betmena...Sto uopste ne iskljucujem, ali opet ne mora sve da se igra na launch day. Ja znam da ja necu, jer im sigurno necu platiti 40e++:d

Nazad
Vrh Dno