Šta je novo?

Marko Tasic - genije iz leskovca, Blic

Meni je bas kul sto je zahtevao da se kaze da je iz Leskovac,ako ga iole postuju treba da mu uslise molbu,na taj nacin bih se ja zahvalio rodnom gradu(i na mnogo jos drugih)

I mi Bill Gatesa za trku imamo....:D

Cilj mi je da od Leskovca napravim nešto poput Silicijumske doline u Americi, mesto gde će se okupljati najveći stručnjaci informatike i odakle će izlaziti nova svetska otkrića.
Ha, ha, ha!!! Jedino (mozda) ako budu dzabe davali rostilj! :)

Mislim da ne treba da ismevate njegove reci,meni je VEOMA DRAGO da neko barem prica na takav nacin(a da nije politicar),ajde zamislite kada bi svi mi bili takvi, svesni ko smo i odakle smo,sa osecajem da pomognem svom rodnom gradu tj drzavi.

Cini mi se da tog po meni pravog patriotizma ponajvise hvali sada u Srbiji,i zato mu ja cestitam makar na recima(za dela ce se tek videti).

Od mene jedno VELIKO BRAVO za Marka Tasica!!!!!!

Poslednja izmena:
A ko ga ismeva? Njegova zelja deluje nerealno, Leskovac nikada nece biti kao SIlicijumska dolina.... Svi svasta pricaju ali nesto slabo delaju tako da od njegovih reci i nema mnogo koristi.

kUdtiHaEX je napisao(la):
A ko ga ismeva? Njegova zelja deluje nerealno, Leskovac nikada nece biti kao SIlicijumska dolina.... Svi svasta pricaju ali nesto slabo delaju tako da od njegovih reci i nema mnogo koristi.

Naravno da nece bitiSilicijumska dolina,rekao bih da je mislio figurativno,i da je time skromno hteo da kaze da nije jedini u Srbiji,tj u tom kraju koji je toliki kapacitet.

Ono sa rostiljom je licilo na ismejavanje,ali nije bitno to sad.Pozdrav :wave:

Zanimljivo... ispade da jesmo najpametnij narod na svetu :D :)

Genije iz Leskovca osvojio Ameriku - klasicno "made in serbia"...

Ako zanemarimo "istrcavanje" sa silicijumskom dolinom i leskovcem, i ako je sve napisano tacno - decku svaka cast!!! Ovakvi ljudi bar kod mene izazivaju beskrajno divljenje. Sva sreca pa u americi moze da se doktorira za 10 dana jer je upravo to ono sto mu treba za dalje (maksimum na akademskom nivou. ok postoji i postdoktorat ali to mu ne treba). Ovde kod nas bi ga neki matori fosili od profesora masakrirali kad bi videli da je takav um...

Lika ne znam, i nemam nishta protiv njega, ali je nachin na koji je napisan text je tuzan. Toliko puta sam chitao o genijima iz Srbije da je to strashno. Dechko sigurno zavrednjuje paznju, chim je chlan Mense, ali... da neko objavi takav text o njemu, koji usput lichi kao da ga je pisao Zare lichno, mi je neshvatljivo!!!
klasichna paljevina "srbi su najbolji!"

btw. kad smo vec kod Zareta... bio sam danas u NL-PRO group (bilo mi usput :D) sa drugom, i trazili smo osnovni kurs rachunara. Neka tetka mi je prodala foru da treba da dolazim nedelju dana po 2 i po sata, a naredna dva meseca da uradim neku zbirku od 1300 zadataka, i onda sam spreman za ispit!!!!!!! a ako ne budem znao neki zadatak na ispitu, sam sam kriv, ima ga medju tih 1300 zadataka! kakve budale!

Ja se apsolutno slazem sa Titom! ;) :D Svaka cast decku!
Uostalom, videcemo za koju godinu/deceniju sta ce biti od njega (i Leskovca). :)

Poslednja izmena:
Jos jedna budalastina nelustriranih kvazi-novinara zaostalih od Milosevicevskih vremena, koji i dalje smatraju da im je Bozja misija na ovoj planeti da pronalaze bajkovite teme za dizanje morala istraumirane nacije, i uzdisanje penzionerki dok srkucu petu danasnju kaficu, a sto rade "jos od kad su se zadevojcile"...

Prvo, taj "NY Institute of Technology" je malo poznata privatna obrazovna ustanova tesko ocenjivog kredibiliteta, kakvih ima na hiljade u USA, za koju je uopste diskutabilno da li bi se mogla nazvati "univerzitetom", a koja pruza obrazovanje iz jedno 150 oblasti, izmedju ostalih i "culinary arts" i "clinical nutrition"... Mislim, od brucosa do doktoranta za 7 dana, ej bre! :d Uostalom, i Marko je indirektno stavio do znanja da je svestan koji su mu limiti sa diplomom te ustanove... Ne navodi da ce i nakon skolovanja nastaviti da se bavi naukom, vec da zeli da osnuje firmu pa da "drugi rade za njega"... Pravi Srbin ;) . A poslednje sto ovoj zemlji stvarno treba je jos jedan "menadzer".

Sta o NYIT kaze jedan student, bas sa "electrical engineering" odseka:

"Waste of your time, only good thing to consider about this school is an almost free education. If you have decent grades they will give your LARGE scholarships. They also have a med program that guanrantees you for med school as long as you have a certain GPA (not too high I might add) and an MCAT score (only need 26 I believe). However even good money and a good med program isn't worth going to a mindless drone of a college. People here come in with high hopes and have the life drained out of them by the school. You will NOT have fun here, there ARE NO extracirrucular activities, clubs are next to ZERO, and the DORMS SUCK."

http://www.studentsreview.com/NY/NYIT_c.html

Dakle, u najboljem slucaju je na nivou BK Univerziteta i slicnih domacih institucija, s tom pogodnoscu sto se nalazi u USA, a sto diplomcima pruza mnogo vece sanse da diplomu unovce.

Dalje, na taj "Univerzitet" se moze upisati svako od vas, ukoliko ima para da plati skolarinu. Stipendija i smestaj vec zavise od ocena, ali ako tu ne zadovoljavate kriterijum, uvek postoji i popularna opcija "online" diplomiranja.

Da se svetski informaticki giganti stvarno otimaju za decka, on tada ne da ne bi imao problema sa parama za skolovanje, vec ne bi ni studirao na takvom mestu. Imam drugare na MIT-u i UCLA, obojica su dobili stipendije, ali ni jednom od njih nije padalo na pamet da zbog toga salje porodicne "zagrljeni" slike u novine.

Da ne bude zabune, momak ocigledno jeste potencijal, zelim mu sve najbolje, ali ovako bombastican tekst ("Genije osvojio Ameriku") je jednostavno besmislen. Jedini kvalitet clanka, i to samo za njega i familiju, je to sto ce sada komsije da crkn`u od muke :). Stvarno sam ubedjen da nista necemo uraditi sve dok se zadovoljavamo ovakvim sarenim lazama. Doticni novinar bi mnogo vise koristi ucinio da je u BLIC-u pokrenuo (recimo) nekakvu akciju prikupljanja finansijske pomoci onima koji su polozili prijemne za stvarno prestizne fakultete, ali iz ovih ili onih razloga ne mogu da dobiju full stipendiju... Budimo realni, kada bi se ovakvi panagerici pisali o svakom Indijcu koji je otisao na skolovanje u USA, tamo bi morali da za te potrebe pokrenu specijalizovane dnevne novine...

Ipak, najjaci momenat u tekstu, i krunski dokaz *****luka autora teksta (prvo pravilo profesionalnog novinarstva je: "proveri informaciju"), je ono da je decko sa 19 godina postao najmladji clan Mense :p

Poslednja izmena:
Da nisi postao clan Mense sa 17 ;)
Mala sala , znam da je bilo i mladjih posto sam bio na prvom testiranju pre ... mnogo godina u Domu Inzenjera i Tehnicara .
Samo da pojasnim za one koji ne znaju da MENSA ne predstavlja nista specijalno moze se uci vec sa 148 poena (valjda Katelove skale) .
Momku svaka cast u svakom slucaju , zelim mu sve najbolje .

Misa...

Zorro je napisao(la):
Jos jedna budalastina ...

Zaista neverovatno mnogo paznje si posvetio omalovazavanju ovoga sto je covek za sada uradio. Bas cudno i ne znam zasto. Jel ti to radis da bi tebi i svima nama u ovoj nesrecnoj zemlji bilo lakse ili ...?
U vreme kada je primarna delatnost u srbiji trgovina svih vrsta (sto je karakteristika kolonija), kada je strahinjica bana puna u radno vreme a ispred siti pasaza ne moze da se prodje od 09-17.00, jedan ovakav tekst je apsolutno osvezenje. Da, napisan je navijacki ali tako i treba da bude napisan jer ovakve stvari retko citamo. Uglavnom citamo kako je karleusin pas pojeo 300eura ili kako je nesrecna starica umrla u redu za penziju.
Ne razumem gnev sa kojim si napisao ovaj post, zaista. Pa si jos u celu pricu ubacio bk univerzitet?!
Ovde ljudi zavrse svoj zivotni vek a da nisu culi za menhetn a on sa 19 godina iz jednog leskovca ide da se seta po petoj aveniji. Sve sto mogu da kazem je - bravo decko!!!

urban je napisao(la):
Genije iz Leskovca osvojio Ameriku - klasicno "made in serbia"...

Meni to lici na samo josh jednu pricu sa bombasticnim nazivom...

Vi ste poverovali?
Da li se secate da je pre jedno sest meseci izasao clanak u politici, isto o njemu, kako se bas vratio sa "jednog sajma software-a u Nemackoj" gde je demonstrirao te svoje algoritme za kompresiju koji i P1 daju neverovatne 3D rendering sposobnosti. Tada je bila prica kako planira da upise elektro faks u Nisu jer je on, po njegovim recima, "jedan od najboljih u svetu" i isto kako se M$ otima za njega (koliko se secam, nije pisalo sa kim).
Inace ne zelim vise da trosim vreme na post o njemu, samo da podsetim da je u to vreme takodje bilo reci o doticnom:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=36551
Znaci tip je na benchu otprilike most-talked-about licnost sa ovih prostora. Pogledajte samo njegov "sajt", probajte da igde na na netu nadjete nesto o tom njegovom revol-algu itd. Mozda ga kriju, sta li.
Prolazim pored kioska jutros, eto njega i u onim novinama na "kur". Ljubi ga deda.

Ma dajte ljudi, ovo je cista lozana. Pametan klinac otisao u ameriku, doktorirao lak fax i sta - nista. Bas bih voleo da vidim taj njegov "program za brzo iščitavanje grafike i program za kompresiju video-fajlova. Pomoću njegovog programa „Fast video net“ moguće je na jednom disku smestiti gradsku biblioteku, Beograda na primer. Taj program nije sličan nijednom do sada poznatom programu za kompresiju".
Ali sve jedno, svaka cast decku na inteligenciji. I covek lepo ne zeli da bude naucnik, nego da zaradi kesh i da osnuje firmu. Zelim mu da uspe u tome i da na racun inteligencije zaradi brda para i da uziva u zivotu i da ga bude bas briga za sve.

A ovi novinari treba da se sramote, treba da znate da su u Leskovcu svi u SPS fazonu, i da se primaju na tekst napisan na taj nacin. Zaostavstina nekih proslih vremena.

Miiislim... :) :)

Put od brucoša na istom fakultetu do doktoranta prešao je za, svega, nedelju dana, tako što je položio veoma rigorazan test znanja. Od 25 odgovorio je tačno na 24 pitanja, a za sticanje pozicije doktoranta bilo je neophodno 10 tačnih odgovora.

potrebno je 10 od 25? smesno. pa sa tim procentom odgovora nije moguce proci nijedan ispit u Srbiji

Leskovac ce i dalje biti poznat samo po pljeskavicama :)))mmm :)
P.S. Svaka cast decku!

Jedan deo ljudi me podseca na onu istinu da Srbi nikad Srbima ne oprastaju uspeh. Ljudi, sta vam je tesko da kazete "Decko, svaka cast!" !? Je l neko ovde hoce da kaze da uspeh koji je ovaj decko ZA SADA postigao nije za divljenje? Neko odavde moze bolje?

Poslednja izmena:
Bash kao shto je par ljudi reklo...Polozio je smeshni ispit, shto je u USA i Kanadi normalna stvar...Oni u 2. srednje uche pitagorinu teoremu, pa vi vidite :)
Moj ortak koji je na pola 1. godine srednje otishao u Toronto, pre toga bio ono mangup, svaki dan bezao sa chasova, redjao kecheve, u Torontu je bio uchenik generacije, i sada posle 10 godina, radi u jednoj IT kompaniji (pojma nishta nije imao ni o tome kad je otishao), ima 150.000 CAN godishnje i non stop je na prijemima u fraku i zenom crnkinjom :D:D:D

nemojte da uporedjujete momka sa Zarkom,jer je Zarko ipak lud a inace sto s tice kompresije,momak je inace aktivan na Elitesecurity forumu pa je pisao o tome,tako da mozemo uociti i razvoj tog programa,a inace tamo je trazio razne savete:
http://www.elitesecurity.org/tema/28729
pa ako neko ima nesto da mu kaze,tamo ga mozete kontaktirati

Ispravite me ako gresim, ali iako su tamo osnovno, srednje obrazovanje i koledz smesni, postdiplomske studije bas i nisu (ne znam kakva su samo bila pitanja na koja je decko morao da odgovori, al' mislim da se za magistra i doktora mora raditi kao i ovde il mozda nesto malko manje).

Broz je napisao(la):
Zaista neverovatno mnogo paznje si posvetio omalovazavanju ovoga sto je covek za sada uradio. Bas cudno i ne znam zasto. Jel ti to radis da bi tebi i svima nama u ovoj nesrecnoj zemlji bilo lakse ili ...?
U vreme kada je primarna delatnost u srbiji trgovina svih vrsta (sto je karakteristika kolonija), kada je strahinjica bana puna u radno vreme a ispred siti pasaza ne moze da se prodje od 09-17.00, jedan ovakav tekst je apsolutno osvezenje. Da, napisan je navijacki ali tako i treba da bude napisan jer ovakve stvari retko citamo. Uglavnom citamo kako je karleusin pas pojeo 300eura ili kako je nesrecna starica umrla u redu za penziju.
Ne razumem gnev sa kojim si napisao ovaj post, zaista. Pa si jos u celu pricu ubacio bk univerzitet?!
Ovde ljudi zavrse svoj zivotni vek a da nisu culi za menhetn a on sa 19 godina iz jednog leskovca ide da se seta po petoj aveniji. Sve sto mogu da kazem je - bravo decko!!!

Broz, mislio sam da je bilo ocigledno ali opet cu da ponovim: primarna meta mi je bio novinar. Ovakvi tekstovi su po meni u istoj ravni sa storijama o dozivljajima Karleusinog psa ili mudrim izjavama striptizeta. Gluposti koje trebaju da zamajavaju narod, zamazu oci, i skrenu paznju sa pravih problema. Ono kao, dizanje nacionalnog ponosa, "sad ce ti americani da shvate ko smo bre mi, Srbi". Od "patriotskog" novinarstva mi se dize kosa na glavi, i ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da to i dalje funkcionise, i da ima efekta. Ovakvo nesto bi imalo smisla da je objavljeno u lokalnim leskovackim novinama, u kontekstu "nas sugradjanin je otisao na skolovanje u USA, pozelimo mu srecu...". ALi objaviti to u nacionalnoj novini, pod naslovom "Genije osvaja Ameriku", aman! Sto vec neko rece ovde, svako malo se pojavi tekst o nekom nasem novom geniju koji osvaja Ameriku, zasnovan samo na tome sto je upisao skolu u USA. I sta posle toga bude? Uvek nista, trazi se novi genije da popuni dve slajfne na 17. strani... Da je u pitanju neko ko je ZAVRSIO prestizni USA univerzitet, ZAPOSLIO se u stvarno bitnoj firmi, i RADI na velikim projektima, naslov "Genije osvaja USA" bi vec imao smisla. A sto je najgore, takvih nasih ljudi stvarno ima, ali o njima niko ne pise?!? Da paradoks bude kompletan, onih nekoliko takvih koji su se nakon 5. oktobra vratili u zemlju i stavili na raspolaganje drzavi, odmah su od "patriotskih" novinara (dobro, ne bas odmah, vec nakon nekoliko meseci, kada je ta zurnalisticka gamad uvidela da nece stradati zbog svog minulog rada) bivali optuzeni da su izdajice, strani placenici, koji su ovde dosli da otmu pare i vrate se nazad...

Sto se tice momka, opet naglasavam, nemam nista protiv njega, ocigledno ima neko znanje, ali da je taj njegov algoritam ili sta vec tako revolucionaran, zasto bi uopste upisivao fakultet? Pa valjda bi mogao da ga proda nekome, uzme dobre pare i odmah osnuje firmu u kojoj bi "drugi radili za njega"?

Meni se cini da je, u tvojim pohvalama momku, najbitnije ono "seta se po Menhetnu, a mi smrdimo u ovoj vukojebini". OK, i to je nesto, slazem se, verovatno i ti imas slicne zelje/namere pa ga zbog tog uspeha dodatno cenis. Ali, zasto bi to njegovo svrckanje oko rusevina bliznakinja trebalo da bude stvar od nacionalnog znacaja i interesa, stvarno ne razumem?

Poslednja izmena:
Vrh Dno