Šta je novo?

manli radeon 9000

kekeke

Čuven
Učlanjen(a)
04.02.2003
Poena
601
Nikad nisam cuo za ovog proizvodjaca (manli) pa znate li vi ista o njemu i isplati li se kupiti ovu karticu?

Ta marka kod nas nije zastupljena ali jeste u Hrvatskoj i koliko znam dobijala je neke nagrade u klasi radeona 8500, tako da bi trebalo da je OK...

Manli

I ja sma pazario Manli 8500 125 mb ddr vivo i karta radi super.Za proizvodjaca nikad cuo , ali na karti je samsungova memorija, do duse bez hladnjaka.Gpu je dobro hladjen, jedino se rage theatre malo previse grije za moj ukus.Vivo radi prekrasno i pre zadovoljan sam.
jedino ako instaliram omega drivere nece da mi radi video in jer mi ne dozvoljava da ga instaliram, pa sam osudjen na drivere koji su dosli uz karticu.Zanimaju me vasa iskustva sa tim manlijem.
Pozdrav
cheers

Koliko ja znam Manli-ja kod nas nema, tako da vi nama prenesite utiske:)

Manli one more time

Sta da vam kazem od utisaka za kartu.. nisam je jos testirao u 3d benhmarku ali cisto formalna iskustva su :
veliki minus je sto je takt procesor 250, memorija 200 sto je bez veze jer je na karti samsungova memorija za koju sma siguran da moze mnogo bolje od toga.Nemam trenutno vremena ali cu staviti hladnjake na memoriju i idemo na vise taktove bez problema jer se i ovake uopste ne grije.Slika je perfektna i na monitoru i na tv - outu a takodje i na video in.Ima bios 7008. mada sam tek prije par dana izbacio ganvardov mx440 i ubacio atija tako da se ne razumijem mnogo o ati zezancijama.
U glavnom mislim da je ova karta bolja od pomenutog mx-a .
Jedino nesretni agp nece preko 2x iako pise da moze i 4 ali odmah po dizanju windowsa blokira komp i ekran je crn a nemam pojma zasto.Ako ko ima kakvu ideju komentari su dobro dosli.
Inace ploca je ga 7vrx kt333 chipset agp4x sa najnovijim driverima 4in1 i biosom.
type;
Pozdrav

Manli

Manli je ranije proizvodio i nVidia kartice. Imao sam jednu TNT2 M64 u svojoj staroj mašini i radila je osrednje. Nikad nisam imao problema, ali su oštrina i kolorit bili o?ajni. Kad sam dobio Voodoo3, pitao sam se gde je dovraga vra? bio ranije!

U VIDI-ju je bio neki test vise destina GFX kartica i bile su zastupljene i kartice proizvedene od strane doticne kompanije...

ManLi ima da se kupi u Beogradu, i to koliko znam u D..K-u ( da im ne pravim reklamu poshto su bezobrazna firma u svakom pogledu ) ali je prodaju kao no-name Ati ako te provale da znash neshto o hardveru a ako te provale da si ovca, onda ti kazhu da je to naravno Ati i samo Ati ctp;

delimir je napisao(la):
U VIDI-ju je bio neki test vise destina GFX kartica i bile su zastupljene i kartice proizvedene od strane doticne kompanije...

Tacno. Broj 74, maj 2002.....

memorija

Heh sad sam nasao oznaku memorije na samsungovom site-u i memorija je stvarno deklarisana naa 200 mhz.
Sta mislite ako joj nalijepim hladnjake, moze li se malo kloknuti? U stvari vrijedi li to truda?
Sad mi se desilo cudo! Ovaj nero burning rome je bas bukvalan program, sad sam snimao cd i mozete misliti zapalio mi se drive :)) na srecu nije pisac nego citac :)) NE KUPUJTE A-OPEN 52X CD ROMOVE!! ili ih ne koristite sa nerom jer gore :) a i smrde dok gore :))
:boom:

e jel ima jos neko taj manlijev radeon 9000 pro da mi posalje bios, moj se sjeb'o a bios za manlija izgleda nema nigdje :(

evo sajta za manli bios :) i za svakog po nesto

www.techpowerup.com/bios/

kartica ti je r9000 250 200 bez -PRO
ako je memorija na 5 ns (200 mhz) sigurno ne moze ici na 275 mhz (oc 230 mhz max) te nemoj prepraviti bios u 9000 pro , to sto pise u drajverima 9000 pro - to ati catalist pise za svaku r9000 kartu , jedino ako je slucajno memorija na 3,3 3,6 ili 4,0 ns onda mozes probati da occ sa ati tool_om 0.0.22 , a cpu i bez kulera najverovatnije moze 270 mhz sa njim i vise ....

Poz.

ma ne pise u driverima nego na chipu i na pcb-u na naljepnici

radeon 9000 pro 128m mb bios part number dh849-11a (ispod toga pise 1003.)

memorija je samsung k4d261638e-tc40

na vga izlazu jos pise ML3031045
9Pro/128M
3E00

na cd-u sa driverima pise da je proizvodjac manli, inace nigdje na kartici se ne spominje proizvodjac, samo "powered by Ati"

Ervin je napisao(la):
ma ne pise u driverima nego na chipu i na pcb-u na naljepnici

radeon 9000 pro 128m mb bios part number dh849-11a (ispod toga pise 1003.)

memorija je samsung k4d261638e-tc40

na vga izlazu jos pise ML3031045
9Pro/128M
3E00

na cd-u sa driverima pise da je proizvodjac manli, inace nigdje na kartici se ne spominje proizvodjac, samo "powered by Ati"

Dobro ako pise onda je pro, ali po rezultatima nece biti pro , ako je takt 250/200 u 3d mark 2001 ces imati max 8000 +/- 5 % ,9000 pro verzije su do sad imale takt 275/275 ili 275/260, nisam cuo (video :) ) r9000 pro sa jezgrom na tatku od 250 mhz

nije bitno koliko ce biti u 3dmark-u, bitno je da nadjem bios za nju i da ona proradi pa koliko god bude

moze li se ista naci ili da je strpam u kantu za smece?

Ervin je napisao(la):
nije bitno koliko ce biti u 3dmark-u, bitno je da nadjem bios za nju i da ona proradi pa koliko god bude

moze li se ista naci ili da je strpam u kantu za smece?

Cinimi se da sam video ovde bios za manli r9000 250/200 www.techpowerup.com/bios/ da li on ne odgovarali ili nisi nasao ?

ima za r 9000 64 mb samsung memorija 250/200

a meni treba za r 9000 PRO 128 MB ***a

Ervin je napisao(la):
ima za r 9000 64 mb samsung memorija 250/200

a meni treba za r 9000 PRO 128 MB ***a

Ponovo da se javim . Skini RABIT program i pomocu njega prepravi manli bios sa 64 mb na 128 mb. Druge parametre ne diraj ili flesuj sa ATI_jevim originalom r9000 250/200 128 mb ako ti ne odgovara brzina memorije , proveri preko ati tool_a da li moze memorija da izdrzi na pr 250mhz, posto si naveo da imas mem. od 4 ns , pa ako radi bez problema, onda opet pomocu Rabit moduj takt memorije na zeljenu brzinu , pa onda flesuj kartu
pozdrav

Nazad
Vrh Dno