Šta je novo?

Manji upgrade, potrebne smernice (CPU+MB+RAM)

Pioneerko

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2005
Poena
320
Imam:
MSI K9N Neo-F v3
AMD Athlon X2 5200+
(ima sve u moja masina)

Planiram da investiram ~17.000 za novu plocu, proc i memoriju.
Da li za taj novac mogu da dobijem nesto bolje od postojeceg?
Naravno imam i VIP cene u nekim radnjama ;)

Markirao sam nesto tipa:
Gigabyte GA-MA770-UD3
AMD X3 Athlon II 425
DDR2 2GB 800MHz Patriot CL5 x 2
~17.500
ali prilicno sam siguran da cete mi smisliti nesto bolje za te pare.

Da li ova investicija ima slmisla, tj. da li je ova kombinacija koju sam predlozio jaca u odnosu na postojecu? Nisam nesto pratio AMD scenu u poslednje vreme.

Sledeca slika pokazuje da ocigledno postoji neki problem sa ocitavanjem temperatura.
Iskljucio sam L3, kako bih mogao sve programe da koristim za pregled temperatura.
Kao sto vidimo, na slici se vrednosti ne podudaraju.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    152 KB · Pregleda: 39
Ljudi, pomagajte. Nesto ovde kod mene nije u redu. Stavio sam TX3 i rezultati se mogu videti na slici.
1. CPU na idle - 41C
2. CPU u full load-u - vidi se na slici - oko 57C
3. SpeedFan detektuje neke ludacke temperature.

E sad dolazi ono bitno:
- drzim prst na heatpipe-ovima - temperatura ljudskog tela. Drzim prst na onoj plocici koja direktno naleze na CPU - isto - maltene hladna. Pri tom napominjem da to radim dok na ekranu pise da je 57C.
Kondenzatori na ploci - vreli. Onaj hladnjak na ploci - vreo.

Sta da zakljucim iz svega ovoga?

PS: i najbitnije - ispada da mi je tx3 smanjio temp za samo par stepeni u odnosu na stock!!! :(

Tako je i kod mene "prst" metodom jedva mlako, a senzor ocitava preko 50.
Probaj CoreTemp i vidi sta kaze!?
Za taj NB kuler je vec bilo govora. Skini pazljivo tu plavu plocicu; drzi je "zvaka" i ako ti nesto duva preko temperatura ce dobro pasti.

edit: dok sam ja nesto uradio i poslao poruku ti si vec postovao sliku sa CoreTemp-om...
Meni je on nekako najmjerodavniji i podudara se sa "prst" metodom :D

Poslednja izmena:
Evo ga shot sa itsvet-a. Izgleda da je do verzije biosa. U prevodu izgleda da nemam razloga za brigu, izgleda da definitivno postoji problem sa ocitavenjem tacnih vrednosti.

edit: ako hocu napokon da se malo poigram sa klokovanjem, da li da ubijem one opcije u biosu vezane za smartfan control i sl.? tacnije da li da sve tog tipa disable-ujem?

Prilozi

• itsvet.JPG
    itsvet.JPG
    61.3 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno