Genghis Khan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 18.03.2001
- Poena
- 680
Na forumu se kao shto vidite pravi puno gramatichkih greshaka pa sam mislio ovde da napishemo neke na koje bi bash trebalo obratiti paznju! Necu sada sve da pishem nego cu redom, kako naidjem na neku od njih dodavati ovde. Tachnije svi koji vidite/uochite neshto, pishite ovde. Ja nisam bash neki struchnjak za objashnjavanje ali mislim da cu koliko toliko pomoci i navodicu primere. Mozda tema jeste smor ali mislim da ce forum izgledati mnogo lepshe. Ukoliko neko smatra da je tema glupa ili tako neshto obrishite thread.
Sada sam bash naleteo na sledecu greshku:
DALI : DA LI (Da li je stiglo to i to...)
Ukoliko postavljate neko pitanje onda obavezno odvojeno. Naravno, pishe se zajedno ukoliko mislite na Salvadora :d
*DA LI se pishe odvojeno*
Napisacu i ovo jer je veoma chesto:
Razlika izmedju JER i JEL!
Ukoliko pitate neshto (Jel to plava boja...) koristite JEL. Znachi za rechenice u upitnom obliku: JEL
Ukoliko hocete da potvrdite neshto i npr. opravdate na neki nachin, onda u rechenici koristite JER (To je tako JER ja tako kazem...)
*Pravite razliku izmedju JER i JEL. JER i JEL nije isto*
Sada sam bash naleteo na sledecu greshku:
DALI : DA LI (Da li je stiglo to i to...)
Ukoliko postavljate neko pitanje onda obavezno odvojeno. Naravno, pishe se zajedno ukoliko mislite na Salvadora :d
*DA LI se pishe odvojeno*
Napisacu i ovo jer je veoma chesto:
Razlika izmedju JER i JEL!
Ukoliko pitate neshto (Jel to plava boja...) koristite JEL. Znachi za rechenice u upitnom obliku: JEL
Ukoliko hocete da potvrdite neshto i npr. opravdate na neki nachin, onda u rechenici koristite JER (To je tako JER ja tako kazem...)
*Pravite razliku izmedju JER i JEL. JER i JEL nije isto*
Poslednja izmena: