Šta je novo?

Mali sajt

Osećam se pomalo namagrčen... Kada dođu novi članovi i onda iz neznanja postave neko pitanje. I sad, mi znamo odgovor na to pitanje, ali to pitanje podrazumeva odgovor koji je mnogo opširniji i kompleksini od samog pitanja. Tako da onaj koji pita, neće razumeti odgovor u 99% slučajeva. Sa druge strane pitanje nije srečeno baš najsrećnije pa se i tu rađa problem.

Sad, ti, nightwatcher si dobio odgovor na postavljeno pitanje tj. temu odmah u prva četiri odgovora na ovu temu. Onda kreće tutorijal "Kako da obučete Cicu i povedete u šetnju?".

Nemam ništa protiv da ti pomognem (već sam to i uradio), većina ljudi ovde je spremna da na neki način izađe u susret, čak i neke stvari da dobiješ na tacni, ali šta ti zapravo želiš da znaš se ne stiče preko noći.

Kako sajtove radiš u Dreamweaveru?
- Verovatno koristiš njegov WYSIWYG editor, koji i nije Bog zna koliko pametno urađen, ali je opet bolji od ostalih.
Kakve korekcije koda?
- Pretpostavljam da staviš razmak tamo gde ga on nije postavio ili prebaciš tekst u novi red? Sada sam otvorio kod i ne vidim šta si promenio od onoga što on izbaci.

A sto se ovih detalja sa serverima tice, ok je to ali meni treba za sada nesto osnovno.
:lupko: Momče, dali smo ti odgovor. Ili očekuješ da ti to instaliramo i podesimo?

Interesuje me koja je procedura kada se nadje domen i host, znaci podesavanja, upload sajta itd.
Gde se to traži domen i hosting? Da li si se to zapitao? Ako jesi, onda odeš i pronađeš. Hosting kompanije imaju tehničku podršku s razlogom. Podešavanja i ostale stvari (za normalan hosting paket) oni su u obavezi da podese, ako si kod njih kupio i domen i hosting.

Da li je slicno kao upload na free servere?
Nije. Jednostavnije je i brže je. Mi, ja, ne znam kakvu si ti proceduru koristio za upload na taj besplatan hosting, tako da niko ne bi umeo da ti da egzaktan odgovor.
Za upload se koristi FTP program koji se tebi najviše dopada.

Poslednja izmena:
Koristio sam Filezillu za upload. Znam ja da je za sve potrebno vremena... Hvala za savete tvoje i ostalih ljudi ovde, znacili su mi, dobio sam odgovore na ono sto sam pitao, samo sam dodao jos eto par pitanja pri kraju nadam se da to nikome ne smeta. U medjuvremenu sam radio jos neke stvari koje nisam postavio na net jos (na to se odnose korekcije koda).

Poslednja izmena od urednika:
Mozda je najbolje da neko od moderatora napise neku temu o svemu sto se pricalo ovde i o nekim starima koje se nisu dotakle, a vezane su usko za temu. Ta tema da se stavi u sticky i pre nego sto novi clanovi dodju da postavljaju pocetnicka pitanja da prvo procitaju tutorijal temu. Mislim da bi to dovelo da se u temama resavaju konkretni problemi a ne "where should i begin" postovi.

Tesko da ce tamo neki pocetnik da se snadje. Mislio sam vise da se opise postupak ucenja i rada od nule na nacin na koji neko ko ima bar preko 5 godina iskustva misli da je pravilan. Ali kako hocete, ovo je samo predlog...

Ako želiš iskopiraj sadržaj koji je ovde napisan, a da je smislen i u formi tutorijala ga ubaci u Web tutorijali temu. 🙂

Nazad
Vrh Dno