Šta je novo?

Male igrice - gore i od droge :d

Srga

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
620
Sinoc sam listao VIDI i ubacim CD cisto da vidim sta ima na njemu i naidjem na igricu INSANIQUARIUM.
Grafika je 2D - igrica ocigledno za decu - ali gameplay...
Juce sam je igrao ceo dan - toliku zarazu nisam doziveo jos od vremena PacMan-a.
Ljudi skidajte ovo sa neta - tesko je nekih 8MB - i proverena je zabava :d

Podsetila me je na vreme kad su igrice stvarno imale namenu da zabave narod sa originalnom idejom i igrivoscu i kad je broj poligona na neprijateljima bila nevazna stvar.

Bas me zanima jel ima jos neko da preporuci jos neku interesantnu igricu, koja je OK a da nije glomazna i da se moze skinuti sa net-a (do nekih 50MB).

Takodje sam pre neki dan skinuo i AirStrike2 i ista prica - odusevljen sam sta su ljudi uspeli da napakuju u 20mega.

Ajde da vas cujem - da napravimo malu BEST SMALL GAME anketu...
What's your choice ???

Slabo igram male igrice, ali par drugara se mesecima zaludjuju uz chicken invaders (na foru space invaders). Takodje sam kod par drugara video modernu verziju arkanoida, ali ne znam kako se zove.

Pre sam igrao bridge builder, a kasnije nastavak pontifex i pontifex 2.

Evo jos jednog zanimljivog naslova - Crimsonland.
Baja se vidi iz pticje perspektive i krka pucom po karakondzulama... Sweeeeet

samo da dodam:

Elastomania - voznja motora. Izuzetno zarazno, zahteva tehniku i mnogo igranja...
Icy Tower - platforma. Skakanje do neba i vise...
Liero - Real-Time wormsi. Extra zarazno za multiplayer

Pacific Heroes > sa 13MB raspakuje se na 90 simulacija II sv. rata, ugalvnom je vožnja aviona i rokanje istih, potapanje brodova itd i sl. Uz svu zafrkanciju na 20-ak novioa... Leeepo....

Igrao sam skoro sve gore navedene igre, Insaniquarium je prolicno zarazna mada mi je na prvi pogled izgledala glupo, Chicken Invaders 1 & 2 igram u 2 player-a s bilo kim ko dodje kod mene gajbi, sto takodje prilicno zanimljivo, Crimsonland sam igrao ranije i mogu samo da kazem: Shoot those damn aliens, i na kraju Icy Tower koja je po meni igra za zaglupljivanje ali ko voli skakanje na platforme do beskraja nek izvoli :d

Moram da dodam i neku svoju, Wolf3D prva FPS igra, onda Hollen Job, tu ste u ulozi djavola ili andjela i cilj vam je da sto vise dusa ubacite u portal za nebo a djavo u rupu za pakao, dok uzimate duse mozete da se mlatite medjusobno ili gadjate dusama, prilicno zanimljivo :D
Da napomenem Zuma Deluxe, takodje dobra ,)

Star control 2
Fury of the Furries
Tyrian
Raptor
Death Rally!

SF2, KOF - moj covek :) ako imas kabl, da se nadjemo da pikamo :banana:

Svi emulatori.. cudo jedno

:wave:

for the record:
"male igrice" je PLEONAZAM u najgorem obliku ;)

BTW meni se dopada ona igrica u kojoj vozis space pod i u zemljinoj orbiti skupljas delove i gradis "svemirski" brod, koji ustvari izgleda kao velika svemirska stanica i onda se fajtas sa slicnim brodovima i kad im otkines modul mozes da g nadogradis na svoju skalameriju! Fenomenalno zarazno, samo problem je sto sam imao samo demo, koji se vrlo brzo zavrsi... a kakve tek kasnije brodove mozes praviti to je cudo!

Sad ste vec poceli bajate igre da gurate tu, a to nije to...
dakle ako volite rpg igrajte notrium

Ste igrali Gish?
Jaka fora, vodis superheroja od katrana. :D

BTW, to je igrica koja mi podgreje graficku za 2C iznad temperature koja je za vreme igranja Doom 3-jke. Sta ti je optimizacija! :d

I meni je isto dobar Insaniquarium, ali sam juce skinuo Bejeweled 2 i igra me je nacisto oduvala :banana: . Prelepa grafika, a tek muzika, unapredjen gameplay i novi modovi. Cista petica. Steta sto mi je ostalo samo jos 25 minuta igranja :wall: , jer znam da ni prckanje po registriju nista ne pomaze, pa da je ponovo instaliram.

Sveerz i Zuma, obavezno za probati mogu se naci na www.miniclip.com kao i gomila drugih "sitnijih" igrica koje se mogu igrati on-line ili downloadovati

Zumu sam igrao sve dok trenutka dok nisam toliko poludeo (skupljao lepo "zabice" i sve ih puk'o na istom nivou:mad:) da je malo falilo da stradaju i prozor i komp. :d Obrisana po kratkom postupku. :D

Ovde ja pripadam :)

Uglavnom, posle raspada c64 i igram male igrice... nisam ja za ove 3D fazone (osim neke voznje, fliper, bilijar). Od "malih igrica" bas za "malu decu" mogu da preporucim Snowy Puzzle Islands (zaista lepo osmisljena igrica i jednostavan gameplay, a nad nekim nivoima bi se i odrasli zamislili :D), a nije losa ni Wonderland.

Od "malih igrica" za odrasle i za sve one koji se secaju "Galaxy" hita sa Sege/c64... obavezno preporucujem Alien Sky, a za sve ljubitelje 2D platformi nesto sto upravo igram i nesto sasvim drugacije: Wik & The Fable Of Souls, odlicna muzika, fenomenalne 2D texture & originalni gameplay i koju bih licno proglasio igrom godine u svojoj kategoriji. I jos jedna poznata u modernom izdanju Pocket Tanks zasluzuje paznju...

Ralex2 je napisao(la):
I meni je isto dobar Insaniquarium, ali sam juce skinuo Bejeweled 2 i igra me je nacisto oduvala :banana:
A, tek sam sad primetio tvoj post... Nisam jos skinuo BeJeweld2, ali obavezno probaj Jewel Quest, isti fazon ali malo ozbiljnije... (u odnosu na BeJeweled v1.5).

90% igara koje sam pomenuo izdaje www.reflexive.com

Poslednja izmena:
Ovo sam umalo zaboravio - znate li mozda neku igru baziranu na "podmornicama" (ono potapanje brodova sa 10x10 polja ako ste nekada igrali); imate li nekih predloga sta da trazim, ja prosto ne znam sta da ukucam u Google i da ocekujem za rezultat!? :D

Jedina (moderna) verzija "podmornica" za koju znam je Sea War The Battles 2, igra ima 4 stila (space/sea/fantasy), ali ja bih hteo da pronadjem nesto bas onako socijalno uradjeno, kao na papiru... :p

Raptus je napisao(la):
Star control 2
Fury of the Furries
Tyrian
Raptor
Death Rally!

SF2, KOF - moj covek :) ako imas kabl, da se nadjemo da pikamo
Svi emulatori.. cudo jedno

E da zaboravih i Death Rally, i njega sam preso 100 puta na svim nivoima tezine :).

Sto se tice SF2 i KOF-a, moze ali ti ne preporucujem. Mnogo sam dobar :). I imam Dialup, samo neznam kako moze to preko mreze da se igra. Ne secam se da sam video tu opciju u MAME32.

Zbog MAME emulatora sam morao da kupim 2 joypada jer je postajalo opasno tesno na tastaturi.
Ne mozete da verujete kako izgleda kad se okupi drustvo koje u proseku ima izmedju 25-30godina pa pocne da pika igrice iz detinjstva.

Sad nesto i ja gledam unazad - sto se tice obicnih PC igara, trenutno sve igrice od Reflexsive Arcade i BIgFish Games - za svaku preporuku !

Delija je napisao(la):
Zumu sam igrao sve dok trenutka dok nisam toliko poludeo (skupljao lepo "zabice" i sve ih puk'o na istom nivou:mad:) da je malo falilo da stradaju i prozor i komp. :d Obrisana po kratkom postupku. :D

Isto slucaj, malo je falilo da :crash:

Meni je The Incredible Machine u bilo kojoj izvedbi naprosto genijalan, oduzeo mi je sate i sate života... :-devil-:

Setio sam se kako se zove igra: Space Pod
Ako neko ima FULL verziju neka javi!

Ja volem male hentai igrice. Kad nađem vremena se zezam sa SimGirl. :banana:

Imam ja jednu lepu ideju.. ali je ja nažalost ne mogu realizovati.. ako neko ima server... i volju da okači igre.. bilo bi sjajno.. da imamo sve dobre stare igre na jednom mestu... meni trenutno mnogo vremena oduzima Plane.. jednostavna igra izbegavanja svemirskog đubreta.. tj. kamenja.. ali meni odgovara :)

andjelkoyu je napisao(la):
Ovo sam umalo zaboravio - znate li mozda neku igru baziranu na "podmornicama" (ono potapanje brodova sa 10x10 polja ako ste nekada igrali); imate li nekih predloga sta da trazim, ja prosto ne znam sta da ukucam u Google i da ocekujem za rezultat!? :D

Mislim da od ove neces naci "socijalniju" :).

Prilozi

• BATTLE.zip
    124.9 KB · Pregleda: 144
Nazad
Vrh Dno