Šta je novo?

Mala preporuka

Alaric

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2003
Poena
645
Moze li neka preporuka za telefon Nokia ili SE. Budzet je okvirno 300 evrica, obavezno je da bude monoblok, da ima bluetooth i memorijsku karticu, manje vazno je USB veza, a ostale dzidze tipa kamere su nevazne

Moj predlog Nokia e50. Ima sve sto si trazio, cena nesto preko 200 evra, ako mu i fali neka opcija koja tebi treba, posto se radi o symbian-u mozes da skines odgovarajuci program sa neta i da ga instaliras. Ja ga koristim i nemam nikakve zamerke.

ne znam za sta ti treba. ako je za muziku, onda Sony Ericsson W810, a ako sacekas jedno mesec dana onda W610 (sto je moja preporuka, jer je odlican: SLIM design, 27 sati audio reprodukcije, 2Mpix kamera...) ili W880.
ako ti je bitna kamerica onda definitivno SE K800i.
ako hoces Nokiu onda 6300, mada se ona nicim posebno ne izdvaja. lepo uravnotezen telefon, samo sa slabom kamericom.
moja preporuka je K800i. skoro je proglasen telefonom 2006.godine na nekoj manifestaciji (imas vest na Benchmarku ili Bench Marketu). lud telefon!

Za taj kes najbolji izbor je W850 ili K800
najbolje da se malo informises na WWW.MOBILNISVET imas kompletne testove pa prelistaj malo

mozes li malo konkretnije sta je to toliko bolje kod W serije?

za neupućene: w serija ima bolje slušalice i drugi software, hardware je isti tj. uglavnom svaki w telefon ima k pandan koji se flashovanjem moze pretvoriti u w (k750=w800 itd.), osim za k800 čiji w pandan nije još izašao i koliko se meni čini još ne postoji, tako dobar w telefon...

slusalice i nisu toliko bitne, ali softver jeste, najgore mi je ako mu treba citava vecnost pri kretanju kroz menije i sl.

@Alaric
niko ne spominje u stvari dva najbolja kandidata:

nokia n73
nokia e60

oba su prakticno u vrhu nokia-ine smartphone ponude. znaci bilo koji dumb phone koji bi tebi trebao (da nije bitna muzika i da nije bitna kamera) ne moze uopste da se poredi sa njima.

poz

ps ako hoces jeftinije da prodjes uzmes lepo e50-2(nema kameru , oko 180€ nov), manji je od nekih dumbphoneova a smartphone(najnoviji symbian) i baterija mu dugo traje... ako hoces i kameru imas e50-1 za 200ak €

Poslednja izmena:
Nokia E60 ima najlepsi ekran koji sam ikad video, ima wi-fi, zvuk na sluskama je onako...solidan nista extra. Mogao bi da pogledas E61 koji ima bruka dobru bateriju i odlicnu qwerty tastaturu, e sad pitanje koliko ti ona treba, ali u svakom slucaju jako dobar i interesantan telefon.

Moze li neka preporuka za telefon Nokia ili SE. Budzet je okvirno 300 evrica, obavezno je da bude monoblok, da ima bluetooth i memorijsku karticu, manje vazno je USB veza, a ostale dzidze tipa kamere su nevazne

Odmah ti je malizmaj odgovorio - Nokia E50. Ima sve sto trazis. Ok, nema memorijsku karticu, ali buduci da imas budzet 300 jurona, mozes kupiti karticu koliku hoces, ovaj aparat kosta nesto preko 200, i jos imas za pivo cheers

SE K800i jeste, recimo, bolji, no ni on nema karticu, a u pakovanjima u kojima je ima dodje ti kartica od 64MB sto je kao i da je nema. Kazem recimo bolji jer fakat ima bolju kameru (3.2 MPix) i ekran, ali E50 ima operativni sistem najnovije generacije i pitanje je sta ti je ustvari potrebno. Ako vec iz ne znam kog razloga neces nokiju, onda je SE W810 mozda i najbolji izbor. Ne zbog walkmanisanja, ja recimo nikad ne slusam muziku na telefonu, vec zato sto nema dzojstik koji prvi vrisnjava nego petosmerni taster; ima sasvim pristojnu kameru i dolazi sa karticom od 512MB, pa ne moras da je dodatno kupujes; uz njega, ako ces vec slusati neku muziku ili radiJo dobijas najbolje sluske na trzistu, i konacno, meni licno je mozda i najlepsiji telefon na trzistu...

pa ti vidi.

miniSD od 1GB za Noki telefone je oko 1100din, 2GB oko 1800din tako da je zaista nebitno sa kojom karticom stize telefon.

Ako ti je potreban brz,lep,pouzdan,funkcionalan mob bez potrebe za operativnim sistemom,sa izuzetnim mogucnostima za fotografisanje,onda bez velikog razmishljanja SE K800i.Ako vishe preferirash isti kriterijum,ali umesto slikanja dajesh prednost slushanju muzike,onda SEW810.(Mada i na K800 sasvim normalno mozesh da slushash muziku).A,ako ti je potreban mob sa OS(Symbian),onda Nokia E-50 koja po ceni mozda i najvishe pruza+ima mozda ekran sa nalepshom slikom.E,sad,dobro razmisli zbog chega ti je potreban telefon.Ja ti preporuchujem SE K800i,ali obavezno da potrazish mob koji nije diran,tj ako je uvezen preko "Mobis-a".Preporuka za SE K800i i Nokiu E50 se zasniva na spostvenom iskustvu,posle vishe meseci korishcenja.

SE koristi memory stick micro karticu tako da ako kupujes neki od njihovih telefona izbor kartica na trzistu je mnogo manji. Uz to cena koju ces verovatno platati je znatno veca nego za MiniSD.
U sustini glavno je da li da odlucis treba li ti Smartphone (NOKIA) ili ne.

Poslednja izmena:
ako ti je bitna muzika onda W810 (jos bolje - pre mesec dana je izasao W880, sacekaj njega).
ako ti muzika nije bitna, onda definitivno K800i. telefon nema sta nema, jednostavno nema ni jednu manu. vrh kamera i vrh displej! interna memorija mu je 70-ak MB. Memori stick M2 od 1Gb ti je 40 evra, a od 512Mb je 30 evra. ako ti nesto znaci, najbitnija razlika izmedju ova dva aparata je u MP3 plejeru, koji daje malo (bas malo) bolji zvuk kod W modela i mozes da slusas muziku dok radis nesto drugo na telefonu. meni K deluje dosta ozbiljnije i lepse.
ako ti treba sa Symbianom, onda pogledaj Nokia 6300 (mislim da sad mozes da ga nadjes za nekih 250 evra), ili neki iz N7x serije. N73 ima dobre mogucnosti, ali kosta oko 350 evra i UZASNO je spor, a i prilicno je veliki.

Slusalice se DOBIJAJU uz telefon. Ulaze u cenu, ne predstavljaju dodatni trosak.

I, kao sto rekoh, zvuk je bolji *prvenstveno* zbog kvalitetnijih slusalica... ima tu jos neceg...

muzicki fon koji mogu da preporucim je nokia 3250, ja ga imam, smartphone, symbian 9.1 . treba da kupi nove sluske i karticu uz njega...
uglavnom , to coveku verovatno nije bitno...

@Alaric

sada kada si cuo sve predloge izjasni se bar da li zelis smartphone ili obican fon,a mozda i muzicki telefon, pa da znaju ljudi da li uopste da ti pisu i o jednima i o drugima :)

Poslednja izmena:
pa najverovatnije ce biti SE K800, posto telefon kupuje firma i postoji ogranicenje na odredjene modele nokijinih i SE modela:wall:

u svakom slucaju hvala svima koji dali preporuke

Nazad
Vrh Dno