Šta je novo?

Maksimalna temperatura graficke

znaci sacekam kraj druge godine garancije, spalim graf i onda skacem po glavi prodavcu da mi da radeon hd7xxx ili GTX5xx :D
nije lose, jos da moze da se sprovede i u praksi...

Ne moze da se sprovede u praxi, osim ako neki mito i korupcija nisu u igri :trust:

@frenkyshka

Garancija od mog Laptopa (EWE):
U slucaju nemogucnosti popravke kvara, proizvod se menja ekvivalentnim po performansama, ili se daje nov u vrednosti uredjaja pri kupovini.

EDIT: Mozda su neki vec imali problema sa ogromnim brojem reklamacija pred istek garancije pa su se na taj nacin ogradili? :trust:

Poslednja izmena:
@frenkyshka

Garancija od mog Laptopa (EWE):
U slucaju nemogucnosti popravke kvara, proizvod se menja ekvivalentnim po performansama, ili se daje nov u vrednosti uredjaja pri kupovini.

EDIT: Mozda su neki vec imali problema sa ogromnim brojem reklamacija pred istek garancije pa su se na taj nacin ogradili? :trust:

Pa lepo ti kaze da ce ti laptop biti zamenjen za neki ekvivalentan po performansama (a ne po ceni). Recenica koja je napisana uopste nema smisla jer se prvo pominje proizvod ekvivalentan po performansama a onda nov proizvod ekvivalent po ceni.,) Ovo prvo je realno a ovo drugo sipa vodu u usi, ako me razumes.:D

Sapphire 3850 mi radi stabilno na 110 ali mislim da je problem do brzine ventilatora jer na toj vrelini radi sa 60%, sto smo regulisali sa Rivom. U Alti servisu su mi rekli da su im to normalne temperature i da im se jezgro zagreva i do 200:mad:

Gluposti, to nije normalna temperatura.

xaxa koje bre zagrevanje na 200c, da li su normalni. Ako je u garanciji nosi pa neka se oni bakcu ako nije skini kuler i probaj sa novom pastom. Naravno pretpostavljam da si kuler redovno cistio i da niej zapusen.

Mozes li da stavis sliku kartice da vidim kako izgleda?

Mislim da su to ogromne temp,pa na dvesta stepeni bi bio jedan ogroman kabum:crash:...To su ti verovatno rekli cisto da te otkace...

Poslednja izmena:
Sapphire 3850 mi radi stabilno na 110 ali mislim da je problem do brzine ventilatora jer na toj vrelini radi sa 60%, sto smo regulisali sa Rivom. U Alti servisu su mi rekli da su im to normalne temperature i da im se jezgro zagreva i do 200:mad:

O majko mila ko je sve danas serviser :lupko:

Njima se zagreva do 200 stepeni.... neka paze da im se cip ne odlemi ili pak PCB ne zapali.

EDIT: Dinamita boze, dinamtia.... ma ebem te gluva ne kise nego dinamita....

Poslednja izmena:
Zgranut sam!!!:zgran: Pa oni bre nisu normalni, retardi!:S:

Znaci ja nemam brige sto mi grafa klokovana ide preko 90... super:D:D:D
:S:
Ma nisu oni bre retardi, oni su opiceni, a mozda su i malo popili na pauzi:d:d:d

Poslednja izmena:
Sto je veca temperatura pre ce da crkne. Moze i na 100 stepeni da radi, samo je pitanje do kada.
Najbolje da otvoris stranicu kucista. Ja kad otvorim smanjim max temp za 20 stepeni :D

Mozda su mislili na 200 faranhajta :D

ABCD0009.jpg
Kuciste je odlicno provetreno i to ne bi trebalo da je problem.
Kartica je jos 18 meseci u garanciji tako da se ne brinem mnogo.

Kuciste je odlicno provetreno i to ne bi trebalo da je problem.
Kartica je jos 18 meseci u garanciji tako da se ne brinem mnogo.

Pa i nije problem u tome ako je tacno ovo sto si napisao -

Sapphire 3850 mi radi stabilno na 110 ali mislim da je problem do brzine ventilatora jer na toj vrelini radi sa 60%, sto smo regulisali sa Rivom.

Je l' ti smeta buka ventilatora kad igras igrice, ili si PC sadista pa volis da rostiljas hardware? :crash:

Ne verujem da si iz ove price, pa je najbolje da brzinu ventilatora podesis na 100% :trust:

Mislim da je problem u Catalyst drajverima jer ne podizu brzinu ventilatora pri vecim temperaturama. Kada podesim Rivom na 70% sto je neki podnosljivi nivo buke temperatura ne prelazi 90. Riva ocitava u Bios-u proporcionalno podizanje brzine ventilatora ali se to u praksi ne desava. Probao sam razne verzije Catalyst-a bez uspeha. Jedino mi jos preostaje Flash Bios-a ali koliko sam nasao po forumima svi menjaju clock a ne vrednosti vent-a.

Meni 4850 (single) idle 80c, au loadu isto toliko :D

Ma sve preko 70-75 u full loadu je makar meni previse, al dobro, kad vec ima garanciju... Jedino ce biti lose ako crkne 2 dana posle garancije xD

Necemo da cekamo da izadje iz garancije!!!

Prilozi

• ABCD0010.JPG
    ABCD0010.JPG
    484.9 KB · Pregleda: 116
Ne razumem sto svi napadaju servisere kad su coveku rekli "200c" samo da ga skinu sa repertoara. Znate li koliko se ljudi javi sa slicnim problemima i da bi 99% tih ljudi poverovalo da je 200c ok temperatura. Uostalom to sto je povisena temperatura grafike ne podleze garanciji jer je grafika ispravna. Max sto oni mogu jeste da zamene pastu na kuleru (a to mozes i sam). Njima je jednostavno najlakse kad tebi crkne grafa pa je ti lepo posaljes njima da oni ustanove da je crkla i lepo vrate proizvodjacu a ti dobijes novu. :D *** tako to funkcionise.;)

Ako ti je garancija 2 god :)
Mislim da nije tako...Neko moje iskustvo govori,da kada ti crke neka komponenta,a nemaju da ti daju istu..onda ti daju drugu ali u vrednosti zadnje cene kada su imali tu komponentu ili ti vracaju pare u toj vrednosti...Moj primer...
Crkla mi je ploca posle 2 godine.Kada sam je kupio platio sam je 8 000 dinara i nisu imali da mi zamene za istu i dobio sam drugu plocu ali u vrednosti od 4500 dinara jer je to bila zadnja cena koja je vazila za tu plocu pre neko sto su prestali da je nabavljaju,tj.prodaju...

Ne razumem sto svi napadaju servisere kad su coveku rekli "200c" samo da ga skinu sa repertoara. Znate li koliko se ljudi javi sa slicnim problemima i da bi 99% tih ljudi poverovalo da je 200c ok temperatura. Uostalom to sto je povisena temperatura grafike ne podleze garanciji jer je grafika ispravna. Max sto oni mogu jeste da zamene pastu na kuleru (a to mozes i sam). Njima je jednostavno najlakse kad tebi crkne grafa pa je ti lepo posaljes njima da oni ustanove da je crkla i lepo vrate proizvodjacu a ti dobijes novu. :D *** tako to funkcionise.;)

Ti opravdavas graficku na 200 stepeni :S: ? Bezobrazluk je jos gora stvar od nestrucnosti. Lepo su mogli da kazu da su fabricke temperature deklarisane do recimo 100 stepeni, a ne da kazu da njima ide i do 200 :mad: .

Meni je lik iz servisa CT-a lepo objasnio da moj problem (sa plocom, ne grafikom) spada u deklarisanu tacnost. Meni sat na ploci ne funkcionise, tj. gubi oko minut u danu. Lik je objasnio da sve do 15 minuta po danu spada u "prihvatljivu" tacnost, zbog materijala koji se koriste i odstupanja krvarcnih kristala.

Mogao je da kaze, pa sta nama u toku dana racunar izgubi 6 sati :smash:, al sta mislis kakvo bi moje (a i tvoje) misljenje bilo o njima. Isto vazi i za grafiku na 200 stepeni.

Poslednja izmena:
Ti opravdavas graficku na 200 stepeni :S: ? Bezobrazluk je jos gora stvar od nestrucnosti. Lepo su mogli da kazu da su fabricke temperature deklarisane do recimo 100 stepeni, a ne da kazu da njima ide i do 200 :mad: .

Meni je lik iz servisa CT-a lepo objasnio da moj problem (sa plocom, ne grafikom) spada u deklarisanu tacnost. Meni sat na ploci ne funkcionise, tj. gubi oko minut u danu. Lik je objasnio da sve do 15 minuta po danu spada u "prihvatljivu" tacnost, zbog materijala koji se koriste i odstupanja krvarcnih kristala.

Mogao je da kaze, pa sta nama u toku dana racunar izgubi 6 sati :smash:, al sta mislis kakvo bi moje (a i tvoje) misljenje bilo o njima. Isto vazi i za grafiku na 200 stepeni.

Slazem se sa tobom, jedino sam hteo da kazem da nije u pitanju nestrucnost nego pokusaj da skrati pricu i smanji sebi posao.

Pa to uopšte nije u redu, ili radiš ili ne. Najlakše je odgovoriti čisto da se odgovori.

Jeste da je karta u garanciji, ali cimanje je ako crkne iz više razloga. Npr, neće sigurno dobiti istu tu kartu ako ne budu imali. Cena te karte će pasti i onda će dobiti neku u toj vrednosti, znači opet lošija varijanta...

Pa to uopšte nije u redu, ili radiš ili ne. Najlakše je odgovoriti čisto da se odgovori.

Jeste da je karta u garanciji, ali cimanje je ako crkne iz više razloga. Npr, neće sigurno dobiti istu tu kartu ako ne budu imali. Cena te karte će pasti i onda će dobiti neku u toj vrednosti, znači opet lošija varijanta...

Ako cena te karte i padne on ce dobiti neku koja je po performansama bolja od njegove. Cene kartica sporije opadaju od njihove vrednosti po pitanju performansi.;)

Ja sam recimo imao ovo iskustvo , igrao sam igru Trine installiranu na Windows 7 sa Nvidia Physicx Driverom sa HD 4850 karticom posto nisam mogao na Win 7 da instaliram Aegia Physicx.

Desavalo mi se da mi se kartica pregreje i preoptereti svaki put kad upalim igru i da mi se zbog toga restartuje kompjuter. Kada sam manuelno namestio hladnjak na 90% tad mi vise nije restartovao kompjuter.

Mora kartica redovno da se cisti.

Meni su u pocetku temperature bile znatno manje nego sto su sada. Recimo da mi je sada sa na 4850 u igri temperatura 107 stepeni pri maximalnom tj. 100% hladjenju , a kad izadjem iz igre spusti se na 72 stepena.

Javicu vam koja je razlika kada budem ocistio graficku.

Nazad
Vrh Dno