Šta je novo?

Magick

Alex

Znamenit
Učlanjen(a)
15.08.2000
Poena
1,255
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D | Silent Loop 3 360
Matična ploča
B850M AORUS ELITE WIFI6E ICE
RAM
Fury Beast 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
GPU
EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING
Storage
2x KINGSTON 1TB KC3000 SKC3000S/1024G
Zvuk
HyperX Cloud 2 | AltecLansing 2.0 Curved
PSU
Corsair SF1000 ATX 3.1
Kućište
Lian Li DAN A3
Monitor
Gigabyte FO27Q2 | Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
G502 X Lightspeed | Keychron K8 Pro
Ostale periferije
LG 65G3, Q990C, PS5
Mobilni telefon
Galaxy S23+
Pristup internetu
  1. Optički internet
magicka.png

Official web page: Magicka

Publisher: Paradox Interactive

Developer: Arrowhead Studios

Genre: arcade, action adventure

Release date: January 2011

Magicka is an action/adventure game set in a Norse mythology-oriented fantasy world. You and up to three other players take on the roles of wizards of a sacred order with the ultimate goal of stopping the evil dark sorcerer that has thrown the world into turmoil as his evil creations besiege the forces of good. By combining elements to cast spells you will wreak havoc and devastation among the lackeys of darkness. Team up with your friends and choose your way through the various levels of the campaign, or test your skill with magickal abilities in other challenging game modes.

Features

Single player and up to four players.
Co-op available in all game modes.
Innovative spellcasting system.
Vanquish your foes with a wide array of spells and Magicks.
Fight your way through the 13 different levels of the campaign.
Test your magickal abilities in one of our many challenges.

Screens:

Magicka_2010-06-16_1_0.png

Magicka_2010-06-16_0_0.png

Magicka_2010-06-16_2_0.png

Magicka%202010-07-09%2017-09-58-88_0.png

Magicka%202010-07-09%2017-25-00-28.png

Magicka%202010-07-09%2017-50-43-20_0.png

[YOUTUBE]6FEd8I3BKE4[/YOUTUBE]

Igra mi izgleda fantasticno. Pogotovu spell combo sistem :D

Paradox je stvarno okupio finu ekipu. Sve mi se više čini da su oni jedini preostali bastion pravog PC gaming-a.

well hello there, ovo izgleda simpaticno i jako zanimljivo

Igra se pojavila kako na Steam-u tako i u "prodavnicama". Navalite.

Fino izgleda, stize mi za 1h pa ce da vidimo :d

Ovo je awesome za coop :D ortak mi uzima sutra da opicimo online coop sa nekima da vidimo kako izgleda. Video da neke magije mogu da se bacaju u kombinaciji sa drugim mage-om

Oni koji imaju Win 7 64-bit i ako nece da im se pokrene igra treba da instaliraju Microsoft XNE Framework(nekih 7 mb velicina) i onda bi trebalo da proradi,barem je tako u mom slucaju!

probacu. na videu izgleda ok, mada sve zavisi od leveling-a, odnosno odnosa levela, razvoja lika i jacine neprijatelja u datim momentima, nesto sto do sada jedino siablo2 ispunjava.

da li je moguce da na laptopu 4gb rama, 2ghz dual core, 8400gs, na kojem igram left 4 dead2 npr, ne mogu da igram ovu igricu?
fps 5-6.
kad smanjim na 800x600 i detalje na low bude za nijansu bolje.

Processor: Intel® Pentium® IV 2.4 GHz or AMD 3500+
Memory: 2 GB RAM
Graphics: NVIDIA® GeForce 8800 or ATI Radeon® X1900
DirectX®: DirectX 9
Hard Drive: 2 GB Available Space
Sound: DirectX-compatible sound card
Other Requirements: 3-button mouse, keyboard and speakers. DSL Internet connection for multiplayer

Usput, meni se opasno svideo demo. Uvek sam voleo neke nabildovane Warrior klase u Diablo like igrama, ali ovde je sve u magijama (prirodni elementi / pojave), koje se kombinuju na interesantan i originalan nacin i imaju razlicite efekte na razlicite neprijatelje, okruzenje i samog lika koga vodite. Tako na primer ne smete da koristite Lighting magiju ako ste tek izasli iz vode, pa je neophodno da na sebe castujete Fire kako bi ste se osusili. Grafika, dizajn, efekti i animacije su vrlo simpaticni. Kontrolisanje lika i management magija su jednostavni i fluidni.

Edit: Ljudi se na forumu zale na multi, ali tu su i likovi iz Paradoxa koji obecavaju zakrpu koja ce resiti vecinu problema. U svakom slucaju, ovo ce posle krpljenja svakako vredeti 10 evra. :)

Poslednja izmena:
Da, sad sam i ja nasao ove specifikacije koje si naveo, i to su cak kao "minimum", tako da 8400gs otpada u svakom slucaju.
Jednostavno mi igrica nije tako izgledala kao da zahteva nemam pojma koju masinu, pogotovu sto kao sto rekoh gore igram left4dead2 u 800x600 na 30-40 frejma.

`Bem ti laptopove, tako skupi a dobijes tako malo. :D

jel moguce da ovako relativno jednosavan grafichki interfejs i efekti traze 8800/x1900 ?

Pa optimizacija i nije baš na nivou ali igra je objasnila :D sada sam igrao sa ortakom preko neta, ok radi mada jednom nam crashovala a jednom zabagovalo nešto na početku nivoa, nismo mogli da se krećemo.

Processor: Intel® Pentium® IV 2.4 GHz or AMD 3500+
Memory: 2 GB RAM
Graphics: NVIDIA® GeForce 8800 or ATI Radeon® X1900
DirectX®: DirectX 9
Hard Drive: 2 GB Available Space
Sound: DirectX-compatible sound card
Other Requirements: 3-button mouse, keyboard and speakers. DSL Internet connection for multiplayer

Usput, meni se opasno svideo demo. Uvek sam voleo neke nabildovane Warrior klase u Diablo like igrama, ali ovde je sve u magijama (prirodni elementi / pojave), koje se kombinuju na interesantan i originalan nacin i imaju razlicite efekte na razlicite neprijatelje, okruzenje i samog lika koga vodite. Tako na primer ne smete da koristite Lighting magiju ako ste tek izasli iz vode, pa je neophodno da na sebe castujete Fire kako bi ste se osusili. Grafika, dizajn, efekti i animacije su vrlo simpaticni. Kontrolisanje lika i management magija su jednostavni i fluidni.

Edit: Ljudi se na forumu zale na multi, ali tu su i likovi iz Paradoxa koji obecavaju zakrpu koja ce resiti vecinu problema. U svakom slucaju, ovo ce posle krpljenja svakako vredeti 10 evra. :)

Zar se ne gine kad udjes u vodu (ne umeju da plivaju)? Ja sam mislio da se posle bacanja water element magije mora baciti fire da bi se osusio.

Da gine se, ali možeš biti pokvašen, ako te drugi Mage pokvasi ili ako malo uđeš u vodu, a ne skroz :). Ili kada baciš kišu naravno

@warmaster, to se nakvasis ako predjes plitak potom, nemozes da plivas to je caka :D. Ali napr ako castujes neku water magiju i zahvatis i sebe onda se nakvasis.

Meni 20FPS na 7900GTO a kad je makljane pada i na 10FPS ... realno losa optimizacija, veliki minus ovoj igri. Bar 8600GT minimum bi komotno mogao da bude.

Aha.. Ima li u radnjama kod nas ili moram da porucujem preko steam-a?

Samo preko Steam-a

Samo preko Steam-a
Za sada samo Steam, ali čitam na zvaničnom forumu da će biti i ne-Steam verzija.
Jedino je bezveze što neće moći multi da se igra između dve različite verzije.

Zar se ne gine kad udjes u vodu (ne umeju da plivaju)? Ja sam mislio da se posle bacanja water element magije mora baciti fire da bi se osusio.

Ginu kada udju u vodu. Za svaki prelazak preko recice, bacis cold, zaledis reku i predjes. Ako te jure goblini, opet zaledis, pa kada predjes, bacis fire odledis i goblini buc u vodu. Jako zanimljiv koncept sa magijama. Grafika je ok, mada sa ovom zahtevnoscu je mogla dosta bolja da bude, ali i ovako ima malo tog starinskog smeka. Odlicna je igra.

Poslednja izmena:
Da li je moguce ovo sto se meni desava? Samo sto sam poceo igru i odmah na početku kada propadnem kroz rupu, trazi mi da pritisnem "MIDDLE BUTTON" na mišu, a kada pritisnem ništa se ne dešava.

Gde da promenim ovo? Da li je moguce da nema gde da se promeni ovaj taster, pa sta rade ljudi koji nemaju middle mouse button?
Daj pomagajte ovo je neverovatno.

EDIT: Sad vidim po netu da mnogi imaju ovaj problem i da su izbacili update gde ce moci da se re-mapira middle mouse button. cccc..

Poslednja izmena:
Da imas update za remap, i animaciju nekih kombinacija. Svidja mi se igra za sad, videcemo kako ce dalje ici :D. Inace ne laga mi igra uopste na mojoj grafici.

ja imam grafiku integrisanu sa 800 ati chipseta, nikako da se smilujem da odem da kupim grafichku ... a ova sa integrisanog chipseta je u rangu 7300GT. pa da pitam, oce li raditi, jok ?

Da li je moguce ovo sto se meni desava? Samo sto sam poceo igru i odmah na početku kada propadnem kroz rupu, trazi mi da pritisnem "MIDDLE BUTTON" na mišu, a kada pritisnem ništa se ne dešava.

Gde da promenim ovo? Da li je moguce da nema gde da se promeni ovaj taster, pa sta rade ljudi koji nemaju middle mouse button?
Daj pomagajte ovo je neverovatno.

EDIT: Sad vidim po netu da mnogi imaju ovaj problem i da su izbacili update gde ce moci da se re-mapira middle mouse button. cccc..

Ko to danas nema middle mouse button? :)

I sto uopste kukate na zahtevnost, 8800gt je kartica koja je mnogo stara tako da sa vremenskog stanovista, uopste nije zahtevna.

Neverovatno koliko screenshotovi za ovu igru nisu u rangu video snimka :)

Jedna od retkih igara zbog kojih bi se odlučio da se ponovo igram na PCju :)

Nazad
Vrh Dno