Šta je novo?

Mafia III

Poluproizvode tipa ovog ili DE:MD ce opravdavati ne znam ni ja kakvom grafikom i da je potpuno ocekivano da 1070 na maksimumu ne drzi konstantno 60fps, jer je, je li tako, ovo vrhunac tehnologije, igra za buduce bencmarkove.

A onda samo pogledas jedan Witcher 3, GTA 5 ili, sto da ne, sada vec 3 i po godine matori Crysis 3 i nasmejes se gromoglasno.

***, ali nije kao da nismo znali. Već neko vreme pričamo o tome, prosto je to sada više nego evidentno.

Odigrah malo, sta reci pored grafike nema ni neku orginalnu pricu, prica je klise.
Igrivo je ne koci, mada po cpu/gpu zauzecu ne opravdava tako nizak fps.
Mada i da ima 120fps cemu? ima fps kakav zasluzuje.

Kako For Honor tako me i Mafia 3 sada naterala da spustim klok za -10/-50.. Koristim iste drajvere jos od tada tako da ne kapiram, mrtvi pink artifakti su neizbezni nekada a temp 60c max.

Kako god, kod mene je grafika sada sa "unlimited" fps se krece na oko 50-70 u voznji, sve high, 1080p na 1070 sa oc na 2000mhz core (nakon trotlovanja), i 9000mhz memarom. Koliko vidim ni jedna grafika ne moze da izvuce nesto veci FPS tako da sto Vuk kaze uzaludno 120fps cap, trenutno je port katastrofa i ne verujem da ce raditi na njemu.

Osim toga, prica mi deluje okej ali opet pomalo smor. Jedna stvar mi onako probudila nostalgiju.. Kada sam igrao Mafiu 1 prvi put u zivotu (na p3 800mhz, mislim 128mb rama i geforce 4 ili fx5200) nisam znao da postoji dugme za mapu, pa sam pratio cursor na radaru i uvek stizao ispod mosta, a grad naravno podeljen u manja ostrva tako da sam uvek "tragao" za prilaz mostu koji je bio par ulica iza uvek, ovde je model grada radjen po istom principu i mora dosta da se zaobilazi da se "ubode" most. Naravno sada postoji tracker na minimap-u tako da je sve to olaksano. Osim toga, voznja okej, cini mi se da je dvojka imala malo bolju voznju nego trojka, najvise zbog kamere i tog vibriranja.

Udaranje u civile.. mozda najjadnije u poslednjih par godina, samo prosaltas kroz njih i to je to, ne osetis nikakav udarac. Generalno AI je pomalo tupav, najvise zbog prolaznika, ovako u akciji je jos i okej.

Za sada.. mozda i najbolje 30fps-a cap i gamepad na PC-u.. Ovako mi deluje da nekad nesto stucne ili da se pojavi onaj "flicker" kao i u Deus Ex-u.

0:32 - Flicker

[YOUTUBE]pnIfUDSER0M[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Hajde sve na stranu, i grafika i fps ali ovo nije igra Mafia III.
Sve sto je dvojka donela ovde je degradirano i ne postoji.

Kod mene oko 30-35 fps kad stavim sve na high, full hd, da bi igrao koliko toliko normalno stavio sam sve na med a shadow i reflection na low, imam oko 55-60fps sa povremenim fps dropovima na 45 sto ume da smara. Konfiguracija iz potpisa. Ali najjace mi je kad je izlazak sunca kao da je pala atomska bomba kolko sve bljesti :D

Poslednja izmena:
Prvi put kad je izlazilo sunce u igri bukvalno nista nisam video, malo je falilo da stavim ruku ispred sebe, nema sta, simulirali su izlazak sunca, svaka im cast. :D

Oni u pokusaju da naprave vreme realisticnijim, uradila ultra-nerealisticno...
Nisam znao koji studio ce da pravi mafiu3, ocekivao sam da ce isto prethodni da rade. Ne znam kako mogo ovo pustit u prodaji

Hajde sve na stranu, i grafika i fps ali ovo nije igra Mafia III.
Sve sto je dvojka donela ovde je degradirano i ne postoji.

E baš to, bravo. Tačno se vidi čudna razlika i pad kvaliteta u Mafia 3 u odnosu na prethodne delove. Kao kada je Far Cry 4 izašao pa nekako vidiš da nešto nije ok sa kvalitetom. Tako i Mafia 3 nije Mafia igra nego "lažnjak".
Hajde da pogledamo malo detaljnije oko Mafije.
Mafia 1:
Developer(s): Illusion Softworks
1997 (as Illusion Softworks)
2008 (as 2K Czech)

Mafia 2:
Developer(s): 2K Czech

Mafia 3:
Developer(s): Hangar 13[a]
Founded December 4, 2014; 21 months ago
Ovo im je prva igra, vežbaju malo.

A 2k Czech je pravio i Hidden & Dangerous i 15 PC igara i to se i te kako osetilo, bila je kvalitetna Mafia. Ovo je komedija sada. Dobro je neko okačio video za poređenje Mafije 2 i 3.

Drugari da li neko zna, zasto nikako ne mogu da pokrenem Mafia 3 igru ??? Cim kliknem na play, krene da je otvori, i izadje.

Konf je sledeca :

Cpu : Amd Phenom II X4 960T 3.0GHz 6MB (otkljucan na 6jezgra)
Mb : Gigabyte - GA-970A-D3
Ram :Hyperx DDR3 8gb blue 1600mhz
Hdd: WD 2TB
Napajanje : Chieftec 750W

Graficka kartica je : Msi GeForce GTX 560 Ti 1GB GDDR5 Twin Frozr II OC da li je problem zbog nje ?? Zato sto je 1GB ? Jer pise da igra podrzava minimalno 2GB graficku? :(

"Problem" je CPU. Sačekaj sljedeći patch koji taj problem ispravlja.

Drugari da li neko zna, zasto nikako ne mogu da pokrenem Mafia 3 igru ??? Cim kliknem na play, krene da je otvori, i izadje.
:(

Ovo se i meni desilo kada sam krenuo tek sa igrom. Samo pazi da instaliraš i potrebštine koje dolaze uz igru tu među folderima pogledaj, razne directx i vs redistributable itd. Par tih stvarčica instaliraš i onda tek radi igra.

Puu, kakve sam srece, toliko sam cekao igru da izadje, i sad ne mogu da je igram :( Trenutno nisam instalirao igru, jer sam skinuo verziju od 42.93 GiB, koja se samo ''otpakuje''.
Inace pre ove verzije sam bio skinuo igru od 26.49 GiB, koja se instalira, isto se desavalo nije htelo :/ I ako sam sve instalirao bio..

Ima neko bele linije u donjem delu ekrana s vremena na vreme ? Sivo/bele jabem li ga i ja vise kakve su.

I Mafia 2 je donela pad kvaliteta u odnosu na prvi deo, prica, likovi, misije. Jedino je voznja bila bolja, mada to jeste bitan faktor u ovakvom zanru.

A ovo... brabonjak...

Sad ostaje jos samo da nagadjamo kakve ce ocene dobiti. Videli smo sve sto smo trebali videti. Ja tipujem 5/10

I Mafia 2 je donela pad kvaliteta u odnosu na prvi deo, prica, likovi, misije. Jedino je voznja bila bolja, mada to jeste bitan faktor u ovakvom zanru.

A ovo... brabonjak...

Mislim da smo ustanovili da u bilo kojoj trilogiji, prva dva dela uvek budu najbolja. Pogotovo jer nas i nostalgija hvata (one koji su igrali na datum izlaska). Naravno da je 1 bila i ostala najbolja (meni licno najbolja igra IKADA), ali je i dvojka skroz ok po pitanju voznje posebno grafike.

Ja bi pre reko 7 ili 8/10 ako cekas na IGN :-devil-:

preterali su ga sa cutscenama...

Uglavnom pišu da je OK igra, jedino daju negativne zbog grafike (low textura), 30 FPS i bugova.

Uglavnom pišu da je OK igra, jedino daju negativne zbog grafike (low textura), 30 FPS i bugova.

Low teksture, low distance view, preterani blur u daljini i izuzetno cudni oblaci tj promena svetlosti. Sve je full sto mozes da sedis i gledas u nebo kako oblaci idu i uticu na vreme, ali na momentima imam osecaj kao u ranim 2000-im igrama da se svetlost ucitava kao tekstura a ne da tek tako oblak prolazi gore :)

U 1 minuti kao da prodje 48h vremena dan/noć sunčano/oblačno/kiša.Cirkus [emoji85]

Sent from my D6603

Mislim da smo ustanovili da u bilo kojoj trilogiji, prva dva dela uvek budu najbolja. Pogotovo jer nas i nostalgija hvata (one koji su igrali na datum izlaska). Naravno da je 1 bila i ostala najbolja (meni licno najbolja igra IKADA), ali je i dvojka skroz ok po pitanju voznje posebno grafike.

Pa to sam i napisao :).

A sto se tice trilogije, Prince Of Persia.
2. i 3. deo su bolji od prvog :).
Drugi naravno najbolji.

Assasin's Creed.
Drugi i treći deo bolji od prvog :).
Opet drugi najbolji u serijalu.

Eto ima izuzetaka, jasan je pad kvaliteta posle drugih delova koji su opet bolji od prvih.

Bas sam sa ortkom juce pricao kako cu da nadjem Prinec of Persia i da ga igram ponovo :)

Krenuo da "nabavim" Mafiju ali deluje prezahtevno mnogo, tako da ceka neka druga vremena.

Kako For Honor tako me i Mafia 3 sada naterala da spustim klok za -10/-50.. Koristim iste drajvere jos od tada tako da ne kapiram, mrtvi pink artifakti su neizbezni nekada a temp 60c max.

Kako god, kod mene je grafika sada sa "unlimited" fps se krece na oko 50-70 u voznji, sve high, 1080p na 1070 sa oc na 2000mhz core (nakon trotlovanja), i 9000mhz memarom. Koliko vidim ni jedna grafika ne moze da izvuce nesto veci FPS tako da sto Vuk kaze uzaludno 120fps cap, trenutno je port katastrofa i ne verujem da ce raditi na njemu.

[YOUTUBE]pnIfUDSER0M[/YOUTUBE]

Mislis li da je ovaj grafikon tacan za Mafiu 3 poredeci ga sa tvojim testom za GTX 1070?

m3_1920.png

Tako to biva kada izdavac forsira developera. Ubi me ako je ova igra videla dve pune godine razvoja, sto je za igru ovog formata nista. Amerima da ovo naprave treba 400+ ljudi i 5 godina rada, istocnu evropljani mogu za manje jer su placeni manje nego sto zasluzuju i u konstantnom crunch-u, tretirani kao stoka (GSC, 4A, CDPR).

Ovo sto su izdali za PC je early beta, sve je tu ali nista nije testirano. Trebace im bar sest meseci da poprave ovaj haos na tehnickom planu.

Mislis li da je ovaj grafikon tacan za Mafiu 3 poredeci ga sa tvojim testom za GTX 1070?

Pogledajte prilog 211811

Ne bih rekao, brojke su preniske na tom grafikonu.. Retko kad uhvatim da je brojka na 50fps-a, bas bas retko uglavnom na sirokim ulicama/mostu.. ali neosetno. Daleko od toga da je 50fps-a average, rekao bih da je nekih 60-62fps-a average, ako radim voznju po gradu danju ili nocu. I to guram igru sa hdd-a sto je nebitan faktor ali da dodam. Jeste, koristim starije drajvere od pre par meseci ali idem tom logikom da nema razloga za menjanje ako sve radi kako treba. Tako da su mozda i oni nesto sjebali novim drajverom ili necim u pozadini. Ovo na klipu je ShadowPlay, okine 2-3fps-a koliko sam primetio, a brojke su uglavnom 6x i 7x, nekada u gornjim 5x padne. Tako da definitivno pogresan. Na sve to ja imam sada 4770k na 4.0ghz, daleko od 4.6 i to 5960x ko na grafikonu.

Da li je moguce, da igra ne podrzava procesor : Amd Phenom II X4 960T 3.0GHz 6MB (otkljucan na 6jezgra) ??

Ne i nije jedina. Mnoge moderne igre zahtevaju SSE 4.1 instrukcije koje AMD procesori pre Bulldozer arhitekture ne podrzavaju. Stariji Intel procesori nisu podrzani, oni od pre 2008. godine. Mada to je sve praistorija.

Taj PC koji ti imas verovatno ne bi mogao da tera ovu igru u vise od 15 fps cak i da mozes da je pokrenes, PC port je raspad i jako slabo optimizovan.

Ok, valjda ce izaci neki patch, koji ce to da resi :D Inace mi ne gine, kupovina novog kompa :(

Nazad
Vrh Dno