Filipenko bez uvrede, ali sada si odvalio najvecu glupost. MAFIA nije igra konzolaskog tipa, to su Gta i ostala sr.nja. Ne znam da li Mafia uopste izasla za Sony2 ili bilo koju drugu konzolu, ali ako je uopste izasla ja sam siguran da se prodala 1000-ti deo u odnosu na prodaju gta x-tog dela.
Ako Mafiji prikacis etiketu KONZOLASKE igre umanjio si joj vrednost milion puta.
Svako zna da se za konzole prave igre koje ce sve pruziti igracu, osim da se malo namuci i eventualno malo mucne glavom. Konzole i igre za njih se prave za DECU do 15 godina, pa je shodno tome i kvalitet igara u najmanju ruku osrednji ili los, ne kazem da nisu zabavne ali sve ostaje sammo na zabavi. Igre mogu da pruze i vise od proste zabave.
Dokaz za ovo je razlika izmedju GTA i Mafie, ko ne razume razliku izmedju ove dve igre, nece shvatiti ni ceo post, tako da bolje prestane sa citanjem.
Sad ce neko reci pa ima i GTA za pc, ali zato imas i alternativu u vidu Mafie, a gde je alternativa na konzoli, nema je samo stancuju kopije ove igre.
To sto si ti presao na PS3 pa si odusevljen ponudom, to je u redu, ali shvati da igranje na PC je daleko bolje od igranja na konzoli (bilo kojoj), mada sa propadanjem pc gaming scene i sa rastom konzolne gaming scene, razlika postaje sve manja, tj. bolje je reci da igre za PC postaju sve gluplje, pa lice na konzolne igre. Na srecu uleti tu poneki S.t.a.l.k.e.r. ili F.E.A.R. ili neka avantura (Longest Jouyrney, Syberia), pa i nije sve tako crno 😀.
Ne znam odakle pre da počnem. Prvo, Mafia jeste igra za koju mi, PC igrači oduvek plasiramo u kategoriju "konzolaškog tipa", arkada sa malo vožnje kola i malo voženja lika iz trećeg lica, sa takvim kretanjem, sa takvim gejplejem, sa takvim osećajem vođenja lika. Druga je stvar što kod ljudi sama kategorija "konzolaška" izaziva efekat nekakvog potcenjivanja, što jednostavno ne stoji
🙂 Potpuno je nebitno da li će neka igra izaći na konzolama ako poseduje sve odlike takvog gejmpleja. To, ponavljam, ne znači da je igra loša, i sam sam je sa zadovoljstvom prelazio. GTA mi je, npr. krš i na PC i na konzoli
😀
Igre za konzole za decu do 15 godina? Žao mi je, ali praviš poređenja na osnovu starijih generacija konzola. U svakom slučaju, pogledaj samo topike na 2-3 strane ove sobe, nađi mi neku temu koja nije o igri koja se pojavila ili će se pojaviti i na konzolama, a da to nije nešto Blizzardovo ili Crysis. Teško ćeš tako nešto pronaći. Tu i tamo poneka strategija, a C&C3 ionako ima na konzolama. Nema smisla porediti starije konzole kada nije bilo dovoljno razvojnih timova koji su razmišljali u smeru kreiranja izazovnih igara gde izazov nije samo u refleksima i arkadi.
Ja nisam prešao na konzolu, nego sada imam
i konzolu. Ne pada mi na pamet da ne pratim PC igre i ne odigram kvalitetne naslove, naročito zbog velike diferencijacije žanrova, koja se ipak niveliše svakim danom. Ne može se tvrditi, kao što ti tvrdiš, da je bolje igranje na PCu ili konzoli, da su drastično različita iskustva ili da su igre za konzole glupe, iz prostog razloga što je 90% igara cross-platform, a tu se nađe itekakvih hitova. Čak ne želim da sudim o sistemu igranja po platformama, jer je to besmisleno, sudiću individualno po igrama da li valjaju, ima pregršt krša i tamo i ovamo.
Igre ti postaju sve gluplje, a hvališ Stalker (jednu od najizvikanijih igara na PC-u, čija je vrednost veoma diskutabilna :trust: ) i govoriš o Fear-u kao odličnoj igri? Slažem se, Fear je jedna od najboljih pucačkih igara kada je o borbi reč. Znaš li da taj isti Fear postoji i za Xrod™ 360 i za PS3?
Za ono da su igre za konzole za decu neka ti Perun oprosti
🙂 Očito ne znaš čega sve ima na konzolama nove generacije. Čak postoji i multiplej. Da ne pominjem kada sam zadnji put igrao igru sa kompletnom i dobro odrađenom pričom, kao što je Darkness. Ili kako sam se u Resistance-u oduševio Mančesterom, razrušenim poput Staljingrada, dok se smenjuju juriši vanzemaljaca i vojske koja grčevito pokušava da odbrani grad, sa sve artiljerijom i sl.