Šta je novo?

Mafia II

Poludeo sam.... na onom torrentu je opet izasao taj jedini seeder, a ovaj drugi sto sam skinuo... ima neka .arc arhiva koju nemogu nicim zivim da otpakujem :mad:

Edit: uspeo sam da otpakujem, ali nece igra da startuje... izbacije gresku kako fali d3dx9_42.dll . Skidam najnoviji DX9 pa cu da probam opet.

Sad ne izbacuje gresku, ali i ne ulazi u igru :wall: samo stoji pescanik par s i gotovo, nema nicega.

Poslednja izmena:
Mrtav sam kada me cale uhvati :-devil-:

Prilozi

• willbekillled.JPG
    willbekillled.JPG
    194.3 KB · Pregleda: 285
evo i ja konacno probao demo, sve pohvale, savrseno uradjeno, ali imam jedan problem, kada drzim pistolj sa likom i stisnem desni klik da zumiram da bi pucao slika postane crna, ne vidi se nista, zna li neko u cemu je problem?

Probao igru :) Doduse, napatio sam se dok nisam skontao sta nije u redu (cak i preko steam-a je zezalo), ali sad radi.

Otprilike FPS je onoliki koliki sam i ocekivao :) u zescoj guzvi nije palo ispod 15 FPS, a sa manjom guzvom ide 19~22FPS + motion blur = sasvim igrivo :) (1280x800 @ low)

I fizika je :zgran: mnogo je zahebano upravljati autom... teze je nego u GTA IV ***. Znaci sve pohvale :)

Poslednja izmena:
GTAIV na low ne izgleda nikako dok Mafia II na low izgleda sasvim lepo i zdravo :)

Ako smem da primetim, GTA4 ni ne radi nikako spram ove igre. Na mojoj mašini da bih igrao GTA4 morao sam skinuti senke na low (i još ponešto pride) i opet bih imao nekih bednih 18-20 frejmova. Mafia 2 mi radi sve na max u 1680x1050 i to nekih 28-30 frejmova (bez fizike) što je skroz ok. Nisam doduše primetio da se AA pokazao u igri, ali mi je i to čak bilo uključeno na mislim x2.

Inače što se tiče same igre malo sam je pažljivije pogledao u međuvremenu, pošto sam nabacio ovaj no-time limit patch. U suštini jako je sličan koncept samom GTA4. Tu su pabovi i razne prodavnice, ali je sve to malo reklo bi se u odnosu na GTA4 makar za nijanzu lepše skockano ili unapređeno. S druge strane, nešto nije kako treba kada je vožnja autom u pitanju. Jednostavno svi auti jako teško i pomalo ne realistično reaguju i skreću, a takođe postoji i jedna prilično iritirajuća sitnica kada je sama kamera u pitanju. Naime kada automobil krene sa skretanjem kamera izlazi iz free moda i automatski se ispravlja što dodatno otežava pregled a takođe i umanjuje osećaj za prostor. Ne znam kako ova igra radi u kombinaciji sa nekim gejmpadom (imam jedan negde zaturen, ali me mrzi da se mlatim s tim), ali mi se nekako čini da je projektovana prvobitno za to pa otuda i ovakvo ponašanje same kamere.

Još jednom ponavaljam, ova igra odiše apsolutnim profisionalizmom u ovom izvođačkom delu. Svaki detalj u igri (nameštaj, predmeti, garderoba, magazini, itd...) je odrađen apsolutno autentično, a određene stvari čak su umetnute ne cenzurisano (čitaj: Playboy magazini), što je vrlo interesantno. Česi definitivno pomeraju granicu ovde i ne samo to. Reklo bi se da daju svima jasan primer kako neke stvari treba uraditi... Bilo bi lepo da se ovi Ruski studiji pre svega malo ugledaju na njih, obzirom da i oni svakako imaju jako puno potencijala...

Iskreno, nadam se da će ove sitnice koje sam pomenuo ipak biti ispeglane u finalnoj PC verziji.

Inače što se tiče same igre malo sam je pažljivije pogledao u međuvremenu, pošto sam nabacio ovaj no-time limit patch. U suštini jako je sličan koncept samom GTA4. Tu su pabovi i razne prodavnice, ali je sve to malo reklo bi se u odnosu na GTA4 makar za nijanzu lepše skockano ili unapređeno. S druge strane, nešto nije kako treba kada je vožnja autom u pitanju. Jednostavno svi auti jako teško i pomalo ne realistično reaguju i skreću, a takođe postoji i jedna prilično iritirajuća sitnica kada je sama kamera u pitanju. Naime kada automobil krene sa skretanjem kamera izlazi iz free moda i automatski se ispravlja što dodatno otežava pregled a takođe i umanjuje osećaj za prostor. Ne znam kako ova igra radi u kombinaciji sa nekim gejmpadom (imam jedan negde zaturen, ali me mrzi da se mlatim s tim), ali mi se nekako čini da je projektovana prvobitno za to pa otuda i ovakvo ponašanje same kamere.
Pa igra je istog sandbox fazona kao i GTA 4 i ostali delovi, ako si igrao prvi deo Mafije, znao bi da su isti zanrovi, samo konceptualno razlicite igre.:)
A sto se tice automobila, ima modove za simulaciju u opcijama i automobili bi trebalo realisticnije da se krecu, koliko god je to moguce za aute iz tog vremena.:) Nikad nisam vozio takav auto, a verujem ni velika vecina nije, tako da mozemo da uzmemo u obzir da su ih Cesi verovatno probali i modelirali i sa time je ovakva upravljivost u igri.

@Vlada>>>

Ima automehanicar. Moze da poboljsa upravljacki sistem kola i motor (ima jos par opcija ali ove dve su bitne sto se tice voznje). Inace koliko sam video (ne igram vec par dana) najbolji auto vam je smesten u garazi. Onaj sportski dvosed. Jos kada ga doradite kod automehanicara, panduri vam ne mogu ama bas nista (a inace sam uzasan za voznju).

Sto se tice simulation moda za voznju, ubacili su zanosenja vozila. Automobili su malo zivahniji ali zanose samo tako.

Pa igra je istog sandbox fazona kao i GTA 4 i ostali delovi, ako si igrao prvi deo Mafije, znao bi da su isti zanrovi, samo konceptualno razlicite igre.:)
A sto se tice automobila, ima modove za simulaciju u opcijama i automobili bi trebalo realisticnije da se krecu, koliko god je to moguce za aute iz tog vremena.:) Nikad nisam vozio takav auto, a verujem ni velika vecina nije, tako da mozemo da uzmemo u obzir da su ih Cesi verovatno probali i modelirali i sa time je ovakva upravljivost u igri.

Pa ako si vozio jugo ili neku zastavu uopste nisi daleko od tog osecaja.

Ja sam reciomo vozio skodu 120L i to je auto jako slican onima iz 60-ih (motor je cak radjen na osnovama nekog renoovog iz 50-ih, dok je sasija s pocetka 70-ih), tako da nije to bas tako razlicito.

Naravno ako je najlosiji auto koji si vozio golf 4 ili astra 2 onda neces imati predstavu :)

Anyway meni se svidja car handling... i to je glavni deo smeka mafie, posto je onaj drugi deo (na nogama) meni malo trapav i u kecu a i ovde.

Ma odigrao sam prvi deo i to vise puta... Cisto sam nabacio poredjenje u odnosu na GTA4 posto lice i to cini mi se mnogo vise ovaj put nego li u vreme kada je prva igra izasla, upravo zbog ovih prodavnica, brze hrane i tome sl.

Poslednja izmena:
Pa ako si vozio jugo ili neku zastavu uopste nisi daleko od tog osecaja.

Ja sam reciomo vozio skodu 120L i to je auto jako slican onima iz 60-ih (motor je cak radjen na osnovama nekog renoovog iz 50-ih, dok je sasija s pocetka 70-ih), tako da nije to bas tako razlicito.

Naravno ako je najlosiji auto koji si vozio golf 4 ili astra 2 onda neces imati predstavu :)

Anyway meni se svidja car handling... i to je glavni deo smeka mafie, posto je onaj drugi deo (na nogama) meni malo trapav i u kecu a i ovde.

Pa ko nije vozio Juga, Keca ili Osmicu, taj nije za ove prostore.:D Pa mozda je slican osecaj tim automobilima, nisam probao ali verujem da je nesto tako. Dobar je car handling nema sta, takodje se i meni svidja i na obicnom modu, a i na simulation modu.

@Vlada>>>

Pa moguce, narocito podseca onaj sto prodaje na ulici hot dogove i ostale pse, ali opet mozda je ta hrana i dozivela neku expanziju tih 50-ih, 60-ih, Mekovi i slicna cuda.:) Prvi deo igre je bio vise predratni i imao je neki "Mali Cezar" smek.:)

Poslednja izmena:
Fizika...

Koje ono bese fajlove treba obrisati da se ugasi fizika odece na ljudima? Ili to pomaze samo kad se ukljuci "Fizika" na nvidiji?

Meni je ponasanje kola dosta realnije nego u GTA4 !

photo.jpg

Evo mi ne liči na collector's edition, što znači da će i obična verzija imati mapu! Jej!

Poslednja izmena:
E Ninoslave,Ninoslave samo nam pravis muke koje se i bez toga teske!Zelim samo jedan primerak i nista vise,ne treba mi ni mapa!

E zato sam ja preorderovao hehe :) 15 evra jeftinije nego kod naših... hm... biznismena...

Probao demo na Ati 3850.

Sve na max, fizika high, AA On, samo je vsync ugasen... Rezolucija 1920x1080. Na XP.

Igra mi daje min 15 fps, u proseku 20fps u gradu... Sasvim igrivo...:)

Meni demo na laptopu radi u 30fps neki prosek, 28minimum i ja sam u dilemi koliko da igram kada izađe... Smorio sam se najbolje rečeno

@Serveto - Pa ne znam, meni jeste... A rekoh 15 min, u proseku je 20...

Pa 20 jeste igrivo, a 15 je bas minimum za izdrzati :)
BTW, danas sam pokupio update za mafiu! Pokrecem steam, startujem mafiu i on izbaci prozor: updating mafia II demo?! :)

Novi .exe protiv hack/trainer-a.

Meni je oko 20-25 frejmova i batalio sam, dok ne uzmem neku graficku, jer cu u suprotnom da osedim. Mislim da je ok da ovakva igra ima minimum onih 25, a sve vise od toga je odlicno. :)
No, ako drugom ne smeta, ne smeta ni meni. :)
Pozzz

Probah igru sa podesavanjima na max (osim physX-a koji je ugasen), i fps se smanjio neznatno, zna da padne na 14~13 ali retko, to mogu da podnesem , jer ostatak vremena se krece oko 18~22 :) Kako li me samo cpu koci...

Probah igru sa podesavanjima na max (osim physX-a koji je ugasen), i fps se smanjio neznatno, zna da padne na 14~13 ali retko, to mogu da podnesem , jer ostatak vremena se krece oko 18~22 :) Kako li me samo cpu koci...

Koci tebe sve, ne samo CPU. Slicna je to stara kanta kao i moj p4. Uzmi i5 i progledaces, sa GTX460 naravno.

Moze, ako mi das pare :D. I, ne bih uzeo i5 i GTX 460, nego athlon II 620 i 5770 ;)

Vrh Dno