Šta je novo?

Mafia II (ps3, xbox360)

Ja sam igrao PC verziju i i dalje nisam zainteresovan. 😛
Mada, to je vise vezano sa cinjenicom da uopste ne gotivim te gansterske filmove/igre o 30im godinama prosle godine (iako znam da se ovo desava kasnije...)...

Poslednja izmena:
12 ili tako nesto (mada, secam se da me se tada svidela vise nego GTA, verovatno zato sto je odisala nekim blagim realizmom koji mi je uvek poboljsavao utisak o bilo kojoj igri). :d
Nisam igrao igru kada je izasla, vec kasnije, tamo oko 2004. ako se ne varam.

Nije fazon u igri, samo jednostavno ne gotivim uopste celu tu pricu o Italijana gangsterima i celu tu "epohu" u kojoj se Mafija odvija.
Igra izgleda odlicno, kao sto je i 1. deo bio u svoje vreme.

Poslednja izmena:
Pazi tu Mafiu svi hvalili koji su je igrali, ali mene nikad nije privukla da je odigram Probao sam jednom, usao u onu krsinu od kola koji ide 25km/h, smorio se i alt+F4 i unnistall. Ne sumnjam da je bila extra igra za neki krug ljudi, ali nekako meni ne odgovara taj zabarski mafijaski fazon. Uvek sam radje igrao GTA po par sati,pobio par K murije i ljudi i osecao se uzviseno (ko cigan u igraonici, sta radi ? Igra GTA i tuce pandure bezjbolkom :d ).
GTA 4 me je privukao zbog odlicnog glavnom lika. Jedini GTA koji sam zavrsio do kraja. Malo u off. 🙁

Pazi tu Mafiu svi hvalili koji su je igrali, ali mene nikad nije privukla da je odigram Probao sam jednom, usao u onu krsinu od kola koji ide 25km/h, smorio se i alt+F4 i unnistall. Ne sumnjam da je bila extra igra za neki krug ljudi, ali nekako meni ne odgovara taj zabarski mafijaski fazon. Uvek sam radje igrao GTA po par sati,pobio par K murije i ljudi i osecao se uzviseno (ko cigan u igraonici, sta radi ? Igra GTA i tuce pandure bezjbolkom :d ).
GTA 4 me je privukao zbog odlicnog glavnom lika. Jedini GTA koji sam zavrsio do kraja. Malo u off. 🙁

Pa nije taj krug ljudi bas tako mali.
Mafija nekako deluje "ozbiljnije", GTA je igra za zezanje, bila i ostala.
Steta sto nisi odigrao Mafiu do kraja, ending je genijalan.

Sta da radim, jednostavno nemam volje ni vremena da predjem sve igre. Jednostavno je previse dobrih igara. Najgore sto se sad pola sveta nalozilo na MP igranje, *** ja sam za 500h online u KZ2 mogao presi 20 igara. To je samo jedan primer, zamisli kod igra 10 igara online.
Ovu Mafiu planiram da uzmem ako se pokaze dobro. E sad kad cu je preci to je pitanje.

Problem je sto si propustio dosta dobrih igara kada su izasle, sada je to tesko nadoknaditi.
Ne verujem da ce ti se nova mafija svideti, ako stara nije.

****ga nemam ja cele godine 8h dnevno vremena da igram igrice. Znas koliko se brinem sto nesto nisam presao, bole me uvo. Videcu za Mafiju, ima vremena.
Jedini placem sto nisam presao MGS 3, a precicu ga na NTSC disku.

Zašto je čudno to što mnogi nisu zainteresovani? (a i nije tačno, zainteresovani su mnogi, ali dobro) Pa o mafiji i gangsterima su ljudi bombardovani sa tolikim filmovima, serijama, igrama, pričama i sl. da je pravo čudo da uopšte postoje ljudi koji ne bacaju peglu čim čuju za neku novu stvar koja ima radnju smeštenu u gangsterskom svetu. A nešto slično važi i za Orkove 🙂

Igru ću probati jer sam odigrao keca, ali ne vidim šta bi tu moglo da postoji što bi me nateralo da je smatram (naj)genijaln(ij)om na svetu, igrom godine, veka ili šta već. Pride, standardi naracije i tempa pričanja priče, što je bio udarni adut keca, su toliko podignuti u međuvremenu da zaista ne vidim kako bi neki sandbox sada mogao da nekome pomeri d*pe po tom pitanju 🙂 Konačno, nemaju ljudi ista interesovanja. Ono što nas je nekada oduševljavalo sada nas tera na zevanje. Na primer, nema šanse da ja danas izdvojim 2 sata za gledanje nekog novog filma o gangsterima. Jednostavno, ta tema me više ne interesuje. Verovatno će slično biti i sa igrom.

ali ne vidim šta bi tu moglo da postoji što bi me nateralo da je smatram (naj)genijaln(ij)om na svetu, igrom godine, veka ili šta već.

Pa ako si igrao keca trebalo bi da znas sta... Savrseno ispricana prica, na nivou Godfather-a (filma), epski zavrsetak, predobro upravljanje automobilima, likovi... ali jedan od najboljih delova Mafie je sama voznja, onaj osecaj dok putujes do druge destinacije, slicno je i u GTA IV, ali ne u toj meri. Probavanje raznih automobila, uparkiravanje, isparkiravanje, bas je nekako dobar filing dok to radis, totalno te zakuje i uzivis se u tu ulogu..
Ali, konkurencija u 2010-oj ce biti verovatno najteza moguca, tako da ce biti vise igara za koje moze da se kaze da su igra godine 🙂

Mislim ovo sve stoji pod pretpostavkom da ce dvojka biti istog ili boljeg kvaliteta, ali posto radi isti tim, nema potrebe da sumnjam u to..

Poslednja izmena:
Ček, jesi ozbiljan za auta? Pa kako tu išta može da bude zanimljivo pri 30 na sat 🙂? Pa Bolt lagano trči brže od celog voznog parka Mafie 😀

Hahah 😀 Skroz sam ozbiljan, jesu bila spora, ali su bila (barem meni) totalna uzivancija za voznju.. bas onako "realno" (naravno da ne znam kako su se tada ponasala kola) ponasala, ali takav utisak su davali.. Nisu shine kao u GTA 3/VC/SA.. A tek kad si seo u onaj trkacki auto i kad si morao po mrklom mraku valjda da ga ukrades ako se secam sa staze, i vratis ga nazad u grad, onaj put od staze do grada, gde si mogao da ga razvuces, znaci najezio sam se bio kad sam ga vozio 🙂 plus sto je isao 4 puta brze od onih koje vozis tokom cele igre..

Poslednja izmena:
Pfff, mogle su i forbidden donuts!! 😀 sa tim trkackim automobilom, sa onim obicnim gradskim od 7 konja i prednjom vucom nije bas 🙂

Ček, jesi ozbiljan za auta? Pa kako tu išta može da bude zanimljivo pri 30 na sat 🙂? Pa Bolt lagano trči brže od celog voznog parka Mafie 😀

U mafiji je sve u atmosferi, nebitno je sta radis, da li je brzo, sporo ili kako vec... Mnogi ovu igru vezuju za voznju, ali nije u tome sustina, nego u uzivanju u celom fazonu (ko to voli). Ako ti se fazon ne svidja, mozes da ides i 200 na sat - ne vredi, a ako ti se svidja, dosta ti je sto uopste vozis 🙂

Svejedno, cini mi se da je neke stvari stvarno pocelo da gazi vreme, ne znam koliko su ljudi raspolozeni da gledaju filmove ili igraju igre tog tipa. Kao sto se mnogima smucio WWII, smucilo se i ovo. Videcemo...

Poslednja izmena:
Pa ako si igrao keca trebalo bi da znas sta... Savrseno ispricana prica, na nivou Godfather-a (filma), epski zavrsetak, predobro upravljanje automobilima, likovi... ali jedan od najboljih delova Mafie je sama voznja, onaj osecaj dok putujes do druge destinacije, slicno je i u GTA IV, ali ne u toj meri. Probavanje raznih automobila, uparkiravanje, isparkiravanje, bas je nekako dobar filing dok to radis, totalno te zakuje i uzivis se u tu ulogu..
Ali, konkurencija u 2010-oj ce biti verovatno najteza moguca, tako da ce biti vise igara za koje moze da se kaze da su igra godine 🙂

Mislim ovo sve stoji pod pretpostavkom da ce dvojka biti istog ili boljeg kvaliteta, ali posto radi isti tim, nema potrebe da sumnjam u to..

Vožnja, upravljanje automobilima...WTF? U Mafiji?Pa to je bio apsolutno najjadniji deo igre, dok se truckaš 25 kmph (sa izuzetkom one kružne trke) kroz grad smarajući se. Ali to se istrpi zbog settinga u koji je igra stavljena. U Mafiji je priča ubedljivo najzanimljivija stvar. No, standardi pričanja priče (nezavisno od kvaliteta) su drastično porasli, i ako je to adut igre onda očekujem da bude na nivou MGS4. Ili, ajde, može i nešto malo gore 🙂 Ali veći problem je dešavanje. Na nos su izašli sa kojekakvim mafijozama i godfaderima.

Inače, nemojmo se zezati, Mafia je bila zanimljiva sandbox igra u svoje vreme, ali priča u rangu Godfathera i sl. ? 😀 Ne preterujmo. Samo do tada nismo navikli da sandbox naslovi imaju skoro ikakvu priču sa povezanim misijama, već "idi odavde do mesta X i isporuči robu", a na mestu X te čeka veliki crveni krug u koji se uparkiraš kolima i sekundu kasnije kaže "Mission complete". Mafia je sve to odlično povezala u celinu, ali danas ima gomila takvih igara, koje čak i možda bolje povezuju sve u celinu - e sad, što je ta celina neka glupost o natprirodnim događajima, napadu terorista na grad ili postepenom pretvaranju igrača u demona, to je druga stvar 🙂

BTW uvek treba postojati sumnja da li će nastavak biti istog kvaliteta, upravo zato što ga radi isti tim. Pa da je tako, svi nastavci svih popularnih igara bi bili rađeni od strane proverenih timova i svi bi bili sve uspešniji i bolji. Ne kažem da tako (ne)će biti ovde, ali...🙂

Nije ni chudo shto su se Borisu svideli oni automobili, tu su u klasi njegovog Golfa :d

Sto se tice krsina od automobila, to ti je prva misija i jos par misija u pocetku. Secam se vozi se neki zeleni mali raspad od kola koja jedva uspevaju da se penju uzbrdo a da ne krenu silovito nadole jer motor nije u stanju da izvuce 😀 No, to je pocetak, posle se dobijaju sve bolja kola, mada poenta Mafije nikad i nije bila u voznji (iako ima sjajnih "chase" scena, a fizika kola je jedna od najboljih koje sam ikada video u igri), vec u fantasticnoj naraciji i akciji 😉

Ja nikad nisam preshao vishe od 10% igre jer nisam mogao da izdrzim smaranje sa 20 na sat pa josh nedaj boze kad dodje uzbrdica, auto stane :d

Evo sad skinuh Mafiu pa cu da probam 🙂

Sta mislite, kako bi kod nas isla prodaja da neko napravi mod sa BG krimosima iz 90tih 🙂 ?

Wow, odlicno je odradjeno sibanje! 😀

[YOUTUBE]w1xHKTM8Obg[/YOUTUBE]

a jao 😀

'nako filmski : )))

Ovako nesto odlicno samo Illusion Softworks (sada pod imenom 2k Chech) moze da napravi, niko drugi 🙂. Dovoljno je da ima 50% smeka kao prethodnik.

Hitchina ce biti samo takva.

M1 mi je bila zasigurno, ne jedna, nego najkvalitetnije igra koju sam do sada igrao, znao sam da uzmem kola (u free modu i da vozim po gradu onako opusteno :d).
Eh mladosti... pametno protracena 😀.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mafia:_The_City_of_Lost_Heaven

Poslednja izmena:
Nesto si mi poznat...verovatno iz neke serije 🙂

Ovako nesto odlicno samo Illusion Softworks (sada pod imenom 2k Chech) moze da napravi, niko drugi 🙂. Dovoljno je da ima 50% smeka kao prethodnik.

Hitchina ce biti samo takva.

M1 mi je bila zasigurno, ne jedna, nego najkvalitetnije igra koju sam do sada igrao, znao sam da uzmem kola (u free modu i da vozim po gradu onako opusteno :d).
Eh mladosti... pametno protracena 😀.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mafia:_The_City_of_Lost_Heaven
Apsolutno se slazem sa svim, ni sam neznam koliko sam je puta presao i koliko put a sam obisao grad samo vozikajuci se u raznim kolima 🙂 Jedna od najboljih igara po meni, izuzetno hvalitetna prica i vrhunski gameplay, igra koja je odisala hvalitetom na svakom nivou. Jedva cekam ovaj nastavak.

ma kakva je ovo mafja, nemaju air max

I Mafia odlozena... 🙁 Dobro, taman ce se preci RDR do tad.. Mada ocekivao sam da nece pre Q4..

During Take-Two's fiscal 2010 first quarter financial call this afternoon, the company announced Mafia II, originally planned to ship in May, has been delayed to the company's fiscal fourth quarter, which begins on August 1, 2010 and ends on October 31, 2010.

The title will ship along with several other major titles in the quarter, which includes L.A. Noire, Max Payne 3, and Sid Meier's Civilization V, though the Take-Two noted of these titles may slip into its fiscal 2011 year.

http://pc.ign.com/articles/107/1073882p1.html

Nazad
Vrh Dno