Šta je novo?

madVR

znaci toliko sam se istripovao, instalirao madvr i nece pot nikako da ga vidi...odbija saradnju. morao da stavim 32 bitni potplayer. sad sve podesio. u odnosu na default pot podesavanja vide se male razlike

madVR je 32-bitni render i radi samo sa 32-bitnim plejerima. Ništa neobično što ga 64-bitni PotPlayer nije detektovao.

Imam problem sa pustanjem remuxa na mom setup-u. MPC 32bit i neki od novijih madVR-ova zajedno sa ffdshow. Kad pustim remux zvuk se deformise a video ide ubrzano, po 3 sekunde skokovi i ne moze da se gleda film. Ripovi idu normalno. Sta da radim da nateram i remuxr da idu preko ovog setup-a a da ne moram da koristim vlc kao alternativu kao do sada jer je slika losija? Pozdrav. ;)

Nemas dovoljno rama..
Pozdrav.
:d

Druze, vidim da se razumes u ove stvari. Moze pomoc ? Pozdrav. :d

A sad stvarno, jel vama sljakaju remuxi u ovoj kombinaciji ?

Nije valjda da niko ne skida remuxe ?

Mogao si da ostavis neki media info o tom fajlu...

Stize :)

General
Complete name : E:\Torrent Download\Kingdom of Plants 3D S01 2012 1080p 3D Left-Eye Blu-ray Remux AVC DTS-HD MA 5.1 - KRaLiMaRKo\Kingdom of Plants 3D S01E01 Life in the Wet Zone 1080p 3D Left-Eye Blu-ray Remux AVC DTS-HD MA 5.1 - KRaLiMaRKo.mkv
Format : Matroska
File size : 7.76 GiB
Duration : 52mn 27s
Overall bit rate : 21.2 Mbps
Movie name : Kingdom of Plants 3D S01E01 Life in the Wet Zone 1080p 3D Left-Eye Blu-ray Remux AVC DTS-HD MA 5.1 - KRaLiMaRKo
Encoded date : UTC 2012-12-08 11:36:35
Writing application : mkvmerge v5.8.0 ('No Sleep / Pillow') built on Sep 2 2012 15:37:04
Writing library : libebml v1.2.3 + libmatroska v1.3.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Muxing mode : Container [email protected]
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 52mn 24s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Resolution : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : MA
Codec ID : A_DTS
Duration : 52mn 27s
Bit rate mode : Variable
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 16 bits

Menu
00:00:00.000 : en:Rainforests
00:13:18.380 : en:Forest Evolution
00:19:43.182 : en:plants & Animals' Relationship
00:29:35.732 : en:plant Ingenuity
00:38:56.292 : en:Carnivorous Flowers
00:44:53.857 : en:Complexity & Fragility

Treba ti dekoder za dtshdma audio. Instaliraj total media theatre, a mozes i preko njega da pustis. Takodje mozes ovaj mkv da rasturis preko eac3to i da enkodujes dtshdma u flac, posle samo to spakujes u mkvmerge i mozes da ga pustas kako hoces.

Ako te interesuje encode, samo skini eac3to, raspakuj negde, onda pokreni command prompt iz windowsa i ubaci adresu gde se nalazi taj eac3to.exe i dodaj jos adresu tog mkv fajla (razmak) adresa i ime izlaznog fajl.flac

znaci nesto ovako:

recimo c:\eac3to\eac3to.exe E:\Torrent Download\Kingdom of Plants 3D S01 2012 1080p 3D Left-Eye Blu-ray Remux AVC DTS-HD MA 5.1 - KRaLiMaRKo\Kingdom of Plants 3D S01E01 Life in the Wet Zone 1080p 3D Left-Eye Blu-ray Remux AVC DTS-HD MA 5.1 - KRaLiMaRKo.mkv ime izlaznog fajla.flac

Tako ces da dobijes taj flac fajl na tom istom mestu gde ti je taj mkv, a ako hoces neko drugo mesto onda recimo f:\film\ime izlaznog fajla.flac

Posle taj dobijeni flac i ostale fajlove (video, srt) koji ispadnu ubaci u mkvmerge i spakuj u novi mkv fajl.

Nije mi palo na pamet da je audio pravio problem. Imam sve od potrebnih alata, sad cu da odradim konverziju audio stream-a.

A za svaki slucaj sam ostavio preko noci u Handbrake-u na presetu slower sva tri fajla iz ovog serijala. Za koji minut ce da budu gotovi pa cu da bacim pogled kako je to ispalo. Posto nema ni jedan rip na netu mogao bih i da uploadujem :D

Tacno je bilo kako si i rekao Gdine.
Prepakovao dts u flac, muxovao posle toga i sve radi kao bombona :)
Tnx again :)

v0.85.5

* fixed: DXVA deinterlacing: when GPU couldn't keep up, audio sync got lost
* fixed: odd source rectangles could result in "green" images (DXVA)
* fixed: display mode changer sometimes didn't work for DVDs
* slightly modified "use separate device for DXVA processing" behaviour
* changed scaling defaults once more (Bicubic75, Lanczos3, Catmull-Rom)
* disabled "perform deinterlacing in separate thread" by default
* DXVA NV12 conversion routine now uses 16bit float instead of 32bit (faster)
* up to 56% speed improvement for Jinc3 chroma upscaling
* up to 40% speed improvement for Jinc3 AR chroma upscaling
* up to 53% speed impr. for Jinc3/4 image upscaling with 2x scaling factor
* up to 47% speed impr. for Jinc3/4 AR image upscaling with 2x scaling factor
* up to 39% speed impr. for non-Jinc image upscaling with 2x scaling factor
* up to 27% speed impr. for non-Jinc AR image upscaling with 2x scaling factor
* up to 44% speed impr. for non-Jinc image upscaling with 3x scaling factor

http://madshi.net/madVR.zip

Prečešljo sam temu od prve do devete strane i niko nije spominjao... Pa reko da pitam.
Koristim PotPlayer i Output mi je YUY2 (kada pritisnem tab-info), a kažu da madVR šljaka samo sa YV12.
Pa mi nije ništa jasno,kako kod mene sve šljaka kako treba???

P.S. Znam da je ilidan u materiji jel mi je već pomagao,a vidim da je i peja,pa ako može odgovor...

Može li se instalirati samo madVR, bez da odrađujem cijelu proceduru sa MCP HC? Pošto, po nekoj varijanti sa neta po kojoj sam instalirao, se instalira po određenom redosledu.

Samo ga izabereš kao renderer u MPC-HC, ne moraš da radiš ništa drugo.

2 garson: mora zbog 4K fajlova, a tu je i nova verzija:

v0.85.6.1

* fixed: Jinc 3x image upscaling was broken (introduced in v0.85.5)
* fixed: settings dialog eventually crashed when media player was closed first
* removed "perform deinterlacing in separate thread" option (now always on)
* moved "use a separate device for DXVA processing" to a different tab
* option "use a separate device for presentation" now disabled by default
* sorted "trade quality for performance" options: "best" options first
* added two more DXVA related "trade quality for performance" options
* fixed: "use a separate device for DXVA processing" couldn't be activated

Poslednja izmena:
Prečešljo sam temu od prve do devete strane i niko nije spominjao... Pa reko da pitam.
Koristim PotPlayer i Output mi je YUY2 (kada pritisnem tab-info), a kažu da madVR šljaka samo sa YV12.
Pa mi nije ništa jasno,kako kod mene sve šljaka kako treba???
madVR jre dobio podršku i za druge formate, čak i 10-bitne, zato i radi normalno.
P.S. Znam da je ilidan u materiji jel mi je već pomagao,a vidim da je i peja,pa ako može odgovor...

Može li se instalirati samo madVR, bez da odrađujem cijelu proceduru sa MCP HC? Pošto, po nekoj varijanti sa neta po kojoj sam instalirao, se instalira po određenom redosledu.

Možeš da instaliraš samo madVR i redosled instaliranja nije bitan. Osim toga, većinu online tutorijala su pisali ljudi koji baš i ne znaju mnogo o tim stvarima već su podatke pokupili po forumima gde druge neznalice lupaju neviđene gluposti. Zato te tutorijale uzimaj samo kao polaznu osnovu a ne kao sveto pismo.

Iskopao sam ova podešavanja za Scaling Algorithms na Doom9 forumu. Kod mene na Ulta-tier zauzeće GPU izmedju 65-70%. Na High oko 30%.

Chroma Upsampling

Ultra-tier: Jinc 3 taps. AR enabled, Linear disabled.
High-tier: Bicubic 75. AR enabled, Linear disabled.
Mid-tier: Bicubic 75. AR disabled, Linear disabled.
Low-tier: Mitchell-Netravali. AR disabled, Linear disabled.
Lowest-tier: Bilinear.

Image Upscaling

Ultra-tier: Jinc 3 taps. AR enabled, Linear disabled.
High-tier: Lanczos 3 taps. AR enabled, Linear disabled.
Mid-tier: Lanczos 3 taps. AR enabled, Linear disabled.
Low-tier: Lanczos 3 taps. AR disabled, Linear disabled.

Image Downscaling

Ultra-tier: Catmull-Rom. AR enabled, Linear enabled.
High-tier: Catmull-Rom. AR enabled, Linear enabled.
Mid-tier: Catmull-Rom. AR enabled, Linear disabled.
Low-tier: Catmull-Rom. AR disabled, Linear disabled.

e a sad ovako , da ne mislite da trolujem temu , nego me zaista interesuje - da li vi zaista vidite neku razliku u poredjenju sa ostalim hardverskim video renderima?

u pot playeru , ja nakon dx9 rendera nisam primetio ama bs nikakvu razliku (osim sto se povecava buka coolera usled veceg koriscenja gpu-a) ni u hd ni u obicnim snimcima.
ista stvar u mpc.

ne pokazujte mi one pre/posle "dokaze" kako madvr "omeksava" i "podmladjuje" jer se to lako uradi u bilo kom image editoru.
svakava podesavanja sam pokusavao , pitao i nekoliko drugara koji su rekli da bitno poboljsava kvalitet reprodukcije ali kada sam ih pitao da mi pokazu gde i kada , nisu znali da beknu.

masina je iz infoboxa , monitor isto.

^ bas sam ponovo obratio paznju i ja vala ne vidim :p

mada ja gledam filmove : za kompom sa neka 2,5m udaljenosti 22` ekran , za tv-om sa nekih 4~5m 42`

sada bas gledao po njihovim forumima i sami kazu da je potreban zoom da bi se videla razlika na screenshotu , a da ne pricamo o animaciji tj. slici u pokretu.

sto se mene tice > placebo :smash:

Razlika se vidi..ja bar uvek vidim sa manje udaljenosti na monitoru...na tvu i sa vece.

Ja lako proverim kada je film manje rezolucije nego ekran, recimo 720p a ekran full HD. Pauziraj film u nekoj sceni. Kada se šaltuje 1:1 -> full screen i nazad, zagledaj se u neki detalj na slici. Sa madVR, sa početnim podešavanjima, ja ne primećujem razliku, ko da slika i nije resize-ovana iste boje i oštrina, isti detalji bar za mooje oko. Bez njega, sa uobičajenim EVR svakako primećujem. Ne u smislu da će da mi pokvari iskustvo gledanja, ali se vidi razlika. Lakše se primeti kod filmova sa manje grain-a, recimo kod Band of Brothers ja ne vidim razliku čak ni između 720p i 1080p, dok kod The Fifth Element iako je stariji filim i ima grain-a, opet primetna razlika u kvalitetu. Sedim na oko metar od 23'' ekrana. Ako ti ne primećuješ sa svog monitora sa te razdaljine, onda ti je sve jedno.

Poslednja izmena:
pa na to i mislim , trebali su da stave u readme pod important da se razlika primecuje u zavisnosti od daljine gledanja i td... posto ja kada gurnem glavu u monitor primecujem omeksanja , ali sa moje normalne distance gledanja se stvarno ne vidi nista.

ovako se polomih oko podesavanja a nisam uradio nista (osim sto sam naterao gpu da se vise znoji i da pravi vecu buku :d )

Bolje trazi kvalitetniji rip ili source nego da polazes nade u renderer. :)

veruj mi , to inace i radim ;)

pa na to i mislim , trebali su da stave u readme pod important da se razlika primecuje u zavisnosti od daljine gledanja i td... posto ja kada gurnem glavu u monitor primecujem omeksanja , ali sa moje normalne distance gledanja se stvarno ne vidi nista.

ovako se polomih oko podesavanja a nisam uradio nista (osim sto sam naterao gpu da se vise znoji i da pravi vecu buku :d )

Normalno je da zavisi od rastojanja sa kog gledaš i dijagonale, sa određene razdaljine isto izgledaju SD i 1080p.;)

Podrazumeva se kvalitetniji rip, al' madvr je pravljen sa ciljem sto boljeg kvaliteta, svakako nece od krs divx snimka napraviti nesto.

^nece bas ni od sirovog bluray image-a. provereno ;)

Vrh Dno