Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

hvala, Vlada mi je poslao isto :) ali mora i system.kext bez njega nece ;p

sad radi sve, mada sam morao da dodam i ova 2 kexta sa 10.6.7: AppleACPIPlatform, IOPCIFamily, bez njih sam isto dobijao pk pri bootu...

instalacija samog update nije prosla kao sto sam rekao, al pise da imam 10.6.8....

instalacija samog update nije prosla kao sto sam rekao, al pise da imam 10.6.8....

Ako tu nešto nije prošlo ok, uvek možeš da ponoviš instalaciju updejta manuelno. Opali 10.6.8 Combo pa vidi kako onda stvari stoje... heh! :)

Čudno ali istinito. Pokušao sam to preko MBa da uradim međutim ništa se ne dešava. Nema zvuka uopšte ali mi bar ne zakucava SL... :(

Pa ne znam, ali ne bi trebalo... Ajde probaj onda ovako. Da ti malo olakšam... Smekni ovaj modifikovani appleHDA.kext u verziji 10.6.5 koji ja koristim na Lavu i to radi tamo, znači da mora da radi i tebi ovde! Probaj to pa javi šta si uradio...

Poslednja izmena:
Ako tu nešto nije prošlo ok, uvek možeš da ponoviš instalaciju updejta manuelno. Opali 10.6.8 Combo pa vidi kako onda stvari stoje... heh! :)

Pa ne znam, ali ne bi trebalo... Ajde probaj onda ovako. Da ti malo olakšam... Smekni ovaj modifikovani appleHDA.kext u verziji 10.6.5 koji ja koristim na Lavu i to radi tamo, znači da mora da radi i tebi ovde! Probaj to pa javi šta si uradio...

Sve urađeno po PSu međutim, zvuka i dalje nema pa nema...
Isprobao sam sve moguće kombinacije i varijante čak sam našao i neku varijantu baš za moju ploču (na kexts.com) i to sam odradio ali ništa...
:(:(:(

Odradi onda Combo 10.6.8 pa vidi onda kako stvari stoje!

Verovatno može uz dosta zezanja...??? Bilo bi bolje da je neki Intel lapić u pitanju!!!

Poslednja izmena:
Ma zezacu se koliko god treba :) Jel se skida za AMD neki poseban?

Naravno...! iAtkos s3 v2, mada neki kažu da je za AMD makine bolji SL - Hazard 10.6.2.

A što se zezanja tiče, heh... pa pošto OS X planiraš da naguraš na notebook računar, ohladićeš se vrlo brzo čim zapneš oko nekih sitnica (a hoćeš sigurno), kojih ima sasvim dovoljno za notebook računare taman da ti sve smuči...

WiFi, Sleep, Deep Sleep, Lid sleep, Fn button, Battery meter, Trackpad, a ponekad i USB izlazi, predstavljaju trešnjicu na šlagu na torti... a ima toga još! Plus, što za poneke modele nije ni moguće odraditi propisan DSDT zbog toga što koriste specifične BIOS-e...

Dakle naoružaj se strpljenjem i srećno ti bilo hakovanje! ;)

Poslednja izmena:
Naravno...! iAtkos s3 v2, mada neki kažu da je za AMD makine bolji SL - Hazard 10.6.2.

A što se zezanja tiče, heh... pa pošto OS X planiraš da naguraš na notebook računar, ohladićeš se vrlo brzo čim zapneš oko nekih sitnica (a hoćeš sigurno), kojih ima sasvim dovoljno za notebook računare taman da ti sve smuči...

WiFi, Sleep, Deep Sleep, Lid sleep, Fn button, Battery meter, Trackpad, a ponekad i USB izlazi, predstavljaju trešnjicu na šlagu na torti... a ima toga još! Plus, što za poneke modele nije ni moguće odraditi propisan DSDT zbog toga što koriste specifične BIOS-e...

Dakle naoružaj se strpljenjem i srećno ti bilo hakovanje! ;)

Što se AMDa tiče najbolja stvar je Hazard 10.6.6i (najnovija varijanta) i cepaj...

Što se mene tiče mrka kapa :(.
Odradio sam Combo 10.6.8 i ništa. Nijedna zvučna varijanta neće da prođe a neće više ni voodooHDA... :(:(:(

Dovla, pomaži :(:(:(.

Odradi onda Combo 10.6.8 pa vidi onda kako stvari stoje!

Problem rešan posle par sati zezanja a kako i zašto je zvuk proradio ostaje misterija...

Sa novog MultiBeaste sam instalirao AppleHDA+HDAEnabler i dodao pride ALC892Enabler Beta sa TonyMac sajta i zvuk proradio...

Heh, mislim da ti je ovaj HDAEnabler.kext višak u ovoj varijanti... No dobro bitno je da si rešio problem! :D

Aha, e da... znači trebao ti je odgovarajući HDAEnabler.kext. Pa sad kad si ovo napisao setih se da sam i ja svojevremeno malo kutarao sa tim kextovima dok nisam našao šta mi treba. No bilo je to prilično davno, pa sam već i pozaboravljao šta sam tačno sve bio isprobao. Ništa čuvaj taj HDAEnabler.kext zatrebaće ti i u buduće...

Inače, cenim da bi uz jedan mali patch ubačen u DSDT mogao i to da ga otkačiš, ali ok!

Aha, e da... znači trebao ti je odgovarajući HDAEnabler.kext. Pa sad kad si ovo napisao setih se da sam i ja svojevremeno malo kutarao sa tim kextovima dok nisam našao šta mi treba. No bilo je to prilično davno, pa sam već i pozaboravljao šta sam tačno sve bio isprobao. Ništa čuvaj taj HDAEnabler.kext zatrebaće ti i u buduće...

Inače, cenim da bi uz jedan mali patch ubačen u DSDT mogao i to da ga otkačiš, ali ok!

Ma zan, ali ja sa ovim Cartri uflešovanim BIOSom nemam nikakav DSDT osim ako sam DSDT fajl nije negde u BIOS čipu uflešovan zajedno sa promenjenim DMI vrednostima?!?!?!

Pa ok, ali možeš da izradiš DSDT i da ga koristiš bez obzira na taj BIOS... A i mislim da ti je u ovom trenutku malo bolje rešenje dobar DSDT od tog Cartri BIOS-a i to iz prostog razloga što je Apple izmuljao malo neke kextove u međuvremenu... Takođe u DSDT varijanti bi imao mogućnost da koristiš novije bootloadere, a ide ti i Lav za koji dan, pa sad ti vidi šta ćeš... heh! :p

Poslednja izmena:
Pa ok, ali možeš da izradiš DSDT i da ga koristiš bez obzira na taj BIOS... A i mislim da ti je u ovom trenutku malo bolje rešenje dobar DSDT od tog Cartri BIOS-a i to iz prostog razloga što je Apple izmuljao malo neke kextove u međuvremenu... Takođe u DSDT varijanti bi imao mogućnost da koristiš novije bootloadere, a ide ti i Lav za koji dan, pa sad ti vidi šta ćeš... heh! :p

Strpljenje je majka mudrosti...

Videću već nešto.
Ako nađem DSDT baš za moju plohu načičkaću njega...
Javljam šta se dešava u svakom slučaju i thx na dosadašnjoj pomoći!
;)

Vlado koji je po tebi notebook najbolje uzeti za tu zezanciju, koji ce koliko toliko da sljaka normalno,a da nije Mac, imas li neku predstavu

Pozdrav!
Da li neko moze da detaljno objasni postupak instaliranja MacOS X na PC, znaci hackintosh, il da mi da link ka nekom proverenom tutorialu jel sve sto procitam druacije je objasnjeno.

Trenutno imam dual boot Windows 7 i Ubuntu 11.04.
Prilikom boota biram iz onog GNU grub il' kako se vec zove, umoran sam :)

Takodje da li bi sledece komponente bile kompatibline (moj komp sada)

Gigabyte X58A-UD3R
Intel Core i7 920 2.8GHz
Mushking 1600Mhz 6GB Silverline RAM
2x GTX460 SLi

I tako dalje :)

Takodje bih zapitao kolike su sanse da nesto zeznem, izgubim podatke itd.

P.S valjda sam pogodio temu

Hvala puno svima.
Izvinjavam se ako sam ispao glup :D
Vodim se logikom, bolje pitati nego skitati

Pozdrav!
Da li neko moze da detaljno objasni postupak instaliranja MacOS X na PC, znaci hackintosh, il da mi da link ka nekom proverenom tutorialu jel sve sto procitam druacije je objasnjeno.

Trenutno imam dual boot Windows 7 i Ubuntu 11.04.
Prilikom boota biram iz onog GNU grub il' kako se vec zove, umoran sam :)

Takodje da li bi sledece komponente bile kompatibline (moj komp sada)

Gigabyte X58A-UD3R
Intel Core i7 920 2.8GHz
Mushking 1600Mhz 6GB Silverline RAM
2x GTX460 SLi

I tako dalje :)

Takodje bih zapitao kolike su sanse da nesto zeznem, izgubim podatke itd.

P.S valjda sam pogodio temu

Hvala puno svima.
Izvinjavam se ako sam ispao glup :D
Vodim se logikom, bolje pitati nego skitati

Sve je vec prezvakano hiljadu puta ovde, idi lepo na tonymacx86, tamo imas sve sto je potrebno za install OS X-a na tvoju makinu.

Vlado koji je po tebi notebook najbolje uzeti za tu zezanciju, koji ce koliko toliko da sljaka normalno,a da nije Mac, imas li neku predstavu

Pojma nemam brate mili... :p

Ali cenim da sve što te zanima u vezi toga možeš naći evo ovde. Dakle kreni redom da trkeljaš Portable Computers linkove od verzije za 10.6.3 pa nadalje i traži neki model kome sve radi. Znači u prvom redu bitano je da nađeš Intel model koji može da potera originalni vanila kernel i da mu radi WiFi, Audio, Video i Sleep...

Napr. znam da ogromna većina Dell notebook računara ima problem da potera originalni vanila kernel, te je za njih neophodno koristiti modifikovane varijante. E sad to radi naravno i tako, ali samo u 32bita i bez speedstepa, što znači da računar troši malo više struje nego što bi trebalo pa mu baterija samim time i nešto kraće traje... Takođe većini ne radi propisno Sleep, već samo Deep Sleep (bolje išta nego ništa), pa onda dolazi na red WiFi... I tako...

Generalno stiče se utisak da je idealan Hackbook zapravo prava retkost, naročito kada su ovi jeftiniji notebook modeli u pitanju sa integrisanom grafikom!

Poslednja izmena:
3 puta mi duze traje boot time na 10.6.8 nego 10.6.7 wtf :(

Ajd sad.
Potrbna još 1na pomoć.
Naime, nisam ni primetio da ne mogu da radim WRITE po NTFS particijama.
Mac ih vidi uredno ali WRITE jok! Preinstalirao sam NZFS-3G naj noviji sam stavio + mac fuse i opet ništa!
Da bih ručno preko terminala to odradio potreban mi je UUID NTFS particija ali njega nema jer mi ga ne vidi Disk Utility...

Ima li leka???

Deinstaliraj sve to lepo i instaliraj TuxeraNTFS ili ParagonNTFS i radiće ti write... Tuxera ti je moja preporuka jer je na mene ostavio bolji utisak, a sa njime dobijaš mogućnost i da formatizuješ HDD iz OS X-a u NTFS, premda to možda ima i Paragon sada kao mogućnost (ne bih znao pošto ga ne koristim)...

Poslednja izmena:
Deinstaliraj sve to lepo i instaliraj TuxeraNTFS ili ParagonNTFS i radiće ti write... Tuxera ti je moja preporuka jer je na mene ostavio bolji utisak, a sa njime dobijaš mogućnost i da formatizuješ HDD iz OS X-a u NTFS, premda to možda ima i Paragon sada kao mogućnost (ne bih znao pošto ga ne koristim)...

Hmh.
Proradilo iz 1ve!
Juče sam se celog dana je.... sa write i ntfs-3g i ni makac. Naravno, sve uz mali milion restarta...

Evo, Vlada dao savet (malo prebajao) i sve radi out of the box :d :d :d

thx to Vlada!!!

kako prokletinju da nateram na x64 boot? naime, pre 7 meseci sam intsalirao iatkos s3 v2 na lapTop i onda sam procitao negde da pokrenem dsdt patcher i multy beast sa stikliranim x64 boot i voila sve je radilo. onda mi se pojavio onaj boot problem gde se nesto zeznuo disk, repair ne radi - a boot traje oko 7 minuta sa progres barom. rek`o ok, ajd reinstal - i cvrc. ne mogu da ga nateram na x64 boot. inace sve je radilo kao po loju na lapicu, ali..

ne znam sta vise, sistem dsdt i multy beast iz nekog razloga ne radi, pokusao sam 100x, editivao apple.boot na 100 i jedan nacin. kucao u kozolu sve sto sam izguglao i nista. inace na kucnom kompu je x64 default boot, ali na lapu nece. bio je x64 znaci sve komponente su mi OK.

kako prokletinju da nateram na x64 boot? naime, pre 7 meseci sam intsalirao iatkos s3 v2 na lapTop i onda sam procitao negde da pokrenem dsdt patcher i multy beast sa stikliranim x64 boot i voila sve je radilo. onda mi se pojavio onaj boot problem gde se nesto zeznuo disk, repair ne radi - a boot traje oko 7 minuta sa progres barom. rek`o ok, ajd reinstal - i cvrc. ne mogu da ga nateram na x64 boot. inace sve je radilo kao po loju na lapicu, ali..

ne znam sta vise, sistem dsdt i multy beast iz nekog razloga ne radi, pokusao sam 100x, editivao apple.boot na 100 i jedan nacin. kucao u kozolu sve sto sam izguglao i nista. inace na kucnom kompu je x64 default boot, ali na lapu nece. bio je x64 znaci sve komponente su mi OK.

<key>Kernel Flags</key>
<string>arch=x86_64</string>

to stavis u apple.boot.plist u extra folderu

ma nece nista, upste ne kapiram zasto?
probao sam i tu i u library/preferences/systemConfiguration:smash:

ma nece nista, upste ne kapiram zasto?
probao sam i tu i u library/preferences/systemConfiguration:smash:

ides u about this mac-> software i tu pise 64bit kernel and extensions - Yes/No ;p

sa ovim u boot plistu bi trebalo da se bootuje u 64 :S

Nazad
Vrh Dno