Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

napajanje ce biti i vise nego dovoljno ;) Graficka ce raditi nativno bez ikakvog budzenja ;) Za plocu poseti tonymac sajt,download dsdt za tu plocu,stavi F4 bios,i ahci na on,i to je sve ;)
retail insatalacija bi trebalo da prodje bez ikakvih problema

nije bas tako:p

treba mu i BridgeHelper, to je kernel iz MBP 2011 update, koji donosi podrsku za sandy bridge

evo ga i DSDT za Z68 Gigabyte link

mozda to uzmem, umesto asusa :)

Sve sam instalirao, i sve radi xD savresno xD out of the box maltene xD

geekbanch score je oko 10500~ u 32bit i 64bit je nesto preko 12000 xD bez overklovovanja tj fabrica podesavanja proc.

Sad me jedno interesuje, da li je moguce napraviti 5.1 zvuk na ovom cudu, tj. pokusao sam preko AUDIO MIDI SETUP tj. Aggregate Device i postavio kao 5.1 u podesavanjima, tj. kad testiram svi zvucnici reaguju, ali kad slucam muziku preko itunsa, preko neta ili preko vlc playera uvek mi se samo cuju po dva zvucnika samo, nikako ne mogu da popunim tj. da koristim sve zvucnike kao sto je mogao audio fill na win7 :S a ne bih da menjam zvucnike zbog ovog :S ima li neko resenje za ovo :S

ps. nemam digitalni izlaz na zvucnike tako da to otpada.

bravo :)

prvi sandy bridge hackintosh na benchmarku :p

jel mozes da posaljes link koji si guide pratio? sta si koristio za instalaciju...

ne znam za zvuk, ali vec ima jedna tema koju je pokrenuo @priest77 ali nije uspeo da nadje resenje, evo ga link

Ovo sam pratio
http://bit.ly/eu1nc0

I jos nesto, vazno, mac os x dmg fajl sam skinuo na pc-u i posle citanja kako to da narezem pisalo je da moze da se promeni ekstenzija DMG U ISO i da se reze, tj naravo nareze se sve ali ne radi!! Tako da sam se 2x tako zeznuo :p

Tako skinite ovo:
DMG2IMG i samo lepo povucite DMG fajl, tj. mac os x dvd na exe fajl i on ce sam konvertuje u IMG i posle lepo se nareze x)

Znaci sve radi, ukljucujuci Dual DVI i mini displey port na grafickoj ili kako se vec zove :p tako da mogu 3 monitora nakacim xD
Jedino pise da nije indifikovan AHCI cipset, mada sam citao da tu ne mogu nista, i da ima samo kozmeticka ispravka da umesto UNKNOWN pise vec koja je, tako da ne planiram to cackam.

ko boga miloga nemoj imageshack,i nemoj png....
btw kakvi su utisci? kako radi?

*** tako mi je bilo najbrze a i kad snimam SS i macu on sam pravi png fajlove :p muka mi sad konvertujem iste itd.

Pa za sad radi kao sat, nemam ama bas nikakvih problema tj kocenja ili slicno ....
sleep radi, sistem se podize za 20sec. xD ni jednom mi ni jedan program nije zablokirao x)

Danas sam malo radio u PS-u i radi nenormalno dobro xD tj. koristio sam jedan photoshop speed test i na ovoj masini je bilo oko 13sec dok je na mom MBP 2.50ghz c2d tj ovog iz potpisa isti trajao oko 40ak sec x) naravno sto govori koliko ovo cudo dobro radi.

Jedino sto rekoh da ne mogu podesim da radi 5.1 sistem, tj da u isto vreme se zvuk cuje na svih 6 zvucnika...
Tako da cu mozda da vidim da trmpim svoje za neki lep 2.1 sistem zvucnika ili sto vec...

pa cek bre, ti vec imas iMac 27"? xD

jel radi speestep, hoces overklokovati cpu, bar do 4.5?:p pa onda uporedi geekbench sa stockom :p

xDDDD

kao prvo :p sto je speedstep? :S :p tj nisam dirao nista u vezi CPU-a u biosu, a ne zelim OC jos, jer ne jurim skorove x) samo mi treba dobra masina za rad, tj. kuci koja ce maltene radi 24/7 x) ... jer mislim da iMac i MBP nisu za 24/7 -.- a mac pro xD kosta puno xD znate vec koliko x) a i napajanje mi je 500w tako da mi je drugar rekao da ne pokusavam sa tim da OC procesor, jer vec imam 4 HDD-a i 2 x 120mm - jedan 180(200)mm ventilator tako da i ja mislim da nece bude dovoljno da bih mogao imam stabilnu masinu x)

speedstep, dinamicki redukuje brzinu procesora, samim tim, koristi manje energije i manje se greje(kad je idle naravno), valjda sa MSRdumper aplikacjom mozes da proveris dal radi speedstep link , nisam siguran kako i sta tacno. Znam samo da mozes u biosu da ukljucis i iskljucis speedstep....

evako bi trebao da izgleda output u MSRdumper ako ti radi speedstep:

MSRDumper CoreMulti(16)
MSRDumper PStatesReached: 16 26 30 34 35 36 37
MSRDumper CoreMulti(36)
MSRDumper CoreMulti(16)
MSRDumper CoreMulti(34)

Poslednja izmena:
10.6.8 update izasao

"Enhance the Mac App Store to get your Mac ready to upgrade to Mac OS X Lion" ;)

Poslednja izmena:
10.6.8 prošao bez problema.

Za ALC888 samo vraćen stari kext i to je sve.

Mada čitam po netu da su ljudi imali dosta problema. Nekima je čak i rezultat u Bench programima debelo opao.

Hoce li moci da se odradi update na 10.7 sa 10.6.X ili ce morati da ide clean install?

Upravo instalirao 10.6.8 na iMac-u, posle 1h rada, OS X je pukao bez vidljivog razloga. :(

kod mene nije ni uspeo update, u toku procesa dobio pk, i sad ne mogu da bootujem uopste, bicu na win 7 dok ne izadje lion :O

Odmak sam ga instalisao (10.6.8) međurim uz ovaj Cartri BIOS mi zakucava sistem sa VoodooHDA pa ne zna šta da radim, a ako njega izbacim nema zvuka uopće... :d

Zna li neko rešenje???

Zasto ne uradite back up diska tj particije gde je mac os x instaliran. pre nego sto updejtujete os?
Lakse vam je tako nego sve iz pocetka x)

Zasto ne uradite back up diska tj particije gde je mac os x instaliran. pre nego sto updejtujete os?
Lakse vam je tako nego sve iz pocetka x)

bas tako XD zaboravih :(

nego, izgleda da smo samo ja i ti ovde jedini sa sandy bridge hackintoshima ;D jel ti uspeo ovaj update? meni nije ;\ ne mogu da bootujem sistem uopste, samo vidim onaj logo koji ucitava sat vremena...ali nisam se ni potrudio da popravim ista, sacekacu Lion.....do tad..win 7 ;p

Nisam, trenutno radim na njemu, tako da nemam vremena da experementisem, verovatno cu to uraditi sutra.
Tj vec sam danas uradio full beckap, tj. napravio image sistema, koju cu u slucaju problema da idem na restore, i za svaki slucaj tu je i Time Machine x)

bas tako XD zaboravih :(

nego, izgleda da smo samo ja i ti ovde jedini sa sandy bridge hackintoshima ;D jel ti uspeo ovaj update? meni nije ;\ ne mogu da bootujem sistem uopste, samo vidim onaj logo koji ucitava sat vremena...ali nisam se ni potrudio da popravim ista, sacekacu Lion.....do tad..win 7 ;p

Ako koristiš VoodooHDA.kext za zvuk, odstrani ga iz S/L/E i butuj sa -v -f flegom pa restart i normalan but i trebalo bi da proradi...

Poslednja izmena:
Mozes naravno,zato se i zove combo :D
edit: lol ladno lik izbrisao poruku :d

Poslednja izmena:
Odmak sam ga instalisao (10.6.8) međurim uz ovaj Cartri BIOS mi zakucava sistem sa VoodooHDA pa ne zna šta da radim, a ako njega izbacim nema zvuka uopće... :d

Zna li neko rešenje???

Drugar pravac na kexts.com i isčačkaj tamo nešto za zvuk. Zaboravi voodoo *******cije.

Da li posle 10.6.3 (retail),mora da ide svaki combo update redom,znaci 10.6.4 pa 10.6.5 , 10.6.6 , 10.6.7 pa tek onda ovaj zadnji,ili je u ovom zadnjem sadrzano sve od ovih prethodnih?

Da li posle 10.6.3 (retail),mora da ide svaki combo update redom,znaci 10.6.4 pa 10.6.5 , 10.6.6 , 10.6.7 pa tek onda ovaj zadnji,ili je u ovom zadnjem sadrzano sve od ovih prethodnih?

U zadnjem je sadržano sve...

Znači 10.6.3, pa Combo na 10.6.8 i to je to!

Zna li neko rešenje???

Ma za zvuk instaliraj neki modifikovani AppleHDA.kext, ili možeš iz multibeasta da odradiš rollback na 10.6.2 i koliko se sećam još da mu dodaš u E/E, ALC8xxHDA.kext i ko nema HDEF naguran u BIOS ili DSDT onda mu još treba HDAEnabler, što mislim da za Cartri BIOS nije neophodno...

Takođe moj savet onima koji ne mogu da butuju OS X bi bio da to pokušaju da odrade preko fleša i sa nekim drugim bootloaderom. Recimo ja sam instalirao Chameleon 2 rc5 rev982 i to radi provereno... A mislim i da 1003 i 1005 rade takođe...

Inače što se mene tiče, update je prošao u najboljem mogućem redu, nikakav kerenel panic niti bilo šta slično i sve fercera kao sat. Doduše, neke aplikacije koje sam dodelio da otvaraju određene ekstezije za pojedine fajlove je malo permutovao, ali osim toga ništa drugo nisam primetio neobično...

Dakle sve radi najnoramalnije...

Poslednja izmena:
U zadnjem je sadržano sve...

Znači 10.6.3, pa Combo na 10.6.8 i to je to!

Ma za zvuk instaliraj neki modifikovani AppleHDA.kext, ili možeš iz multibeasta da odradiš rollback na 10.6.2 i koliko se sećam još da mu dodaš u E/E, ALC8xxHDA.kext i ko nema HDEF naguran u BIOS ili DSDT onda mu još treba HDAEnabler, što mislim da za Cartri BIOS nije neophodno...

Takođe moj savet onima koji ne mogu da butuju OS X bi bio da to pokušaju da odrade preko fleša i sa nekim drugim bootloaderom. Recimo ja sam instalirao Chameleon 2 rc5 rev982 i to radi provereno... A mislim i da 1003 i 1005 rade takođe...

Inače što se mene tiče, update je prošao u najboljem mogućem redu, nikakav kerenel panic niti bilo šta slično i sve fercera kao sat. Doduše, neke aplikacije koje sam dodelio da otvaraju određene ekstezije za pojedine fajlove je malo permutovao, ali osim toga ništa drugo nisam primetio neobično...

Dakle sve radi najnoramalnije...

Čudno ali istinito. Pokušao sam to preko MBa da uradim međutim ništa se ne dešava. Nema zvuka uopšte ali mi bar ne zakucava SL... :(

sad sam bootovo u verbose mode, pise missing mach_kernel lol xD

jel ima neko da mi posalje kernel sa 10.6.8 :p

Vrh Dno