Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

3870 HD serija nije podržana... Ja sam imao jednu i morao sam da je zamenim sa sadašnjom, tako da mislim da to neće ići... Možeš da napraviš da ti to radi u Leopardu, ali ne u Snešku... Ipak proveri za svaki slučaj neki noviji EFIstudio... možda može preko njega...?!

Poslednja izmena:
Dosad sam sve imao Nvidia kartice pa nisam imao potrebe da bilo sta menjam video sam na netkas.org da je lik osposobio ovu moju karticu , ali nije mi bas sigurno jer kad promasim drajver nemogu posle ni u safe mode da udjem .Izdvojio sam jedan disk od 80G samo za Mac OSx pa cu da probavam sve varijante

Pa ja tog radeona nisam uspeo da nateram da radi pod sneškom svojevremeno... Što se tiče drajvera ovo što sam ti gore rekao ti je najsigurnija metoda... mislim na EFI studio, jer u tom slučaju jedino što menjaš je com.appleBoot.plist u koji ugrađuješ string za startovanje grafike i ništa više. A to je txt fajl sličan cfg fajlovima, u kome ako nešto skenjaš uvek možeš to da prepraviš naknadno iz windowsa recimo i da vratiš praktično sve kako je bilo...

Sve u svemu, bolje da si ostao na NVidia grafici kada je OS X u pitanju...

Poslednja izmena:
Danas sam u par navrata pokusao da instaliram Snow Leopard , koristio sam sledecu metodu :
-U biosu ukljucim AHCI (as Sata) , iskljucim ACC i vratim sve na fabricki podeseno sto se tice frekvencija u Biosu , pokrenem Boot CD , tacnije meni za AMD najvise odgovara Nawkom_bootCD kada ocita GRUB ubacim originalni Snow Leopard 10.6 i pokrenem instalaciju .Nakon toga napravim odgovarajucu particiju , za ovaj sistem sam nabavio disk od 80 G sata da slucajno ne unistim podatke , sve se zavrsi kako treba sa instalacijom .Kako nalaze procedura ponovo taj isti Snow Leopard sto sam instalirao pokrenem preko bootCD-a i kad upisem podatke i kreiram nalog pokrenem MultiBeast aplikaciju i instaliram sve peceve za bios i sistem , Voodoo drajvere za muziku disk i ostalo nakon cega sistem trazi da ga restartujem i nakon toga kad mi se cini da je sve ok prilikom pokretanja PC-a nema Leoparda vec samo Windows 7 , cak se ni Cameleon ne pojavljuje iako je instaliran .Sumnjam da je mozda problem u tome sto mi je Win 64b a Snow 32 sa emulacijom 64 . Instaliran je Legacy kernel 10.6.7 koji bi trebalo da je adekvatan za moje specifikacije i ranije je radio isti postupak bez problema , ako neko ima neko korisno rjesenje neka pomogne :crash:
U medjuvremenu sam nasao neki EFI Studio za ovu moju grafu i kext pa sam zato najvise i odlucio da opet pokusam sa Osx -om

Poslednja izmena:
probao sam i nista probacu jos jednom na tenane mozda sam nesto preskocio .Probao sam i tu varijantu sa diskovima i nista , citao sam da moram prvo OSx pa Windows da instaliram e pa u tom slucaju nebi nista dirao jer nemogu da se cimam da brisem sve valja ujutru na posao :D hahahah

Su moje komponente podrzane i jel bi mogao da poteram mac osx? Kolko je komplikovan proces? Moze dual boot sa win7 sa f3 hdd il na stari (moja konfiguracija levo) odvojeno?

Evo i ja da se pohvalim da sam instalirao snow leo na moj pc,ali imam problem sa cd dvd,kad ubacim disk nista se nedesava, sta mi je ciniti

Zameni ga za neki sata, heh! :D

Šalim se... pa verovatno ti fali neki extra kext za taj deo... jmicron i tome sl...

op, bice i 10.6.8 link

Jel mozhe na mojoj konfi da se instalira ovo chudo, ranije sam pokushavao na amd-u i nisam uspeo?

Grafička ti je mnogo taze, ali realno možeš očekivati u skorije vreme konkretno rešenje za nju ako to do sada nisi već našao.

GTX 570 works in Lion DP2

ne znam, pa probaj ;p

ocu nemam sta da pokvarim :D mogu ja sve da instaliram samo mi je probem QE koji nece da radi a bez njega mi je Leopard neupotrebljiv

Na 3870? Nema ništa od toga... bolje menjaj... E da i ako već nisi gejmer onda i ne moraš da uzimaš neku zverinu od video karte...

Na 3870? Nema ništa od toga... bolje menjaj... E da i ako već nisi gejmer onda i ne moraš da uzimaš neku zverinu od video karte...

haha xD

ja ovih dana(mozda sutra) sklapam sandy bridge build, pa cu da probam snow leopard 10.6.7
i7 2600k
Asus P8P67
1x4GB Kingston 1600Mhz(posle cu da uzmem jos 4)

i pocetkom juna cu da uzmem Radeon Sapphire 6870 najverovatnije, jer sam procitao da radi native

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=252849&hl=2

Poslednja izmena:
Native ne radi ali u svakom slučaju radi!
Tako sam i ja mislio za 5770 međutim...

ovde pise da radi :S sa MBP 2011 update link i link

vidim da 6870 power color ne radi uopste, a od Sapphire radi.....sa onim andyboot CD-om link

i netkas je povtrdio da radi native, ali sledece stvari ne rade: dvd player, steam, geekbench.....a ovo i fixa: link

Poslednja izmena:
evo nekih DSDT resenja za Sandy Bridge, tacnije p67 Gigabyte, juce postavljeno link

Da bi se resio nervoze kupio sam polovnu kao novu :D Nvidiju 8800GT Alpha Dog, za Mac je odlicna bolja ne treba evo ovaj post ide preko novog sistema imam i QE i sve nisam koristio hakerse verzije vec original SL i boot CD i to je to za sada sve super :)

Pre nekog vremena(godinu dana) sam instalirao na laptopu(intel c2d) mac osx 10.6 ali nije htela tastatura da mi radi pa sam batalio. Sad opet hocu da probam, koji verziju da jurim?

Instalirao sam MacOS X Snow leopard. Nakon update na 10.6.7 i instalacije kextova imam problem sa USB uredjajima i mrezom. Nasao sam kext za mreznu karticu, on je ocitao mreznu karticu ali internet i dalje ne radi. Kaze da nije prikljucen kabl ili da mrezna kartica ne reaguje. Ploca je Asus P5B-SE. A sto se tice USBa tu sam instalirao neke kextove ali nijedan nije proradio.

Ljudi planiram uzmem sledece, pa molim za misljenje, ili pak nekog ako ima slicno, da mi kaze da li ima problema na radu na njima, jer cu ga koristim za posao, ako sve prodje ok. Tj. Photoshop i slicne adobe aplikacije.

Procesor: i7 2600k

Maticna: Razmisljam se izmeju ove tri maticne: GA-P67A-UD3-B3, Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ili pak ASUS SABERTOOTH P67, vec sam navikao na Gigabyte, jer sam par puta na poslu imao problema sa Asusovim plocama.

Memorija: 4 x 4GB Kingstone 1600mhz

Graficka: Saphire 5770 1GB DDR5 128bit.

HDD: Razmisljam uzmem 2 x 60GB Vertex II SSD i stavim u Raid 0, mada mislim da nece moci podrzi tj. prepozna hackintosh, tako da cu verovatno uzmem 120GB ili manje od 80GB, jer imam 2 x 1TB HDD.

DVD/RW: Sony DVD/RW

Napajanje: CoolerMaster 500W

Kuciste: Antec 300

Sad me zanima, kako ce ova konfa radi kao hackentosh masina, tj. ne zelim da imam karnel panic svaki dan ili slicno, zelim radim normalno na njemu, i drugo brinem zbog graficke kao i da li ke ovo napajanje dovoljno :S jer ne planiram oveclockujem procesor, bar dok ne uzmem bolje.

Poz

Ljudi planiram uzmem sledece, pa molim za misljenje, ili pak nekog ako ima slicno, da mi kaze da li ima problema na radu na njima, jer cu ga koristim za posao, ako sve prodje ok. Tj. Photoshop i slicne adobe aplikacije.

Procesor: i7 2600k

Maticna: Razmisljam se izmeju ove tri maticne: GA-P67A-UD3-B3, Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 ili pak ASUS SABERTOOTH P67, vec sam navikao na Gigabyte, jer sam par puta na poslu imao problema sa Asusovim plocama.

Memorija: 4 x 4GB Kingstone 1600mhz

Graficka: Saphire 5770 1GB DDR5 128bit.

HDD: Razmisljam uzmem 2 x 60GB Vertex II SSD i stavim u Raid 0, mada mislim da nece moci podrzi tj. prepozna hackintosh, tako da cu verovatno uzmem 120GB ili manje od 80GB, jer imam 2 x 1TB HDD.

DVD/RW: Sony DVD/RW

Napajanje: CoolerMaster 500W

Kuciste: Antec 300

Sad me zanima, kako ce ova konfa radi kao hackentosh masina, tj. ne zelim da imam karnel panic svaki dan ili slicno, zelim radim normalno na njemu, i drugo brinem zbog graficke kao i da li ke ovo napajanje dovoljno :S jer ne planiram oveclockujem procesor, bar dok ne uzmem bolje.

Poz

ja planiram slicnu konfiguraciju, samo sto bih definitivno uzeo Asus plocu, Z68 v pro ili P67(onu obicnu) i najverovatnije Radeon 6870 1GB od Asus-a ili Gigabyte-a

trebalo bi da radi to sto si napisao, ali ja cu da pricekam da izadje Lion skroz....

Pa nisam primetio da je neko od korisnika na tonymac86 instalirao, mac na p68 cipsetu. A meni ne treba masina, da overclockujem, tj zezam se, nego zamena za Mac Pro, a sandy brigde koliko sam video maltene radi OOB.

Jedino sto mislim da mi je moje napajanje ocajno, i verovatno cu pazarim GA-P67A-UD4-B3 jer ima 3x usb power, koji moze napaja apple uredjaje, tj i druge, koje se pune preko pc-a cak i dok je komp ugasen tako da mi to bas odgovara x)

Nego eto rekoh da dobijem savet, ako ima neko ko vec ima konf sa ovim i7 sandy bridge procesorom, i zelim da znam, moze li se koristi mac na ovim masinama kao glavni sistem, tj. zelim da znam da li zeza vise od na primer win xp :pP x)

p68? :p

ma ima i za z68 nacina, evo ti primera za asus: link1 i link2

za gigabyte ima jos vise...

Upravo sam malopre porucio komponente za moju hackintosh masinu, i nadam se da se nisam zeznuo.

ntel Core i7-2600K, 3.40GHz, Box, LGA1155
GigaByte GA-P67A-UD3P-B3 Rev 1.1
2 x 4GB DDR3 Kingston HyperX PC1600, KHX1600C9D3/4G
OCZ Vertex 2 60GB

A ove komponente vec imam:
Saphire 5770 1GB DDR5 128bit graphic card
Antec 300 Case
and 500W Cooler Master power supply.

Sad jedno me brine kako ce MAC raditi na ovoj ploci i graficka, a posle i da li je 500w dovoljno za ovo cudo :S

jer ce pored SSD-a budu nakaceni i 2 x 250GB hardovi za podatke kao i 1TB za backup.

Vrh Dno