Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Zaboravite na reč "uspešna" iz prethodnog posta. :)

Mogu da uđem samo u "safe boot". Ako se usudim da ne upišem -x flag, dobijem crn ekran sa gomilom belih artefakata. Instalirao sam neke kext-ove, ali nemam pojma da li ih je uopšte učitalo tokom safe boot-a. U čemu je stvar sa ovim artefaktima? :mad:

Heh, imao sam neki osećaj da još nije sve gotovo... Iz ličnog iskustva...

Izradi DSDT is safe moda i na konju si... Sve ostalo je u principu mlaćenje prazne slame, koje možda može da ti upali ali i ne mora... ,)

Poslednja izmena:
Rešenje je bilo toliko jednostavno da boli. :d Iz System/Library/Extensions izbacio sve fajlove koji počinju sa AppleATI i sadrže brojcanu oznaku. :D Rešio sam i native rezoluciju i sad ostaje da kupim neku ethernet karticu koja radi na Snešku, pošto trenutni čip odbija poslušnost.

Poslednja izmena:
Uspesno instaliran Snow Leopard pomocu SnowLeoDVD-a. Trenutno sam zaglavio na"Before you begin..." ekranu jer mi ne vidi PS/2 tastaturu (zaboravio ukljuciti u podesavanjima). Cim sredim, detaljno cu opisati postupak, za slucaj da jos nekome zatreba. Hvala svima na podrsci i savetima! :)

cheers

Evo, prvi post sa Snow Leoparda 10.6. :) Zna neko kako da rešim problem sa Realtek AC'97 audio? Okačite neki kext koji provereno radi. Imam ubačen AppleAC97Audio.kext, ali se uvek čuje šum u pozadini, počinje strašno da me iritira...

Elem, instalacija...

SnowLeoDVD :D

Uključeno sledeće:

Base system
Tools
Chameleon RC4 PC _EFI ... nesto
Legacy Apple Sata
Network (ako je vas čip na spisku, moj nije bio)
Evo Enabler
Radeon HD (mada mislim da je kod mene ovo stvorilo probleme)
Audio
Fake SMC
Null Cpu Power Management
Platform UUID
OpenHalt
DSDT Patcher
IOATA family, blabla...
IOPCI....
IOUSB
10.6.2 kernel
AMD Patch

Instalacija ista kao kod ostalih distro-a, samo dosta brža.
Prvi restart -v -x -f , podesite opcije i to je to. Ako imate ATI Radeon HD 4670 karticu, iz System/Library/Extensions izbacite sve što pocinje sa ATI i ima brojčanu oznaku, jer u suprotnom ćete moći koristiti samo safe mod.

neverovatno ! nastavak mog problema sa grafiokom/monitorom..

nadjem na chameleon RC4 rellease threadu neki komentar, da je mu ne radi QE/CI sa Enablerom u boot.plist-u,i onda je promenio PCI0(_UID, One) - > (_UID, Zero) u DSDT-u da bi dobio full QE/CI na nekoj nvidia grafickoj...

i reko aj da i ja probam to...otvorim DSDT kad ono vec pise Zero...ja stavim One bzvz..da probam..
restart..kad ono nestanu mi svi problemi sa mishom !! klizi kao na windowsu, sad mi rade npr animacije kako treba za popup u chromu extenzijama(jeste mala stavka, ali vidi se da se nesto promenilo), MEDJUTIM nemam QE/CI !! xD boze??? znaci expose secka ko lud, cak mi je i font rendering bolji...u display preferences pise samo 1920x120.. i nema nista vise ! u system profiler pise:
type:GPU
Bus: PCIe
PCIe length Width: x16
VRAM(total): 32MB
Vendor:Nvidia (0x10de)
DeviceID: 0x0611
RevisionI?D: 0x00a2
Displays:
Display:
Resolution: 1920x1200
Pixel Depth: 32 bit color(ARGB8888)
Main display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes

nista ne kapiram.....

edit: (_UID, One) - stavim enabler....efi string...nista, ne mogu da poteram graficku ;\ ne radi QE/CI ali radi mis/lepsi fontovi/bolje radi chrome...

(_UID, Zero) - sve obrnuto

edit2: ispravka, sa Nvenabler64....sta god da stavim One ili Zero..isto je..imam QE/CI ali i ostale probleme....

Poslednja izmena:
10.6.6 ?

Neko probao?

Jos je beta? :) Procice dosta vremena pre nego sto se odlucim na taj korak... posle cele price sa 10.6.4... Nisam spreman da zrtvujem performanse OGL-a!
Apple je bas ispustio loptu sa 10.6 verzijom a i najava Lion-a sa glupostima kao sto su app store itd... ne uliva puno poverenja. Polako pokusavaju da od osx-a naprave iOS. Quote: We took everything we learned developing iOS and brought it to Mac.
upropastice osx.

...*****s :/ :d

Poslednja izmena:
Beta ? :) Kakvi problemi sa 10.6.4 ?

Ja sam uradio update i na Hackintoshu i na Macbooku i sve normalno radi, a appstore je isto *ranje kao i itunes store i iOS appstore, zamisli ne mozesh da skidash programe za dzabe :d

Poslednja izmena:
Jos je beta? :) Procice dosta vremena pre nego sto se odlucim na taj korak... posle cele price sa 10.6.4... Nisam spreman da zrtvujem performanse OGL-a!
Apple je bas ispustio loptu sa 10.6 verzijom a i najava Lion-a sa glupostima kao sto su app store itd... ne uliva puno poverenja. Polako pokusavaju da od osx-a naprave iOS. Quote: We took everything we learned developing iOS and brought it to Mac.
upropastice osx.

...*****s :/ :d

Zato i pitam...
Da ne instaliram bezveze.

Beta ? :) Kakvi problemi sa 10.6.4 ?

Ja sam uradio update i na Hackintoshu i na Macbooku i sve normalno radi, a appstore je isto *ranje kao i itunes store i iOS appstore, zamisli ne mozesh da skidash programe za dzabe :d

Pa problem sa openGL-om, tj. tacnije graficka mi je radila jedno 30-50% sporije u odnosu na 10.6.3 i 5 pa sam jedva odradio "revert" na 10.6.3 posle 6.4 updejta...
grafcke testirane - 8800GTS G80, GT220, GTX285 mada kazu da ati nije bio affected :/

Bice valjda freeware/shareware/donationware aplikacija u AppStoru... mada tu je najbolji freeware app store - Google ::hint ::wink :d

Edit: aaaaa upravo spazio da je 10.6.6 final izasho :wall: za*eb... video neku betu pre dan dva na netu pa mislio da nece jos final...

Ajde javljajte utiske :D prvenstveno me interesjue grafika da li je bolja/brza ili je opet pad performansi kao kod 6.4. Ako se neko seca bilo je update 10.6.4 pa onda Graphic update 1.0 jer su zasra*i performanse...

Poslednja izmena:
Stavio 10.6.6 i za sada sve radi ok...

btw pre updejta obavezno maknuti SleepEnabler.kext!
if not then KP :d

Za sada nema problema sa grafikom, testirao Borderlands i dalje fino radi :d

Ti se igrash na OS X pa ti je grafika glavna stvar ? :d

Ja ne vidim nikakve probleme niti promene, ali ja imam odabran hardver (9800GT), zashto komplikovano kad moze jednostavno :)

Ovaj update je ionako sluzio prvenstveno za Appstore...

Ti se igrash na OS X pa ti je grafika glavna stvar ? :d

Ja ne vidim nikakve probleme niti promene, ali ja imam odabran hardver (9800GT), zashto komplikovano kad moze jednostavno :)

Ovaj update je ionako sluzio prvenstveno za Appstore...

Pa igrice su samo usput tu...

Ali ako bas hoces viewport u maji i modou mi je bio uzasno spor a i cinebench score mi je opao znatno pod 10.6.4 isto tako je i PS sa uklucenim GL-om bagovao...

Inace ne mozes "odabranije" od 285GTX ;)

Ne vidim sta je tu komplikovano.

Izgleda da ipak moze odabranije, ja od 10.6.0 nemam problema sa 9800GT :)

Здраво свима, пошто ми је умрла стара графика (нвидија) која је радила савршено, тренутно сам заглавио са АТИ 4850, да ли има ко је успео да га натера да ради под 10.6.5, пошто се убих од разноразних варијанти и ништа.. Значи само ако је неко успео да среди драјвере за 4850 да ми напише којом методом је успео, хвала.:)

Evo i mene sa 10.6.6, nema problema, Software Update odradjen, sve sljaka, cak je score u Cinebench-u skocio za 1fps. :)

Prilozi

• Screen shot 2011-01-07 at 01.45.04.png
    Screen shot 2011-01-07 at 01.45.04.png
    252.8 KB · Pregleda: 44
Sve isto i kod mene kao na 10.6.5. Primetio sam da je i kernel novi...

Ali ikonica je gadna za medalju!

Screen%20shot%202011-01-07%20at%2008.13.34.png

Safari i Flash su i dalje u svađi. Izgleda da Steva nema nameru da to sredi.

Poslednja izmena:
jel ima neko iskustva sa GTX 460 1 GB i snow leopardom, hteo bi da pazarim....zeza me 8800gt 512 samo tako...

edit: ili gtx 470?

Poslednja izmena:
Здраво свима, пошто ми је умрла стара графика (нвидија) која је радила савршено, тренутно сам заглавио са АТИ 4850, да ли има ко је успео да га натера да ради под 10.6.5, пошто се убих од разноразних варијанти и ништа.. Значи само ако је неко успео да среди драјвере за 4850 да ми напише којом методом је успео, хвала.:)

Jesi li probao MultiBeast?

Probaj da nadjes ovde http://netkas.org/?p=592
Netkas redovno izbacuje ati zakrpe.

Sve isto i kod mene kao na 10.6.5. Primetio sam da je i kernel novi...

Ali ikonica je gadna za medalju!

Screen%20shot%202011-01-07%20at%2008.13.34.png

Safari i Flash su i dalje u svađi. Izgleda da Steva nema nameru da to sredi.

Ovaj 10.6.6 updejt je totalna bruka... Nije mi jasno zasto su uopste i menjali kernel, kad je jedina nova stvar prakticno upravo ovaj app store... Koliko vidim samo su drajveri za grafiku pretrpeli promene (i to verovatno kozmeticke) i to je to... hmm... sto se mene tice ovo je moglo da prodje sve skupa kao jedan security update + app store aplikacija koja je mogla da bude poseban dodatak! Ovako sticem utisak da apple gura nekakav banalan updajte samo radi jedne online prodavnice koju bi inace svi apple korisnici ionako nabacili odmah po pustanju u promet! :smoke:

Poslednja izmena:
Ovaj 10.6.6 updejt je totalna bruka... Nije mi jasno zasto su uopste i menjali kernel, kad je jedina nova stvar prakticno upravo ovaj app store... Koliko vidim samo su drajveri za grafiku pretrpeli promene (i to verovatno kozmeticke) i to je to... hmm... sto se mene tice ovo je moglo da prodje sve skupa kao jedan security update + app store aplikacija koja je mogla da bude poseban dodatak! Ovako sticem utisak da apple gura nekakav banalan updajte samo radi jedne online prodavnice koju bi inace svi apple korisnici ionako nabacili odmah po pustanju u promet! :smoke:

Menjali su Kernel da bi bar na kratko usporili umnožavanje Hackintosh-a...

^A koga su usporili kad nam radi:)

I sta se ti Vlado oko toga nerviras? Bitno je da radi, na Windowsu smo imali dzakove updatea i patcheva a nikad nije radio:)

Ja da to jurim bio bi na Windowsu i hvalio se 3D mark poenima a komp koristio za net i filmove :d

sta to juris btw? :d

^A koga su usporili kad nam radi:)

I sta se ti Vlado oko toga nerviras? Bitno je da radi, na Windowsu smo imali dzakove updatea i patcheva a nikad nije radio:)

Pa nerviram se jer kad zamene kernel, obavezno se desi da otkaže neka sitnica, tipa recimo smart scroll, na koji sam se eto baš onako fino navikao...

Menjali su Kernel da bi bar na kratko usporili umnožavanje Hackintosh-a...

Ma mnogo će da nam ga nakrive s tim... mogu da nas nasekiraju samo ako se opet vrate na motoroline procesore, a to će naravno biti onomad... a možda ni tad! :-devil-:

U prinicpu, više će da namuče ljude koji pišu programe za OS X i pošteno to rade, nego sve hackere sveta, kojih uzgred budi rečeno ima i biće ih sve više kako se Apple širi... Uostalom, svidelo se to nekom ili ne, to je i logično da je tako... Nema jare i pare bato! :d

Vrh Dno