dooyo
Slavan
- Učlanjen(a)
- 06.12.2008
- Poena
- 345
Za početak ukloni SleepEnabler.kext, ako to već nisi uradio.
A kako se to radi? ne znam nista o Macintoshu :S:
Ima li neko ideju kako stvari stoje sa recimo GTX460 i slicnim karticama, nakon ovog poslednjeg updejta na 10.6.5?
Znam da neke nisu bile ranije podržane ali me zanima kako sad stvari stoje, jer vidim da se pominje da je proširena podrška i za NVidiu i Ati?
Pitam ovo opet jer nisam nigde našao konkretno na koje sve kartice se odnosi to proširenje...
Aj ovako, poceo sam temu da citam od pocetka i dosao do 10 strane. I postavljam jedno pitanje koje glasi: da li ja mogu da dignem bilo kakav Mac OS X na moju masinu iz potpisa, i da li mogu da dignem iako mi ploca ne podrzava AHCI
hvala
Ljudi ,pa zar niko nije voljan da pomogne...?Uspeo sam da aktiviram tastaturu i touchpad uz pomoc ps/2 voodoo kexta ali grafiku intel 4500hd i wifi nikako i kada lap stavim u sleep mod rikne os-dajte barem neke predloge u kom smeru da cackam i sta da biram od kextova....wifi je intelov.
Rushko ovo jeste resenje, za koje ja opet nemam garanciju dal funkcionise i kako funkcionise kad su pojedini modeli kartica u pitanju, ali to nije ono sto sam pitao?
Mene zanima sta je Apple konkretno podrzao sa 10.6.5 updejtom?
Po meni, trenutno najbolje resenje (za nekog ko bi koristio CUDA accelerated apps) je GTX260 (ili GTS250 ako se ne planira koriscenje HDMI out).
Aha, pa ok... Hvala za objašnjenje. Vidi ja sam nešto kao razmišljao da uzmem prvo GTX260, ali kada sam pošao da kupim jednu, ispostavilo se da su ostale samo reparirane varijante što mene svakako ne zanima. Onda sam počeo razmišljati o recimo GTX275 (896MB Vrama DDR3). Pa je ispalo da ni njih trenutno nema nešto na lageru kod dobavljača odakle moj prijatelj inače od koga kupujem stvari uzima robu i onda je isplivala ova GTX460-tica za koju sam čuo da je ok kartica ali je i jedno 3-4 iljke skuplja + podrška za OS X pod znakom pitanja, tako da rekoh ajde da pitam ovde za svaki slučaj, ali da budem iskren nisam nešto ni bio za to da je pazarim. Dakle, ono što bih ponajpre uzeo u ovom momentu je zapravo pomenuta GTX275. A pošto se ja baš nešto nisam zanimao za sve ovo previše (a nisam da budem iskren ni imao vremena nešto specijalno da to pogledam na te nane), pa da ne bih ja to sad jurio na 10 mesta, kaži mi samo ako znaš kako stvari stoje sa ovom karticom...?
Uzgred šta ti je ovo CUDA accelerated apps? Šta se podrazumeva konkretno pod ovim?
Vlado moja kartica iz potpisa je radila sa drajverima od 8600GT, nisam ima srca da reinstaliram sistem ponovo, ubodem i radi iz prve.
Posle sam promenio drajvere i to je to,
Samo, ja znam da ni onu 8600GT na Macu nisam imao čime da opteretim, tako da se postavlja pitanje zašto ulagati u jači grafički čip u sistem koji neće moći opteretiti tu karticu (čak ni slabije modele), a povrh toga se treba osvrnuti i na pouzdanost takvog (hack) sistema.
Ja sam iznenađen koliko stabilno radi nešto što je ustvari, kada pogledamo test platforma, u najboljem smislu reči. Ipak, neko se usuđuje da radi ozbiljnije projekte na datom, ali uz bekapovanje (stalno).
Gospodo, iAtkos S2 10.6.3 (odavno na 10.6.4) + Combo 10.6.5 = totalni raspad sistema... Boot moguć samo u safe modu, ne vidi USB flash, ko zna šta još... Druga, skoro identična mašina (ali drugi distro) sa 10.6.4 + regularni update - sve radi savršeno... Pa sad budi pametan! Hoću reći, oprezno sa sa ovim 10.6.5!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari