rushko
Slavan
- Učlanjen(a)
- 12.04.2005
- Poena
- 350
Provalio sam da mi iz SL nije potreban "MacDrive" jer vidi Windows-ove particije![]()
MacDrive je za win
Provalio sam da mi iz SL nije potreban "MacDrive" jer vidi Windows-ove particije![]()
ljudi, jel ce da potera ovo snow-a? sutra bih ga uzeo?
http://www.bcgroup-online.com/index.php?artikal=ACER_Aspire_5741G-434G50Mnkk_10338
nvidia gt320m kapiram da je lako, Intel HM55 Express - vidim da se muce?
a jel mislis mozda da je stari tradicionalan nacin i dalje neprevazidjen za neke primene?
Postoje li KEXTovi za SL koji bi mi omogućili da SL radi pod IDE/SATA P55 kontrolerom???
Ako neko zna neka nabaci link za dl istih!
thx
Ima za Jmicron podrska u MultiBeast-u, proveri imas li taj controller na ploci.
Imam ali ga ne koristim. Mislio sam na sam P55 IDE/SATA kontroler ako je moguće podesiti ga?
Imao sam na L 10.5.8 kext koji je omogućavao da mi radi sa IDE/SATA umesto AHCI... i da se sistem podiže pod IDE/SATA kontrolerom umesto AHCIa...
- Upravo tako. Zbog XPa.Zbog cega, razlog?
-Daj KEXTazbog XPa, ako nekom treba, imam ja taj kext za ide
Naime, u System Preferences imam VoodooHDA ikonicu koja mi otvara panel za štelovanje zvučnih parametara. Tu sve lepo namestim šta mi odgovara i setovanja se zapamte do prvog restarta sistema i tako iz početka...
Ima li neko ideju kako da sredim situaciju, tj. da setovanja koja tu ostavim ostanu tako zapamćena do narednog podešavanja a ne do restarta...?????
Pogledajte prilog 65191, Pogledajte prilog 65192.
osim sveze instalacije nisam nasao drugo resenje. nemam floppy, a i da imam nije lako izguglati prave ahci drajvere ako o tome nista ne znas...
ako imas savet siguran sam da ce nekome dobro doci.
ja sam zbog toga i preboleo XP i sada sam na omrazenoj 7ici na koju sam se navikao i sada nema potrebe da se vracam na XP
osim sveze instalacije nisam nasao drugo resenje. nemam floppy, a i da imam nije lako izguglati prave ahci drajvere ako o tome nista ne znas...
ako imas savet siguran sam da ce nekome dobro doci.
ja sam zbog toga i preboleo XP i sada sam na omrazenoj 7ici na koju sam se navikao i sada nema potrebe da se vracam na XP
Baš sam jednom o tome pisao (51. strana). Postoji rešenje koje nije komplikovano, a što je najvažnije, besprekorno radi. Okačiću potrebne drajvere, linkove i uputstvo, pa će ko želi imati AHCI na XP bez potrebe da ga reinstalira. Ko nema floppy može instalirati XP kao IDE, pa naknadno ubaciti AHCI drajvere.
Da li je neko primetio da se nakon poslednjeg "Remote Client Update" (ver. 3.3.2) i "Java for Mac OS X 10.6 Udate 2" (ver.1.0) izgubila mogućnost uobičajenog popravljanja permisija na dosta vrsta instalacija (iAtkos 3 v2, npr.)? Posle današnjeg objavljivanja "Java 3", to isto se desilo čak i onima koji su sa svojim instalacijama ranije izbegli pomenuti problem, bez obzira kako su i čime instalirali sistem. Anomalija izgleda tako što posle popravljanja permisija disk utility prijavi šta je popravio i obavesti da je sad sve uredno sredjeno, ali kad se operacija popravke ponovi, drlja i prijavljuje sve greške iz početka i tako u krug... To baš nije uobičajena praksa, jer se jednom sredjeno po pravilu više ne pominje. Zna li neko nešto više o tome?
Malo sam čitao postove u nazad i videh da se pomenuo ovaj problem, ali ne i rešenje… Na mojoj AD 1988B zvučnoj je to rešeno na sledeći način, a mislim da bi, pošto je Voodoo u pitanju možda moglo i kod drugih koji ga koriste. Evo kako izgleda rutina koja je meni omogućila normalan zvuk, mikrofon i neresetovanje zadatih postavki u Voodoo preferences Pane.
-Prvo obavezno pobacati AppleHDA, stari Voodoo kext i Voodoo Pref.Pane.
Ubaciti ovaj drugi Voodoo kext, popraviti permisije i
instalirati VoodooHDA.Pref.Pane iz ovog paketa.
-Folder VoodooHDA (sa sadržajem) kopirati u root/Library.
-Voodoo HDA Helper (fajl sa ikonicom) ubaciti u Utilities.
-Otvoriti Sistem Preferences /Accounts, kliknuti na Login items, pa na plusić i "navigati" do Voodo HDA Helpera koji se nalazi u Utilities i štiklirati ga.
To je to, sve uredno radi i postavke ostaju.
http://www.mediafire.com/?kf0ynzt5m11hjr9
Imam pitanje... Imam istu tu zvučnu integrisanu na ploči i radi mi opticki izlaz, jedan stereo izlaz i imam headphones al je on jako tih. E sad mene zanima jel sa ovim sto si ti napisao dobijam da rade svi izlazi uključujući i mikrofonski ulaz... U pitanju je Snow Leopard 10.6.4
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari