Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Pa znam da je veci deo hardwera kompatibilan ali me vise interesuje da li je neko probao i sta kako radi... prvenstveno wifi... i na kom modelu to sve radi :d

Recimo Dell Vostro 3500-3700 izgleda zanimljivo... jos samo neko da to proba :d

Kompletan pc osx hack. :)
sysadmin_day_94.jpg

Pozz dobri ljudi :)

Jel moze neko da mi kaze dali je ova konfiguracija kompatabilna za hackintosh

• CPU Intel Core i5-750
• MB MSI H55M-E33
• HDD WD 500GB
• RAM DDR3 4GB/1333MHz
• VGA MSI N250GT TwinFrozr 1G
• Sound 7.1
• LAN 10/100/1000
• Case CoolerMaster / 450W Chieftec PSU
• ODD LG DVD/RW

Pozz dobri ljudi :)

Jel moze neko da mi kaze dali je ova konfiguracija kompatabilna za hackintosh

• CPU Intel Core i5-750
• MB MSI H55M-E33
• HDD WD 500GB
• RAM DDR3 4GB/1333MHz
• Sound 7.1
• LAN 10/100/1000
• ODD LG DVD/RW

Uz malo twikovanja jeste :)

Na msi sajtu pise da je Realtek zvuk/mreza ali ne pise koja...
Uz dobro odradjen DSDT fajl ovo moze da radi super.
250GT radi bez problema sa GraphicEnabler-om = y

Poslednja izmena:
^ hvala na brzom odgovoru. Ja sam hteo da uzmem neku Gigabyte plocu ali u ovoj radnji gde uzimam PC imaju samo MSI.
Jos nesto, imam zvucnu kartu Asus Xonar DS na starom PCiju jel bi moglo to da radi ako mi neradi zvuk na Realtek zvucnoj?

Edit: evo model zvucne i mreze:

Onboard Audio
Audio Chipset Realtek ALC889
Audio Channels 8 Channels

Onboard LAN
LAN Chipset Realtek 8111DL
Max LAN Speed 10/100/1000Mbps

Poslednja izmena:
Xonar nije podrzan na osx-u
889a je odlicna zvucna cak je izbacila Audigy 2ZS iz mogu kucista :D
Za mreznu nisam 100% siguran ali u krajnjem slucaju uvek mozes da kupis za 5-6eur kompatibilnu ako ova ne moze da se namesti
Gigabyte ti je bolji izbor za Hackintosh .

@Akuma

Ako vec moras da uzmes MSI, uzmi neku od sledecih:

MSI P55-CD53
MSI P55-GD45

Za ove ploce imas gotove DSDT fajlove. http://tonymacx86.blogspot.com/2009/12/dsdt-database-for-p55-motherboards.html
Pretpostavljam da su one u cenovnom rangu sa H55 E33?

@Slider2k1
Sto se p55 chipset-a tice, Gigabyte nije uvek bolji izbor, baci pogled na prethodni link, videces da postoji par ploca ciji DSDT ne mora da se edituje (medju njima i MSI P55-GD55).

Sto se Audigy2 tice, imas kx driver za OSX.

Znaci sve ove ploce sto su na listi i imaju editovane DSDT fajlove su najbolji izbor?

Znaci sve ove ploce sto su na listi i imaju editovane DSDT fajlove su najbolji izbor?

Bas tako, uzmi neku od MSI ploca i proveri koji audio codec koristi, da kasnije ne bi imao problema sa zvukom, bilo koji ALC88x treba da radi.

MSI P55-CD53 ako već moraš msi.

Imao sam je i radi odlično sa DSDTom sa linka koji ti je dat... Radi sve kao po loju, i mreya i yvuk i sve redom. ;)

@rushko

Znam za drajvere - bagoviti su ne rade kako treba pod 10.6 i jako je mala razlika u kvalitetu zvuka, barem sto se mojih potreba tice tako da Audigy jako dugo vec skuplja prasinu :d

Sto se DSDT-a tice
Non-Gigabyte boards in the list below are from untested and unverified sources.
Gigabyte ima vise korisnika sto je samo po sebi +

MSI "Vanilla" ploca na onom spisku je mikroATX btw...

@Akuma

Uzmi plocu koju ti je neogeo preporucio ako ti finansije dozvoljavaju.

@Slider2k1

Ploca koju je Akuma naveo u prvom postu je takodjer microATX, tako da ne vidim sto bi mu to smetalo.

Nakon uspešno završene instalacije pokreni MultyBeast polsednju verziju koju ćeš skinuti sa tonymac...blogspot-a i odatle šljepi voodooHDA i mrežni drajver i uživaj!!!

Za sve ploče koje nisu GA familije mora da se karabudži po nešto tako da skineš lepo MultyBeast (poslednju ver.) sa Tonymacosx86blogspot-a i iz tog programčića instaliraš sve neophodne drajvere (mreža, zvuk, grafika...), ama baš sve, i nakon restarta ima da hefta ko Sv. Ilija :D

@rushko
Cisto napominjem a inace nisam obratio paznju da je njegova mATX...

BTW meni GA ploca radi sa dva kexta i bez dsdt-a :d
1. FakeSMC.kext
2. LegacyHDA.kext (ako neko zna resenje da se i ovo izbaci...)

Ovo mu dodje Update-UnBreakable resenje :D

Poslednja izmena:
@rushko
Cisto napominjem a inace nisam obratio paznju da je njegova mATX...

BTW meni GA ploca radi sa dva kexta i bez dsdt-a :d
1. FakeSMC.kext
2. LegacyHDA.kext (ako neko zna resenje da se i ovo izbaci...)

Ovo mu dodje Update-UnBreakable resenje :D

Ako koristis 10.6.4, morao si za audio da rollback na 10.6.2, jel tako?
Sto se extra foldera tice, i kod mene je ista situacija, LegacyHDA.kext mozes da izbacis sem ako (kao ja) ne koristis front panel audio konektore, baci pogled ovde.

Ne nisam nista dirao jos od 10.6 GM -> 10.6.4 (uvek ComboUpadte)

Sto se extra foldera tice, i kod mene je ista situacija, LegacyHDA.kext mozes da izbacis sem ako (kao ja) ne koristis front panel audio konektore, baci pogled ovde.

Da ali sa ovim resenjem menjas ceo AppleHDA.kext sto je daleko od onog sto ja hocu.

Da li je moguce instalirati os iz naslova na dell inspiron 6400? I sta je sve potrebno za taj poduhvat?

Iako mi jos nije stigao novi PC (treba ovih dana) gledao sam razne tutoriale za instaliranje MAC OS-a. Nasao sam ovaj http://lnx2mac.blogspot.com/2010/07/installing-os-x-snow-leopard-part-one.html Nije mi samo jasno kakav MAC OS treba da skinem. Ne pise dali treba neka retail verzija ili vec sredjeni MAC OS (iATKOS ili sta vec), jer negde sam citao da mora da imas vec instaliran MAC OS da bih sredio neke fajlove.

Valjda sam tacno napisao ovo :D Jer pojma nemam o ovome.

Napisao sam na prosloj strani ali evo opet jer imam izmene kod maticne:

• CPU Intel Core i5-750
• MB MSI P55-CD53
• HDD WD 500GB
• RAM DDR3 4GB/1333MHz
• Sound 7.1
• LAN 10/100/1000
• ODD LG DVD/RW

@Akuma

Ja sam na moj P55 system instalirao Snow Leopard po Tonymacx86 tutorial-u, to je i moja preporuka.

Hvala jos jednom. Moram prvo da skupim informacije sta kako, kasnije da mogu odmah da instaliram MAC OS :)

Vrh Dno