Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Mogao bi da probaš da ubaciš neki Broadcom driver, jer je valjda najveća verovatnoća da je njihov čip u pitanju.

A ima i neka zamršena šema da Windows u VMware-u prihvati taj USB adapter pa da se preusmeri konekcija na Mac OS X putem virtuelne mreže sa virtualnom mašinom.

Kako napraviti sopstveni DSDT.aml za SLa!!!

1. Otvorite DSDT koji mozete skinuti na ovoj lokaciji.
2. Pod Tools odaberite Extract DSDT opciju ili kliknite na Extract DSDT tabu koji se nalazi pri dnu prozora aplikacije. Otvorice Vam se DSDT Vase ploce vec spreman za Editovanje.
3. U prozoru sa desne strane imate opciju ACPI Search pa tu ispod ukucajte _WAK i kliknite na Search. U edit delu bi trebalo da dobijete povratnu informaciju nalik ovoj : Method (_WAK, 1, NotSerialized), tj kursor ce Vam biti postavljen na taj red.
4. Kao prvo, morate uneti kod koji dozvoljava hakovanje DSDTa. Pod DSDT Hack na glavnom prozoru aplikacije odaberite metodu (u padajucem meniju) Method DTGP. Selektujte sav kod od vrha otvorene strane i odradite copy/paste unutrasnjeg bloka koda, kao sto je pokazano u primeru editora odakle kopirate, direktno ispred _WAK linije sa linijom razmaka neposredno pre i neposredno iza umetnutog koda (kao sto je u samom DSDTu koji editujete). Budite obazrivi oko praznih redova pre i posle da ne bi narusili formu samog DSDTa jer posle mozete imati problema tipa restarta, zamrzavanja itd.
5. Kao sledecu opciju ubacicemo kod koji sprecava CMOS reset. Pod ACPI Search ukucajte RTC i kliknite na Sarch. Trbalo bi da Vas baci na programski red koji izgleda ovako: Device (RTC).
6. Sve sto treba da uradite sada je da promenite duzinu IO segmenta u samom kodu sa 0x04 na 0x02. Trebalo bi da se 0x02 javlja na 2 mesta i pomeniu izvrsite na oba.
7. Pod opcijom File kliknite Compile DSDT. Editor ce Vas nakon kompilacije pitati da snimite fajl. Snimite ga na lokaciju koja Vama odgovara sa sufiksom .aml i potom preimenujte snimljeni fajl u DSDT.aml (jer ga program difoltno snima sa malim slovima kao dsdt.aml).
8. Nakon ovoga Drag&Drop Vas DSDT fajl na zeljenu lokaciju (obicno je to /Volumes/"disk SLa"/"root" ili ti prosto root SLa da bi sprecili reset BIOS opcija prilikom retarta SLa i da bi Vam mreza i zvuk valjano radili...

Srecno i pozz

Poslednja izmena:
Postiji i program DSDT Patcher GUI. On ovo radi automatski i rešio mi je probleme gašenja, restarta i sleep-a.

Ručna izmena DSDT-a ima smisla samo ako znaš šta da izmeniš za svoju ploču, a za ove univerzalne stvari najsigurnije je navedeni program.

Postiji i program DSDT Patcher GUI. On ovo radi automatski i rešio mi je probleme gašenja, restarta i sleep-a.

Ručna izmena DSDT-a ima smisla samo ako znaš šta da izmeniš za svoju ploču, a za ove univerzalne stvari najsigurnije je navedeni program.

Ja sam probao DSDT GUI i pobrkao mi je matematiku pa sam to odradio rucno.
Za metodu instalacije na AMDa koju sam ja koristio pomogao je jedino rucni DSDT jer se fajl ubacuje naknadno na rut SLa dok sa GUIjem nije hrelo da mrdne (probao licno)!

Poslednja izmena:
E ako je za AMD, tu nisam stručan. :d

EDIT: Postadoh član (a do sada kao nisam bio):d

Poslednja izmena:
aj bacite neke 9800gt drajvere za snow. :
kupio sam palit 9800gt sa hdmi

aj bacite neke 9800gt drajvere za snow. :
kupio sam palit 9800gt sa hdmi

Bolja varijanta je da skines neki EFI programcic, udaris mu drajver za 9800 GT, prepises ogroman kod koji ti izbaci EFI i prekopiras ga u editovani /Extra/com.apple.Boot.plist ili, ako nemas loader, otvoris /Library/Preferences/com.apple.Boot.plist i editujes njega. Eto tebi najboljih mogucih drajvera za tvoju grafu sa kojima ce ti raditi QE/CI i bice Hardvare Accelerated...

Pokusa. Ukusno, slatko i ne goji.

Javi sta si uradio.

:wave:

Bolja varijanta je da skines neki EFI programcic, udaris mu drajver za 9800 GT, prepises ogroman kod koji ti izbaci EFI i prekopiras ga u editovani /Extra/com.apple.Boot.plist ili, ako nemas loader, otvoris /Library/Preferences/com.apple.Boot.plist i editujes njega. Eto tebi najboljih mogucih drajvera za tvoju grafu sa kojima ce ti raditi QE/CI i bice Hardvare Accelerated...

A ovo ti i ja preporučujem ako ne želiš da se cimaš sa novom instalacijom.

hvala obojici,
moram sve spocetka, jer snow nisam ni imao. a leoparda sam sinoc pjan utabao do daske :D

tako da cakewalk moram da rezem iz windoze, samo raspakujem i narezem?

sada cu da experimentishem na posebnom hardu koji sam pozajmio sa posla, no moracu snow da instaliram na hardu koji ima win xp i win7.
e sada, ja cu da stavim ove ostale particije na hidden, i mekovu aktivnu kao i kada instaliram leoparda, ali ovde mora GUID, jer mi to nece upropastiti boot koji sada imam?

hvala obojici,
moram sve spocetka, jer snow nisam ni imao. a leoparda sam sinoc pjan utabao do daske :D

sada cu da experimentishem na posebnom hardu koji sam pozajmio sa posla, no moracu snow da instaliram na hardu koji ima win xp i win7.
e sada, ja cu da stavim ove ostale particije na hidden, i mekovu aktivnu kao i kada instaliram leoparda, ali ovde mora GUID, jer mi to nece upropastiti boot koji sada imam?

www.puru.se

Pošto nemaš OSX, skini DVD metodu. Tu nađeš KakewalkLegacy.iso, narežeš na disk, boot-uješ i kada ti kaže izbaciš taj disk i ubaciš retail. Posle instalacije opet boot sa kakewalk i onda instaliraš paket za tvoju ploču sa diska i to je to. Posle ubaciš SleepEnabler i NullCPUPowermanagment kextove, ako hoćeš.

hvala obojici,

Uopste ne mora GUID. U samu Retail instalaciju ubaci OSxInstall..mpkg fajl i potvrdis da hoces da ga prelepi preko postojeceg i pokrenes ga nakon cega on zove instalaciju i dozvolice ti da instaliras SLa i na MBR i na GUID, tj. po zelji.
Ako budes zeleo okacicu ti link za taj fajl... ;)

zelim link :)

sa kakewalk, je bio cakewalk. sve radi iz prve, graficka je prepoznata.
sada samo drajveri za zvuk i ostale drangulije
:wave:cheers

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    100.1 KB · Pregleda: 70
ubio sam ga kao zeca, ubacio sam mu svasta preko MultiBeast.zip i izubijao ga.
tako da i ako ima, mozda sam ja ubacio divljajuci po kextovima tamo :D, a kext ne radi.
idem na vikend, pa od ponedeljka nastavljam. duuugo se instalira...oko 45min

hvala :wave:

i nice weekend

Jel ima neko iskustva sa nekim novijim HackBookom... recimo neki Core i5m, GF GT330M? :)

instalirao sam osx na na 4 atija i sa nvidiom je bitno lakse. ovo je super. sada sam na toksicnom snow 10.6 i krecem da skidam update. brzi je toxiscni pri instalaciji! trebalo mu je oko 20ak minuta.

@dooyo - nema nista, prazan folder :)

jel da se petljam oko grafe ili je verovatno vec enable taj QE i sta jos treba :) ?

stavio sam applehda i hdenabler za zvucnu sa starog 10.5.8 i nazalost mic ne radi, tako da trazim drivere. izlaz je ok. audio je Realtek ALC888.

time machine mi radi bez kextova. idemo dalje :)

Prilozi

• Screen shot 2010-07-18 at 8.08.24 PM.png
    Screen shot 2010-07-18 at 8.08.24 PM.png
    83.4 KB · Pregleda: 54
Paa rotation valjda prijavljuje samo ako ima QE/CI... Mada na 10.5 bi trebalo da pise mada moguce je da su makli to u 10.5.7-8 najbolje je da vidis da li imas ripple effekat na dashbordu kada dodash novi widzet :) bez qe/ci ga nema...

Paa rotation valjda prijavljuje samo ako ima QE/CI... Mada na 10.5 bi trebalo da pise mada moguce je da su makli to u 10.5.7-8 najbolje je da vidis da li imas ripple effekat na dashbordu kada dodash novi widzet :) bez qe/ci ga nema...

pracaknulo se, doslo mi je udicu da zabacim :)

na 10.5.8 mi je pisalo QE - pa reko ko zna.

iz multibeasta sam izabrao poslednji voddo i mic mi radi, ali cujem svoj ruzan glas na zvucnicima i prepadnem se. nema on mute mic :D

Asus WL-138g V2 & Snow Leopard

Kupio sam juče ovu wireless karticu, bocnuo je PCI slot, podigao SL i odmah ju je "prepoznao", kao sve je OK, ali jednostavno ne vidi ni jedan WiFi router...

Pod Win7 na drugom kompu radi sasvim normalno. Ova kartica bi trebalo da radi bez problema sa SL, zato sam je i kupio, i nisam pročitao nigde da je neko imao neki problem. Svima radi OOTB.

Da li neko ima neku ideju kako bih mogao da je nateram da normalno radi?

Prilozi

• Screen shot 2010-07-28 at 11.56.34.png
    Screen shot 2010-07-28 at 11.56.34.png
    78.5 KB · Pregleda: 55
  • Screen shot 2010-07-28 at 11.56.52.png
    Screen shot 2010-07-28 at 11.56.52.png
    103.7 KB · Pregleda: 43
  • Screen shot 2010-07-28 at 11.57.00.png
    Screen shot 2010-07-28 at 11.57.00.png
    112.9 KB · Pregleda: 48
  • Screen shot 2010-07-28 at 11.57.26.png
    Screen shot 2010-07-28 at 11.57.26.png
    92.3 KB · Pregleda: 48
Kupio sam juče ovu wireless karticu, bocnuo je PCI slot, podigao SL i odmah ju je "prepoznao", kao sve je OK, ali jednostavno ne vidi ni jedan WiFi router...

Pod Win7 na drugom kompu radi sasvim normalno. Ova kartica bi trebalo da radi bez problema sa SL, zato sam je i kupio, i nisam pročitao nigde da je neko imao neki problem. Svima radi OOTB.

Da li neko ima neku ideju kako bih mogao da je nateram da normalno radi?

Pa vec ti radi, ali kao sto ti rekoh, nece moci na DHCP vec moras ici na rucnu dodelu adresa (IP, SubNetMask, GateWay, PDNS) da bi se zakacio na zeljeni AP... ;)

Ja imam slican problem sa Atheros tj. TP-Link WN850 karticom (nisam sigruan za oznaku 850 nesto je sigurno :)), u windowsu mi vidi par "komshiskih" rutera dok u X.6+ ne vidi nista tj provalio da mi je slabiji signal... ne znam zasto inace pokrecem je sa Atheros injectorom...

Ja imam slican problem sa Atheros tj. TP-Link WN850 karticom (nisam sigruan za oznaku 850 nesto je sigurno :)), u windowsu mi vidi par "komshiskih" rutera dok u X.6+ ne vidi nista tj provalio da mi je slabiji signal... ne znam zasto inace pokrecem je sa Atheros injectorom...

Pa dobro je da si tu karticu uopšte uspeo da staviš u pogon. Atheros u 60% slučajeva uopšte i ne radi, a ovih ostalih 40% radi polovično...

Ja na primer nisam uspeo uopšte ni da je pokrenem pod Leopardom na Dell Vostro A840. Premda mislim da je za to u mom slučaju bila kriva tastatura a ne kartica, jer Fn key kao da mi nije izašao adekvatno mapiran pod Leopardom. Jednostavno kada uključim keyboard viewer prikazivao mi je standardnu tastaturu za desktop makine umesto ove skraćene kompakt varijante kakve su inače na laptop računarima.

Doduše, moguće je da sada za ovo ima zakrpa ali onda kada sam ja to radio nije bilo...

Atheros genaralno dobro radi na 10.6.3+ ako se koristi injector ili se rucno edituje wifi kext...
10.6.1-2 radi samo u 32bit modu i to nesto traljavo...

Zavisi dosta i od atheros chipa ja za ovaj znao da radi zato ga i kupio :d

Mislim da taj dell pod 10.6 moze jako lepo da radi :)

Nazad
Vrh Dno