Jel moze neko da mi pomogne oko ovoga.
Jedina stvar koju apsolutno nikako ne uspevam da resim je izdrndani Sleep.
Vise puta sam to pokusavao da namestim, ali sve bi se uvek zavrsavalo na isti nacin, drugim recima bezuspesno... Sad nije da mi nesto posebno treba ova funkcija (zivim bez nje evo jos malo ce pa godina dana), ali prosto receno, nervira me kad nesto ne radi, a moze (ili mozda i ne moze, heh)... ,)
Pre svega niti jedno resenje tipa neki kext fajl nije mi pomoglo. Kad ovo kazem mislim na sledece solucije:
1. - Sleepenabler (ne radi)
2. - NullCPUPowerManagement.kext (nije pomogao)
3. - Voodopower (takodje)
4. - EHCISleepEnabler.kext from Superhai (ma kakvi)
5. - IOUSBFamily.kext (jok)
i nemam pojma, ali vrlo verovatno da sam za ovih skoro godinu dana isprobao jos ponesto, tipa recimo neki sleep kernel i tome slicno, elem... nista mi to nije vredelo.
E sad, naisao sam na ovo:
UHCI/EHCI USB Fix for Proper Sleep
Moram priznati da mi ovo izgleda zanimljivo zamisljeno, ali kod mene prosto neke stvari totalno drugacije izgledaju.
Sa ovim USB delom je sve ok, ali kad je u pitanju EHCI tu imam reklo bi se veliko ne slaganje...
Kod mene EHCI se zove EUSB i USBE, i ajd sad to sve skupa nije toliko vazno, ali u DSDT-u za ta dva device-a imam malte ne svaga jedan red upisan, a to bogami izgleda prilicno drugacije od ovog ovde primera...
Zakacicu evo ovde kako u mom DSDT-u to izgleda, pa ako neko ima ideju sta tacno treba da napravim neka mi javi ovde.
Dakle evo ga deo koda zato:
Kod:
[SIZE="2"]Device (USBE)
{
Name (_ADR, 0x001A0007)
Method (_PRW, 0, NotSerialized)
{
Return (GPRW (0x0D, 0x04))
}
}
Device (EUSB)
{
Name (_ADR, 0x001D0007)
Method (_PRW, 0, NotSerialized)
{
Return (GPRW (0x0D, 0x04))
}
}[/SIZE]
I to je sve... Ultra kratko kod mene, heh...
Pa evo ostavicu ovde jos par slicica sa kojih se moze videti kako sve to skupa kod mene izgleda, cisto da ne bude zabune...