Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Paaa... Ne znam za iAtkos v7, ali sad mi je jasno zasto si rekao ovo je ipak hackintosh...

iAtkos je zbilja modifikovan u nekim segmentima grozno i ja barem nisam imao utisak da je to Leopard kakav treba da bude. Zato bih rekao da je jedina i prava konverzacija zapravo iPC 10.5.6 a sve ostalo je zapravo nesto drugo. Znaci ako bi me neko pitao sata da instalira iDeneb, iAtkos ili iPC, moja preporuka bi bila iskljucivo i samo iPC...

Sve sam ti rekao time!

Ako te ne mrzi probaj da instaliras iPC. Verujem da neces zazaliti a moguce je i da ce taj problem s misem biti resen. Ipak ti imas dobar logitech mouse.

Pozdrav :)

Uspesno sam ga instalirao samo me grafika malo zeki kad su igirce u pitanju slike nema zvuka ima. Sta bi to moglo biti. A kad promenim monitor na drugi DVI port igra radi super al mis secka kao lud.

Jel moram da imam SATA rezac ili moze na IDE da se instalira Mac OS X Leopard 10.6.2. Posto su mi neki rekli da nema sanse da se instalira Mac ako imam IDE rezac. Pomoc HITNO !

Pozdrav!

Poslednja izmena:
S obzirom da ti je konfiguracija ko poručena za hackintosh pretpostavljam da ti ideš na instalaciju retail Snow Leopard-a. U tom slučaju ti treba SATA optički uređaj.

Da, ali kako će posle da koristi optički uređaj pod Mac OS-om.

Jel moram da imam SATA rezac ili moze na IDE da se instalira Mac OS X Leopard 10.6.2. Posto su mi neki rekli da nema sanse da se instalira Mac ako imam IDE rezac. Pomoc HITNO !

Pozdrav!

Možeš i bez DVD-a da instaliraš! Probaj Kakewalk USB metodu! Na tu mašinu obavezno Retail stavi, stvarno je "ko poručena"

http://puru.se/

Imaš i ATI tool za jako jednostavno podešavanje ATI kartica posle instalacije.

Posle instalacije sa USB metodom instaliraj ovaj kext i trebalo bi da ti rade ATA HDD-ovi i DVD-ovi.

Prilozi

• JMicronATA.kext.zip
    45.6 KB · Pregleda: 18
Taman sam se uplasio da mi niko nece pomoci :).

Pocetnik sam u ovome, koju treba instalaciju da skinem (clean), negde sam procitao ako instaliram clean Mac OS X Leopard da mi se ostale particije nece videti na hardu.

Znaci imam 1 hard 2 particije, od jedne cu da uzmem 100GB (naravno sistemsku ne pipam) i da ostavim kao unpartitioned space. Trenutni OS mi je Windows 7 x64, za dual boot su mi sa drugog foruma preporucili easybcd, ima li neki drugi nacin, tj. da li moram da instaliram ovaj program ili ce sam da prepozna mac i win ?

Gledam ovaj kakewalk i nigde ne nalazim uputstvo.

Ne znam da li ste me svi shvatili, ja nemam trenutno nijedan mac instaliram, imam samo win 7 x64, znaci hocu da instaliram odmah leopard 10.6.3. Unapred zahvalan !

http://tinyurl.com/37chyhn

Pozdrav!

...

Nasao sam dmg fajl i otvorio ga i procitao uputstvo i vidim da me niste razumeli :). Ja imam Win 7 x64, i nista vise, i na to nista zelim da instaliram Mac OS X (po mogucstvu najnoviji) preko flash-a, da li je to moguce ? Jer koliko vidim Kakewalk je kao neki update na prethodno instaliran mac. Evo imate attachment guide-a ? Gde gresim, pomoc :). Unapred zahvalan !

Edit: Evo sta pise u guide-u :

Step 1 - Creating an image of your Snow Leopard disc
1. Start Disk Utility (/Applications/Utilities/Disk Utility)
2. In the left hand pane select Mac OS X Install DVD
3. Click the New Image button in the toolbar, select a destination and click
Save
Step 2 - Formating and partitioning your thumb drive
1. Insert your thumb drive and start Disk Utility if you closed it.
2. Select the drive in the left pane and click the Partition button in the
right pane
3. In the Volume Scheme drop-down menu select 1 partition and insert a
name for the partition (eg. Hackintosh)
4. Next select Mac OS Extended (Case-sensitive, Journaled) from the
Format drop-down
5. Click Options select the GUID Partition Table option and click OK
6. Hit Apply!

Kako da pokrenem Disk utility kada nemam Mac instaliran ?

Pozdrav!

Prilozi

• Guide.pdf
    46.3 KB · Pregleda: 314
Poslednja izmena:
Gile, ti mora da si sa Alvadžinice ili iz Sibira čim ne kontaš. :) (lokalna šala :))

Em, o čemu se radi. Ova tema ima 143 strane diskusije, priče, preporuka i saveta i tu je apsolutno sve (garantujem) napisano kako bi objasnilo postupak instalacije.

Na W7 x64 ne možeš da instaliraš MacOS X, već možeš da instaliraš na posebnu particiju ili da kompletno obrišeš HDD i da kroz MacOS X instalaciju, preko Disk Utility-ja napraviš particije i instaliraš MacOS.

Pošto do sada nisi nikada pokušavao da instaliraš MacOS, predlažem ti da instaliraš 10.5.6 verziju (koju možeš pronaći pomoću Googla) i koji u sebi ima 90% drajvera koji ti trebaju. Lista drajvera.

Za sada ni jedna aplikacija ne zahteva 10.6.x da bi radila, tako da 10.5.x te ne uskraćuje za bilo šta što planiraš da instaliraš.

Ima mnogo strana, znam, ali evo pošto si zemljak malo sam ti odgovorio, ostalo ćeš morati sam da "iskopaš".

Koji sibir koja avladzinica :), ja sam na tacno pola puta izmedju ta dva kraja, malo blizi sibiru :).

Ipak cu morati da kopam po ove 143 strane :). Inace znam da se mora instalirati na posebnu particiju ne brini se sve je to pripremljeno, samo moram da izvalim kako da pokrenem instalaciju sa flash-a (samo toliko) i to je sve :). Ovo uputstvo je dobro ali da imam jedan mac mini pored mene, ali posto nemam onda moram da trazim trecu soluciju.

Pozdrav!

10.5.6 je i više nego dovoljan.

Možda je čovek u pravu. Pošto si početnik probaj prvo sa nekom od distribucija (iDeneb, iPC...), a posle ako ti se svidi Mac OS možeš da probaš i Retail Snow Leopard da instaliraš. Za retail SL ti je potreban funkcionalan Mac OS da bi prebacio .DMG image na USB i HDD formatiran u GUID sa koliko hoćeš particija na njemu. Windows ne volim i nemam ga instaliranog na kompu, tako da ti oko DualBoot-a ne mogu pomoći.

Prelistaj ovaj thread, dual boot uopste nije problem kad jedno udjes u problematiku.:)

Možda je čovek u pravu. Pošto si početnik probaj prvo sa nekom od distribucija (iDeneb, iPC...), a posle ako ti se svidi Mac OS možeš da probaš i Retail Snow Leopard da instaliraš. Za retail SL ti je potreban funkcionalan Mac OS da bi prebacio .DMG image na USB i HDD formatiran u GUID sa koliko hoćeš particija na njemu. Windows ne volim i nemam ga instaliranog na kompu, tako da ti oko DualBoot-a ne mogu pomoći.

Očigledno ne vredi objašnjavati. :)

Prelistao sam 90% ovog thread-a, i trazio po Insanelymac forumu, i zakljucio da je nemoguce instalirati Kalyway ili bilo koju distribuciju 10.5.6 Mac-a preko flash-a, jer zahteva prethodno instalirani mac da bi taj flash mogao napraviti bootabilnim ? Znaci meni treba da napravim bootabilni flash za 10.5.6 Mac iz Windows-a, moguce ili nemoguce, ja mislim da je nemoguce :).

Pozdrav!

jel mogu na konf iz potpisa da instaliram OSX,posto su mi externi uredjaji svi (optike) ?

Prelistao sam 90% ovog thread-a, i trazio po Insanelymac forumu, i zakljucio da je nemoguce instalirati Kalyway ili bilo koju distribuciju 10.5.6 Mac-a preko flash-a, jer zahteva prethodno instalirani mac da bi taj flash mogao napraviti bootabilnim ? Znaci meni treba da napravim bootabilni flash za 10.5.6 Mac iz Windows-a, moguce ili nemoguce, ja mislim da je nemoguce :).

Pozdrav!

Čekaj malo prijatelju... U čemu je problem? Skineš npr. iDeneb i narežeš taj .ISO na DVD, boot-uješ taj DVD, particionišeš i instaliraš iDeneb na HDD... Zašto bi pravio boot-abilni USB flash. Leopard će ti raditi sa ATA drajvovima bez problema, iDeneb i ostali su u .ISO formatu. Zato smo ti i preporučili da počneš tako.

Čekaj malo prijatelju... U čemu je problem? Skineš npr. iDeneb i narežeš taj .ISO na DVD, boot-uješ taj DVD, particionišeš i instaliraš iDeneb na HDD... Zašto bi pravio boot-abilni USB flash. Leopard će ti raditi sa ATA drajvovima bez problema, iDeneb i ostali su u .ISO formatu. Zato smo ti i preporučili da počneš tako.

+ iDeneb imaš 10.5.8, znači ne moraš ni da se zezaš sa update-ovanjem. Kada ga namestiš da radi, a namestićeš ga jer je vrlo jednostavno, samo instaliraš od softvera šta ti treba i uživaš.

...

Ok je sve to. Imam IDE rezac nije 216d, nego 115d, moja greska kada sam upisivao podatke, a koliko sam shvatio, najbolje je da ne pokusavam boot ako imam IDE rezac ?

Pozdrav!

Ok je sve to. Imam IDE rezac nije 216d, nego 115d, moja greska kada sam upisivao podatke, a koliko sam shvatio, najbolje je da ne pokusavam boot ako imam IDE rezac ?

Pozdrav!

Snow Leopard + ATA = Mnogo *******cije

Leopard (iDeneb i ostali) + ATA = Radi Bez Problema

Znaci iDeneb ili Kalyway 10.5.6 opusteno radi ?

Pozdrav!

Ja instalirao iDeneb na svoj drugi komp. ATA DVD, ATA HDD VIA K8T800 Chipset, AMD Athlon 3000+ (s754), nVidia GF7600GS

Kod tebe bi opušteno radio i Retail Leopard i Snow Leopard, ali to je već malo veća gimnastika. Kod mene na Gigabyte P43 radi i Retail Leopard, zajedno sa SL na istom HDD-u.

PERFEKTNO

Ja instalirao iDeneb na svoj drugi komp. ATA DVD, ATA HDD VIA K8T800 Chipset, AMD Athlon 3000+ (s754), nVidia GF7600GS

Kod tebe bi opušteno radio i Retail Leopard i Snow Leopard, ali to je već malo veća gimnastika. Kod mene na Gigabyte P43 radi i Retail Leopard, zajedno sa SL na istom HDD-u.

PERFEKTNO

Hvala na informacijama, idem na iDeneb, nasao sam uputstvo pa cemo videti :).

Pozdrav!

Prelistao sam 90% ovog thread-a, i trazio po Insanelymac forumu, i zakljucio da je...

Da si stvarno prelistao, ne bi dooyo morao ništa da ti piše i objašnjava. :trust:
I posle kažu čačani grebići, pa kako i nisu kad su se stisli za jedan dvd. :d

...

Da si stvarno prelistao, ne bi dooyo morao ništa da ti piše i objašnjava. :trust:
I posle kažu čačani grebići, pa kako i nisu kad su se stisli za jedan dvd. :d

Prelistao sam 90-ak strana. Pitam jer na tih 90 strana sam nasao ukupno 10 korisnih postova u kojim nije sve bilo objasnjeno :).

I jos jedno pitanje sto se tice dual boot-a, ovde su pojedini napisali da postoji sansa da mi izbrise preostale particije kod njih je bio u pitanju iAtkos 10.5.2, ja hocu iDeneb 10.5.6 da instaliram na isti hard na kom mi se nalazi Win 7 x64, a imam dosta podataka, tako vas pitam sta da radim :).

PS. Ako nisam hteo da kupim dvd to je zato sto sam kupio Sennheiser HD 428 :).

Pozdrav!

Prelistao sam 90-ak strana. Pitam jer na tih 90 strana sam nasao ukupno 10 korisnih postova u kojim nije sve bilo objasnjeno :).

I jos jedno pitanje sto se tice dual boot-a, ovde su pojedini napisali da postoji sansa da mi izbrise preostale particije kod njih je bio u pitanju iAtkos 10.5.2, ja hocu iDeneb 10.5.6 da instaliram na isti hard na kom mi se nalazi Win 7 x64, a imam dosta podataka, tako vas pitam sta da radim :).

PS. Ako nisam hteo da kupim dvd to je zato sto sam kupio Sennheiser HD 428 :).

Pozdrav!
Gile zašto nas pitaš da ti pomažemo kada si ti već odlučio kojim putem želiš da rešiš "problem"? Lepo ti ljudi kažu da ne može tako, i da je za tebe bolje da kreneš lagano, međutim...
Kupi disk, nareži imidž i pokreni instalaciju. Ako si imao pare da se otvoriš za Sennheiser HD 428, imaćeš i za jedan test hdd od 20-40GB.

...

Gile zašto nas pitaš da ti pomažemo kada si ti već odlučio kojim putem želiš da rešiš "problem"? Lepo ti ljudi kažu da ne može tako, i da je za tebe bolje da kreneš lagano, međutim...
Kupi disk, nareži imidž i pokreni instalaciju. Ako si imao pare da se otvoriš za Sennheiser HD 428, imaćeš i za jedan test hdd od 20-40GB.

Drugar koji je install iDeneb mi malopre rece da mu nista nije zezao particije, videcemo sutra javljam sta sam uradio :).

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno