Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

live radi bez problema sa kx kext-om, bar kod mene

Evo ti oznaka drajvera pa probaj da ga instaliras.
Trebalo bi da ti radi.
kXAudioDriver-1.2b1.dmg

Poslednja izmena:
@Marelli, kasno veceras cu postovati kratak opis same instalacaije.

@Harry, poslednja verzija kx-a je 1.3b0, evo linka

Unapred hvala rushko, izvini na maltretiranju, ali pomoci ce i meni i drugima, ne moras da se cimas puno, napisi nesto u kratkim crtama.:D

Poslednja izmena:
Sledeca procedura vazi za makinu iz potpisa:

Boot sa Install DVD-a iPC 10.5.6 opcijom -v, posle erase procedure u disk utility i odabira particije na koju ce biti instaliran OSx86 obavezno na cutomize, tu pored default opcija, izaberete vodoo kernel 9.5.0, za chipset drivers VIA/SiS/Marvell/SB, pod Fixes and Patches stiklirajte Seatbelt.kext 10.5.5, to je sve. Nemojte dodavati Video Drivers nikako.

Posle instalacije(ako je sve proslo bez kernel panic), boot u safe mode sa -x -v, tu install package sa ovog linka, installer ce upozoriti da je reboot obavezan.

Boot u system normalno, pronadjite u System/Library/Extensions fajl Natit.kext i izbrisite ga, pa pokrenite package (EFI Studio) sa sledece lokacije, izaberite opciju ATI Radeon HD3800 MEGADOLON - 512MB, click na Add Device, otvorice se novi prozor, tu click na write to com.apple.Boot.plist pa reboot.

Nadam se da ce ovo pomoci nekome, ja sam pokusavao sve prethodne varijante sa Natit.kext bez uspeha.

Pozdrav i srecno:)

pozz ljudi, ne pratim leopard, do sada sam bio okoreli korisnik windowsa, ali dosao je i taj trenutak da moram da namestim leopard zbog final cut-a... cuo sam da je najbolja kombinacija da nabavim jos jedan hdd i da na njega namestim leopard, pa da namestim boot na kompu, te da biram operativne sisteme... a sad ovako zanima me koja verzija leoparda za pc bi bila najbolja da skinem sa obzirom da mi treba iskljucivo zbog final cut-a eventualno jos nekog programa za video efekte? i da li bi uopste moglo to da radi na mojoj konfiguraciji
imam plocu MSI KA790GX - za koju sam se vrhunski za**** sto sam je uzeo
graficku Gainward 9600GT, procesor AMD Phoenom II X4 940 Black Edition

AMD i OSX ne idu bas najbolje i namucices se da to poteras zajedno. Ako ikako mozes probaj da zamenis konfiguraciju za neki Intel CPU sa Intel chipsetom i zadrzi NVidiu kao graficku.
Ako nemozes da menjas, dobro prouci po internetu da li OSX radi na tvojoj konfigiuraciji, koju verziju hakovanog os-x da uzmes, koje drivere da pripremis, itd.
Ne kazem da ti nece raditi na AMD-u vec da ces morati da koristis gomilu patcheva da bi to radilo.

pozz ljudi, ne pratim leopard, do sada sam bio okoreli korisnik windowsa, ali dosao je i taj trenutak da moram da namestim leopard zbog final cut-a... cuo sam da je najbolja kombinacija da nabavim jos jedan hdd i da na njega namestim leopard, pa da namestim boot na kompu, te da biram operativne sisteme... a sad ovako zanima me koja verzija leoparda za pc bi bila najbolja da skinem sa obzirom da mi treba iskljucivo zbog final cut-a eventualno jos nekog programa za video efekte? i da li bi uopste moglo to da radi na mojoj konfiguraciji
imam plocu MSI KA790GX - za koju sam se vrhunski za**** sto sam je uzeo
graficku Gainward 9600GT, procesor AMD Phoenom II X4 940 Black Edition

Drugi hard je dobra opcija da ne bi nesto *****ao i pobrisao stari hard sa sve windowsom itd.

haha verujem da si se za****, za**** se svako ko je uzeo MSI plocu :d

Prodaj to i predji na intela, ako li zelis da uzivas bas kako treba u Mac-u :)

btw, ovaj iphone zarazna grickalica... pa bih probao i ja taj MEK!

daklem, hajd mi preporucite neki distro, za konfu iz potpisa... cisto da ne biram na zimi zami zum.... mada procitah zadnjih desetak stranica teme, vidim da je iPC new_and_in, pa krenuh sa skidanjem njega..... al vi vicite... uvek mogu da menjam

EDIT : nesto ne mogu da nadjem iPC x64? ima li toga il nema?

EDIT2: posto x64 nema nigde predpostavljam da ne postoji... takodje ima neke dve verzije 3.5gb i 6.5 pa kapiram da je 6.5 bolja varijanta? jedino sto mi treba dual layer disk....

sta ste vi instalirali?

Poslednja izmena:
Ne moze niko da ti preporuci, najbolje je da skines sve distroe koji postoje i da krenes sa probavanjem... Cim si zauzeo takav pocetni stav kako hoces da ti neko preporuci i ti samo da instaliras i da sve to radi, bolje i da ne pocinjes sa takvom igrom.

Potrebno je da probas sve distroe i sam utvrdis koji najbolje radi, nekad ces morati jedan isti da instaliras 2-3 puta.
Najbolje je da uzmes mac mini i imaces mac os x ;)

ma imam trenutno visak vremena, a igrao bih se malo sa macom... ne racunam da ce mi sve raditi, vise bih ga probao na par dana.... a zbog prirode posla kojim se bavim, treba mi pouzdan racunar, dakle nema govora o mac osu kao finalnom resenju... bar ne na pcju :) (za mac pro nazalost nemam kesa, a mini mi nije dovoljan...)

eto :)

a rek'o, da se ne cimam preko potrebe ako se neki distro izdvojio kao WINNER...

Pa kao najkompletniji sto se tice kext-ova je iPC, tako da je najbolje da probas prvo njega ;)

Nisi u potpisu stavio koju MB imas (to je mnogo vazno) da bih mogao da ti kazem koji bi mogao raditi na toj MB i CPU ;)

Koliko sam video sve stvari sa te MB rade odlicno :) Cak i Snow Leopard odlicno radi sa tom MB. Vidim da imas 7600GS, takodje i sa njom ne bi trebalo da bude problema.
Pucaj odmah na iPC jer sam 100% siguran da ce ti sve lepo raditi.

Poslednja izmena:
btw, ovaj iphone zarazna grickalica... pa bih probao i ja taj MEK!

daklem, hajd mi preporucite neki distro, za konfu iz potpisa... cisto da ne biram na zimi zami zum.... mada procitah zadnjih desetak stranica teme, vidim da je iPC new_and_in, pa krenuh sa skidanjem njega..... al vi vicite... uvek mogu da menjam

EDIT : nesto ne mogu da nadjem iPC x64? ima li toga il nema?

EDIT2: posto x64 nema nigde predpostavljam da ne postoji... takodje ima neke dve verzije 3.5gb i 6.5 pa kapiram da je 6.5 bolja varijanta? jedino sto mi treba dual layer disk....

sta ste vi instalirali?

Mac je 64-bitni jos odavno, tako da ne brini ta jedna verzija sto je to je to.

I naravno skini iPC prema dosadasnjim iskustvima najbolja varijanta.

Nisam video tu sa 6.5 giga, slobodno skini ovu manju, ja imam to.

Poslednja izmena:
milane iz tvoje tastature u boziji ekran!! :p

skinuo se, sad ga rezem na disk, i drzim fige da cu ugledati desktop :)

evo... javljam se sa macOS X-a posle par sitnih greskica :)

instalirah samo cipset, tako da mi komp radi u nekoj uzasnoj rezoluciji, i uzasno secka... al bitno da smo tu :) :) sad polako... jedno po jedno :)

;) jeeej

ovo je bilo lagano :)

nije da bas SVEEE radi, al radi dosta toga :)

Down again... Posle updatea sistema... Nije mi palo na pamet da mozda ne moze ek tako da se updatuje...

Nego, imam jedno pitanje - evo vec treci put uspesno instaliram sistem - bez selektovanog kernela... Dakle zakljucujem da nije neophodno... A kako onda radi OS bez kernela? Ili sam bira neki default?? Inace vidim da je vanila kernel kao kul, posto se komp updatuje glatko, ali ga ja nemam kao opciju na ovom distrou iPCja ... Ajd ako neko moze da napise malo vise o ovome, bas me zanima.... Pozdrav!!

Down again... Posle updatea sistema... Nije mi palo na pamet da mozda ne moze ek tako da se updatuje...

Nego, imam jedno pitanje - evo vec treci put uspesno instaliram sistem - bez selektovanog kernela... Dakle zakljucujem da nije neophodno... A kako onda radi OS bez kernela? Ili sam bira neki default?? Inace vidim da je vanila kernel kao kul, posto se komp updatuje glatko, ali ga ja nemam kao opciju na ovom distrou iPCja ... Ajd ako neko moze da napise malo vise o ovome, bas me zanima.... Pozdrav!!

kad ne izaberes ni jedan kernel (ja tako radim) on instalira cini mi se vanila. Kod mene npr radi update bez problema. Inace update moze da ti s**** neki drajver pa zato npr ti padne sistem. Ali to moze da se resi ulaskom u safe mod (-x) i ponovna instalacija drajvera.

Inace update samo iz autoupdate, nikako nemoj da skidas fajl pa da ga rucno instaliras, jer tako sigurno unistavas sistem.

ajd napisi detaljnije kako... posto sam sad reinstalirao ponovo, jer nisam mogao da se snadjem... nadjoh hiljadu nekih tekstova drndanja kako hakovati sistem posle updatea, i svodi se na cuvanje starih kext ova, pa posle vracanje istih... uglavnom brljanje neko...

kako mogu da vidim koj kernel imam? procitah negde da je vanila samo za C2D intelov, a ja imam C2Q....?

i, ajd ako moze detaljno, kako da sredim sistem posle updatea, jer je fresh instalacija i nista nije dirano - dakle update ga je zeznuo 100%

pozd!

btw
(inace ne mogu da verujem koliko brzo radi mac os x, pre svega startup i shutdown!! vista, i win7 se ne dizu iz sleepa za vreme koje treba ovom macu da se digne od nule heheh :) :))

Poslednja izmena:
Uključi verbose mode startup (sa -v switch-em) pa će ti u prvih nekoliko redova ispisati i koju verziju kernela imaš. Po defaultu za iPC čini mi se da nije vanilla kernel u pitanju.

Update ti ne donosi ništa pretjerano bitno novo osim mogućnosti da instaliraš novi Safari. To je sve. Sve radi jednako dobro kako na 10.5.6, tako i na 10.5.8 (kod kuće na iMac-u mi je .8, a na poslu na hack-u je .6 - vjeruj mi da nema razlike)... U stvari lažem, u ovom slučaju samo glavobolje... :d:d:d

Čini mi se da je yooyo napisao da je nakon update-a samo reinstalirao drajvere... Ali, moguće je da zavisi od ploče do ploče. Takođe, na nekim pločama je moguće instalirati vanilla retail instalaciju. Više detalja i informacija imaš na IM-u...

IM?

Inace treba mi update jer u itunesu ne radi appstore, posto jelte nemam novi safari...

:D

Nazad
Vrh Dno