Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

đavoloid npr...

Uspeo sam, evo me na OS X. :guitar:

Mrežna radi iako nisam ništa od drivera selektovao. Safari razbija kako učitava a skrol neopisivo klizi.
Sutra nastavljam sa testiranjem.

Heh...konfiguracija iz potpisa... iDeneb 10.5.7....uspešno instalirao (dao sam mu ceo hard i napravio samo 1 particiju...(sa "JednoRečnim" imenom inače nije hteo da butuje ;) )
Hard sa Win7 sam raskačio
E sad posle prvog restarta stane kod "beleg ekrana sa jabukom"...probao sam i -v i -x... kod -v poslednje što javi je:

"MAC framework successfully initialized
Using 16384 buffer headers and 4096 cluster IO buffer headers"

Šta da radim? :(

edit: kad u Darwinu ukucam CPUS=1, ispod jabuke počne kružić da se vrti ali u nedogled... cpus=1 -x -v daje isto kao i bez cpus=1...hmmm...

Poslednja izmena:
Prilikom instalacije, ukucaj -v, instaliraj, pa nakon restarta prilikom prvog dizanja oS x-a, ukucaj -f da bi proverio drivere koje si ubacio u instalaciji.

Vratio bios na default i izabrao Voodoo kernel 9.5.0.
Koliko sam našao na netu, da bi radio kernel sa iPC, u biosu treba isključiti C1, Enhaned intel Speed Step technology (EIST) i Idlehalt, inače se konstantno restartuje komp, kao što mi se dešavalo.

Zvuk ne radi za sada, to danas sređujem. Našao sam onaj kext koji si ti koristio: ALC888DualVSTA.pkg

Sad treba da mi objasniš kako da ga instaliram.

Poslednja izmena:
hmm...dakle pažljivo sam birao,kolko sam umeo, koje drivere da instaliram i voodoo kernel sam i ja izabrao...

Sad posle instalacije, kad hoću da bootujem sa harda izbacuje mi boot0 = GPT.....pa testing...testing...boot0 = done...boot1 = error (tu grešku mi je ranije javljao kad u particionisanju dam ime particiji od više reči, a sad sam je nazvao prosto "osx")
Međutim slučajno mi je ostao DVD ubačen i butovao se sa njega i WILLKOMEN ! :D Šta li se to tačno dešava? i igrao sam se malo...nemam internet...a nisam selektovao drivere za LAN , imam "Marvell Yukon 88E8053 ".
Ali i posle toga kad hoću boot sa harda neće....a sa DVDa hoće...ali ne pokreće instalaciju već sistem...kakva je ovo filozofija ? F1 plz :D

jel ima neko predlog koje drivere i fixove da instaliram pa da uporedim sa onim što sam ja radio...
u suštini samo darwin 512 driver za grafiku....ralink 257/267 za wifi (Belkin usb g+ mimo)...chameleon V2...Voodoo kernel...i to je to... neki fix fali ...i driver za mrežnu...

najgore što LAN lampica na ruteru svetli dok sam u iDenebu što znači da ima drivera ? al net neće pa neće...

Poslednja izmena:
Koju imstalaciju da downloadujem a da prodjena AMD 770/710 chipu (dok sam imao intela, radilo je sve ;))??

@Ripper:
Da li si pravio particije na tom disku? Ako jesi izaberi Master Boot Partition Table.. Nemoj nikako GPT.
Dakle obori sistem, i ponovo ga instaliraj ali vodi racuna kada pravis particije.

Heh...ja izabrao GPT...pročitao sam negde da brže radi... a napravio sam mu samo jednu particiju na hardu koji je samo za OSX.. Sad ću da probam sa Master Boot Partition !
p.s. a što li nemam internet ?
p.p.s. jesu dobri ovi Nvidia Darwin drajveri ili da stavim one NVinject ?

Za 8800Gt stavi nDarwin 512. Kod mene odmah prepoznao grafu i rezol. 1920x1200.
Master Boot Partition obavezno.

Odradio sam update na 10.5.8 i sve prošlo ok, samo sam morao da opet instaliram mrežnu. Problem sa zvukom ostaje i dalje.
Instalirao sam:

ALC888DualVSTA
ALC888
ALC889A...i ništa.

Ako neko ima rešenje, nek pljune. :)

Jel imas windoze na toj masini.. ako imas idi u device manager i vidi koji je PCI VEN i DEV za tvoju zvucnu i na osnovu toga instaliraj driver.
I da.. pokusaj da u sounds settings prebacis zvuk sa line-out na headphones ili speakers..

Opis uređaja...............Realtek ALC888
ID uređaja..................10EC-0888
Tip sabirnice...............HDAUDIO
ID uređaja..................10EC-0888
Hardver ID..................HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0888&SUBSYS_1458A002&REV_1000
Realtek ALC888 @ Intel 82801JB ICH10 - High Definition Audio Controller PCI

Poslednja izmena:
Uspeo sam, nisam mogao zaspati dok ne rešim to g*vno :whip:

Instalirao sam ALC1200_1057_SLIM i sad radi odlično :banana:

Krenuo sam opet da experimentisem. Masina iz potpisa.

Instalirao sam poslednji iPC 10.5.6 i sve je proslo ok. Prva instalacija sa svim neophodnim drajverima (i samo drajverima). Butovao sam sistem, tacnije bootovao se do jabuke :) Tu je drljao jedno 30s a nakon toga je iskocio crni prozor koji kaze da moram restart.

Onda sam probao -f opciju da bih video da li se sve loaduje kako valja i dobio poruku da postoje neki problemi u bootu sistema i onda je nastavio boot sa istim rezultatom.

Sledeca instalacija, cista bez ijednog drajvera, ista prica - cim krene da butuje, resetuje se.

Help!

Okej, usepo sam da dignem sistem sa -cpus=1 opcijom.

Sad cu da instaliram sve lepo sa drajverima pa cemo da vidimo kako ce da radi.

Poslednja izmena:
Stavio sam i onaj patch za cpus=1 da instalira pa ce, nadam se, raditi bez toga. Glupo je da sistem radi samo na 1 jezgru.

Meni vidi: Procesor: 1, Cores 2, 4 GHz :)

Pu nemam srece, sada nece da se butuje, zaustavlja se kod /usr/sbin/ocspd i to je to. Kazu da je issue sa drajverima za nv. Probacemo bez njih...

EDIT: izgleda da je GTX280 taj koji koci jer ne postoje dobri drajveri vec moze da radi samo u VESA modu. Smor...

Poslednja izmena:
Hoooray! Radi :)

Ovo kuckam iz Mac OS-a :) Grafika je u VESA modu i prepoznaje mi samo 1 core od 4 moguca. Kako to da sredim? Sve ostalo radi - Audigy 4 radio sa KX drajverima, kamericu mi je automatski prepoznao kao i BT.

Kutija, vrati mašinu i BIOS na default, pa onda probaj instalaciju. Mac je jako osjetljiv po tom pitanju - meni na mašini nije htio da se instalira sve dok sve nisam vratio na default.

Što se nevidimje tiče, pravac ovdje...

Ajd' zdravo. ;)

Probao sam uputstvo odavde i delimicno je uspelo - prilikom boota, splash screen je presao u tacnu rezoluciju i onda e pojavio crni ekran smrti :(

Idemo iz pocetka (#4) posto ne mogu da bootujem u safe mod :)

Poslednja izmena:
Na linko koji je postovao Castor se nalazi objasnjenje kako se moze srediti problem sa mojom grafom. Upravo skidam neophodne programe i, da, taj drajver mora da se koristi (samo modifikovan jer poseduje proveru masine).

Za 30tak min cemo znati :)

Btw, pitanje - da li to sto Mac OS prepoznaje samo 1 core od 4 koliko ih ja imam utice na performanse sistema i da li uopste postoji neki nacin da se to sredi?

Vrh Dno