Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Tražiš final, tj. PPF5...

Ne mogu da ti garantujem ništa, ali probaj ovo.
http://iwidarwin.googlecode.com/svn/trunk/iwi3945_new-osx10.5/iwi3945.dmg

Uputstvo:
Steps
1) Download the appropriate driver from the main page

2) Close all applications that are running

3) Mount the DMG file you have downloaded

4) Copy the matching version of NetworkSelector to a place that is easy to remember and run it to configure your card

5) Open the package in the newly mounted drive to load the installer program.

6) Click continue to install and select the hard drive where OSX is installed

7) You may have to enter your password before the installation will continue

8) When the installation completes the installer will ask you to reboot.

9) After the reboot open "Network Preferences" and the adapter will be listed.

Napomena.
Sve što radite radite na sopstvenu odgovornost.

Poslednja izmena:
Nikad necu uspeti da stavim Leopard na Toshibu P300. Ne radi mi tastatura, nece da se gasi, ne radi sleep, ne radi grafika (bas za HD3450 Mobility NEMA drajvera), ne radi wireless..

:(

Pa uzmi macbook novi, on realno vredi vishe nego taj 17" ekran :d

Stavio Vistu i nije mi taj feeling. Inace imam zalepljen Apple logo na poledjini ekrana :p

Ako ti je uteha ... na toshibama su bar uspeli da poguraju grafiku sa full QE/CI ali na external display-u (3650 mobility je u pitanju, ali to mu dodje ista serija karti kao i 3450? ) U pitanju je Toshiba A300-1HP uz ovaj drajver

2vs3x44.jpg

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=149872 ishchitaj ovaj thread, mozda ti pomogne.

Meni na Dell Studio 17 (3650 mobility - jedina razlika u odnosu na onu gore je 256vs512mb) nist ne pomaze :( Ali sve se nadam da su blizu resenja :)

Mala ispravka, imam ATI 3470:

ATI Radeon HD 3450 & 3470 pcie
Device ID:
Coming soon

Znaci nema leba do daljnjeg :) Nadam se da ce izbaciti neku verziju koju mogu normalno da je instaliram uz minimum dodanog bauljanja po netu trazeci kako da rodim drajvere :S:

Dzaba sve to kada nema drajvera za Audigy 4 koliko vidim :|

Ma besh ti onda to kad ja moram da koristim integrusu. Ajde bar da imaju drajveri za profi kartice kao sto je EMU0404 koji isto imam u masini, ali nema ni to.

Fail... Ne treba meni MacOS na mojoj masini da mi bude lep i da se hvalim kako imam do jaja ikonice i dock, to imam i na MacBook Pro-u za kojim upravo sedim :) Bas steta...

Poslednja izmena:
I meni je to jedan od razloga zbog kog vise koristim win, nema sanse da se vratim na integrusu.
Cudno da niko nezbudzi neki driver

Ako taj relese nece raditi na laptopu onda definitivno odustajem... smrc...

Samo da vam javim da sam uspeshno instalirao iPC distribuciju

Grafika je odma prepoznata, jedino sam ja zeznuo pa samo izabrao azalia codec [umesto i AC97]

Sistem radi super ali mi jedino prijavljuje da proc radi na 4ghz :d

Ma jok, to je standardna fora za 4Ghz nista se ne brini, tako i meni pokazuje. :)

Poslednja izmena:
Ja tek sad provalio da mi ne radi zvuk :)

Je l' zna neko shta da instaliram od kodeka (gigabyte-ep35-ds3 je plocha) ?

Na poludelom meku sam nashao da je potreban ALC888 i neki AppleHDA patcher

Ako ima neko ljubazan da poshalje dotichni meni na PM poshto vec 10 minuta surfujem i nikako da nadjem ono shto meni treba.

Isto tako postojala je aplikacija koja pechuje te drajvere samo ime joj ne znam :)

Nema tu nikakve nauke prevelike.
Aplikaciju ću da ti dam, samo ti treba kodek dump. To ćes naći na IM.

Pokreneš program, u program prevučeš *.txt fajl (u kome se nalazi gomila nekih karaktera (da ne objašnjavam), koji ti predstavljaju kodek dump) i to je to. :)

Kačim i kodek dump od ALC885.

Prilozi

• AppleHDAPatcherv1.20.zip
    981.4 KB · Pregleda: 32
  • ALC_885_Codec.txt
    8.9 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
Ja ovde neshto ne radim dobro :)

Skinuo sam tvoj program [patcher], pokrenem zabu, prevuchem txt u program i ikonica mi bega nazad :D

EDIT:

Uspeo sam, ali i dalje ne radi :)

Idemo dalje :d

Poslednja izmena:
Treba ti kodek dump od ALC888 ovo sto sam okacio je ALC885.

btw
Nije moj program. :D

Poslednja izmena:
Jel'neko instalirao 10.5.6 na hackontosh (bilo koji), ali baš updateovao neku raniju verziju (10.5.5, 10.5.4...) a ne "čista" instalacija 10.5.6? Utisci, uputstvo?

Leo4All 10.5.2, skinuo combo update 10.5.6 sa apple sajta i instalirao, ostalo sto je bilo da se updatuje preko "Software update".

Treba ti kodek dump od ALC888 ovo sto sam okacio je ALC885.

btw
Nije moj program. :D

Negde se spominje i ALC889a da treba.

Konfuzija totalna :(

Ova iPC instalacija ima doosta podrzanih drajvera [izmedju ostalog i te alc-ove] samo shto nikako da zabodem pravu kombinaciju :wall:

Poslednja izmena:
No pain no gain. :)

Mora više puta da se instalira, kada se prvi put podiže sistem. I to je jedna neminovnost. Ja sam 7 ili 8 puta instalirao ne bih li sastavio instalaciju da valja. Dobro sam prošao. :)

Vrh Dno