Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

... daj neki link za dl ...

Svojevremeno sam ga skinuo sa demonoida, sada ga nesto ne vidim po torentima koje posecujem.

Inace, ponovo se akam sa Leopardom i samo jednom rezolucijom 1024x768. Probao sam opet nekoliko varijanti editovanja u ... com.apple.Boot.plist i nista nije dalo rezultat.

E sad, posto Uphuck uredno vidi moj LG L222WS i nudi mnostvo rezolucija, postoji li mogucnost da iz njega kopiram potrebne fajlove u Leoparda ? Ili je potrebno nesto malko editovati?
Mislim na /System/Library/Displays/Overrides .... pa onda u Contents editovati malko ono u Localizable.strings :

"Unknown Display" = "Display";
"VGA Display" = "VGA Display";
"Color LCD" = "Color LCD";
"Multiple Scan Display" = "Multiple Scan Display";
"Full-Page Display" = "Full-Page Display";
"Television" = "Television";
"Two-Page Display" = "Two-Page Display";

"iMac" = "iMac";
"iBook" = "iBook";
"Apple Studio Display" = "Apple Studio Display";
"Apple Cinema Display" = "Apple Cinema Display";
"Studio Display 21" = "Studio Display 21";

Nisam nista slicno radio pa zato pitam ... a ne bih da jopet sk*njam Lea :)

Jedino po pitanju rezloucija što treba da se menja je com.apple.Boot.plist ...

Jedino po pitanju rezloucija što treba da se menja je com.apple.Boot.plist ...

Verujem da si u pravu, ali pitao sam to zato sto sam tragajuci za resenjem izbora rezolucije, na nekoliko sajtova procitao da je jedan od preduslova za editovanje tog plist-a da, pored graficke karte, bude prepoznat i monitor pa se navodno definise njegova native rezolucija, a vece rezolucije se dodaju u taj plist...
To mi se na neki nacin cini logicnim ako uzmem u obzir da Uphuck uredno vidi monitor, a drajver za graficku je identican i kod njega i kod Lea. Razlika je u tome sto Leo ne vidi monitor kao takav vec samo kao Display.

Pazi meni u Tigru nije prepoznao monitor a dok sam tražio kompatibilnu grafičku samo mi je jednu prepoznao koju sam i zadržao, ali sam na svakoj uspevao da namestim rezoluciju, jedino što me zezalo su bili drajveri.

Pri instalaciji Tigrica odabrao sam Titan drajvere za nVidiu i Kernel 9.0.2, i sve je sljakalo bez problema. Kod ovog Lea (verzija Leo4All 10.5.2 Universal AMD/Intel) nije bilo Titan drajvera ali on moju 7300GT vidi kako treba ... ono Vendor i ID.
E sad, nasao sam ovo :
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Titan
pa me zanima koliko je uputno da napravim ovo iz dela "How to I instal Titan" ? Tj, vise me zanima kako da se posle vratim na postojece stanje ako bi ovaj postupak urodio padom OS :)
Poucen iskustvom iz Tigra, pretpostavljam da bi ovim postupkom konacno dobio zeljenu rezoluciju.

Hvala Jurke, moracu da jurcam po torrentima.

Poslednja izmena:
Evo ovako, da prijavim rezultat experimenta :)
Dakle, instalacijom Titan drajvera u Leo 10.5.2, dobio sam izbor rezolucija od 640x480 do 1680x1050 ... dakle i trazenu 1440x900.
Monitor je prepoznat kao L222W, mada je L222WS, sto u krajnjem nije ni bitno.
Tako da ako neko ima NF4, Venice i 7300GT DDR3, Titan drajveri resavaju sve probleme sa rezolucijom monitora.

Ajde ljudi da mi neko pomogne:
-skinuo sam image od 2.5 GB shto kad se raspakuje dobije se 16.1 GB
-raspakovao na novi disk i tu kopirao write leopard-x86-flat-img to disk1.bat i dd -list.bat i dd.exe
-pokrenuo dd -list.bat i write leopard-x86-flat-img to disk1.bat
-extrass-ovalo je image posle nekih 10 min
-kad bootujem na taj hdd ovaj logo stoji do beskrajnosti:

Komp mozete videti pod moja mashina s tim da je HDD nov Maxtor SataII ( tachna oznaka MAXTOR STM3250310AS )

:wave:

Flat image je prilicno zastarela stvar, skini iAtkos ili Kalyway(moja preporuka) i resices se svih muka

Narezao sam Kalyway 10.5.1 na DVD bootovao sa njega i zapne ovde:

Shta sad ? :)

Imamo skoro indeticne masine (osim p35) jedino sam ja instaliro kalawej na ide hard od 80 giga.Menjaj u biosu podesavanja za hard tu ti je negde problem.

Mene zanima jel moze da se raspakuje image od kalway-a ili iAtakosa i kako se to radi poshto nisam skapirao za raspakivanje?

Zasto bi ga raspakivo ??

Imamo skoro indeticne masine (osim p35) jedino sam ja instaliro kalawej na ide hard od 80 giga.Menjaj u biosu podesavanja za hard tu ti je negde problem.

Malo sam googlovao i evo shto sam probao: negde sam prochitao da DVD-rom treba namestiti na master a hdd na slave... poshto ja hocu da instaliram na SATA HDD samo sam iskljuchio IDE HDD i DVD-Rom namestio na master... takodje SATA HDD sam prikachio na SATA1 prikljuchak i drugi HDD sam otkachio... - ovo nije pomoglo - dobijam istu greshku...
Takodje sam negde prochitao da treba obrisati neki file iz .ISO image-a mada to nisam probao...

Shta treba ovde da namestim ?

Mene zanima jel moze da se raspakuje image od kalway-a ili iAtakosa i kako se to radi poshto nisam skapirao za raspakivanje?

Vidi skinesh Kalyway i kad ga narezesh na DVD preko magicISO ( barem sam ja tako uradio ) i dobijesh ovo: mada mi bash neuliva poverenje :S:

Poshto kad image otvorim u MagicISO-u dobijem puno vishe file-ova: ( mada je DVD narezivalo nekih 12 min na 8x brzini )

http://irc.osx86.hu/
nadji chat sobu kalyway 10.5.1 tu ces naci sve potrebne informacije, mozes cak i sa kalyway-em licno da popricas mozda ti on pomogne.....

probaj da rezes na manjoj brzini 2x-4x to je nekim ljudima pomoglo...

Poslednja izmena:
Pa kako aman :)

Mozda sam glup,zato smilujte se i po mogucstvu, uverite me u suprotno.

Skinuo sam image fajl ToH_x86_9A581_RC2.iso velicine 4.4gb.
I to bi trebao biti instalacioni fajl mac os x leopard za amd.
Medjutim kada ga otvorim sa nero image drajvom i winrar-om pokazuje mi 8 fajlova ukupne velicine 400-500kb i to je sve. Ne vidim nigde instalaciju niti bilo kakav drugi fajl osim sledecih:
chain0.
cdboot.
boothelp.txt
boot1u.
boot1h.
boot0.
boot.cat
boot.

Ne znam gde je nestalo 4gb. Da li trebam da otvorim ili narezem na neki poseban nacin ovaj image fajl ili sam skino' s>eban fajl.
Ako jesam neka mi neko da link ili precizan naziv dobrog.Znaci treba mi za amd leopard.:wall::wall::wall::wall::wall::smash::smash::wall:

Samo idi desni klik na njega pa open with pa izaberi nero burning rom i klikni Burn i narezi na prazan dvd. I to je to.

Odradio, hvala na savetu.
Nego, jel' moze neko da mi potvrdi da ovaj ToH_x86_9A581_RC2.iso je 100% za amd mashine?

Brassil Mac skinut [image od 2.5gb] raspakovao na IDE hard i pojavio mi se ovaj znak shto ima Pablo.

Posle jednog reboot-a sve radi fino. Proc je prepoznat, zvuk je prepoznat, mreza prepoznata, dok sam jedino cimao terminal da forsira rezoluciju 1280x1024. Od mana bi samo za grafiku dao, poshto deluje sirovo [nema transparencije menija npr.] mada on radi super i ovako. Svi hardovi su prikacheni i lepo mi prepoznaje win particije, dok u winu morace da se instalira neki third party sw.

Poslednja izmena:
Evo sad procitah da kalyway 10.5.1 ima problem sa instalacijom kada u masini imate PATA DVD koga kontrolise JMicron (i sam imam tu varijantu mada jos nisam probao instalaciju).Sa SATA DVD-om nema problema.

Evo sad procitah da kalyway 10.5.1 ima problem sa instalacijom kada u masini imate PATA DVD koga kontrolise JMicron (i sam imam tu varijantu mada jos nisam probao instalaciju).Sa SATA DVD-om nema problema.

Tog Kalyway-a imam ja skinutog i bash imam taj PATA Controler ( JMicron )...

Kazesh da sa SATA DVD-om nema problema ? Ondu cu morati da kupim SATA DVD - ionako mi smetaju ovi glomazni IDE kablovi a DVD-RW nije neshto skup...

Imam par pitanja vezano za Leoparda:

1. Skinuo sam neki image sa Neta koji zauzima nevoravatnih 7.5Gb (tacan naziv je osx-leopard105.iso). Da li sam skinuo pravu stvar posto vidim da ljudi pomilju da postoje verzije i od nekih ~2Gb???? Planiram da kupim DL disk i da narezem ovaj ISO...

2. Da li postoje i x64 i x86 verzije Leoprda i koju da instaliram.. Da li, ako postoji x64, ima svih drajvera za moju mashinu iz potpisa....

3. Kupio sam juce HDD od 500Gb a ova dva Seagate planiram da stavim u RAID.. Da li ce biti nekih problema vezanh za isti?

Prvi put se srecem sa doticnim OS-om tako da je svaka sugestija vezana za instalaciju i podesavanje dobro dosla.. Moze i na PM.

1. Ta verzija je prilicno zastarela. Bolje skini iAtkos ili Kalyway koji su oko 2-2.5 GB.
2. Ne postoje sve je to isto kod OSX-a.
3.Nemoj da pravis hardverski raid pomocu alata koji si dobio uz plocu vec napravi softverski iz Mac Disk Utility-a. To je jedini nacin da radi.

Probao sam Leo na Prescotu 3.0, 2x512MB Kingston ddr400, gigabyte 8IPE1000-G, 6600GT i 215d pioneer i nikako neće. Mada nisam se mnogo zezao ali i dalje je problem ta grafika ... pa čisto da znate ;)

Instalirao Kalyway bez problema (izgleda da ono sa JMicronom ne vazi za 368 chip).Posle instalacije ne rade:
1. zvuk (ni ALC885 ni soundblaster, mada sam za blaster i znao ali sam mislio da ce bar 885 da radi).
2. wireless (Atheros 5005G),pokusavao da instaliram kao Airport al` nista (za sada)
3. Marvell gigabit lan
Ostalo radi odlicno.

Nazad
Vrh Dno