Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Ne postoji "problem" sa verzijama, već problem sa našim mašinama... Apple je OS X napravio sa unapred poznatim ograničenjem - da će da trči na određenom hardveru i njegovim modifikacijama. Sve ostalo je jednostavno - krpljenje. Možda neko nema taj pogled na ovu stvar, ali ja nažalost (ili na sreću) tako.

Meni ne smeta, radio sam na Mac-u davno, još od prvih modela, ali ga nikad (do skoro) nisam imao. Prije nego sam uzeo Mini-ja, podigao sam Hackintosh i radio je - vjerujem samo zato što sam imao komponente najsličnije njihovoj platformi. Na AMD-u ga nikad nisam pokrenuo...

Dakle, smatram da je najbolja i najkompletnija ona verzija koja tebi radi na tvojoj mašini, a to nažalost nećeš otkriti sa jednom instalacijom (ako ti se žuri, pa ćeš da skidaš pet različitih flavour-a instalacije - iATKOS, Kalyway, ko li još ima), tj. hoćeš (ako ti se ne žuri i pratiš bench forum, insanely mac forum, hackintosh forum). Nažalost, ali situacija je takva. Meni se otvorila prilika i uzeo sam Mini-ja - jeste da nije nešto posebno (ali radi savršeno), ali i dalje gledam da se poigram sa Hackintosh-em...

Nadam se da se niko ne ljuti na malo širem odgovoru... Kao i njegovom sadržaju...

Pozdrav.

PS: Smoke, barem se potrudi da napišeš potpuno konfiguraciju u My computer profilu, kako bi mogli da znamo šta imaš i da i damo smislen prijedlog.

Kao što Castor kaže problem je što mi pokušavamo da nateramo da nešto radi na kompjuterima za koje nije predviđen, ali valjda je to poenta Benchmark foruma, bar je ja vidim u tome.

Po meni i ljudima oko mene i po onome što sam čitao Kalyway je najbolja verzija naravno posle one od 17GB ali meni se uopšte nije sviđala ta varijanta pa sam čekao da izđe instalacija a ne da polovičnu instalaciju pokrećem iz windowsa!

Evo sad cu da idem da updatujem moj profil...

sto se tice guranja macOSa na PC-je znam da to nije to. Vec sam imao jednu od verzija instaliranu i nikad nije radila savrseno kako treba... but that is the fun of it. Ali to je bilo na nekom spare computeru... sad ocu da ga stavim na moj iz profila... s tim sto bi onda prvi put pokusavao da ga teram sa win na drugom HHDu.

... cisto sam se nadao da neko ima neku verziju koja lepo radi... ili koju moze da preporuci.. znaci ocu cistu instalaciju, winXP ce biti na drugom hddu... komponente mislim da nisu prestare al relativno su popularne.

Tebi bi trebalo sve savršeno da radi. Samo treba malo vremena da se sve to namesti tj da provališ kako se to radi!
Meni na jednoj mašini radi sve savršeno osim firefoxa koji zamuckuje ali svi kažu da je to zato što nije pisan u Cocoa-u, ali i tu ima rešenje jer trenutno koristim FF3beta tj nightly builds verziju, tzv Minefield!

Da li je moguce povezati moj hard iz laptopa (ASUS X51R) i moj desktop pc? Jer drugacije ne mogu da instal, tj. da onih 17 smestim na laptop

Da li je moguce povezati moj hard iz laptopa (ASUS X51R) i moj desktop pc? Jer drugacije ne mogu da instal, tj. da onih 17 smestim na laptop

Nisam baš najbolje razumeo pitanje ali se valjda odnosi na onaj Flat image od 17GB! Možeš povezati ali razlika u hardveru kasnije može da ti napravi problem kada vratiš hard u laptop!

E sad mozda je glupo pitanje ali ajde: :p
Skinuo sam onu verziju od 2.5 GB shto se raspakuje na 17 GB i zanima me jeli bitno dali je instaliram na SATA ili IDE HDD-u ?? Poshto imam jedan stari IDE HDD od 20 GB ( ustvari nekih 19 GB ) na 5.4 rpm i u instalaciji pishe da treba minimum 20 GB...
Sad on je jako buchan i spor pa razmishljam da kupim neki od 80 - 120 GB pa da znam dali da kupujem IDE ili SATA - mada bi mi SATA vishe odgovarao....
Znam da niko sa sigurnoshcu nemoze da mi kaze ali barem onako odokativno....

Instalirao sam ToH RCC2 SSE3 neprepoznaje mi dual cpu vidi samo jedno jezgro....ranije sam na insanlymac forumu naleteo na resenje ali sad ne mogu da ga nadjem ubi se trazeci...pa reko da pitam ovde?!

instalirao i imam jedno pitanje.. ako neko zna

uspesno zavrsena instalacija kalyway-a, sa update-ovima....
medjutim...
kada podignem cinebench ili geekbench, prijave mi da mi je Leopard 32bitni a ne 64bitni? jel ista situacija kod vas koji ste podigli leopard i znate li o cemu se radi...

Jedno pitanje

Jel' i dalje zeza leopard sa jmicron kontrolerom. Skinuo sam kalyway torent od 4.5 giga [lepo napomenjeno da je hackintosh u pitanju], i butuje lepo disk ali opet prikazuje apple.boot.plist poruku ko i shto je svojevremeno radio tigar. Jel' opet nema pomoci nesrecnom ovom mom p5b-u?

Uskoro menjam plochu i koliko vidim odavde gigabyte-p35-d3 se pokazala ko dobitna kombinacija?

P965 chipset perfektno je podrzan od strane Hackintosh-a i kao i sam Jnicron kontroler. Skini iAtkos verziju i instaliraj nju, i obavezno prilikom instalacije idi u advanced meni i podesi patcheve za instalaciju.

dodjavola :)

Treba mi mala pomoc u vezi verzije Leoparda, posto pokusavam da ga nabudzim na laptop (Acer Aspire 5920G)... Znaci, sledeca konfiguracija je u pitanju:

Intel 965P M chipset
Intel Core2Duo T7300 (2GHz)
160GB HDD SATA
NVidia GeForce Go 8600GT 512MB GDDR2
15.4" WXGA 1280x800

p.s. Probao sam neki Kalyway (nesto sto je ortak skinuo cim se pojavilo), odradim instalaciju sa/bez driver-a (nebitno), i nema sanse da se "podigne" sistem. Ili stoji na onom black screen-u ili se beskonacno vrti ona glupost... Pitanje je da li da pokusavam i dalje s ovim (i sta da mu radim da bi proradio), da skidam neki noviji Kalyway (ako uopste postoji) ili da skinem taj iAtkos ili vec koji?

Pozz

Poslednja izmena:
Kada dizes sistem ukucaj u komandnoj liniji -x da se podigne u safe modu ili -x -v da vidis gde ce da zakuca, odnosno mozes samo -v i znaces otprilike sta je problematicno.

Pozdrav svima, instalirao sam uspeno Leopard Zephyroth 10.5.2 izadnje, ali imam problem sa zvukom i mreznom karticom.

Moje konfiguracija je:
MSI K9N Ultra (nForce 570 Chipset)
AMD Ahtlon X2 64 3800+
2GB Ram-a

Zvucna je u Windowsu Realtek High Definition Audio, a mrezna je NVIDIA nForce Networking controler.

Molim za pomoc oko instalacije drajvera za ove komponente?

Uspeo sam da instaliram zvucnu, ali ovaj nForce networking controller nema sanse izgleda, tako da sam ubacio pci mreznu karticu baziranu na Realtek cipu i ona radi, tj. internet radi.

Poslednja izmena:
@ delboy: Ok, probacu i to, valjda cu uspeti nesto da uradim.

Nego, jel' zna neko da li je mozda taj iAtkos bolji za ovu moju konfiguraciju (da li je manje cimanje namestiti) ili je sve to isto? I sta znaci ono 512MB (misli se na RAM) u Kalyway installer-u (pitam posto imam 2GB)? Da li znaci nesto ili stoji onako, bzvz

Poslednja izmena:
512mb je minimalna kolicina rama za pokretanje, sa 2giga radice vise nego pristojno. Sto se tice samih instalacija lakse se instalira Kalyway, mada ni iAtkos nije problematican, samo iscitaj uputstvo, i obavezno prilikom instalacije idi na advanced meni i odaberi patcheve i drajvere za instalaciju.

P965 chipset perfektno je podrzan od strane Hackintosh-a i kao i sam Jnicron kontroler. Skini iAtkos verziju i instaliraj nju, i obavezno prilikom instalacije idi u advanced meni i podesi patcheve za instalaciju.

Ermm iAtakos mi prijavljuje isto :d [apple.boot.plist]

Izgleda da nema nishta bez zamene matichne ili da batalim ovo zezanje i uzmem imac-a :)

edit: Ako neko ima ideju shta da izmenjam u biosu, poshto kontam da greshim negde nek javlja.

Poslednja izmena:
Treba mi mala pomoc u vezi verzije Leoparda, posto pokusavam da ga nabudzim na laptop (Acer Aspire 5920G)... Znaci, sledeca konfiguracija je u pitanju:

Intel 965P M chipset
Intel Core2Duo T7300 (2GHz)
160GB HDD SATA
NVidia GeForce Go 8600GT 512MB GDDR2
15.4" WXGA 1280x800

p.s. Probao sam neki Kalyway (nesto sto je ortak skinuo cim se pojavilo), odradim instalaciju sa/bez driver-a (nebitno), i nema sanse da se "podigne" sistem. Ili stoji na onom black screen-u ili se beskonacno vrti ona glupost... Pitanje je da li da pokusavam i dalje s ovim (i sta da mu radim da bi proradio), da skidam neki noviji Kalyway (ako uopste postoji) ili da skinem taj iAtkos ili vec koji?

Pozz

Kalyway je najbolja varijanta(ostali budze kernel sa kalyway dobijas vanilla kernel) ....sa/bez drivera nikako nije nebitno...veoma bitno zato ti se i nije podigao sistem..verovatno nisi instalirao bootloader....mislim da kalyway dolazi sa uputstvom,procitaj ako ne onda insanly mac forum za mnogo vise informacija!

Ima ova Zephyroth Leopard 10.5.2 AMD EFI verzija i na Rapidu. Ako smem postavicu linkove.

Meni nonstop javlja "Still waiting for root device" na pocetku butovanja. Narezao sam na dvd instalaciju. Ovu sto sam pomenuo u proslom postu. Diskovi su mi vezani u Raid0. Jel ima neko veze o cemu se tu radi?

Koliko ja znam mac os ne prepoznaje softverski raid. Samo uz neke G5 stize pravi hardverski raid. Tako da ce ti instalacija (kalyway) to videti kao 2 odvojena diska ako je u pitanju npr ICH9R kontroler.

To neće da ti radi... Skoro pa sigurno...

Stavio sam jos jedan hard od 80GB na IDE, pa cu kasnije da vidim na njega da probam.

Iskljucio sam SATA diskove skroz i presao sam onu "still waiting" prepreku. Ali sada mi je instalacija stala kod "System model name: 178xa-a2t". Cekao sam par minuta i resetovao. Sta li je sada u pitanju?!

Jel moze neko ko je instalirao OS X na AMD-u da napise konfiguraciju, posebno me intereusju ploce na kojima radi kao i da li radi na Phenomu.

Meni je na jednom laptopu sa 965 chipsetom gde je instalacija prolazila bez problema, ali se sistem nije podizao pomoglo da ukljucim AHCI mod u biosu.
Takodje, driver nije prepoznavao monitor tako da je radilo samo sa eksternim monitorom, pa je bilo potrebno malo cackanja po konzoli.

Nazad
Vrh Dno