Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

neko zna sta je :D

i molim vas neka mi neko odgovori na ono predhodno pitanje gore

Što se particija tiče, prvo prekopiraj sve te podatke na drugi HDD ili druge HDDove, jer ćeš u suprotnom ostati bez njih. Windows podržava do 4 primarne particije, a za OS X - iskreno ne znam. Koliko ja vidim iz one tvoje prve slike, tebi te particije samo nemaju imena (Untitled, Untitled 1), a takvo ti je i stanje u Vista-i...

Sa zvukom je postojao problem i pod Tigrom, ne znam da li je to sada riješeno... Ja ga nisam uspio riješiti na Tigru ni pored SkippyRetard-ovog uputstva za editovanje MIDI konfiguracije... Sad na Mini-ju sa Leopard-om imam isti taj problem, ali vjerujem da će se riješiti nakon povezivanja zvučnika preko optike... :d

Što se programa tiče, to je krajnje jednostavno - kad otvoriš taj .dmg fajl samo prevučeš taj .app fajl u Applications ili Utilities folder i to je to. Odatle ga pokrećeš i nemaš više potrebe da čuvaš taj .dmg fajl osim za potrebe ponovne "instalacije" tog programa.

Što se liste programa tiče, ti sam najbolje znaš šta ti treba, a ima već otvorena jedna tema sa nazivom "Preporuke za koristan softver pod OS X-om", pa vjerujem da ćeš tamo naći sve što te zanima. Takođe, Mac OS X podforum ti je isto tako sa svima temama pomalo izvor softvera...

ok hvala
sad sam skunuo neke zezancije za ACH888 chipset ali cu ga sutra/prekosutra isprobam da vidim kako radi jer sad sam zauzet pa cu vam javim kako je proslo.

A to za hdd trebalo bi pod hirtno da reformatiram sve particije sem c-a.. posto izgleda da stavrno nesto nije u redu jer sam skinuo 2 programa za mac koja mogu da citaju NTFS particije ali open nece ... :(

a sto sto se tice programa pitam jer sam skidao neke programe koje u sebi imaju na primer nekoliko app fajlova i neke direrorijume kao na primer Stuffit jer kad njega otvorim ima folder u njemu mislim da ima 3-4 app fajla neki text i jos lom nekih fajlova i foldera pa mene zanima dali iz toga samo treba da prebacim samo appz ili moram da ih prebacm gde vec treba da stoje.
Ja mislimd a postoji jos neki direktorujum gde su origrami jer kad asm instalirao ovaj kalyway mac on je dosao sa nekim dodatnim programima kao na primer VLC player koji je nalazio u Applications znaci imalo je samo ono vlc.app ali kad sam skino neki patch sa Insanelymac forum-a kako bi vratio izgled leoparda na fabricko podesavanje jer je ovaj kalyway nesto podesavao i menjao tako da posle nije bilo tog programa u Applications niti jos nekih dodatnig programa :(
jes da nisam koristio ono spotlight ili ti search u macu :D sam mi je palo napamet pa zato se pitam mora da postoji kod njega nesto kao sto je kod windowsa program files :D
i ovaj dali postoji nesto kao sto je unistall kod widowsa za mac posto sam instalirao 10 programa za otvaranje rar fajlova :D tako da mi sad ostali smetaju a da brisem samo app ne ide jer ne secam se dali je samo to bilo ili je imalo jos nekih direktorijuma to jes fajlova

jos ovo,koji je najbolji program da pokrecem programe iz winodwsa ili ti igre :D
ja sam instalirao CROSSOVER i sa njim sam pokrenuo to jes instalirao winamp i office ali sam posle ofice makao :D
dali ima neki bolji?

Moj problem

Uspeo sam instalirati KALYWAY_LEO_10.5.1intel_SSE2_SSE3 i sve radi osim zvuka nemogu pronaci nigde drajvere za alc 885 (gigabajt p35-s3). Probao sam alc 883 i alc 861 ali se nepojavljuje nikakav audio uredjaj.Inace imam u masini i SB Live! 24-bit.Graficku i sve ostalo prepoznaje :smash:

Jedina dva programa koja sam vidio da imaju instalaciju su Microsoft Office 2004 i j.b.ni StuffIt. Sve ostalo je po principu prevlačenja. Čak i Office kad instaliraš jednom, možeš da ga poslije prevlačiš sa instalacije na instalaciju, a StuffIt moraš ponovo da instaliraš zbog nekih njegovih gluposti.

uninstall @ Win = delete @ Mac, toliko je jednostavno...

ok namestio sam 5.1 ali samo kod podesavanja radi svi zvucnici ali kad upalim itunes samo mi radi 2 saraound zvunika i subuferf ali ostali ni da bekni ali posle ponovo odem u podesavanja tamo sve ok svaki zvucnik reaguje kad ih testiram ali itunes necce da nema negde da se podesi koji izlaz/ulaz da koriste programi ?

Radi namesti sam XP mi je gasio lan karticu kad se gasi, pa kad se pali ponovo je pali.Srecom vista to neradi sad kad prelazim na mac iz Xp-a moram prvo u vistu pa u mac ali radi.Kad namestis bios instalacija je laka skoro sve radi kod mene osim zvuka ali stavio sam alc 889a i sad sve radi :banana::banana::banana:

Zna li neko kako da postavim rutu
route add 192.168.0.0 192.168.19.1 255.255.255.0 koja radi (da bi wireless i ADSL radili) kako treba ali se prilikom restarta mora ponovo kucati?

Da li ima negde da se edituje neki startup file ili kao na Linux\BSD-u mora da se pise skripta pa da se negde ostavi da je OSX podize prilikom starta? Pitam zato sto se na winu jednostavno doda argument -p i stvar resena zauvek, a Linux resavam skirptom jer je cesto menjam. E sada nalazio sam nesto na netu ali mi je nesto konfuzno. Kako najlakse ovo resiti?

skinuo sam kalyway i narezao nekoliko dvd-jeva pomocu nekoliko programa iz xp-a (UltraISO, PowerISO, transMac, nero), ali nijedan nije butabilan. gde gresim?

greskom sam vec postovao o ovome na drugoj temi.

Trebao si levo da skreneš kod Albukerkija :d

Nego jesi li odradio CRC ili ostale check-out-e tog image-a? Imaš li VMware ili neki sličan softver? Ako imaš isprobaj na njemu da li će da radi!

nemam vmware. kalyway sam skinuo sa rapidshare-a (10.5.1) pa kapiram da ako se normalno rapsakovao iz 35 arhiva da je OK. ustvari, kako da proverim checksum?

Imam problem sa kursorom na 10.5.1 grafika je intel 950gma. Kursor u poljima za pretrazivanje poludi ili mi se u gornjem levom uglu pojavi kvadratic ponekad. Ima li neki patch za ovo ili neko podesavanje?

http://search.utorrent.com/search.php?q=Zephyroth&e=http://thepiratebay.org/search.php?q=&u=1

DO NOT DOWNLOAD OR INSTALL
i have succesfully installed leopard on
Sempron64 2600 2x512 ram ati9550 256mb
IT WILL DAMAGE YOUR HARD DRIVE
IT HAPPENED TO ME. IT IS NOT A JOKE. THIS WILL CRIPPLE YOUR BOOT FILES:
"invalid partition table"
WITH LUCK YOU CAN INSTALL VISTA BUT NO XP
if you have already installed... leopard is stuck on 60hz refresh rate with no ati drivers and it is IMPOSSIBLE OT RUN WINDOWS APPS ON IT. You will get error.
.
.
.
YOU RISK PERMANENT DAMAGE TO YOUR COMPUTER WITH ANY LEOPARD INSTALLATION.
I am not a n00b and i will not touch os x again after what happened. I AM STILL UNABLE TO INSTALL XP and writing from vista

"invalid partition table" at boot. BEWARE AND DO NOT DOWNLOAD. i had a perfect case install and still...

DOWNLOAD OR INSTALL ON YOUR OWN RISK. COMPUTER PERMANENTLY DAMAGED WITH ANY LEOPARD NOT JUST THIS ONE. it`s because of hfs.

YOU HAVE BEEN WARNED.
i wrote this to prevent otherf from experiencing what i have gone through.

@CHIPC

E ne radi mi taj tvoj link ovde na poslu... banovan je. Reci mi jel to samo odredjena verzija Leoparda ili navodno sve???

Posto sam ja imao leoparda na svom compu... i imao je neke probleme sa tabelom al to se da opraviti. I kad mi je dosadilo da se sigram sa Leopardom XP sam instalirano NO probs!

Konačno sam i ja uspeo da ga nateram da radi, ali bez kernela što znači da još uvek nemam potpuno funkcionalan sistem (fali mi update)!

Konačno sam i ja uspeo da ga nateram da radi, ali bez kernela što znači da još uvek nemam potpuno funkcionalan sistem (fali mi update)!

To si instaliro na onu masinu sto tu pise kao moja konfiguracija??

Sta si instalirao? iAtkos?

Jok, iAtkos ne radi nikako! Kalyway mi radi posao! Ali kao što sam rekao bez kernela. Video sam foru na insanelymac gde ljudi u potpisu napišu konfiguraciju na kojoj im radi i šta su odabrali iz custom menija pri instalaciji pa možda ne bi bilo loše da mi otvorimo temu za to da se ljudi ne pate toliko!

dobrivoj je napisao(la):
To si instaliro na onu masinu sto tu pise kao moja konfiguracija??

Jok, na drugu mašinu!

konf: AS Rock 865, Intel 3.2, 1,5GB DDR400, Sata Maxtor 80GB, nVidia FX5200 sve rezolucije i QE/CI, RTL8139C morao sam da dodam kext za mrežnu jer je bez ovih aktuelnih radila veoma sporo, zvuk je integrisan ali radi mikrofon i ostalo! To je valjda to što se nalazi u kompu!

:wave:

pozdrav svima :) e 'vako imam problem i iritira me uzasno...naime skinuo sam kalyway 10.5.1 i krene da bootuje i kada se pojavi jabuka sa spining circle-m izbaci znak za zabranjeno parkiranje :) i tu ostane tako,probao sam i onaj flatimage i nece znaci samo ubacim dvd on krene da bootuje i posle jedno,cirka,5 min digne kao taj ekran i onda bude taj znak i cao,i tako u krug,instaliram ga na prazan hdd od 30gb,e sad je treba da ga formatiram iz win-a,posto imam onaj mac disk 7 ili da ga ubacim sa ntfs particijom,pa ce kao on to da uradi,pratio sam uputstvo koje sam skino sam kalyeay-om al nece....vec sam malo zivce izgubio..malo vise....jel neko zna u cemu je problem...masina iz potpisa...pozdrav

pozdrav svima :) e 'vako imam problem i iritira me uzasno...naime skinuo sam kalyway 10.5.1 i krene da bootuje i kada se pojavi jabuka sa spining circle-m izbaci znak za zabranjeno parkiranje :) i tu ostane tako,probao sam i onaj flatimage i nece znaci samo ubacim dvd on krene da bootuje i posle jedno,cirka,5 min digne kao taj ekran i onda bude taj znak i cao,i tako u krug,instaliram ga na prazan hdd od 30gb,e sad je treba da ga formatiram iz win-a,posto imam onaj mac disk 7 ili da ga ubacim sa ntfs particijom,pa ce kao on to da uradi,pratio sam uputstvo koje sam skino sam kalyeay-om al nece....vec sam malo zivce izgubio..malo vise....jel neko zna u cemu je problem...masina iz potpisa...pozdrav
pogledaj malo na http://forum.insanelymac.com/index.php? pre nego sto pitas ovakva pitanja, opce je poznato da neke (sve osim kaliway) rade samo sa sata dvd-ovima, i slucaju kaliway trebas da u biosu promenis sa achi na ide (pretpostavljam da imas ide dvd rom koji kacis na dodatni kontroler u vidu jmicrona) i onda da krenes instalaciju! Kad se pojavi start up screen onda trebas da pritisnes neki key i upises -v -x ili samo -v tako da vidis gde je zapelo u slucaju da ne prodje do instalacije! poz

Poslednja izmena:
Pokusala sam cak da ga instaliram redovno, odnosno bez vmware-a i zapne na istom mestu!

Poslednja izmena:
Mozda je longshot, ali da li je neko probao Leoparda u VirtualPC-u umesto VMware-u?

Rekao bih da ti je problem sa HDD kontrolerom, jer ti instaler ne izbacuje HDD na koji hoćeš da instaliraš Leoparda. Takođe, probaj da napraviš particiju sa nekim alatom koja će ti već biti formatirana u HFS. Onda vikaj dalje...

meni se identicno dogadjalo sa kalyway pa sam skinuo ToH, i to se bez problema ucitava sve do trenutka kada treba odabrati disk/particiju za instalaciju. opisivao sam vec, zadnji post na drugoj strani ove teme pa nadalje.

Uspela sa da instaliram leopard preko vmware-a tako sto sam formatirala particiju prilikom procesa ( ne secam se tacno kako se program zvao, pokrenula sam ga iz opcija gore . . . ). Intalacija je trajala nekih 15 min i tada se sam restartovao . . . sada je u vmware sve crno i nista se ne desava. :mad:

Nazad
Vrh Dno