Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Uspela sa da instaliram leopard preko vmware-a tako sto sam formatirala particiju prilikom procesa ( ne secam se tacno kako se program zvao, pokrenula sam ga iz opcija gore . . . ). Intalacija je trajala nekih 15 min i tada se sam restartovao . . . sada je u vmware sve crno i nista se ne desava. :mad:

ja sam takodje pokretao disk utility (onaj koji je bio ponudjen u gornjem meniju) ali je prepoznavao samo dvd drajv, nije video hdd pa nisam imao sta da particionisem :S: skidam iatkos, mozda budem imao vise srece sa njim nego sa kalyway i toh-om.

Ovo je najdalje dokle sam uspela da stignem . . . nakon ovoga mi se samo restartuje :-(

@MICIKA SLATKICA:

Na AMD makini ga sigurno neces instalirati zato ni ne pokusavaj...

Ako pak pokusavas na Intel makini a imas ASUS maticnu, onda stavi u BIOSu da ti IDE/SATA grana radi u Enchanched modu i eto instalacije. To se nalazi u opciji br.1 BIOSa...

Da bi odradila frishku instalaciju bez ikakvih WMVAREa treba ti iskljucivo zasebam HDD sa odredjenom prethodnom pripremom a sve to mozes naci na InsanelyMac forumu. Srecno u pretrazivanju...

pozz

Poslednja izmena:
Ma može i na šugavi AMD ali je malo veće zezanje. A nije potreban zaseban hard. Jesi li probala safe mode?

Ne znam da li je neko imao ovakav problem ali svaka pomoc je dobro dosla.
Instaliram Kalyway verziju Leoparda i sve prodje bez problema, Leopard se podize direktno sa diska, dobijem zvuk pre nego sto zavrsim instalaciju, ali mi tastatura ne radi! Tastatura je na ps2 portu, mis na usb-u. Zbog toga ne mogu zavrsiti registraciju i startovati Leopard.
Vanilla kernel + acpi vanilla su instalirani i oni bi trebali da rese problem ps2 portova, drajveri za zvuk (za grafiku nisam selektovao jer imam 8800 koja ne radi sa drajverima u instalaciji) i bootloader guid (a i mbr proban) cekirani prilikom instalacije.
resenje http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=86897 ne mogu probati jer ploca asus maximus formula ima samo jedan ps2 port :(
Help!

Samo USB tastatura i nema problema. JA sam imao isti problem nisam uspeo da ga resim nikako.

Poslednja izmena:
Sa usb tastaturom sve radi (privremeno), upravo pisem iz safari-ja.
Petljam oko 8800gts grafike da je namestim i to bi trabalo da bude to oko setovanja.
Postovacu rezultate.

Probaj u BIOS-u da isključiš USB support... Možda ti to riješi problem...

Ja nisam najbolje shvatio gde ti on pravi problem sa tastaturom!

Ja nisam najbolje shvatio gde ti on pravi problem sa tastaturom!

Kada se zavrsi instalacija i kada trazi podatke i pravi account, pre prvog logovanja, tada tastatura vise ne radi. :(
Privremeno radim sa usb tastaturom ali bih voleo da resim da radi na ps2.

Geforce 8800GTS 320 sam uspeo da namestim ali imam problem sa rezolucijom. Dobio sam celu paletu rezolucija od 800x600 do 1920x1200, samo nemam rezoluciju koja mi treba :) 1680x1050. Da li je moguce editovati neki fajl i dodati mu rezoluciju?

Ajd za sve vas 1no ?

Kakva mi je podrska pod Leopardom sto se tice Radeona HD 2900 PRO i njegovog prepoznavanja od strane samog Leoparda???

Prvo rješenje sam ti već gore spomenuo. Probaj ga ili napiši da ne radi.

Drugo rješenje, ali veoma zamarajuće za ponavljanje, je da tad kad dođeš do registracije i vidiš da ti tastatura ne radi, onda iščupaš PS/2 konektor od tastature iz ploče i onda da ga ubodaš nazad... Ja sam imao taj problem, pa dok sam se igrao sa Hack-om, tako sam povremeno rješavao problem. Takođe, probaj sa drugom tastaturom - meni je PS-2 Logitech na GA-945GM-S2 pravio problem, a na MSI K8MM-V je radio bez ikakvih problema...

Probaj u svakom slučaju...

Pozdrav.

Prvo rješenje sam ti već gore spomenuo. Probaj ga ili napiši da ne radi.

Drugo rješenje, ali veoma zamarajuće za ponavljanje, je da tad kad dođeš do registracije i vidiš da ti tastatura ne radi, onda iščupaš PS/2 konektor od tastature iz ploče i onda da ga ubodaš nazad... Ja sam imao taj problem, pa dok sam se igrao sa Hack-om, tako sam povremeno rješavao problem. Takođe, probaj sa drugom tastaturom - meni je PS-2 Logitech na GA-945GM-S2 pravio problem, a na MSI K8MM-V je radio bez ikakvih problema...

Probaj u svakom slučaju...

Pozdrav.

Probao sve (osim kext-a , prijavljuje mi problem prilikom instalacije), samo mi usb tastatura radi. Verovatno cu i ostati na usb tastaturi, da ne komplikujem. Ostaje mi problem oko rezolucije 1680x1050 koju nemam ponudjenu. Imam vise i nize i vise rezolucije ali tu nemam.

Nakon apdejta Leoparda na 10.5.2 hteo sam iz konzole da pobrisem neke stvari. Dignem sistem sa leopard diska ali iz konzole ne mogu da prstupim particiji na kojoj je instaliran Leopard. Primera radi kada otkucam cd /Volumes/OS X Leo/ javlja mi da ne postoji disk ili folder sa tim imenom. Da li ima veze sto naziv diska nije jedna rec obzirom da je disk prisutan i da sam bootovao sa njega kasnije ?

Nakon apdejta Leoparda na 10.5.2 hteo sam iz konzole da pobrisem neke stvari. Dignem sistem sa leopard diska ali iz konzole ne mogu da prstupim particiji na kojoj je instaliran Leopard. Primera radi kada otkucam cd /Volumes/OS X Leo/ javlja mi da ne postoji disk ili folder sa tim imenom. Da li ima veze sto naziv diska nije jedna rec obzirom da je disk prisutan i da sam bootovao sa njega kasnije ?

meni ne uspeva update leopard-a. Kada krene sa instalacijom update-a dodje do nekih 60% i pukne, posle toga ne mogu ni sistem da podignem kako valja :(

Što bi išao tako? Gde se nalazi to što hoćeš da obrišeš? Ideš iz roota direktno u taj folder a ne preko tog shortcut-a! Znači ako se to nalazilo na desktopu onda ideš /Users/Username/Desktop pa brišeš to što želiš!

Što bi išao tako? Gde se nalazi to što hoćeš da obrišeš? Ideš iz roota direktno u taj folder a ne preko tog shortcut-a! Znači ako se to nalazilo na desktopu onda ideš /Users/Username/Desktop pa brišeš to što želiš!

Ja ukucam direktnu putanju ali nikako nije mogao da vidi folder ili fajl koji treba da brisem. No, nema veze, instalirao sa ponovo i sredio kako treba. Ko radi apdejt neka proba po ovom uputstvu http://netkas.org/?p=50 . Meni je ostalo jos da resim problem sa restartom i shutdown opcijom. U pitanju je Foxconn p9567AA ploca. Da li je neko imao slicnih problma i kako je resio ?

Meni nekada odradi lepo shutdown a nekada ostane background prikazan na monitoru i čuju se kuleri dok je sve ostalo ugašeno pa moram da gasim preko prekidača na napajanju ali mi to ne smeta jer gasim komp jednom nedeljno!
A restart mi uvek radi!

Ako pronađem nešto za tu ploču javljam!

Vec sam instalirao mac os x 10.4.9 na moj PC, ali mi nije radio zvuk i internet (GA 956pl), sada skidam Leopard i pokusacu da ga instaliram. Ali ne na taj PC vec na laptop. Kada sam Tiger pokusao da instaliram nisam uspeo, vec sam se raspitao po nekoj drugoj temi zasto i dobio sam odgovor da probam sa extrenim cd/dvd drajvom. Naravno ja ga ne posedujem... e sad, da li bih mogao da stavim instalaciju Leoparda na moj iPod nano (4GB druga gen) i tako da instaliram? :S Hvala u napred. (jos 20h dok se ne skine ovo cudo.. :()

Poslednja izmena:
Pa s obzirom da nemaš Apple kompjuter nisam siguran da će ti iPod raditi! Ali ako uspeš javi nam :)

Nisam probao sa iPod-om. Nikako da uhvatim vremena. Skinuo sam Leopard koji zapakovan ima oko 2.5 GB, a kada se raspakuje 17GB. :zgran: Navodno se instalirao iz windowsa, i bez dvd-a. Nemam pojma, ali taj torrent je imao oko 100 komentara i dosta zahvalnica. Uglavnom svima radi... e sad... probacu veceras kada se vratim iz skole, ako neko zna nesto vise o tome, neka pise, svaka inforacije je vise nego dobrodosla. (mislim da bi to resilo moj prob. sa lap-topom). E da, ne znam da li uopst i moze da se instal na lap. Imam procesor Intel Celeron m 520. :S Informacije...?

Imaš temu o tome ili se možda čak to nalazi u ovoj temi! Potraži malo ;)
Svi kažu da je extra to odrađeno i da ima gomilu drajvera i da bi sve trebalo da radi!

E a koja je to revizija sto si skino? Ta sto se odpakuje na 17Gigi... posto ja ocu da skinem sebi neku drugu verziju.... imam jednu od onih prvih koje nisu bas najsrecnije odranje.... a treba da radim reinstall mog sistema soon pa ocu da probam da stavim Leopard.

Taj od 17 giga je ona prva gold verzija. BTW, to je ona verzija koja je imala problema sa zamrzavanjem kursora na ekranu...

ajde molim vas predlozite koja je najkompletnija verzija za Intela... da ne skidam stoo verzija ko prosli put a da nijedna nije bas kako valja.:S:

Vrh Dno