Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Opa: All IchX and Jmicron compatible !!!

To sam čekao :banana:

Nisam mislio ništa loše, zaista, žao mi je ako je tako zvučalo.

Ma opusti se, niko ovde ništa loše nije mislio :)

Mene jedino sad sekiraju sve ove silne verzije.... ja kao novajlija (a svima bih preporucio da probaju OSx) nemam pojma sta sve ove razlicite verzije donose. Jel neko to moze da ovako u dve recenice slozi... al nemoj da mi koristite skracenice tipa onih iz prethodnih postova posto mi ovozemaljci ne pricamo taj jezik jos za sad... :) please.

Daklem ja imam ToH instaliran... aj sad sta donosi ta nova verzija sto ova nema.... update na 10.5.1 i sta jos? i ova treca, sta to ona ima novo... to bi mogo da nam kaze MadMan since he is so excited about it. :d

fala unapred!

Ja skinuo iATKOS :d Sutra odoh da ga probam kod ortaka na Intelu ;)

Ja sam ga instalirao na laptop i radi mi za sada dobro jedino malo je bilo muke dok nisam provalio kako se instalira taj EFI.
Prepoznao mi je i sve sto na ranijoj verziji uphuck 10.4.9 v3 mi je proradilo tek kada sam pronasao drivere, jedino wfi kartica nije mi radila, a ne radi ni sada.
Jos mi je preostalo da sredim ako uspem dual boot da imam i xp.

Pomognite kolezi :)
Instalirao sam iATKOS, sve je prošlo kako treba, ali posle restarta traži mi ponovni reset i tako u nedogled. Šta treba još da se podesi? U čemu je problem?

Procitaj ovaj i ovaj thread na njihovom forumu moguce da ce ti pomoci.
Imama ja jedno pitanje: kako da proverim EFI da li radi?

Poslednja izmena:
Uhh, pročitao sam to sve, ali ne nađoh rešenje...

U međuvremenu:
eskurza je napisao(la):
Guys the PPF will be released today...

The hard reboot issue will be solved.. also it brings more support to SATA..
... da i ostali znaju, ako naiđu na ovaj problem

@matrix77: Hvala;)

Evo i ja instalirah Leopard-AMD-10.5.1 ali....instalacija prodje do kraaja prijavi da je zavrseno uspesno i kada se instalacija zavrsi i uradi reboot, krene da boot-uje, i samo crn ekran... i toliko........

Ah, da i ne mogu da odem u safe mod i da pokrenem verbose mod niti sta drugo samo uz pomoc Mac drive u win-u mogu otici na Mac disk i toliko ali ne znam sta bih editovao ako se sta moze.............

Za sve one koji su instalirali iATKOS a imaju problem sa boot-ovanjem ovo moze privremeno da resi problem:

temporary solution for that problem that most likely will work for all:

1. boot with iAtkos install DVD.
2. when it counts down the seconds press F8.
3. type in:

rd=diskXsY

when X is the number of your disk and Y is the number of the partition (if you have only one disk and the first partition is where Leopard is installed on you should type: rd=disk0s1)

4. press Enter.

it helped me out. it dose not fix anything but atleast you could play with Leopard while waiting for the promised FIX.....

Good Luck!!! and BIG THANKS to the uphuck team!!!

A ja tek što sam ga obrisao :(

pa dobro,instaliraj ponovo,ne traje dugo instalacija,a posto se ja prvi put srecem sa Mac-om i tim operativnim sistemom jel moze neko da mi odgovori dali ima sanse da se poveca rezolucija,jer sada mi stoji samo 1024x768 i ne nudi drugu rezoluciju sem te, a na 19-ici CRT to je bezveze.

bunarim po news-u i naisao sam na Mac OS X 10.5.1 for AMD-64, ali imam intela. Ako nekome treba ....

pa dobro,instaliraj ponovo,ne traje dugo instalacija,a posto se ja prvi put srecem sa Mac-om i tim operativnim sistemom jel moze neko da mi odgovori dali ima sanse da se poveca rezolucija,jer sada mi stoji samo 1024x768 i ne nudi drugu rezoluciju sem te, a na 19-ici CRT to je bezveze.

Ma meni on puca kod nečeg drugog. Čak mi je nekim čudom ubuntu kasnije zeznuo jednu NTFS particiju na kojoj su mi svi podatci i ladno mi otišla samo dva foldera koja su mi najbitnija! :(

A što se tiče rezolucije to nije problem. Potraži u prethodnim postovima da se ne ponavljamo 100 puta. Ili koristi search i traži com.apple.Boot.Plist fajl ili tako nešto na forumu ili google-u i sigurno će ti izaći rešenje problema.

:wave:

zendraqla meni na FS V3205 prosla je instalacija bez problema ali se mucim da dobijem indikator stanja baterije, cackao sam nesto i na kraju sam morao ponovo da instaliram iAtkos.
Sada sam stavio da se skine i ovaj KALYWAY da probam i njega.

Ja nisam na laptopu to probao već na desktopu na poslu! I ladno kasnije kada sam odustao od iATKOSa i podigao sistem na drugom hardu mi pulka particija tako da nisam trenutno u mogućnosti da pustim KALYWAY da se skida, ali očekujem utiske :)

Čuo sam da je bolji od iATKOSa ali prvo obrazloženje zašto je bolji KALYWAY je to što ga nisu turci pravili :D

Nego odakle skidaš? Ja sam skinuo jedan KALYWAY torrent i kada se sve ono iz zip arhive ekstraktuje ostaje nekih 50MB podataka pa se pripazi da ne bude ista situacija! Traži neki proveren torrent i podeli ga kasnije sa ostalima :D

Stavio sam jedan torent sa piratibeja, ima oko 450 sidera. Valjda je dobar :)

Poslednja izmena:
Ja nisam na laptopu to probao već na desktopu na poslu! I ladno kasnije kada sam odustao od iATKOSa i podigao sistem na drugom hardu mi pulka particija tako da nisam trenutno u mogućnosti da pustim KALYWAY da se skida, ali očekujem utiske :)

Čuo sam da je bolji od iATKOSa ali prvo obrazloženje zašto je bolji KALYWAY je to što ga nisu turci pravili :D

Nego odakle skidaš? Ja sam skinuo jedan KALYWAY torrent i kada se sve ono iz zip arhive ekstraktuje ostaje nekih 50MB podataka pa se pripazi da ne bude ista situacija! Traži neki proveren torrent i podeli ga kasnije sa ostalima :D

Probao sam da instalitam KALYWAY verziju, ali opet bez uspeha.
Nađem na InsanelyMac forumu da Natit drajveri prave problem...reinstall bez njih (da ne bi nešto slučajno ostalo)...opet ništa
Druga solucija...instalirati samo EFI_mbr, pa posle dodavati drajvere...opet ništa
Ne znam šta više da radim :mad: :cuss:

bice skinuto do uvece... (javlja da su neki fajlovi corrupted ali mislim da ce se popraviti ima par-ova)

Ja skinuo nekih 90% tog Mac OS X 10.5.1 for AMD-64, i ne javlja mi uTorrent nista za corrupted file ... videcemo sta ce biti kad zavrsi.

Probao sam da instalitam KALYWAY verziju, ali opet bez uspeha.
Nađem na InsanelyMac forumu da Natit drajveri prave problem...reinstall bez njih (da ne bi nešto slučajno ostalo)...opet ništa
Druga solucija...instalirati samo EFI_mbr, pa posle dodavati drajvere...opet ništa
Ne znam šta više da radim :mad: :cuss:

Ne znam za Kalyway ali iAtkos isto pravi probleme i probao sam sve moguće kombinacije! Izgleda treba pričekati sledeću verziju :(

Jesi li mislio na iatkos?

Bas nemam srece skinu sam iatkos, ali je arhiva ostecena.

Ako pokušavaš u linuxu da je raspakuješ to je i meni pravilo problem dok je windows bez problema raspakuje! :wave:

Poslednja izmena:
Nece ni sa jednim arhiverom...

skinucu kalyway, ionako mi treba podrska za jmicron i ich9...

I ja ću sada da pustim Kalyway da se skida i valjda će do sledeće godine da ga downloaduje :D

Vrh Dno