posto sam newbee u mac-u - i prosao kroz ista pitanja friski start guide.
- mac osx leopard ipc 10.5.6 procedura-
INTEL
- mac osx leopard ipc 10.5.6 , jel sam njega naterao i na amd i na intel, i samo njega znam.
- udjes u bios ploce i ako imas intela izaberes AHCI mod u integrated peripherals (kod AMD je slicno)
- u biosu namestis da ti je prvi boot device DVD.
- u biosu boot pod hard disk stavis da ti se digne hard na kome je leopard - ako imash poseban hard na kome si instalirao, sto je moja preporuka, (ako ne, vec imas particije, onda recimo DSDT/custom boot picture chameleon boot loader stiklirati uz instalaciju leoparda. ne znam, nisam tako isao)!
- pokrene se instalacija
- udjes u disk utility instalacije, na vrhu ekrana meni i izubijash disk u partition meniju sa desne strane prozora, preoprucujem ceo hard za pocetak da ne bi morao da se brinesh oko buta! posle lako konfigurises sta ti treba, a citav je boot windoze. naravno moze i samo na particiju, ali ta particija mora da je aktivna.
- izadjes iz disk utility, nastavish instalaciju
- stiklira se samo /pod customize ili slicno, na jednom dugmetu levo/
*chip set drivers, (a koliko sam provalio sve intel ploce novijeg datuma p35,43,45... ) -
INTEL IHC10 SATA SUPPORT
* ako imate ps2 tastaturu/mis -
ps2 keyboard fix,
- restart
- obavezno izvadish DVD instalacije, ja sam morao na shutdown celog kompa.
- butujesh sa: -x -v, samo napises tako (posto ni ja nisam programer i te stvari moraju da mi se crtaju), sto je safe mod.
- instalirash graficku sa
same instalacije, ima dosta drajvera koji rade.
- opet restartujesh sa: -x. ulazis u safe mod
- namestis rezoluciju
- restart
- ako nece da se butuje probaj jos par puta -x i normalno bez icega.
- ako nema vajde, opet instal, postavi pitanje ovde ili
ovde opalish search da nadjes novi drajver za graficku, racunaj da sam ja drugu nasao iz petog puta drajver koji radi za grafiku 3850 ali u crossfire, pa me je mozda zato zezalo, i svaki put sam morao fresh install ili ti jovo nanovo.
- onda lupaj ostale drajvere, zvucna... po istom trial and error postupku.
- sada menjas boot iz biosa kada hoces win ili mac, po hardu
- ako neces takav boot - onda easybcd kroz win, i koliko sam provalio on samo radi ako imash boot od viste ili win7, ili najnoviji chameleon preko meka, pa trial and error fora.
AMD
u principu sve isto, razlika je u dve stvari
- amd mora sa ovim
9.5.0 woodoo kernel
- i stiklirate
via/sys/marwell chipset
- ukoliko nemate ni jedan od onih cipsetova koji je tamo nabrojan tipa amd sb600...onda ne znam - mozda neka druga mac os instalacija
p.s. posto vidim da ne rade linkovi ka slikama. nesto sam zeznuo, attach sam na benchu sve slike