Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je radila najnormalnije na iMac-u pod Boot Campom. Mislim da se koristi prazan pass key. Pogledaj na Apple.com u supportu, tamo sam i ja bio nasao uputstvo i za Mighty Mouse i za Wireless Keyboard.

Jas fala bogu isto ne radi

Shtekam pare za iMac, za**** ovu sprdnju

Kad smo kod tastatura, kako da pairujem Apple Wireless KB sa Windowsom? :D

Ja na PC notebooku sa Widcomm driverom nisam uspeo da pairujem ovaj keyboard. Na desktopu sa MSI BT dongle-om i windowsowim BT driverom sve je islo glatko:
  • ukljuci tastaturu
  • pretrazi bluetooth uredjaje u windowsu
  • (ako ne nadjes tastaturu probaj ponovo ukljuciti i iskljuciti tastaturu)
  • ako nadje KB, izaberi opciju da ti windows izabere passkey
  • ukucaj taj broj i prtisni enter na Apple KB-u

Poz!

Imam ovaj Mac Os za intel.Neznam da li moze da se instalira na lap top IBM r43(intel 2.2ghz ,integrusha Ati).'Oce li to da ide na njega?Pitam da se ne bih zezao sa skidanjem Xp-a iz lap topa,formatiranjima i instalacijama.

Imam ovaj Mac Os za intel.Neznam da li moze da se instalira na lap top IBM r43(intel 2.2ghz ,integrusha Ati).'Oce li to da ide na njega?Pitam da se ne bih zezao sa skidanjem Xp-a iz lap topa,formatiranjima i instalacijama.

Pa moraš da probaš da bi znao. Pogledaj na wikiju. Napravi prvo image tog win-a pa tek onda nastavi dalje.

Napravi jos jednu particiju i drzi oba sistema instalirana, ja na laptopu imam XP, Mac, i Vistu

Ajmo redom sa problemima
Na desktopu sam lepo instalirao JaS i radi kako tako.
Ali na laptopu ne mogu nikako. Laptop je ASUS X51R. Kada ubacim DVD jas u rom i krene sa onom crnom podlogom i belim slovima i kad cita sta vec cita izbac mi sledece; unable to attach hardwere : HAL status 13
start [/sourcecache/airportdriveratheros5424/.............. loaded unensuccessfully
still waiting for root device

Eto. Ima li ko ideju sta bi to moglo da bude?

Uvek prvo krećeš sa dizejblovanim svim dodatnim hardverom što podrazumeva mrežnu, zvučnu, itd ... Pa tek kada instaliraš OS X onda uključuješ jedno po jedno!

Probaj pa javi, srećno!

Uvek prvo krećeš sa dizejblovanim svim dodatnim hardverom što podrazumeva mrežnu, zvučnu, itd ... Pa tek kada instaliraš OS X onda uključuješ jedno po jedno!

Probaj pa javi, srećno!

Kako da disejblujem hardwere? Hvala
Ako ne postoji drugi nacin osim "cupanja" sa maticne, onda necu, jer je ipak to laptop.

OKay, skapirao sam update.
Nasao da disejblujem hardwere ali nece opet. Disejblovao sam Audio/Modem; LAN; Wireless; TouchPad; USB; Card reader, i opet nece... sada ne prijavljuje onu gresku za AirPort atheros... samo izbaci "still waiting for root device..."

Startuj ga sa opcijama -x -v -s

OKay, skapirao sam update.
Nasao da disejblujem hardwere ali nece opet. Disejblovao sam Audio/Modem; LAN; Wireless; TouchPad; USB; Card reader, i opet nece... sada ne prijavljuje onu gresku za AirPort atheros... samo izbaci "still waiting for root device..."

To se desava kada darwin nema (potpuno) kompatibilan drajver za tvoj IDE kontroler. Stvar je da se posle inicijalizacije IDE kontroler drajvera (protected mode) gubi definicija tvog CD/DVD drajva (iz biosa). Resenje: probaj da zakacis externi cd/dvd drajv preko usb-a i onda probas sa njega boot/install....

Ajd' uzdravlje sa instalacijom....

To se desava kada darwin nema (potpuno) kompatibilan drajver za tvoj IDE kontroler. Stvar je da se posle inicijalizacije IDE kontroler drajvera (protected mode) gubi definicija tvog CD/DVD drajva (iz biosa). Resenje: probaj da zakacis externi cd/dvd drajv preko usb-a i onda probas sa njega boot/install....

Ajd' uzdravlje sa instalacijom....

E to ce vec biti malo tesko pronaci u mojoj okolini...

Moj slučaj:
NIJE RADIO (JaS 10.4.8 PPF1 PPF2 Intel/AMD) na
Celeron D320 2.4GHz Socket 478
ASUS P4SP-MX
768MB DDR333
HDD DiamondMax 40GB PATA
ATI Radeon 9550GE 256MB
Poruka je bila: "Still waiting for boot device". Problem je u SiS chipsetu ploce.

RADIO KAO IZ TOPA (JaS 10.4.8 PPF1 PPF2 Intel/AMD) na
Intel C2D E2160 1.8GHz Socket 775
ASRock 775DUAL-VSTA
768MB DDR266
HDD Western Digital 160GB PATA
ASUS FX5700TD 256MB
Prvo ne radi zvuk, LAN i grafika brlja, ostavlja duhove ili brise sadrzaj prozora, ako se prozor pomera. Ali ima poseban patch kext za moju plocu, pa tako proradi i zvuk i LAN (koristio Telekom-ov ADSL), a instalirao sam Natit NVidia drivers i grafika je ok. Znaci fully functional Mac OS X.
10.4.9 Update vise ne startuje OSX, kao ni cistom instalacijom npr. Uphuck 10.4.9 Intel imidza. Uphuck daje "sivi restart screen".
Nisam pokusao 10.4.10 update (ne znam da li moze bez 10.4.9, ali mislim da ima 2 vrste, kumulativan patch i patch za jednu decimalu 10.4.9 -> 10.4.10), niti neki 10.4.10 image.

EDIT:
Nisam mogao da instaliram dual-boot kao sto pisi na OSX86 wiki-ju. Kada sam napravio primarnu FAT32 particiju iza windosove NTFS, a iza su logicke NTFS, u Disc Utility pri pokusaju formata i mount-a novokreirane particije, dobijao sam "losu" particiju. Nikako nisam uspeo da isformatiram u Extended (Journaled) ili bilo koji drugi format, nikad nije bila prepoznata. Kada sam ubacio stari HDD od 40GB Maxtor DiamondMax i spremio ga celog za OSX, odradio je sve savrseno. 1 particija za sistem i jedna za OSX podatke(skladiste). U toj soluciji je sve radilo besprekorno.

Poslednja izmena:
radi,,radi

ja sam na mashinu intel 3.0,915pl cipset instalirao 10.4.7 koji je radio kao sat!instalirao sam
logic audio expres 7.2,a cjeli contetnt disk od pravog full pro logica od 7 giga nasao sam na demonoidu i instliraosam ga,to ti je ko ful logic,,tako ti dodje,radi i ez drumer,,karta je m audio fast track pro,,nikad nisam imao bolju masinu za rad sa muzikom!!kakav nuendo i ostali uz duzno postovanje

Instalirao sam Jas 10.4.8 na AMD 3200+ i NF3 i sve je radilo OK dok nijesam instalirao 10.4.10 update sa piratebaya. Sad pri startovanju dođe do sktina sa jabukom i onaj kružić se neprestano vrti. Ima li pomoći?

Instalirao sam Jas 10.4.8 na AMD 3200+ i NF3 i sve je radilo OK dok nijesam instalirao 10.4.10 update sa piratebaya. Sad pri startovanju dođe do sktina sa jabukom i onaj kružić se neprestano vrti. Ima li pomoći?
Meni je na JaS 10.4.8 (isto sa zelenog cudovista) radio sa HDD stavljen na kraj IDE kabela i kao Primary Master. Kada sam ga prebacio na sredinu kabela, stao je na sivom ekranu. To je sto se tice hw.
Kod sw, problem je bio da mi se OSXPC iznova i iznova restartovao nakon JaS 10.4.9 Update-a.

Znaci, jedino mi radi 10.4.8, dok 10.4.10 nisam pokusavao. Koristim Intel.

Ja još uvek ne pokušavam 10.4.10 bar još neko vreme. Koliko vidim ljudi najviše koriste 10.4.9!

Proradila prokletinja!

Uzeo ja iz stare mashine na kojoj sam neuspeshno instalirao jas hard da instaliram ubunutu. Neshto je smarao ubunutu i ja ajd probam da butujem sa tog harda. Pokrenu se mac osx i evo vec 5 min radim u njemu. C2D mashina je u pitanju :)

Al da ne bude sve tako extra ne radi mi zvuk i imam 1024 rezoluciju. Probao sam kachenje na plavi dzek i nece ni da mrdne. Isto tako realtek mrezu ne prepoznaje pa josh nisam izashao na net. Kapiram da je ovo zbog toga shto je osx instaliran prvo na matorog nortwood-a sa 865 chipsetom, pa onda prebachen na C2D se 965 :)

Tred je ogroman al' bilo je ovde priche za 1024 rezoluciju i ovo ostalo. Ako neko zna foru nek javlja.

Proradila prokletinja!

Uzeo ja iz stare mashine na kojoj sam neuspeshno instalirao jas hard da instaliram ubunutu. Neshto je smarao ubunutu i ja ajd probam da butujem sa tog harda. Pokrenu se mac osx i evo vec 5 min radim u njemu. C2D mashina je u pitanju :)

Al da ne bude sve tako extra ne radi mi zvuk i imam 1024 rezoluciju. Probao sam kachenje na plavi dzek i nece ni da mrdne. Isto tako realtek mrezu ne prepoznaje pa josh nisam izashao na net. Kapiram da je ovo zbog toga shto je osx instaliran prvo na matorog nortwood-a sa 865 chipsetom, pa onda prebachen na C2D se 965 :)

Tred je ogroman al' bilo je ovde priche za 1024 rezoluciju i ovo ostalo. Ako neko zna foru nek javlja.

Kao što si sam rekao, skoro sve imaš u threadu, a gde zapne tu zovi u pomoć pa da pronađemo rešenje ako postoji ;)

Evo nashao sam reshenje

Make sure you have the graphics drivers enabled first and:

1. open up terminal (search in spotlight if you have to)
2. type in
sudo nano /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist
and hit enter
3. type in your password and hit enter.
4. add
<key>Graphics Mode</key>
<string>1280x1024x32</string>
under <string>Yes</string>
but before </dict>
5. save the file and reboot

E sad nisam instalirao natit drajvere pa mi nije jasna stavka save the file and reboot? Kako da sejvujem taj file?

@sT4Lj|n:
aj sada cu ja lupiti, a ti mozda vec naveo, ali ne znam koju imas graficku itd. :D

JaS 10.4.8 na ASUS FX5700 radi uz Natit drajvere. Bez drajvera pomeranje prozora sve zamrlja itd. Uzas :)
Isti OSX na ASUS 9550GE radi bez problema, ali sam video na forumima da ne rade QuartzExtreme i CoreImage (valjda se tako zovu). No, meni su svi efekti radili besprekorno bez ikakvih drajvera. Problem je bio sto je rez zakucana na 1024x768@60Hz. Rez nije prob, nego refresh rate. Ni jedan Natit drajver ne radi (jedan, dva). Dobijao sam crn ekran nakon restarta.
To sto si ti naveo
Kod:
<key>Graphics Mode</key>
, meni nista nije promenio.
Ja sam koristio za Radeon ovaj drajver (Callisto).

Na jednom drugom forumu sam ispisao dosta o svom iskustvu, pa ne znam jel mogu linkovati, ali valjda je to to...

Poslednja izmena:
x550 imash u mojoj mashini

Prekopo sam ceo tred i nikako da nadjem pech za zvuk

Ah, da... :D Moja masheena... :shy: Probaj sa tim Callisto drajverom ili Natit Uni. Ali pazi, ako ne odgovara, neces se moci vratiti u OSX. mislim da moze, ali ja ne znam :/

Pogledacu po forumima. Mislim da sam video nesto za AC, ali ne znam jel resenje ili samo problem :/
Ja sam imao patch samo za moju plocu (tu sam imao sreceeee) ASRock 775DUAL-VSTA. tim patchom sve proradi. i zvuk i mreza i sve ostalo.

e, da... kad pitas
Kako da sejvujem taj file?
, jel ne mozes da ga snimis or wha'... :?

EDIT:
uh uh uh... probaj nesto da iskopas na ovom linku (InsanelyMac search) ili sa ovim searchom (InsanelyMac)
vecinom vidim da ljudima radi zvuk, ali npr. 2 ili 3 od 5 zvucnika itd.

EDIT:
ovo je drajver za x200 :/
http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=38842&hl=x200m
a ima nesto i u ovom searchu (InsanelyMac)

EDIT:
ima i http://forum.osx86scene.com/]ovaj sajt (OSX86scene). na ovom sajtu nisam mnogo bio.

ps. sorry svima ako ponavljam nesto receno. bio sam lenj da citam pre 13. ili 14. strane.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno